Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konsultant Centrum Alarmowego Warty

IP: *.chello.pl 07.10.08, 19:25
    Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko /konsultanta Centrum
    Alarmowego w Warcie i chciałabym się czegoś dowiedziec o tym stanowisku. czy
    ktoś może pracował jako ten konsultant lub może brał udział w ich
    rekrutacji??? Proszę o komentarze!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewzja Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 13:08
        Ja tam pracuję. Pracuję na pół etatu, chyba tak jest lepiej... Nie
        wiem co konkretnie chcesz wiedzieć. Praca trochę żmudna, ale nie
        wyczerpująca. Szybko się nudzi. Różne godziny. Jeśli chcesz wiedziec
        więcej - ewitka16@wp.pl
      • Gość: ram Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.it-net.pl 09.11.08, 13:49

ja tam pracuje obecnie - nie jest tak źle, przynajmniej muszą przestrzegać kodeksu pracy- ale kasa jest tragicznie mała- 1400 brutto
        • Gość: pablo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:05
          Niech ktos napisze jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna .... 15 mam rozmowe a nie mam pojecia co mnie czeka ....
          • Gość: Mazi Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.pronet.lublin.pl 12.11.08, 17:39
            no to jest nas dwóch:D. mnie najbardziej interesują godziny pracy, i stawki.
            chciałbym pracować często w nocy i jestem ciekaw czy wtedy dostaje sie tyle samo...
            • Gość: pablo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 20:42
              Sobota 8 rano ? :D Pewnie znow bedzie z 30 osob i wybiora 1 ... ale sprobowac mozna ;) Ktos napisal juz ze wychodzi 1400 brutto czyli ok 1000 na reke ... Centrum alarmowe jest czynne 24h/dobe wiec pewnie czasami bedzie czeba posiedziec tam w swieta itd ... a stawka pewnie jest ta sama niezaleznie od godzin pracy. Moze ktos napisze cos o rozmowie bo to mnie intryguje, niby mam sie przygotowac na kilkugodzinna rozmowe <szok> Gdyby ktos cos wiedzial : phunter@interia.pl z gory dzieki ;)
              • Gość: me Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.lublin.mm.pl 19.11.08, 20:36
                była już ta rozmowa kwalifikacyjna? jak Wam poszlo?
                • Gość: kaska Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:12
                  Szkoda czasu na ta rozmowe...zaprosza z 30 osob wybiora 2...a sama rekrutacja to jakas parodia...trwa 3 dni, jakby to bylo nie wiadomo jakie stanowisko: placa 1400 brutto, dzwonia zdenerwowani klienci ktorzy napierdzielaja ze to jest nie tak jak powinno i tamto tez,pracuje sie w roznych godzinach-infolinia jest czynna 24h/dobe. Odradzam !!! ale niech kazdy sam podejmie decyzje. Warta to dno przez duze D.
                  • Gość: Chris Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.pronet.lublin.pl 21.11.08, 11:07
                    a jakie są zadania na tej rozmowie ??
      • Gość: kamiloo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.enterpol.pl 25.11.08, 16:29

mi zaproponowali 1000z nettol na caly etat czyli za 160 godzin..
        mozna pracowac na pol etatu. ogolnie to szkoda czasu rozmowai cale postepowanie
        rekrutacyjne jest jak cyrk wchodzi sie i sie wychodzi i kilka osob opuszcza sale
        po kazdym etapie. etapow jest chyba 4 pozniej jakies dzwonienie od siebie z domu
        na ich numer i rozmowa indywidulana...gdybym wiedzial ze tyle tam placa nawet
        bym sie nie fatygowal zeby tam isc tym bardziej ze to praca zmianowa i moze tak
        wypasc ze pracujesz w nowy rok lub sylwestra rowniez za cale 6.2 za godzine
        Ogolnie stracilem na to wszytko 6 godzin i bardzo zaluje bo szkoda
        sie starac zeby przejsc to wszytko a na koncu uslyszec taka stwake... takze
        powodzenia wszystkim naiwnym pracujcie ku chwale warty;))ja nie mam zamiaru;p pozdr
        • Gość: kamiloo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.enterpol.pl 25.11.08, 16:37
          a co do rozmowy jeszcze mi sie udalo przejsc..przychodzi 30 osob prawie
          wymyslaja jakies sytuacje nie wiem skad jakies pierdoly itd...jak ktos chce
          wiedziec wiecej to niech napisze chetnie odpowiem bo doszedlem do indywidualnej
          a to jest dopiero dobre:):)gg7060293
          naprawde odradzam samo pojscie tam!!! to jest parodia najlepsze jest to ze nawet
          jakies sytuacje po angielsku daja:):) szkoda czasu nedza i dno przez duze D jak
          ktos juz to tu napisal:):)pozdr
      • t_oja Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 25.11.08, 17:01
        Jak już pisano rekrutacja to jedna wielka szopka. Ja przeszłam do indywidualnej
        rozmowy, która trwała 30 min. Głównie pytania dotyczyły warunków pracy, płacy,
        umowy... była też scenka przez telefon.

Pracy nie dostałam, jak widzę nie ma czego załować o_O
        • Gość: kamiloo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.enterpol.pl 25.11.08, 17:19
          tak 30 osob z tego 6 przechodzi do indywidulanej a tych 6ciu zostaje ze dwie:)no
          ja te etap przeszedlem spokojnie;)i glupi sie cieszylem dopki nie uslyszlem
          stawki:) myslem ich tam normlanie wysmieje i powiem co o tym wszytmim mysle ale
          tak sobie tylko pomyslalem jaka praca taka płaca i wyszedlem:)
          • Gość: pawel Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 20:43
            Ja rowniez odradzam wszystkim, strata czasu !!!. DNO DNO DNO !!!.
            • Gość: rach Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 62.233.132.* 11.12.08, 20:26
              ja tez myslalam ze rekrutacja tego typu, to przegiecie do tego
              rodzaju pracy, ale tak nie jest... pracuje juz pol roku, kasa jest
              jaka jest, ale fajni ludzie, fajna atmosfera, place w terminie,
              premie, bony i takie tam.... nie jest zle no i szansa rozwoju.... no
              coz a jak ktos nie umie przejsc podchwytliwych pytan i powiedziec
              pare slow po angielsku to coz... hmmm powodzenia w szukaniu
              pracy!!!!!
              • Gość: magda Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 89.108.200.* 11.12.08, 23:41
                dno
                • Gość: zk Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 89.108.200.* 11.12.08, 23:46
                  Nie radzę pracować tutaj, ponieważ wszystko co zostanie
                  zaproponowane podczas rozomwy kwalifikacyjnej to Bajka. Nic nie
                  jest prawdziwe. A pracownik traktowany jest gorzej niż śmieć.
                  Pracuję dopiero kilka tygodni a już mam dość.
                  • Gość: tomek Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 94.254.234.* 14.12.08, 22:48
                    Do tej pracy wymagana duża pojemność pęcherza. PIP jest ciągle ale nic sie nie zmienia. DZIADOSTWO, LEPIEJ W TESCO NA KASIE.
                    • Gość: rene Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 22.12.08, 21:51
                      mi zaproponowali 1800brutto...czy ta szansa rozwoju pozostaje jedynie szansą??bo komentarze różne pracowników tego centrum
                      • Gość: ewa Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 14:17
                        1800? Może zmądrzeli, bo ludzie odchodzą jeden za drugim i ja będę
                        zresztą następna. Ale mogli by zmądrzec i tym co ponad pół roku
                        pracują przynajmniej do 1600 z 1300 (!!!) brutto zwiększyć żeby
                        motywacja była
              • Gość: cawowiczka Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 17.02.09, 21:26
                premie??? Boby??? Możliwość rozwoju??? KPINA!!!
                Pracuję tam rok... Dno i siedem metrów mułu!
                • Gość: SCAW :) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 94.72.105.* 28.02.09, 01:01
                  Dokładnie jak poprzedniczka, typowy obóz pracy za grosze... syf, kiła i mogiła....
                  • Gość: mic Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 04.03.09, 19:01
                    Oczywiście mówimy o Lublinie, tak? Pozdrawiam szanowną Panią Naczelniczkę. Co do
                    minusów to jedynie Aneta, resztę można sobie wokół siebie ułożyć. Pracowałem
                    ponad rok. Tragedii wielkiej nie było. Mam kilka miłych wspomnień. A
                    wynagrodzenie? Ot, mankament tej strony Wisły.
      • Gość: ona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 87.204.233.* 05.03.09, 07:56
        Witam! Ogólnie jest tragedia w tej firmie!!!! Ja pracuję ponad rok i zarabiam
        sporo mniej niż nowo przyjęte osoby!!! Mamią nas nowymi obietnicami, a my tak
        głupio wierzymy. Ale cierpliwość kiedyś się kończy! Moja jest już na
        wymarciu!!!! Do tego jeszcze wiecznie obrażona KIEROWNICZKA, która nie powinna w
        ogóle zajmować tego stanowiska, a już na pewno pracować z ludźmi!!!!Praca nie
        jest ciężka-z czasem już nie docierają do mnie głosy wkurzonych klientów,
        których po prostu nie słucham! Ale ciągle dokładają jakieś nowe zadania, trzeba
        zostawać nadgodziny, za które albo nie chcą płacić albo nie chcą oddać! A do
        tego brak jakiejkolwiek podwyżki za pracę w piątek, świątek czy niedzielę!
        AAAA-jeszcze nocki!!!!!
        • Gość: Elf Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 00:57
          A macie może rozeznanie jak wygląda praca Likwidatora szkód komunikacyjnych w tym Centrum Alarmowym, tj. jak przebiega rekrutacja, jaka kasa, jakie godziny pracy itd itp
          ostatnio pojawiło się sporo ofert pracy na tym stanowisku czy to może to samo co konsultant???
          • Gość: bolek Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 89.25.150.* 29.03.09, 22:55
            Przeczytaj pozostałe posty w wątku i odpowiedz sobie sam ;]
            • lolcia-olcia Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 05.04.09, 16:39
              Pracowałam tam i odradzam...zero szanowania pracowników, Anetka z
              nosem w chmurach i Robert lowelas...sa tam jeszcze? hehehhe
              żenada, praca w CAW i praca likwidatora to ta sama praca za GROSZE i
              i tylko telefony w wolne weekendy: musisz przyjść do pracy bo jest
              stan alarmowy czyli Anetce nie chce się dzwonić....
              • Gość: kierownik Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.182.124.* 22.06.09, 21:58
                Ludzie omijajcie tą firmę z daleka. Centrum Alarmowe Warty W
                Lublinie to prawdziwy obóz pracy. Ciągle zmuszają do pracy po
                godzinach i nie płacą za nadgodziny. Pracownik jest traktowany tam
                jak śmieć, który ma tylko pracować i nic nie mówić. Nawet nie ma
                czasu załatwić potrzeby fizjologicznej. Praca tam bez umowy o pracę
                to normalność. Nie wiem dlaczego Państwowa Inspekcja Pracy nie
                weżmie się za tą "firmę".A jeszcze na dodatek praca tam odbywa się
                na 3 zmiany również w niedziele i świeta.
        • Gość: magda Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.116.128.* 17.03.12, 12:36
          Witam

czy możesz mi podać adres tej firmy w Lublinie będe bardzo wdzieczna Magda
      • Gość: pracownik CAW Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.lublin.mm.pl 24.06.09, 16:16
        Jeśli w dalszym ciągu ktoś się wybiera do nas do pracy zdecydowanie muszę odradzić. Wiem, że ostatnio w internecie właśnie to stanowisko przewija się cały czas i oferty są aktualne, ale praca w CAW to tragedia. Po reorganizacji dostaliśmy podwyżki, ale wciąż są osoby, które pracują 2-3 miesiące a zarabiają więcej niż dwuletni pracownicy. Największym problemem są nadgodziny, gdzie zdarza się pracować nawet 5 dni pod rząd po 10 godzin dziennie i co najgorsze: rozliczenie nadgodzin odbywa się przynajmniej z 2-miesięcznym opóźnieniem, jeśli w ogóle. Łamany jest par. 7 pkt 2 rozporządzenia ministra pracy i polityki socjalnej z 1 grudnia 1998 r. mówiący o 5-cio minutowej przerwie po każdej godzinie pracy przy komputerze - po prostu brak jest takiej przerwy. Na 10-cio godzinny i dłuższy dzień pracy przypada 15 minut przerwy liczonej niemal co do sekundy!!!

Sytuacja tzw. likwidatorów merytorycznych jest opłakana: sprzeczność interesów pomiędzy likwidacją szkód a odbieraniem telefonów bieżących na czas sprawia, że jedna i druga czynność staje się bezcelowa i zwyczajnie nie wychodzi dobrze.

Kierownicy nie potrafią zrozumieć podstawowych potrzeb pracowników, gdzie nawet na wyjście do toalety trzeba mieć pozwolenie. Nie jest przestrzegana dobra pracownicza! Do perfekcji wypracowali ZMUSZANIE do pozostania w nadgodzinach, strasząc naganami i wpisem do akt.

Apele pracowników uderzają w mur, ludzie odchodzą, a widząc jakie jeszcze zmiany mają nadejść podejrzewam, że po wakacjach skład całkowicie się zmieni i pozostaną tylko zupełnie nowe osoby.

I dopiero wtedy CAW i jego przywódcy zobaczą w jakiej są dupie, kiedy wartościowi likwidatorzy albo przejdą do innych firm, albo po prostu rzucą to w diabły i będą szukać całkiem innej pracy.
      • Gość: ona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.jmdi.pl 24.06.09, 17:42
        Widze, ze jednak nic sie tam nie zmienilo. Prace w CAW wspominam wyjatkowo ciezko... Zgadzam sie z kazda negatywna opinia odnosnie tego miejsca pracy! Przerw nie ma, nadgodziny nie byly zaplacone, bardzo negatywna atmosfera, zastraszanie pracownikow czy wymuszanie na nich np. pozostania w pracy dluzej to jest caly CAW! Ludzie omijajcie te miejsce - szkoda zdrowia!
        • Gość: koks Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.116.94.* 05.07.09, 19:47
          Na szczęście są w CAW osoby, które rozumieją co to znaczy likwidować szkody. Ale
          wydaje się jakby byli w mniejszości.
          Jeden wielki konflikt interesów - traci na tym i pracownik i klient.
      • Gość: arkus Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 11.07.09, 20:49
        Ci co się dziwią, że w pracy trzeba pracowac - faktycznie daleko tu nie zajda.
        Jako likwidator merytoryczny w CAW(wczesniej pracowalem w Warcie za duzo mniejsza kase) zarabiam wiecej niz niejeden kierownik w innej firmie. Chcesz - to cię docenią, chcesz narzekac - to sie nie dziw swojej "karierze" zawodowej...
        Nadgodzin teraz jest duzo, bo firma jest w trakcie zmiany - najpierw odbierane, a jak nie odbierzesz w kwartale to ci placa. Chcesz kase - masz pole do popisu.
        Zaczynasz jako likwidator techniczny - to kasa jest mniejsza, ale jak sie wykazujesz duzo robisz to mozesz przejsc na merytorycznego, i kaska stopniowo rosnie - jak w kazdej robocie.
        Ludzie bardzo normalni, fajni, dużo mlodych, ale i starsi koledzy (byli rzeczoznawcy) tez są super.
        Szacun dla całego składu Centrum (zwłaszcza dla mojej trenereczki Agnieszki - nie moge sie oprzec indywidualnej pochwale). Nie damy sie zlym jezykom.
        • Gość: ona 1. Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 87.204.233.* 12.07.09, 17:38
          Bardzo dziwi mnie ostatni wpis. Ja również pracuję w CAW i mnie jakoś strasznie
          boli to, jak nas tam traktują! Arkus napisał, że nadgodziny albo oddają albo za
          nie płacą- więc coś Ci powiem, Arkus. Jest lipiec, a ja nie mam zapłacone za
          nadgodziny ze stycznia. Jeśli chodzi o samą pracę- byłoby ok, gdyby nie szantaż
          w stylu: jak nie zostaniesz na nadgodziny, to papa stała umowo, premio itp. Już
          od kilku tyg tyramy po 10 godz.z 1 przerwą 15 minutową. dziennie-miało być
          lepiej, a jest coraz gorzej. Zaległości piętrzą się, a zarząd wprowadza coraz to
          nowe "świetne pomysły". Oby tak dalej, a gwardia się wykruszy, zanim nowi będą
          mogli coś zrobić!
        • Gość: Konsultant Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.09, 22:38
          Co ty wogóle wypisujesz, wypłacane lub oddawane nadgodziny? Jak
          narazie to kadrowej jeszcze ani razu nie udało się dobrze wyliczyć
          nadgodzin, bo dostać 8 zł za ponad 20 nadgodzin to raczej jakieś
          żarty,a o odbieraniu to chyba tylko jak masz szczęście albo dobre
          układy z którymś z kierowników, bo ciągle się słyszy, że są
          zaległości i nie mozna ich odebrać. A teraz z góry dostajesz
          konieczność zaplanowania 8 godzin nadgodzin. Jeszcze rozumiem,
          gdybyś w tym czasie mógł zajmować sie likwidacją szkód, których
          jesteś likwidatoprem, a tak musisz cały czas przyjmować zgłoszenia,
          a potem dostajesz interwencje od klientów co z ich sprawą bo czekają
          na pieniądze. A to, że ludzie dostają większą kase wynika tylko z
          tego, że tracą pracowników. Najgorsze jest to, ze ludzie, którzy
          pracują prawie od początku powstania CAW, pomimo tak długiego stażu
          i zasobu wiedzy oraz doświadczenia zarabiają mniej niż osoby, które
          dopiero przyszły do pracy. W tej firmie najlepszy sposób na podwyzkę
          to złożenie wypowiedzenia. Tłumaczenie, że teraz jest dużo nadgodzin
          bo Warta wprowadza zmiany to żaden argument bo te zmiany wprowadzane
          są już od początku roku, a jak narazie jest coraz gorzej i nie będę
          się wypowiadać na temat osób tym zarządzajacych, którzy mają
          genialne pomysły prowadzące firme do upadłości, bo likwidowanie
          oddziałów i zwolnienie ludzi w momencie, gdy do końca nie sa
          dopracoowane procedury, a pracownicy nie przeszkoleni to chyba
          wogóle nie trzeba trzeba tego komentować. Przede wszystkim jest za
          mało ludzi a co chwila dokładane nowe obowiazki i tak naprawdę nawet
          jesli się poświęcasz, wykazujesz to i tak od nikogo nawet nie
          usłyszysz "dziękuję" i niestety taka jest prawdziwa rzeczywistość
          pracy w CAW.
          • Gość: Yo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:52
            nadgodziny to norma - za ktore nie placa, wymuszanie tych nadgodzin, zamiast
            liwkidowac trzeba na sluchawie siedziec, brak warunkow do pracy spokojnej,
            ciagly nacisk na rozladowywanie ruchu przychodzacego, umowy o prace pojawiaja
            sie po 3 a nawet wiecej miesiacach, ciagle bledy w umowe o dzielo przez to
            czlowiek zamiast dostac pensje taka jaka byla na rozmowie rekrutacyjnej zbiera
            kolejne miesiace pieniadze w worku Warty 24+, szkolenia sa przeprowadzane na
            zasadzie jak sie sam nie wyszkolisz to sie nie nauczysz - czyli metodami prob i
            bledow. BURDEL !!! BURDEL i jeszcze raz BURDEL, chociaz w burdelu napewno jest
            duzo przyjemniej
            • Gość: yo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:54
              ps ... i kolejni wartosciowi ludzie uciekaja lacznie z kierownikami likwidatorow
              (nie mylic z kierownikami zmian) ... nie da sie opisac tego co sie dzieje
              • Gość: gosc Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.pl 07.08.09, 23:22
                a kto odchodzi? B.B.??
                • Gość: ona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.pl 15.08.09, 08:33
                  zagląda tu jeszcze ktoś czasami czy jesteście tak wykończeni że nie macie już
                  czasu i siły?
                  • tezscaw2 Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 23.08.09, 13:24
                    Ja też pracuję w tym "MAJDANKOWYM OBOZIE PRACY " już jakiś czas i
                    mam tego dość !!!Nie mam zamiaru już dłużej uczestniczyć w tym
                    CYRKU , na czele którego po środku na "ambonie" siedzą małpy ,
                    którym się wydaje , że są pępkiem świata i mogą pomiatać ludźmi na
                    prawo i lewo, a tymczasem ich ZAJEFAJNE pomysły doprowadziły tylko
                    do tego, że ludzie masowo się zwalaniają!
                    Następnie ich PORONIONE teorie na temat tego, że na miejsce
                    doświadczonego pracownika znajdzie się ten "drugi głupi " , który
                    sprosta od razu wszystkim zadaniom ,są już baaardzo bliskie upadku
                    tej firmy!
                    RADA DLA OSÓB POSZUKUJĄCYCH PRACY: Mądry Człowieku , zanim wdepniesz
                    w to gó..., z którego potem ciężko się wyrwać, lepiej zastanów się
                    dobrze kilka razy! Lepiej poszukać pracy o ten miesiąc dłużej ,niż
                    potem do końca życia walczyć z nerwicą!!!
                    A CYRK niech kręci się dalej , zobaczymy jak długo !!!!
                    P.S
                    Pozdrawiam Wszystkich zdesperowanych!
                    • Gość: cfaniak Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.ismedia.pl 22.09.09, 22:20
                      nie musisz w majdanku siedziec, droga free
                • Gość: lost Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 77.223.212.* 04.09.09, 11:57
                  B. B. również odchodzi. Tyle że w inne miejsce (DLS). Wiele osób juz
                  zrezygnowało. Najwięcej w dziale majątkowym ale i w komunikacji coraz większy
                  ruch. Obecnie przychodząc do pracy spotyka się samych nowych (dalej rekrutują a
                  ludzie łapią się na ich bajkopisarstwo zamiast zajrzeć na to forum), starzy
                  znajomi siedzą w różnych miejscach, coś na zasadzie o tam jest znajoma twarz, na
                  drugim końcu sali kolejna, więcej nie spotkałem. Wykrusza się nasza dawna zgrana
                  ekipa. Padają jak muchy.
                  • Gość: Nowy?? Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 188.33.52.* 13.09.09, 10:19
                    1. Będę zaczynał tą pracę niedługo. Czy można tam zmieniać godziny
                    pracy (zmieniać się z kimś), czy dają godziny bez żadnej możliwości
                    zmiany?
                    2. Jak się podpisało umowę o pracę, ale zaczyna się pod koniec września, to czy ta umowa już obowiązuje, czy dopiero od rozpoczęcia
                    pracy? I jaki jest okres wypowiedzienia, w przypadku umowy o pracę na
                    trzy miesiące (chociaż te trzy miesiące to taka niewiadoma...)?
                    • Gość: xxx Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 14.09.09, 18:10
                      1.możesz sie zamienić z kimś za zmiany
                      2.umowa obowiazuje od dnia podpisania.okres wypowiedzenia 2 tyg
                    • Gość: x Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 14.09.09, 18:14
                      1.mozesz sie zamieniac
                      2.okres wypowiedzenia 2 tyg
                      umowa obowiazuje od dnia jaki widnieje w umowie jako data rozpoczecia
                      • Gość: koleś Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.ismedia.pl 22.09.09, 22:22
                        Jest teraz nowa KOBIETA, przecudna zresztą, która zajmuje się sprawami kadrowymi
                        - jakoś może powoli doprowadzi to do porządku.
                        • Gość: Piana Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 03.10.09, 00:04
                          Kobieta przecudnej urody – ale przede wszystkim urzeknie was swoim
                          profesjonalizmem w sprawach kadrowych.
                          • Gość: gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.ismedia.pl 10.10.09, 00:45
                            Piana, Piana - ale ktoś ma poczucie humoru. Chyba TOMEK tego nie pisał .
          • Gość: doradca Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 08:52
            Powiem coś od serca
            Zajmuję się likwidacją szkód z ponad 20 różnymi firmami PZU PZM TUW
            PTU,GENERALI,ALLIANZ,HESTIA ITD.
            Z całą pewnością i przekonaniem stwierdzam ,że najgorsze t.u to
            warta.
            Nie płacą a jak zapłaca to zawsze mało-mają swoej dziwne stawki
            przynajmiej jak chłop ze stodoły.
            Współczuje klientom co mają ubrezp. w warcie albo któś z warta
            spowoduję uszkodzenie mienia klienta.

Wystrzegajcie się jak ognia.
            Pozdrawiam
            • Gość: ona123 Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 109.200.80.* 22.04.10, 16:33
              oooo doradca... Ten sam wpis na kilku forach o warcie... Śmiać mi się chce na
              temat Twojej znajomości stawek rb w warsztatach ASO... Pan doradca wymyślił
              sobie, że mamy podpisane umowy najwyżej za 100 zł!!!!
        • Gość: kiedyś w caw Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:39
          Chyba Ci zapłacili za ten komentarz... Ja tam pracowałam prawie rok i wspominam
          to koszmarnie. Groszowe zarobki, wiecznie obrażona Aneta, Robert udający, że coś
          wie... Gośka uznająca się za najmądrzejszą osobę w całym CAW, podczas gdy
          kwalifikacje miałam sporo wyższe od niej, itd, itp. Na szczęście w piątek 13
          lutego złożyłam wypowiedzenie. I to była najlepsza decyzja. Pozdrawiam!
      • Gość: eeeeeee Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:46
        chora instytucja, kto wpadl na to zeby anete swieta krowe zatrudnic na
        stanowisko kierownicze ona nie ma zielonego pojecia o zarzadzaniu zespolem ludzi
        jest chamska i robi jak najwiecej zeby pracownika na czyms drobnym udupic. Nie
        mozna za bardzo chodzic bo trzeba zapi... o przerwe trzeba sie prosic.
        Likwidatorzy maja zasuwac i robic jak najwiecej. Robic na sztuke to nie problem
        ale tutaj wydaje sie pieniadze ludzi ze skladek i kosztem tych ludzi.
        A najnowsze jest to dzialanie zarzadu do rozpoczecia wyscigu szczorow jaki
        zapoczatkowali. Wykresiki, tabelki i inne pirdoly - ranking najlepszych o co
        chodzi ?? I caly czas teksty ze w Katowicach sa lepsi i ze my mozemy dorownac do
        nich. Owszem mozna charowac ale nie za te pieniadze i nie kosztem zycia
        prywatnego, bo nadgodziny non stop nie wszystkich interesuja. Nawet nie mozna za
        bardzo pojsc kulturalnie sie poedukowac jak sie pracuje non stop po poludniu i
        jeszcze naciskanym sie jest na nadgodziny. Przy takim dzialaniu rok max 2 lata
        przepracujesz i wypalisz sie zawodowo.
        • Gość: aa Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 23.10.09, 20:49
          a to Ty nie wiesz, ze meduza jest kierownicza z przypadku? nie bylo kogo, to
          wzieli ja.Polowa oddzialu smieje sie, ze dlatego jest taka cieta i wiecznie
          skrzywiona bo chce udowodnic ze sie naprawde na to stanowisko nadaje. Mi tam jej
          szkoda, bo nie wiem jak glupia musialaby byc zeby nie miec swiadomosci ze za
          plecami kazdy obrabia jej tylek.
        • Gość: gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.cable.smsnet.pl 26.10.09, 21:51
          ot, ciekawostka ..... My cały czas słyszymy, że Lublin jest
          lepszy ...
          • Gość: też gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 188.33.160.* 01.11.09, 23:51
            hihihihi...Katowice od Lublina lepsze, Lublin lepszy od Katowic... skuteczna
            metoda motywowania. Aneta nie jest od lubienia. Ale ostatnio i tak chyba
            widzicie jak się zmieniła, oczywiście na plus. Że ściga młodych? Jak by ich nie
            ścigała - już całkiem oni właśnie chodziliby jak święte krowy (nie wszystkich to
            oczywiście dotyczy).
            • Gość: arek Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.27.* 07.11.09, 14:25
              Z tego co wiem likwidator techniczny zarabia ok 1800, merytoryczny 2100-2500
              wiec czemu wy narzekacie ?. Kto wam zaplaci wiecej ?.
              Przykladasz sie-awansujesz, nie przykladasz sie zbierasz opierdziel.
              • Gość: Raper Łona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.149.64.* 13.11.09, 20:14
                Jestem to po raz 1 i widzę jak wspaniałe jest CAW. Meduza - w
                akwarium, Piana - w dyskotece, a Frank na gitarze gra jak Sinatra.
                Pamiętajcie że z CAW jest jak ze stosunkiem słoni - dużo kurzu,
                krzyku a efekt za 2 lata.
                • Gość: ;) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 14.11.09, 00:40
                  > Meduza - w
                  > akwarium, Piana - w dyskotece, a Frank na gitarze gra jak Sinatra.

piekne!
                  na generala go!;)
                  • Gość: meduza Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 15.11.09, 00:48
                    „Wszyscy macie źle w głowach, że żyjcie” Boga na nogi złapaliście i narzekanie???
                    • Gość: egz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 11:55
                      szczury smigaja - testujemy dalej ...
                      kto przezyje to wrzuci sie cos nowego ;]
              • Gość: Pewex Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.27.* 04.12.09, 01:00
                Co wy chcecie od Warty?
                Macie darmową imprezę i jeszcze wam mało.
                Dziękujemy Pani Izo za wszystko.
                Jedyny minus to mająca muchy w nosie kadrowa, ale tak jest chyba w każdej firmie
                z tymi kadrowymi.
                Wszystkich zapraszam do Warty, z Wartą warto.
                • lolcia-olcia Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 04.12.09, 03:51
                  W tym obozie pracy jeszcze ktoś pracuje?Szok...
                • Gość: caw Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.lublin.mm.pl 09.12.09, 18:15
                  Kadrowa ma muchy w nosie przez jakich jak ty, co włażą w dupę Pani dyrektor.lizusostwo awansu ci nie da.
                  z Wartą nie warto
                  • Gość: rudzik Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 91.200.92.* 14.12.09, 17:27
                    nieprawda że techniczny zarabia 1800, tylko 1550 brutto
                    a wiecie jak się trener Ksionek dostał na trenera- był merytorycznym, złożył
                    wypowiedzenie, to zaproponowali mu bycie kierownikiem...hehhe żałosne
                    • Gość: lotto Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.ar.akademiki.lublin.pl 15.12.09, 18:06
                      heheh ksionek nigdy nie był merytorycznym likwidatorem tylko starszym konsultantem a dostał sie na to stanowisko bo był zbyt słaby żeby być merytorycznym więc chcial zrezygnować a nie wiadomo czemu wymyslili że bedzie pracowal na stanowisku gdzie nic nie trzeba robić i za nic sie nie odpowiada
                      • Gość: hmmmm Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 17.12.09, 01:22
                        ksionek jest przynajmniej w miare pomocny, nie to co niektore obrazone panny
                        ktore narzekaja na dlugi czas rozmow, a gdy w ramach procedur przychodzi sie do
                        nich z pytaniem, robia laske ze oderwa ucho od sluchawki ("no mowie Ci Kasia,
                        fajny jest, ale wolalabym niebieski"), badz usta od kubka z kawa:/
                        • Gość: Gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.tp.unicity.pl 17.12.09, 23:15
                          A ja już dawno zmieniłem pracę pracę i bardzo sobie chwalę. Życzę
                          pogodnych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku i to nie
                          koniecznie na dyżurze w pracy.
                        • Gość: GOŚĆ Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 20.12.09, 01:54
                          Skąd taka nagła wrogość wobec trenerów? Jeśli nie macie pojęcia, czym zajmują
                          się trenerzy i za co są odpowiedzialni, to może zapytajcie ich o to, a dopiero
                          potem wypisujcie te bzdury. Sytuacja w CAW mocno mnie wkurza, ale z moich
                          obserwacji wynika, że to właśnie trenerzy najwięcej tam pracują i chyba już
                          tylko im zależy na atmosferze w pracy, jakości itp. Bo niby kto w sytuacjach
                          kryzysowych pracuje po 12 godzin 6 lub 7 dni w tygodniu? I nie mówcie, że nie
                          pomagają, ja zawsze otrzymuję pomoc gdy tylko się do nich zwracam.
                          • lolcia-olcia Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 20.12.09, 08:25
                            Pewnie trenerem jesteś, wsadź sobie gdzieś te hymny pochwalne, nikt kto tam
                            pracował czy pracuje nie uwierzy w te brednie!!! Opierdzielają się i ze
                            skwaszoną miną oraz łaską odpowiadają...

A pracuje tam jeszcze Robert?
                            • Gość: M Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.elartnet.pl 21.12.09, 18:53
                              A ja pracuje w PZU i za te pieniądze co wy pracujecie nigdy bym do pracy nie
                              poszedł. U mnie opinie nie są może też och i ach, bo malkontenci znajdą się
                              wszędzie, ale u Was jest już tragicznie.
                              Pozdrawiam
                            • Gość: hhhh Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 21.12.09, 20:01
                              Zaraz tam brednie. Sa laski ktore zawsze doradza i spokojnie wytlumacza, a sa
                              takie ktore robia laske ze odpowiedza na pytanie.
                              Inna sprawa, ze to gora wydaje glupie decyzje i np. zamiast przeszkolic nowe
                              osoby jak nalezy, kazdy, zanim poda jakakolwiek dana finansowa musi radzic sie
                              trenerki co skutkuje oblezonymi dziewczynami ktore nie sa nikomu w stanie pomoc.

Robert pracuje:)
                              • Gość: mental Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 12:55
                                jak sie nie dowiesz szczegolow od merytorycznego to od trenera srednio, bo ile
                                razy zapytasz tyle odpowiedzi uslyszysz ;)
                                • Gość: wygibas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 11:44
                                  Odnośnie zarobków jest to porażka ... wstyd mi za taką wielką firmę
                                • Gość: gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 109.243.120.* 16.01.10, 22:09
                                  zgadza się, są likwidatorzy merytoryczni, którzy mają cierpliwość (jeszcze mają)
                                  i pomagają, choć nie muszą tego robić. ale trenerzy też nie opalają się w tym
                                  czasie, bądźcie sprawiedliwi.
                                  • Gość: doopas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.27.* 25.01.10, 20:18
                                    Jak mozna byc trenerem po 6 miesiacach pracy :/
                                    W CAW na likwidacji szkod z prawdziwego zdarzenia zna sie moze z 10% osob reszta
                                    jest zielona. Przykre ale prawdziwe i stad kiepskie wyniki firmy rzutujace
                                    wlasnie na wasze zarobki.
                                    • Gość: wygibas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 87.205.145.* 27.01.10, 17:16
                                      Jak można wymagać czegoś, czego nigdy nie nauczono. Fakt w firmie tylko kilka osób to prawdziwi wyjadacze szkód.
                                      Najłatwiej jest tylko wymagać, zamiast dać atrakcyjny system motywacji. Jak na razie to tylko jedno wielkie CallCenter z likwidacją szkód. A nie jak likwidacja szkód z pomocą CALLCenter.

Najgorsze ze można być takim gburem i mowa tu o ludziach na stołkach, udających ze nic się nie dzieje.

Wielka mi to firma w której najlepiej uzyskać jak największe zyski, po najmniejszy kosztach.
                    • Gość: trabant Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 23:08
                      nie wiem kim człowieku jesteś,ale po kiego wała używasz NAZWISK???
                      jakim trzeba być kretynem żeby tak zrobić, takie posty powinny być
                      usuwane!
                      zazdrosny/a jesteś że ktoś jest lepszy i ma więcej wiedzy? to siedź
                      cicho albo się weź za robotę, na ulicach śniegu od cholery, może ktoś
                      Cię zatrudni do czyszczenia łopaty, bo pewnie nawet jej nie potrafisz
                      obsługiwać...
                      żal po prostu żal...

jesteś śmieciem rudzik....kimkolwiek jesteś....
                      • Gość: wygibas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 10:49
                        i tak to niczego nie zmieni
                      • Gość: hugo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 17:20
                        Wiecej wiedzy ?, chyba kpisz :D
                        Kultura osobista tez nie grzeszysz.
                        "Zal po prostu zal..."
                        • Gość: trabant Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 19:23
                          ojej....a obraziłem kogoś? uważam po prostu że na takim
                          ogólnodostępnym i w dodatku anonimowym forum nie powinno się używać
                          nazwisk, a skoro ktoś jest taki odważny to też niech się swoim
                          nazwiskiem podpisze. Zresztą zauważcie, że forum to miało dotyczyć
                          opinii na temat pracy w CAW a nie ludzi którzy już pracują. Moim
                          zdaniem BK ma dużo wiedzy (czy to się komuś podoba czy nie) i na
                          pewno jest przydatny zresztą widać że co chwilę ktoś go o coś pyta,
                          prawda jest taka że część ludzi uważa że trenerzy nic nie robią a
                          sami do nich co chwilę latają i to nie raz z pierdołami które powinny
                          znać na pamięć po miesiącu pracy.
                          napisz śmiało hugo od kiedy pracujesz i czy znasz tak procedurę że
                          nie musisz się chodzić i dopytywać i zawsze masz 100 % po kontrolach
                          WĄTPIE. żal...tak żal.. ludzi którzy mają inteligencję robaka w
                          jesiennej odmianie jabłka schowanego i nie rozumieją że nie powinno
                          się używać nazwisk i to miała na celu moja wielce niekulturalna
                          wypowiedź:)
                          jeśli ona kogoś uraziła to bardzo proszę...po prostu jej nie
                          czytajcie:)
                          z gorącymi pozdrowieniami dla pracowników CAWu którzy czytują to
                          forum i potrafią myśleć:)
                          • Gość: mb Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 188.33.129.* 20.02.10, 10:27
                            dziękujemy :-)
                          • Gość: :) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 14:22
                            a teraz mamy powtórkę z rozrywki :) nie ma komu likwidować, bo słuchawa
                            ważniejsza. podtopienia, zawalenia, kolizje, wypadki ...
                            ... i następne osoby z wypowiedzeniami w dłoniach :) ciekawe jak to długo będzie
                            się ciągneło hehe zero warunków pracy i najważniejsza ilość spadków połączeń ...
                            dobrze że przynajmniej ludzie mają chęć przyjść na nadgodziny, bo dawno ten CAW
                            by popłynął
                            • Gość: ewi Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 15.04.10, 16:24
                              zastanawiam sie kto tam chce pracowac - to straszny burd... juz
                              chyba lepiej kopac rowy.
                              jestm klientem i juz nigdy - po zakonczeniu okresu ubezpiecznenia
                              nie chce miec z nimi nic wspolnego.
                              zatrudniaja tam ludzi za grosze po to zeby odbierali telefony i
                              odpowiadali na wszstkie pytania ze :nie wiedza/nie maja informacji i
                              do nikogo nie moga prelaczyc. Za nic nie chcialabym tam pracowac i
                              robic z siebie i innych glupka
                              pzdr
                              • Gość: gal anonim Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 08:16
                                w odpowiedzi na pytanie "kto tam chcę pracować" - pracują tam ludzie którzy szukają już dość długo pracy, a niewykorzystywana jest niższa na rynku pracy w woj. lubelskim; praca za grosze - czego można się po Polsce spodziewać; wykorzystywać na MAXa, a jak coś nie pasuje to sajonara ... tylko na kim się odbiję - NIESTETY NA KLIENTACH

• Gość: gal anonim Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 08:17
                                  powinno być "wykorzystywana" - zamiast niewykorzystywana (wkradł się chochlik)
                          • Gość: ;) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 22.02.10, 17:25
                            dzieki :)

tez uwazam, ze jak ktos juz czyims nazwiskiem operuje, to powinien podpisac sie
                            swoim.

ja B. bardzo lubie, i niewiele mnie obchodzi, po jakim czasie zostal trenerem i
                            czy na to zasluguje, wazne jest dla mnie ze jak czasem mnie pomrocznosc jasna
                            dopadnie i ide z czyms glupim, to nigdy mnie nie splawil, zawsze pomogl, nie
                            wspomne juz o patowych sytuacjach, gdzie konkretnie mi doradza.
        • Gość: gość Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.116.94.* 27.04.10, 22:45
          "Przy takim dzialaniu rok max 2 lata przepracujesz i wypalisz sie zawodowo." -
          trafione w 100%, dokładnie tak się poczułem i poszedłem z CAWu, choć myślałem
          tak na prawdę, że z tego g... w końcu wyjdziemy, że zmieni się to na lepsze.

Jako, że cała ta dziwna organizacja jest to wielki projekt, który za wszelką
          cenę nasz zarząd będzie chciał wykonać z sukcesem, to sytuacja CAWu będzie, jaka
          była. Jeżeli włodarze z KBC stwierdzą, że projekt to niewypał, zarząd poleci, a
          Warta będzie likwidować szkody w inny sposób.
      • Gość: ona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 87.204.233.* 21.02.10, 17:39
        Nikt już nie ma ochoty przychodzić na nadgodziny, ponieważ nie ma pewności, że
        za nie zapłacą...Cyrk nie likwidacja!!!
        • Gość: mb Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 188.33.197.* 21.02.10, 23:27
          Słuchajcie ludziska, dla większości, może nie większości - ale znacznej grupy
          ludzi - to jest pierwsza praca - myślę, że stąd wynikają takie emocje.
          Uwierzcie, że MOŻE BYĆ GORZEJ - ponieważ podpisuję się inicjałami - nie chcę
          pisać o tym czy o tamtym (o zjawiskach w CAW, nie ludziach), nie wiedzą chyba
          ci, co psy wieszają na tej pracy, że praca na infolinii, bez względu na jej
          właściciela - jest specyficzną pracą i już - bardziej niż gdziekolwiek indziej
          muszą być zaznaczone zależności przełożony - pracownik, bo po prostu na zasadzie
          kolega / koleżanka nie dałoby się pokierować taką grupą ludzi. Niech tylko żadna
          cholera nie powie, że bronię kogokolwiek, JB, RI czy kogokolwiek innego - oni
          mają robić co do nich należy i już. Tzw spadki?? jeden jest rozliczny za spadki
          połączeń, inny za spadki worków z cementem na budowie ... każdy jest gdzieś za
          coś rozliczany. Kwestia pomysłów władz W24+ i W SA to inna inszość. Stare
          przysłowie pszczół - jak mówił niejaki GUCIO - mówi, że wszędzie dobrze, gdzie
          nas nie ma. No i dokładnie tak jest. Skąd ta rotacja ludzi? Jednemu pasuje
          stanie w szeregu, praca od godziny do godziny, LOG ON i LOG OFF pod zegarek,
          innemu pasuje co innego - tzw wolny zawód. Jeśli szuka tego drugiego - CAW nie
          jest własciwym miejscem, nie ma co ściemniać.
          Płacenie za nadgodziny ?? raczej nie jest możliwe, żeby nie było zapłacone.
          Pomijając całą politykę finansową firmy - bardziej opłaca się przecież zapłacić
          za nadgodziny niz zatrudniać nowe dusze. No nie jest tak?? Oczywiście że jest.
          Akurat na temat nadgodzin mogę cos powiedzieć i to nie będą złe rzeczy (apropos
          płatności.... ).
          Także głowy do góry - majątkom zaczną się powodzie, komunikacji - większy ruch
          samochodowy na wiosnę (nie wyobrażam sobie bardzo jak to będzie wyglądało skoro
          teraz był niby mniejszy :-) ), a "mięsku" - nie wiem co ... łamanie kończyn na
          nartach chyba mija powoli, ale tez przyjdzie wiosna - wakacje, rowery, rolki itp
          :-). Nie damy rady?? Oczywiście że damy?? WIĘCEJ WYROZUMIAŁOŚCI I ŻYCZLIWOŚCI.
          Praca w CAW nie jest na pewno pracą, którą (w tym podstawowym zakresie ) można
          wykonywać do emerytury, ale jak każda praca - ma swoje plusy - co mam na myśli??
          A chociażby kontakt z wieloma fajnymi ludźmi (nie mam na myśli klientów :-)
          )... Zobaczycie ci co powoli odchodzą - jest to naprawdę specyficzne miejsce w
          jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu. Mnogość charakterów,
          osobowości, obycie z tym - to tez jest szkoła życia, doświadczenia na wagę złota
          w dzisiejszych beznadziejnych czasach...

Koniec na dziś - jutro 6.00 LOG ON :-) .

Czekam na riposty... nie obrażę się za żadną ...

• Gość: ona Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 87.204.233.* 22.02.10, 08:37
            Damy radę? Zapłacą za nadgodziny? Widać Człowieku, że pracujesz tu... no może
            4-6 m-cy!!! Widać, że nie było Ciebie tutaj rok temu, kiedy daliśmy radę ale
            tylko dlatego, że prawie tutaj nocowaliśmy kosztem naszych rodzi i przyjaciół!!!
            Tak po 11-13 godz w pracy. A nadgodziny? Spytaj się ludzi, jak długo musieli
            domagać się zapłaty za nie, włącznie ze mną! Jak po przeliczeniu 1 nadgodzina
            wychodziła 2 zł...
            • Gość: wygibas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 08:48
              Wg mnie tekst powyżej (ten długi dla wyjaśnienia) jest już przekoloryzowany,
              Każdy pracując wie jak ja czasami nie jest łatwo...
              "są takie sprawy w której nikt nie wie co zrobić" - gdy interweniuje klient po raz 10-ty

Oczekuję się coraz nowych rzeczy, które mają usprawnić pracę w CAW, aczkolwiek wykonanie ich zajmuję więcej niż przeciętne zgłoszenie szkody. A czas można liczyć na wolne sekundy.

Jeżeli ktoś na górze pracuję na swoją premię (kierownictwo), czego ja nie mam prawa na nią zarobić? fakt:(zostały one cofnięte)

Nie zamierzam dla paru "PLN" wykonywać nadgodzin pracy na komputerze, życie ma się jedno i wole sobie piffko ze znajomymi wypić.

Na zmianę warunków umowy o pracę czeka się już parę ładnych miesięcy, oczywiście bez rezultatu. Obowiązków 4x więcej płaca ta sama.

Obsada się wykrusza a nowych zatrudnień - nie ma. Czym to grozi? Można już samemu odpowiedzieć.
              Nie widzi się potrzeb pracowników. Jako wielka firma powinna czymś się szczycić a to wielki jeden burdel jest. Widzą to klienci i pracownicy tylko czego GÓRA tego nie widzi. Grajdołek się kręci
              • Gość: kokos Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.18.* 24.02.10, 19:21
                Jaka praca taka płaca ... Nie oczekujcie, że człowiek z ulicy będzie od razu
                kokosy zarabiał. Ja mam 1500 na rękę i cieszę się z tego bo gdzie mi tyle
                zapłacą w Lublinie.
                • Gość: egz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:20
                  no jak to gdzie ?? - w "Biedronce" :)
                  • Gość: Suzuki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.23.* 15.03.10, 12:55
                    Witam
                    dostałem właśnie informację że zostałem zaproszony na rozmowę we środę.W związku
                    z tym mam kilka pytań na temat samej rozmowy jak przebiega, warunków pracy,
                    wynagrodzenia, umowy no i ogólnie klimatu tam panującego. Miałem okazję pracować
                    w WARCIE jako rejestrator danych do systemu ZSI.

Pozdrawiam
                    • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 17.03.10, 11:15
                      Jak bylo na rozmowie bo ja wybieram sie jutro?
                      • Gość: Suzuki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.20.* 17.03.10, 19:27
                        pierwsze spotkanie to żaden problem trochę ogólnych informacji + test z obsługi
                        komputera ( a raczej pisania i pisania ze zrozumieniem ) no i właściwie to tyle
                        • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 17.03.10, 20:20
                          A kolejne spotkania?
                          • Gość: Suzuki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.20.* 17.03.10, 20:57

kolejne piątek
                            • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 17.03.10, 21:06
                              To daj znac w ppiatek ok, bo ja jutro wybieram sie na 1- sze. A o zarobkach cos
                              wspominali?
                              • Gość: Suzuki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.20.* 17.03.10, 21:14
                                Jak przejdziesz pierwszy etap to będziesz na drugim w piątek a o kasie nic nie
                                wspominali bo to nie jej działka tak się tłumaczyła na kolejnym etapie mamy się
                                niby dowiedzieć
                                • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 18.03.10, 09:14
                                  a ile osob bylo na rekrutacji z toba?j estem sama ciekawa czy warto, a ty co o
                                  tym myslisz, bo komentarze sa nie za ciekawe, pozdrawiam
                                  • Gość: Suzuki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.106.29.* 18.03.10, 14:42
                                    Miało być 6 osób ale było 3 razem ze mną komentarze nie są za ciekawe ale warto
                                    było by chociaż spróbować i samemu się przekonać czy tak jest
                                    • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 20.03.10, 07:47
                                      Hej, wpisujcie opinie na ten temat a w szczegolnosci o zarobkach po okresie
                                      probnym:)
                                    • Gość: szkodnik Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.futuroexito.pl 27.12.11, 22:08
                                      Spoko, spoko... Imć Rafał "Gruba Dupa" Stankiewicz roz...dził PZU, to i z WARTĄ sobie poradzi... W tak niegdyś szanowanych i poważnych firmach pracują już teraz same śmieci...
                                  • Gość: ja Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.182.124.* 15.09.10, 22:07
                                    Hej
                                    Sama praca moze być, nadaje sie na pierwszą pracę. Ludzie są bardzo fajni i klimat jest spoko, ale kierownictwo ma poprzewracane głowie, wydaje im sie ze sa bogami, czepiaja sie o głupoty, wiec jak ktos jest słaby psychicznie to nie polecam, z tymi przerwami to też prawda, ze kazde odejscie od kompa trzeba sygnalizowac, a czasem i tak sie okazuje ze człowiek wraca do koma a tam nie odebrane połaczenie, pozdrawiam
                    • Gość: juz nie nowy Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.chello.pl 20.03.10, 18:21
                      Plotek nie sluchajcie, sami sie przekonacie jak jest.
                      Z pewnmoscia nie jest tak spokojnie jak na rejestracji, ale da sie pracowac
                      trzeba tylko przyswoic kilka regul miedzy innymi: nie bac sie pytac osob ktore
                      pracuja dluzej i nie bac sie mowic ze sie czegos nie wie:)
                      • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 20.03.10, 19:50
                        a o zarobkach cisza hmmmm
                        • Gość: x Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.lublin.mm.pl 22.03.10, 18:36
                          1500 brutto na początek
                          • pagap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 22.03.10, 19:11
                            1600 brutto teraz ale nie wiem ile po okresie probnym:) moze wiesz
                            • Gość: hajto Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 212.33.89.* 23.03.10, 21:02
                              Po okresie próbnym też 1600 zł może 100 dostaniesz więcej plus obietnicę "Jak będą wyniki to będzie rozmowa o zmianie warunków zatrudnienia ".To jedno z wielu kłamstw w tej zakłamanej firmie.Będą na Ciebie naciskać(lekką siłą perswazji,iż należy po godzinach zostawać ,aby wyrabiać śmieszne normy kosztem :swojego zdrowia rodziny,odpoczynku .Szczerze nie polecam tej pracy.
                              • Gość: egz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 13:59
                                oj ja tez nie polecam tej pracy, chyba ze wrogowi. Trzeba miec silne nerwy i
                                twarda osobowosc zeby wytrzymac. To nie jest moja pierwsza praca i zaluje
                                strasznie, ze zdecydowalem sie zmienic na prace w CAW. Myslalem, ze moj
                                poprzedni pracodawca jest nieogarniety i ze burdel. Obrazilem instucje w ktorej
                                poprzednio pracowalem. To co zobaczylem w CAW nie wiem jak opisac jak nazwalem
                                burdelem poprzednie miejsce. Na CAW brak slow, a kariere robia ci co w d...
                                wlaza bez wazeliny i smigaja z kawa noszac prezesom ...
                            • Gość: wygibas Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 15:34
                              tylko nie żartujcie że nowi otrzymali po 1600 brutto
                              • Gość: monika Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 178.216.27.* 07.04.10, 21:32
                                1600 brutto na 100%
                                • Gość: :) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.net.stream.pl 01.06.10, 23:29
                                  W Katowicach też słyszałem że nowi 1600 brutto dostają.
                                  • joy27 Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty 08.06.10, 13:18
                                    kiedy kolejne rekrutacje?
                                    • Gość: jesica Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.speed-net.pl 24.06.10, 16:23
                                      hej, ja idę jutro na 2 etap. Bardzo chciałabym się dostać to CAW właśnie aby się
                                      przekonać jak jest naprawdę. Bardzo proszę napiszcie tak wygląda 2 etap. mam
                                      sobie zarezerwować 5 godz. Na co szczególnie zwrócić uwagę aby nie spalić tej
                                      rozmowy? Mam ogromną motywację chęci do pracy :) Pozdrawiam
                                      • Gość: y Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 17:53
                                        pewnie jestes zdesperowana i tk cie ciagnie do caw, ze bedziesz kolejna osoba,
                                        ktora zgodzila sie na marna kase. To jest praca za 3000 brutto minimum biorac
                                        pod uwage warunki, stres oraz specyfike pracy (polaczenie call center z
                                        likwidacja - paranoja)
                                        • Gość: xyz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 19:02
                                          Znalazłam ogłoszenie o pracy dla likwidatora technicznego. Czy mógłby ktoś
                                          dokładniej powiedzieć jak wygląda ta praca? WIem, że to praca na słuchawce, ale
                                          czy są to rozmowy przychodzące czy wychodzące? Interesuje mnie praca na pół
                                          etatu. Jestem studentką dzienną i zastanawiam się czy da się pogodzić to z pracą.

Czekam na opinie:)

I powiedzcie proszę jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają?
                                          • Gość: do xyz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 20:33
                                            Rozmowy głównie przychodzące, chociaż jak będziesz technicznym to
                                            przede wszystkim czeka cię tzw. rejestracja - czyli kopiowanie
                                            danych z jednego systemu do drugiego. Są osoby studjujące i
                                            pracujące na 1/2 etatu, chyba kwestia dogadania. Mogą Cię też
                                            wsadzić na general. Wtedy będziesz odbierać telefony od wku...onych
                                            ludzi co czekają na wypłatę np od 3 miesięcy albo od pojebanych co
                                            czekają tydzień. Tak czy siak spora część z nich będzie
                                            zdenerwowana. Ty będziesz musiała ich wysłuchać i coś ściemnić
                                            dlaczego tyle to trwa-generalnie na generalu sporo ludzi wymięka,
                                            czemu się nie dziwię.
                                            • Gość: abcde Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.10, 09:50
                                              Do wszystkich zainteresowanych pracą w CAW - ostatnio robi się tu obrzydliwie , młode wilki dorwały się do władzy i pokazują swoje ja, za te śmieszne pieniądze znajdziecie pracę jakąkolwiek, zapytajcie kogokolwiek jak tu jest. Tak jak zawsze - brak jest jednego centrum władzy - kto rano wstanie ten rządzi. Najgorsi są młodzi, awansowani, są wredni, wyniośli, chodzą jak nadęte pawie.... Nikt stąd nie poleci wam - chętnym tego miejsca pracy.
                                              • Gość: mlody Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 89.167.20.* 20.09.10, 21:38
                                                też szczerze nie polecam... pracuję już kilka miesięcy i zaczynam powoli wymiękać... najgorsze jest to, że siedząc na tej słuchawce musisz dostawać opie...le od ludzi i wysłuchiwać od nich za czyjeś błędy. Ludzie mieszają Cię często z błotem. Praca demotywująca, planuję odejście w najbliższym czasie
                                              • Gość: odp Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 14:06
                                                te "mlode wilki" to tepe matoly slepo wykonujace zadania i nie majace jakichkolwiek kompetencji do zarzadzania zespolem ludzi, kariere zbudowaly wlazac w d... bez wazeliny biegajac z kawa kadrze wyskoiego szczebla lub pracujac po 15 h dziennie. Te osoby nie maja szacunku dla ludzi wykonujacych nalezycie swoje obowiazki. Wiecznie malo, malo, malo wyniki slabe jakosc slaba malo rozmow odebranych i bzdurne raporty zwiekszajace marnotrastwo czasu pracy. Trzeba odpisywac wracajac kilkukrotnie do spraw, ktore najczesciej juz sa zalatwione. Jeszcze troche to beda raporty z raportow, a kiedy likwidacja jak w czasie 8h trzeba rozladowywac ruch przychodzacy, odpisywac na debilne wiadomosci wysylane od kilku osob (oczywiscie tej samej tresci tylko przeslij dalej), odpowiedziec na odwolania i przeanalizowac od strony merytorycznej sprawy na koncie. Ogolnie caw to dezorganizacja, nieprzemyslane plany wprowadzone bez jakichkolwiek testow i bogwie jakie wymagania. System oceny jest tajemnica zakamuflowana tak, ze nikt sie w tym nie orientuje na jakiej zasadzie ile i kto. Non stop zastraszanie kartami oceny i oczywiscie najlepsze motywujace do pracy wypowiedzi prazesow i dyrektorow: "... jestescie rewelacyjni, oby tak dalej, poprawiajcie jakoisc i ilosc - premii nie bedzie ..." ;) Podsumowujac:
                                                - oboz pracy,
                                                - niejasna sciezka kariery (osoby doswiadczone i wykonujace rzetelnie wyimaginowane obowiazki maja szanse tylko na poziomy rozwoj kariery lub pionowy w dol)
                                                - marne place,
                                                - brak motywacji pracownikow,
                                                - brak stabilizacji zatrudnienia (w kazdej chwili mozesz dostac wypowiedzenie z blahej przyczyny),
                                                - brak kompetencji kierownictwa nizszego szczebla,
                                                - brak organizacji pracy.
                                                • Gość: monika Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 178.216.27.* 04.10.10, 18:30
                                                  Wiecie jaka kase daja na start? Bo niedlugo wybieram sie na rozmowe i czy warto?
                                                  • Gość: do moniki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:29
                                                    w biedronce zarobisz wiecej i doswiadczenie bardziej perspektywiczne, bo ludzie zawsze beda jedli. Po paru latach mozesz zostac np. przedstawicielem handlowym i wozic tylek samochodem sluzbowym ...
                                                    • Gość: do moniki Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:33
                                                      w biedronce zarobisz więcej i doświadczenie bardziej perspektywiczne, bo ludzie zawsze beda jedli. Po paru latach możesz zostać np. przedstawicielem handlowym i wozić tyłek samochodem służbowym ... co do pensji to będziesz miała albo porównywalną albo mniejszą. Oczywiście nie liczącą się do lat pracy ze względu na rodzaj umowy ...
                                                    • Gość: monika Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 178.216.27.* 11.10.10, 21:29
                                                      A co powiedzie o przyjmowaniu pracownikow na tzw akord czyli placa od wykonanej operacji np polaczenia wychodzace, przychodzace itd. Niech ktos napisze dokladnie czy warto?
                                                    • Gość: monika Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 178.216.27.* 14.10.10, 15:47
                                                      dajcie jakies najswiezsze info o tej pracy
                                                    • Gość: xfh Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.lublin.mm.pl 28.10.10, 09:49
                                                      Kokosów to nie ma, odbierając połączenie między 6;00 a 16;00 to mozna coś zarobić.
                                                      Warunki bez zmian firma nastawiona tylko na własne zyski.
                                                    • Gość: :) Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:43
                                                      siema

pracowalem w tej chorej instytucji dopuki "decydenci" nie doszli do wniosku, zeby mi nie dac czwartej umowy (podobno pierwsza byla na okres probny, co nie jest na niej wyszczegolnione).
                                                      I napisze ze to, ze juz tam nie pracuje to najszczesliwsze co moglo mi sie przytrafic. Nie dosc, ze nie musze sie uzerac z przelozonymi co wyzej ... niz ... maja to w koncu mam normalne warunki pracy w konkurencji. Mam normalnego kierownika nad soba, ktory mnie broni w razie pomylki, wspiera i pomaga jak mam watpliwosci.
                                                      W CAW nie moglem miec wlasnego zdania i obiektywnie dyskutowac, bo bylem jak wszyscy od robienia wynikow. Cyferka w statystykach.
                                                      Gdyby mi dano czwarta umowe na czas nieokreslony, to bym pewnie dalej gnil w instytucji, w ktorej sie cofalem i trudniej by mi bylo przejsc do konkurencji.
                                                      Ale na szczescie na pochybel Gosce, Agnieszce i pozostalym mam normalne warunki pracy.
                                                      Nie byl to moj pierwszy pracodawca ale bede W24+ do konca zycia wspominal najgorzej. Jedynie szkoda mi osob, ktore sa pomiatane jak smiecie.
                                                      Jezeli jest to twoja pierwsza praca to jak najbardziej polecam, gdyz jak zmienicie na inna to bedziecie mieli ulge.

ps.

... i nie pchajcie sie do komunikacji (polecam korpo lub osobowki ew. majatki), bo to najwiekszy bajzel a jak juz macie tam trafic to wybierzcie Katowice, gdzie bedziecie mieli przynajmniej wieksze wsparcie merytoryczne i lepsze warunki pracy. Tam przynajmniej przelozeni maja swoje zdanie, bo wiekszosc starych wyjadaczy Warty tam pracuje. W Lbn co najwyzej moga docenic doswiadczona kadre wypowiedzeniami ...
                                                    • Gość: oferty Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 18:09
                                                      zajrzyjcie tu:

www.axadirect.pl/kariera/
                                                      www.link4.pl/html/i_2_128_oferty_pracy.html
                                                      www.generali.pl/kariera
                                                      www.pzu.pl/grupa-pzu/kariera
                                                      www.hdi-asekuracja.pl/21184/
                                                      www.libertydirect.pl/o_firmie/kariera.html
                                                      www.allianz.pl/kariera_w_allianz,5665.html
                                                      www.breubezpieczenia.pl/kariera.htm
                                                      www.benefia.pl/benefiamajatek/kariera/kariera.html
                                                      www.aviva.pl/o_naszej_firmie/oferty-pracy-w-biurze-glownym.html
                                                      www.uniqa.pl/uniqa_pl/cms/company/career/index.jsp
                                                      nie polecam TUW i PTU bo na rozmowie traktuja jakby mieli kogos za nic, reszta spoko ale w wiekszosci oferty przewaznie w wawie i oferuja na start 2000 PLN na czysciocha co np. w konkurencji w Lublinie mozna tyle dostac na okres probny (pierwsza umowa a nie umowa na okres próbny jak w CAWie okreslają pierwszą) ...
                                                    • Gość: starszy konsultant Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.play-internet.pl 02.04.11, 10:56
                                                      Witam,
                                                      Tak przeglądam te wpisy co poniektórych osób i się zastanawiam o który CAW chodzi? Bo podejrzewam, że o CAW Lublin. Ja pracuję w CAW Katowice i mogę powiedzieć wiele. Otóż pracuję już w CAW 1,5roku. Na początku przy rejestracji szkód oraz wypłat dla meroli:)
                                                      Praca była super! Potem po ok.5mies awansowałam do grupy GENERAL i fakt, jeśli ktoś jest słaby psychicznie to niech się nawet nie pcha na to stanowisko - bo nie przetrwa; a od pół roku pracuję jako likwidator szkód w dziale komunikacyjnym:) Praca przyjemna, wspaniali ludzie, zarobki też nie najgorsze :) Jestem zadowolona. Jeśli ktoś jest ambitny to uda mu się awansować, dostać podwyżkę - to nie jest praca dla obiboków. Bo niektórzy mają podświadomie, że mają się nie napracować a zarobić - to nie działa w ten sposób. Co do kadry menedżerskiej nie można mieć żadnych pretensji - kompetentni i pomocni. Zresztą współpracownicy są wspaniali:)
                                                      Serdecznie pozdrawiam cały CAW Katowice:)
                                                    • Gość: elo Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.nplay.net.pl 06.05.11, 15:01
                                                      To może koleżanka zdardzi swoje wynagrodzenie?
                                                      A rotacji pracowników również nie widać?
                                                    • Gość: jadzik Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.opera-mini.net 23.05.11, 20:16
                                                      Co do tych ofert - to nie polecam Generali, w szczególności RZLS Katowice, Wrocław. Podobnie jest jak w Warcie - pracownik niższego szczebla nie ma nic do gadania - ma słuchać przełożonych. Zarobki na jeszcze niższym poziomie.
                                                    • Gość: yps Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 19:53
                                                      w 24 + jest wyspecjalizowane w awansowaniu ludzi z plecakiem wazeliny i umiejetnosciami przynoszenia kawy prezesom oraz ukroconej sciezce zwalniania pracownikow ... szkoda ze nie pracownikow sredniego szczebla
                                                    • Gość: thy Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 23:16
                                                      A o kim mówisz z tąb wazelina?
                                                    • Gość: lol Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:30
                                                      uderz w stol ...
                                                    • Gość: zbik Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 15:54
                                                      tak, tak-kariera dzieki parzeniu kawy i wciskaniu się w d...
                                                    • Gość: ogien Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.igloonet.pl 30.08.11, 20:29
                                                      Czy mowa tu o udających zapracowane osoby na gnieździe Kierownikach, Koordynatorach.Nie wiem jak te osoby mogą normalnie żyć w takiej obłudzie ,że pracują.Firma traci renome przez tych leniów z głupkowatymi pomysami na likwidacje szkód.Jeśli się myle to dlaczego multiagenci po cichu polecają inne firmy tylko nie Warte bo jak będzie miał Pan szkodę to D..
                                                    • Gość: pzty Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 21:42
                                                      A oni to akurat mają w d..Pensyjka ładna co miesiąc na konto wpływa, nic nie trzeba robić, dobra fucha, nie? Ważne tylko aby szef/szefowa nie przyłapali na tym nic nierobieniu, więc trzeba pokrzyczeć trochę, poudawać zaangażowanie, polatać tu i tam i szafa gra
                                                    • Gość: hehee Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.11, 13:27
                                                      Oj zgadzam się z tą wazeliną:) a najlepiej wychodzą osoby które umieją udawać zaangażowanie :) zarobki nie wzrastają, ludzie doświadczni po 2 latach zarabiają mniej niż nowi! a wytłumaczenie przełożonego- bo nikt już teraz nie przyjdzie za takie pieniądze :) a podwyżki czemu nie dostajesz, wyniki masz świetne -ale masz pecha :) super motywacja :) takich koordynatorów powinni ... ech... szkoda gadać ! Ale i tak nikt z tym nie zrobi porządku, bo to jedna wielka warciana rodzinka :)
                                                    • Gość: BANGLADESZ Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.mm.pl 03.09.11, 13:55
                                                      no i zaczęło sie - pierwsze odejścia, było do przewidzenia. ale nikomu to nie da nic do myslenia, wszysxcy będą pewnie robić duże oczy dlaczego, co jest nie tak itd.... powinny padac pytania co jest tak......
                                                    • Gość: stonelek Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 21:37
                                                      Na pytania to już za późno, powinny polecieć łby tych co tak udają że pracują - całej góry! Mniej picia kawek i żarcików na gniezdzie albo na "ważnych debatach" a więcej pracy! Groupama im wszystkich najlepszych zabiera i taka prawda..a dno zostaje..
                                                    • Gość: kolor Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 11:50
                                                      no i jest jeszcze jeden ból - jak to przed katowicami i górą będzie wyglądac frekwencja na imprezie integracyjnej wyjazdowej. oj słabo słabo.
                                                    • Gość: yupi Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 83.238.201.* 28.09.11, 17:54
                                                      i na to kasę mają, a podwyżek nie widać
                                                    • Gość: Lopez Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 16:57
                                                      kto szuka roboty info, że ciągle jest nabór!!!! bo pracownikom zdarza się złożyć wypowiedzenie. Co do warunków, jeśli macie rodzinę w firmie to po 3 miesiącach na słuchawie zostaniecie trenerem, koordynatorem lub kierownikiem zmiany... no chyba, że całkiem na bezczela to od razu. W takim wypadku studia i doświadczenie nie ma znaczenia, możecie być bałwanem co trzeci raz powtarza rok na zaocznych, kiepskich płatnych studiach, albo taką ma "filozofię życia", że nie skończył.

Słabiej jak nie macie rodziny albo znajomości. Wtedy przygoda ze słuchawą potrwa do czasu wypalenia z zastrzeżeniem, że używanie wazeliny to nie wasz żywioł -jw.

Na początku interwencje i przyjmowanie zgłoszeń. Pierwsza podwyżka po okresie próbnym coś około 50zł brutto. Później to raczej mało prawodpodobne-chyba, że niespodziewanie, w tym samym czasie odejdzie bardzo dużo osób, lub przez tydzień będzie padał grad i nagle przez chwilę będzie panika-wtedy jest szansa na kolejny wzrost zarobków 100-200zł brutto.

Kolejny krok kariery to likwidator merytoryczny-raczej też na podwyżkę nie ma co liczyć, powinien wam wystarczyć prestiż związany z zajęciem tego zaszczytnego stanowiska. Do tego, że trzeba odbierać telefony dojdzie likwidacja i związane z tym normy do wykonania. 4 godziny likwidacji , 4 godziny odbierania. Uważajcie tylko, żeby tych norm nie wyrobić, bo wtedy zgodnie z polityką firmy trochę się pozmienia i będzie 5 godzin odbierania, 3 na likwidację.

Po pewnym czasie dojdziecie do wniosku, że ile już można zapier... za tą samą kasę i pójdziecie po podwyżkę z decyzją, że albo więcej kasy albo odchodzę... wtedy z uśmiechem na ustach pokażą wam drzwi.
                                                      Zgodnie z wytycznymi Sz.P. dyrektora Ptaka (nazwisko zostało zmienione celowo, aby nie wskazywać konkretnej osoby) firma ma w kakaowym doświadczonych pracowników. Woli podziękować osobie, która wykonuje robotę z "zamkniętymi oczami" i zatrudnić za 1,2 tys. zł nową, która przez pół roku, albo więcej będzie się uczyć i generować błędy. Nie ma strachu doświadczeni pracownicy poprawią.

Co się nauczycie do momentu wypalenia to Wasze.
                                                    • Gość: FREE BIRD Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.11, 22:54
                                                      No to żeś pojechał (lub pojechała). Ale prawdę.
      • Gość: grpm Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.181.23.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.11, 14:59
        I po co to drugi raz pisać? Wystarczy przejrzeć poprzednie 142 posty. A w Lublinie dalej ch.....ia. Ot co! Sami "specjaliści od zarządzania" a pracować nie ma kto! No ale na imprezę firma się szarpnęła..jak miło, tylko...po co?
        • Gość: MACIEJOWA To nie jest więzienie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.11, 18:33
          CAW to nie więzienie
          Praca nie jest przymusowa...
          Gdzie indziej jest tak samo
          • Gość: likw.usl Niestety to JEST więzienie - żerowanie IP: 83.238.201.* 07.11.11, 22:13
            to jest żerowanie na lubelskim rynku ubogim w oferty pracy i wykorzystywanie przez to swojej "pozycji" aby ludziom nie płacić tak jak na to zasługują (tzn. pracują a nie włażą w d.. koordynatorom/kierownikom/trenerom jak to jest modne wśród "elyty").
            • Gość: tona Re: Niestety to JEST więzienie - żerowanie IP: *.futuroexito.pl 08.11.11, 16:41
              a co to/kto to jest "elyta"? Masz na myśli Lbn czy Kato?
        • Gość: tomk Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 83.238.201.* 10.11.11, 20:33
          A widzieliście nową reklamę Warty? Uśmialiśmy się jak głupie norki, "dla tych którzy naprawdę kochają swoje samochody" - no dowcip roku.
          • Gość: Łewap Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 20:38
            Niestety w Lublinie o lepszą pracę trudno, w Wawie tez robi się ch...nia - wszędzie zwolnienia.
            Trzeba to jakoś przetrzymać.
            • Gość: dawna Warcianka Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 194.165.48.* 04.01.12, 11:03
              Nie zgadzam się z podejściem, że tu jest źle, ale wszędzie jest źle, więc trzeba wytrzymać. Właśnie takie myślenie generuje praca w Warcie, po kilku miesiącach człowiek jest wyczerpany psychicznie, ale przekonany, że innej pracy nie znajdzie i musi tu wytrzymać. Ja też długo tak myślałam, długo się męczyłam aż w końcu nie wytrzymałam i rok temu odeszłam. Na zakończenie ponad 2,5 letniej pracy żaden kierownik nie powiedział nic, żadnego "było miło, powodzenia", tylko wrogie milczenie i spojrzenia "spod oka", jakieś ironiczne uśmieszki. Po dwóch miesiącach znalazłam normalną pracę. Pracownicy, nie dajcie się wciągnąć w to katastroficzne myślenie, życzę powodzenia wszystkim w szukaniu nowej pracy, zwłaszcza tym, którzy jeszcze rok temu byli "technicznymi".
              • Gość: Kopac Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 77.65.135.* 27.02.12, 23:34
                Wa.rta i W 24 + to kompletny bankrut.Wystarczy popatrzyć na wyniki finansowe za poprzedni rok- fatalne.A szkód coraz więcej przybywa .Powódź nie rozliczona -klienci się domagają .Kredytów nie ma kto dać takie czasdy.Odzwierciedla to nacisk kadry z gniazda do podejścia na likwidacje -przekazać jak najmniej poszkodowanemu, co już składkę wpłacił.Dlatego agenci nie podpisali z z tą firmą cyrografu i nie polecają tych ubezpieczeń? Bo dbają o interesy swoje a co za tym idzie swoich klientów.A co do personali to nie ma już fachowców w tej firmie jeżeli chodzi o likwidacje.(a tak nawiasem mówiąc szykują się zwolnienia w związku z kryzysem )CAW Lublin czy Katowice to takie samo bagno jakim były wcześniejsze centra likwidacji wojewódzkie.Tego roku ta firemka "inko inko" nie wytrzyma w takiej formie :) więc nie ma się co czaić z tym ,że nie znajdę gdzie indziej pracy.Lepiej uprzedzać fakty i zacząć poszukiwania.Nie ma co mieć sentymentów,bo ani z gniazda nie mają do ludzi szacunku ani osoby co mają wyższe stanowiska nie szanują ciężkiej pracy więc będą mieć za swoje ! A nikt z pracodawców i tak nie liczy się z wpisem ,że się pracowało w W 24 plus bo zwykle ktoś z tych ludzi miał szkodę likwidowaną przez Wartę.
                • Gość: lena Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.116.128.* 17.03.12, 12:53
                  witam

bardzo prosze o podanie adresu caw w lublinie chciałabym odwiedzic ich osobiscie lena
                  • Gość: egz Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.12, 20:05
                    ale nikt Cie tam nie wpusci, centrum zamkniete i nie ma szans na wejscie do srodka ...
                • Gość: nn Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: 195.149.64.* 23.03.12, 13:25
                  Co do CAW wypowiadać się nie będe - nie mam ochoty uczestniczyć w tego pytu dyskusji.
                  Nie chce wnikac w zasadnosc czy niezasadnosc Waszych argumentów - pewnie częśc jest słuszna, czesc pewnie przesadzona.
                  Ale jedno musze (bo jak czytam takie głupoty [poprzeplatene pewnie czesciowo slusznymi innymi kwestiami zwiazanymi z warunkami pracy] to mnie coś trafia....) --> wyniki finansowe - prosze, nalegam, wręcz błagam aby osoby, które kompletnie nie mają o czymś pojęcia o tym nie pisały....
                  Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz o wynikach WARTY za poprzedni rok, że są fatalne w sytuacji kiedy praktycznie nie ma na rynku takiego ubezpieczyciela, który w tak krótkim czasie wyniki poprawił - kilka przykładów - czas kryzysu (generalnie wszystkim słupki raczej spadają niż rosną), WARTA: zadcydowania poprawa wyniku technicznego (z kilkudziesięciu milionow na miniusie 2 lata wczesniej do kiluksem mln na plusie za rok poprzedni), najszybszy wzrost dynamiki w zakresie zwieszania przypisu składki na rynku, wzrost udziału w rynku w sorusnku do roku poprzedniego, jedyna firma na polskim rynku (nie tylko ubezpieczeniowym ale generalnie w sektorze finansowym), której ocena przez jedną z kluczowych na świecie agencji raintingowych jest podnoszona! - fatalne wyniki? chyba nawet w ustach totalnego sceptyka to zupełna przesada....
                  • Gość: bekenbauer Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 16:15
                    Elo.
                    CAW to najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek przyszło mi pracować. Kompletny bałagan, brak jakiegokolwiek pomysłu na firmę. Totalna niekompetencja przełożonych, kierowników średniego w i wysokiego szczebla. Podziwiam i mam ogromy szacunek do moich byłych współpracowników. Żeby człowiek wytrzymał ciągłą presję, raportowanie raportów, ciągłą inwigilację i kontrolę i traktowanie pracowników ocierające się o mobbing trzeba mieć naprawdę mocną psychikę. Śmieszne pieniądze zarabiane przez szeregowych pracowników są nieporównywalne do zakresu obowiązków i odpowiedzialności jaka na takim pracowniku spoczywa. Nigdy więcej nie będę miał nic wspólnego z Wartą i nie polecam nikomu tej pracy.
                    A warszafka mogłaby czasem zejśc na ziemię i zobaczyć jak wygląda praca zwykłego likwidatora, który ma czasem do utrzymania swoją rodzinę, a nie wprowadzać kolejne głupie pomysły.
                    • Gość: guest Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.13, 22:58
                      Dajcie sobie spokój z tą beznadzieją. Pseudo kariarowicze siedzxący na gnieździe tudzież kierują połączeniami. Kierujący z góry, którzy wymyślają bzdury, a potem pracownicy robią z siebie głupków. Oczywiście mobing i wszechobecna kontrola wielkiego brata oraz czepianie się bzdur i szukanie dziury w całym, aby uwalić pramię, wyniki pracownika czy nie dać mu podwyżki.Potem tłumaczenie, że nie przestrzegał regulaminu lub procedury.Żenada i bagno
                      • Gość: kieca Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 12:29
                        Eh... po tylu latach natknelam sie na watek. Jestem zdziwiona bo myslalam, ze przestali istniec. Mialam szczescie pracowac od poczatku isntnienia przez 2 lata z okladem. Jak bylo tak bylo... na pewno duzo lepiej niz obecnie tutaj opisywana sytuacja. Pamietam czasy starej siedziby na Maja i wieczorne wyjscia gdzie wokolo pelno elementu i ten dreszczyk czy nie zarobi sie zaraz po lbie. Na pewno poziom merytoryczny byl lepszy niz obecnie (trenerki wywodzace sie sposrod nas - szczegolnie Iza M. ;)). Liderzy tez byli spoko - najlepszy Jarek, ktory sie nie wywyrzszal i z kazdym potrafil znalezc wspolny jezyk (lubiany szczegolnie przez laski i to nie jedna, zreszta z wzajemnoscia hehe, kto wtedy pracowal wie o czym mowie ;P). Goska i Grzesio z Krakowa tez spoko chociaz bardziej sztywni. Kierownicy ktorych glowne zajecie to wysylanie na przerwe lub jej odmawianie nijacy. Bardzo duzo pogodnych i wesolych mlodych osob. Niestety czas robi swoje. Teraz to chyba rzeczywiscie inne srodowisko. Mimo wszystko milo powspominac pierwsza prace.
                        • Gość: mm Re: Konsultant Centrum Alarmowego Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 15:04
                          Zapomniany wątek, ale nie będę zakładać kolejnego. Zaproponowali mi w lublinie wynagrodzenie akordowe - stawka za przyjętą szkodę. Mógłby się ktoś wypowiedzieć, jak to wychodzi średnio - ile szkód na godzinę się robi? Bo nie wiem, czy w ogóle się tam wybierać..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka