Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.171.19.147.static.crowley.pl 03.12.08, 14:19
    Witam
    Mam pytanie, czy ktoś ma jakieś informacje na temat firmy Eurobook/ Esim?
    Wysłałam tam swoje CV i zaproszono mnie na rozmowę, czy ktoś tam pracował i
    może powiedzieć coś więcej na temat tej firmy??
    Obserwuj wątek
      • vitaminka1985 Re: Eurobook 03.12.08, 14:41
        chyba "Euroshit",
        pracowałam i nie polecam
      • binhtay Re: Eurobook 03.12.08, 14:43
        Droga G ! śmiało olej tą rozmowę - szkoda Twojego czasu :)
        • Gość: g Re: Eurobook IP: *.171.19.147.static.crowley.pl 03.12.08, 14:45
          Dzieki za szybka odpowiedz ale moze napiszecie cos wiecej, jestem zaniepokojona
          waszymi wypowiedziami, piszecie, żeby olać ta rozmowe, może wiecej szczegółow???
          • binhtay Re: Eurobook 03.12.08, 14:53
            szczegółów i konkretów jest tyle,że nie wiadomo od czego zacząć ! oprócz
            dzwonienia nastaw się na intrygi, knucie za plecami, braki przy wypłacie itp a
            to tylko wierzchołek góry lodowej.
            • Gość: G Re: Eurobook IP: *.171.19.147.static.crowley.pl 03.12.08, 14:58
              jestem pełna wątpliwości co do podjecia pracy w Eurobook. A jak wyglada rozmowa
              kwalifikacyjna i co powiecie o szefie firmy?jest sie czego obawiac?
      • truskawa84 Re: Eurobook 04.12.08, 11:46
        a w ktorym oddziale sie starasz o prace??
        • Gość: G Re: Eurobook IP: *.171.19.147.static.crowley.pl 04.12.08, 11:53
          To jest oddział we Wrocławiu na ul. Powstańców Śląskich, prosze jesli ktoś coś
          wie na temat firmy to niech podzieli się informacjami, bo nie wiem czy warto
          starac sie tam o prace!!
          • Gość: kamil Re: Eurobook IP: *.214.38.84.otvk.pl 04.12.08, 21:10
            szef to największy hipokryta na swiecie,nie wierz w jakiekolwiek jego słowo.patetyczny kłamca,oszust,intrygant itd.
            • Gość: Monroe Re: Eurobook IP: 212.127.78.* 04.12.08, 23:59
              Pracowałam tam jakis czas, każdy pracuje tam TYLKO jakiś czas;) Firma sama w
              sobie jest wielkim shitem, klimat jaki tam panuje jest wprost nie do opisania...
              Szef oddziału zdaje sie byc człowiekiem o niezwykle duzej ambicji i niskich
              kompetencjach, którego misją jest zamienic pracowników w posłusznych mu
              telefonistów wykonujących dziennie 80 telefonów. Praca polega na dzwonieniu do
              firm i ciskaniu kitu o jakże wspaniałym produkcie w postaci wizytówki
              internetowej na badziewnym portalu. Żenujące. Co do kwestii finansowej to powiem
              tak, pracownik musi wykonać z księżyca wzięty plan żeby wejśc na wyższy próg
              procentowy...Troche to zawiłe. W każdym razie nie polecam. Niepoważne podejście
              do pracownika oraz do klienta. Stanowczo odradzam.
              • Gość: były pracownik Re: Eurobook IP: *.wro.vectranet.pl 07.12.08, 12:47
                Cześć.
                Przepracowałem w tej firmie kilka miesięcy i powiem, że nie było tak źle. Jak
                sie pracuje dobrze - to ma sie dobre zarobki. Ale nie ukrywajmy, że kierownik
                oddziału Wrocław - mówi więcej niż robi. Każe robić po 80telefonów dziennie, bo
                "statystyka to podstawa" - a sam nigdy nie dzwonił. Więc - to taka "sucha teoria" :)
                Jeżeli nie masz naprawdę nic lepszego - to od biedy możesz spróbować. Może
                trafisz na bardzo dobrego kierownika i pokieruje Tobą dobrze - i będziesz
                zadowolony/zadowolona.

JEDNAK JAK DLA MNIE TO TAKA PRACA - TO nic ciekawego.
                Jasne można zarobić kasę - jak to w handlu - ale ja wolę coś innego. Gdzieś
                gdzie nie ma takiego ciśnienia :)
                Więcej spokoju i poszanowania dla pracownika. A nie każdy kto odejdzie to tylko
                słychać jaki to zły człowiek był.
                Nie chce nikogo zrazić do firmy - lecz wyrazić swoje prywatne zdanie jako były
                pracownik. Jak spisujesz dobrze - to mówią ok, a jak troszkę spadnie to już psy
                wieszają na Tobie. Więc warto sie zastanowić.
                Aczkolwiek we Wrocławiu ofert jest setki, jak nie tysiące ;-) proponuje poszukać
                jeszcze :)
                bo najniższa podstawa (1200brutto) + prowizja (jak klient wpłaci kasę) to nie
                zbyt dobra stawka - nie oszukujmy sie. Od wszystkiego odciągają wam podatek, z
                prowizją ostatnio były problemy, bo wszyscy pracownicy dostali za mało - a
                później wyprostowywali to pół miesiąca - żal.
                Pozdrawiam

Ps. w panoramie firm - eniro - jest jeszcze gorzej - jakby ktos chciał spróbować.
              • Gość: Monroe Re: Eurobook IP: 212.127.78.* 14.12.08, 23:11
                Jakoś cicho się zrobiło na forum, ciekawa jestem jak z tą rozmową kwalifikacyjną??
      • Gość: xxx Re: Eurobook IP: *.167.rev.vline.pl 17.12.08, 12:01
        Ja jestem byłym pracownikiem oddziału w Łodzi. To wielkie G...
        Właścicielem firmy jest straszny dupek, traktuje ludzi jak śmieci, tak jak przedmówcy twierdzę, że jest ok jak podpisujesz jak tylko ci się noga podwinie to już knują za twoimi plecami.
        Jak ja pracowałem to w Łodzi było 3 koodynatorów, jak trafisz na chłopaka to jest w miarę ok bo on jest jedyny normalny, pozostałe dwie laski to porażka- nie robią szkolenia nowym osobą tylko karzą dzwonić już pierwszego dnia, ponadto wymądrzaja się jakby pozjadały wszystkie rozumy a tak naprawdę nie umieją nic. O Pani dyrektor nie wspomne...

Jest tyle ofert pracy w tej branży że tą firmę możecie sobie darować.
        Poszukajcie firmy, w której choć trochę szanują ludzi- na eubobooka szkoda czasu.
        • Gość: Mona Lisa Re: Eurobook IP: *.167.rev.vline.pl 20.12.08, 12:43
          Dokładnie... Chłopak - koordynator - kierownik Łodzi to jedyna jasna gwiazda firmy. Inteligentny , dowcipny , znający się na pracy , podejściu do ludzi , szkoleniach , motywacji , kierowaniu grupą osób. Nie jest tylko teoretykiem ale w praktyce nie ma sobie równych.

Reszta - jak wyżej.
        • Gość: bARO Re: Eurobook IP: *.city-net.pl 30.12.08, 12:05
          jeszcze jakieś opinie?
      • truskawa84 Re: Eurobook 05.01.09, 13:11
        ja przez pewien czas pracowałam w oddziale wrocławskim, więc kilka słów od siebie na ten temat: problemy z pieniędzmi, nerwowa atmosfera, koszmarna rotacja i Wielki Brat. Menedzerowie na plus, ale ogólnie nie polecam.
        • Gość: hmmm Re: Eurobook IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.09, 12:02
          własnie otrzymałem telefon na rozmowę jutro..ale chyba sobie daruję
          po Waszych wypowiedziach rzeczywiście szkoda mojego czasu :)
          pozdrawiam
          P.S. A CZY KTOŚ MÓGŁBY POLECIĆ FIRMĘ W TEJ BRANŻY KTÓRA NIE STWARZA
          PROBLEMÓW?
          • Gość: ktos tam Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:02
            idz na rozmowe , co ci szkodzi!!
            • Gość: SexBomba Re: Eurobook IP: *.izet.pl 14.01.09, 08:10
              Tak , Adaś.... ?!?!?!
          • Gość: is Re: Eurobook IP: *.finemedia.pl 20.01.09, 13:13
            Lukas Bank. umowa o pracę, dobra atmosfera i fajna kasa.
            • Gość: KAte Re: Eurobook IP: 91.193.160.* 22.01.09, 10:25
              MOja sprawa wyglada tak.Jestem z Łodzi, W lipcu wylatuje do anglii na studia i
              poszukje pracy tak na 5 misięcy. Pracowałam w eurotopie( to jest dopiero
              porażka) jeden miesiac co i tak w tamtej firmie jest wyczynem fizycznym jak i
              psychicznym. Szukam czegoś co mi pozwoli na zarobienie dobrych pieniedzy w te
              marne 5 miesiecy. wysłałam cv i oddzwonili z eurobooku. Czy uwarzacie ze nie
              utrzymam sie te 5 miesiecy i ze to strata czasu? jak wygladaje te prowizje o co
              chodzi :)
              pozdrawiam:D
              • Gość: nowa Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 22.01.09, 15:22
                KAte dzisiaj do mnie tez dzwonili. po tych opiniach szczerze mowiac niewiem czy
                nawet pojde na rozmowe. ale z mojego doswiadczenia w szukaniu pracy wiem ze jak
                umawiaja ludzi na ta sama godzine to niema po co isc. na ktora cie umowili??
                • Gość: ola Re: Eurobook IP: *.izet.pl 28.01.09, 09:23
                  No to swoim podejściem do pracownika firma reklamowa ma super autoreklame...
      • Gość: euroshit Re: Eurobook IP: *.icpnet.pl 09.03.09, 11:20
        witam.pracowałem w tej firmie kilka tygodni.nie idźcie do tej roboty!gorzej niż
        beznadzieja.ze wszystkim-atmosfera w zespole,menadżerowie,a później
        najgorsze-domaganie(!!!!) się wypłaty!!!! nie chcieli mi wypłacić wynagrodzenia
        oszuści!dzwoniłem do gł. szefa,sekretarek nikt nic nie wie.pracowałem w
        eurobooku w poznaniu.tragedia.stanowczo nie polecam.
        • Gość: jon Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 13.03.09, 21:26
          ja byłem dzisiaj na rozmowie, tak dla zaspokojenia swojej
          ciekawości.biuro ciche,ekipa młoda,koordynatorka wrzeszczy.a no i
          fajne laski tam pracują:)
        • Gość: LuQ Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:09
          Witam, miałm ta nie przyjemnośc pracowac dla tego shitu w Poznaniu.zaczne od tego brak odpowiedniego sprzetu do pracy(komputery, telefony) o jakich kolwiek szkoleniach można zapomniec bo jak mozna nazwac szkolenie czytane w 10 minut z laptopa przez jednego z pracowników lub kilka kserowanych kartek?? robią wszystko by nie wypłacić należnej premii po czym nie odbieraja telefonów. na każdym kroku tylko kombinowanie menedzerów za plecami pracownikow. obiecuja umowe o prace. a jak przychodzi czas na podpisanie okazuje sie ze to jest umowa zlecenie na trzy miesiące. choc i tak chcą jej rozwiązania po ok 2 miesiacach. jesli chodzi o sam produkt naciaganie firma na teksty o dofinasowaniach z PARP-u lub UE. I sam prezes zakłamany nie majacy zielonego pojecia o sprzedaży a uważajacy sie za najlepszego na swiecie. stanowczo odradzam, nie dajcie sie naciagnać na ich słodkie gadanie i "profesjonalizm"!!!!
      • Gość: lupi Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:23
        Naprawde postaraj sie znalezc cos lepszego. Kazda inna firma bedzie lepsza niz
        eurobook.
        • Gość: :) Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 27.03.09, 15:42
          Dziwne, że jak człowiek w czymś się nie odnajdzie i coś mu nie wyjdzie, to sam
          przed sobą sie usprawiedliwiając szuka winy i przyczyn wszędzie tylko nie w
          samym sobie. Może to Wasza wina, że Wam nie wyszło? Chyba jest oczywiste, ze na
          początek w każdej pracy trzeba się wysilić i dobrze popracować, zeby coś mieć.
          Nic za darmo!!!! :)) A co z ludźmi którzy pracują w eurobooku po 2, 3 a nawet 4
          lata? Świetnie im idzie, zarabiają super dużo kasy, mają przy tym dobrą zabawę,
          przyjaciół i wiele innych korzyści. I na pewno jest ich znacznie więcej niż tych
          co o EuroBooku źle się wypowiadają.
          I tym wszystkim, nieumiejącym odnaleźć się na rynku pracy życzę powodzenia gdzie
          indziej. Aha i jak oczekujecie większego wsparcia u innych pracodawców, złota
          przynoszonego na tacy w pierwszych dniach, to polecam niektórym z Was czytanie
          słownika ortograficznego do poduszki. Życzę Wam powodzenia.
          • Gość: gość Re: Eurobook IP: *.izet.pl 30.03.09, 10:32
            Widać , że ktoś z "góry" wziął sobie do serca fakt , że po wpisaniu w google
            "eurobook" na piątej pozycji jest super reklama...

Z tymi przyjaźniami - jest to fakt - tyle , że aktualny na dwa lata do tyłu
            kiedy była atmosfera...

A osób pracujących dużej niż 2 lata jest pewnie ze siedem... Tyle
            • Gość: Monroe Re: Eurobook IP: 79.110.195.* 30.03.09, 22:29
              Jak to napisał ktoś wcześniej w tym wątku- każda reklama nawet negatywna jest
              dobra dla firmy, hahaha tak...szczególnie jeśli chodzi o firmę Eurobook. Tej
              firmie potrzebna jest każda reklama, bo niestety niewielu klientów ją kojarzy...
              Na szczęście dzięki temu wątkowi firma będzie mogła pochwalić się wreszcie tym,
              że jest na pierwszej stronie w popularnych wyszukiwarkach;);) Brawo!!!
      • Gość: ona Re: Eurobook IP: *.p.lodz.pl 31.03.09, 01:32
        Uwaga, teraz ta firma zmieniła nazwę na ECTA Sp. z o.o.. Trochę potrwało zanim
        się zorientowałam.
        • Gość: mała mi Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 17:11
          Tak potwierdzam. ECTA to firma która należy do tego samego właściciela. Ja sobie
          darowałam tą pracę. Lepiej jest poszukać czegoś innego bo za te same pieniądze
          można nie użerać się z tym że cię obgadują. Jeżeli chociaż trochę odstajesz
          poziomem od ogólnego motłochu który pracuje w tej nieszczęsnej firmie to możesz
          być pewny że będziesz na świeczniku. Kompletna dezorganizacja i ludzie "na
          stanowiskach" bez najmniejszego cienia kompetencji.
          • Gość: Beti Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 05.04.09, 08:13
            Czytam to forum od jakiegos czasu i juz nie moglam wytrzymac jak wszyscy sie zala na eurobooka. Ja pracowalam w oddziale Wroclaw i to co moge powiedziec to tylko to, extra atmosfera, luz w pracy, dyrektor oddzialu czlowiek z klasa i mozna bylo zarobic. Myslalam, ze sobie polepsze i sie zwolnilam i teraz zal mi. A na takich forach jak popatrze to narzekaja generalnie zawsze ci co nie dali rady i maja pretensje, ze ich zwolniono bo nie zarabiali dla firmy. Pewnie na kolejnych swoich pracodawcow tez beda zle pisali. Sprzedaz telefoniczna nie jeszt szczytem marzen ale ja wspominam eurobooka dobrze i moglam tam jeszcze posiedziec.
            • Gość: someone Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 05.04.09, 23:51
              Zgadza sie.Dyrek Wrocka to spoko koleś,idzie sie z nim dogadać.Z resztą
              szefostwa tak samo!.Pracowałam tam rok i moge powiedziec jedno...Jedyna firma w
              tej branży(a pracowałam i w Panoramie i w Ditel-u) gdzie jest taki luz i swoboda
              w realizacji pomysłów.Też przyglądałam się od dawna tym komentarzom i utwierdzam
              sie w przekonaniu ,iż w ludzkiej naturze jest tak,że trzeba innych obgadać i
              zgnoić aby w końcu poczuć się lepszym!!Dobrze ,że powstało to forum bo chociaż
              tu wykazliście się kreatywnością,której zapewne tak bardzo brakowało Wam w tej
              pracy .!!!
              • Gość: eurozbuk Re: Eurobook IP: *.izet.pl 06.04.09, 15:27
                Ja się z tym nie zgodzę. Ludzie z dobrymi wynikami sprzedażowymi też odchodzą z
                eurobooka i to z własnej woli. Zostają tylko Ci, którzy nie mają własnego zdania
                i można im wcisnąć wszystko. Teraz jest tam z 5 osób, które pracują ponad 2 lata
                a firma zatrudnia grubo ponad 70 osób- to chyba o czymś świadczy....

A i jeszcze jedno dyrektor Wrocka już się też zwolnił...
                • Gość: DNA Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 07.04.09, 18:55
                  Hej eurozbuk ja nadal pracuję w eurobook i bardzo nie podoba mi się to co
                  piszesz o ludziach tam pracujących. Tak bardzo że mam ochotę dać ci w ....
                  • Gość: Fan EuroBooka Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:37
                    Ja też jestem pracownikiem EuroBooka i to we Wrocławiu i nie narzekam.
                    Prawdą jest, ze dyrektor oddziału zakończył pracę ale to co się o nim pisze to
                    chyba lekka przesada (albo ktoś go dość nie lubi z byłych pracowników). Nie był
                    taki zły, wręcz przeciwnie całkiem ok człowiek. Powiem więcej, po jego odejściu
                    nawet chyba atmosfera lekko siadła. Ale powiem jeszcze raz, że atmosfera,
                    zarobki (dla tych, którzy chcą pracować) byly i sa przyzwoite - zawsze może być
                    więcej oczywiści.

Podsumowanie moje jest takie: EuroBook nie jest taki zły (nawet we Wrocławiu) i
                    nie odbiega od innych firm z tej branży.

Wesołego Alleluja
                    dla fanów i wrogów EuroBooka
              • Gość: janis Re: Eurobook IP: *.magma-net.pl 06.04.09, 17:23
                Lepiej to się poczułam jak odeszłam z Eurobooka.
                Jeśli dla Ciebie 'zgnojenie kogoś' jak to określiłeś/łaś jest sposobem na podniesienie sobie samooceny, to gratuluję, ale uświadom sobie, że nie wszyscy tak mają i skoro autor topiku zapytał o wrażenia dotyczące pracy w tej firmie, to po prostu dostał takie a nie inne odpowiedzi.
                Widać, że ta firma musi coś zrobić ze swoim HR-em i procesem rektutacji skoro zatrudnia samych mało kreatywnych ludzi, którzy później wylewają żółć na forach...
                A z 'dyrektorem' jak go raczyłeś/łaś określić to już tam się raczej nikt nie dogada, bo wyleciał, taki był spoko i z klasą.

Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: someone Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 23:03
                  Może z klasą to za dużo powiedziane ale jak napisałam wcześniej szło się z nim
                  dogadać.Problem w tej firmie jest taki ,że ta branża taka po prostu jest
                  (sku...ała i niewdzięczna)tak samo jak w Panoramie i w Ditelu (dlatego już tam
                  nie pracuję) i należy się z tym pogodzić.Jaki mam sens
                  wyladowywanie swoich frustracji w Internecie, lepije wziasc sie do
                  pracy. Ja tez kiedys pracowalam w roznych firmach, w ktorych
                  zdarzaly sie rozne rzeczy, od molestowania po mobing, a po drodze
                  zadne zarobki i wykanczanie psychiczne, ale po to Pan Bóg dał nam
                  rozum, ze jak mi sie nie podobalo to po prostu stamtad odchodzilam. Wszystko..
                  • Gość: Monroe Re: Eurobook IP: 79.110.195.* 08.04.09, 13:42
                    Myślę, że oprócz wyładowywania swoich emocji w internecie niektórzy z
                    uczestników tej dyskusji chcieli normalnie, po ludzku ostrzec innych przed tą
                    firmą, podzielić się swoim doświadczeniem z tymi, którzy go nie posiadają a nie
                    zupełnie chcą tracić swój czas na zdobywanie takowego doświadczenia. Po to są
                    fora, prawda?
                    Zupełnie się zgadzam tym że, natura tego typu pracy z góry już jest
                    niewdzięczna, jednakże nie jest to żadne usprawiedliwienie dla jakiejkolwiek
                    firmy kiepsko traktującej pracownika i żonglującej prawdą. Jedna rzecz, której
                    muszę wyraźnie zaprotestować to stwierdzenie, ze dyrektor oddziału Wrocław to
                    człowiek z klasą. Z tego co pamiętam jest to człowiek w stu procentach takowej
                    klasy pozbawiony, był on jednym z elementów negatywnie wpływających na ocenę
                    tej firmy. Pozdrawiam
                    • Gość: Beti Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 08.04.09, 18:00
                      Piszesz, ze dyrektor oddzialu nie ma klasy ? Pewnie dlatego, ze Cie zwolnil. A jakie byly Twoje wyniki ? Realizowalas swoje plany lub chociaz ich czesc ? Ciekawe czy Ty bedac na miejscu dyrektora oddzialu trzymalabys wszystkich do ktorych trzeba doplacac. Pamietaj, ze tak na prawde o zwolnieniach w kazdym oddziale decyduje nic nie wiedzacy prezes lub wlasciciel. Dyrektor byl zbyt poblazliwy a najwiekszym jego bledem bylo to wedlug Was wszystkich uzalajacych sie na tym forum to, ze nie tolerowal udawania pracy, siedzenia na naszej klasie i obijania sie. Dlatego tak narzekacie bo poprostu nie daliscie rady i wywalono Was z Eurobooka. Sprzedaz telefoniczna nie jest dla kazdego. Odejsc z firmy tez trzeba umiec z klasa a Wam jest to obce. Biedni Wasi przyszli pracodawcy,ktorzy nie spelnia Waszych oczekiwan.
                      • Gość: Monroe Re: Eurobook IP: 79.110.195.* 08.04.09, 19:02
                        Coż, chyba jednak Twoja ocena jest błędna, "Dyrektor" mnie nie zwolnił,
                        zwolniłem się sam. Zupełnie się z Tobą zgadzam, że sprzedaż telefoniczna nie
                        jest dla każdego, jednakże ja wciąż pracuje "na telefonie" w firmie, która
                        kieruje się innymi, obcymi "Dyrektorowi" wrocławskiego oddziału zasadami. Widzę,
                        że nasz kochany ex "Dyrektor" dochrapał się usłużnego poplecznika:):) Wcale się
                        nie dziwię biorąc pod uwagę jego charyzmę i wdzięk:) Jeszcze raz pozdrawiam:)
                        • Gość: Beti Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 08.04.09, 22:19
                          To moze pochwal sie w jakiej firmie w ktorej teraz pracujesz jest tak extra. Moze napisze do niej cv. Chyba, ze to tajemnica.
                      • Gość: janis Re: Eurobook IP: *.magma-net.pl 09.04.09, 18:10
                        Po prostu ścierpieć nie mogę bredni które wypisujesz. Dziwi mnie, że jako osoba pracująca we wrocławskim eurobooku nie poczyniłaś spostrzeżeń odnośnie panujących tam relacji interpersonalnych. Nie bedę rozwijać tego tematu, ponieważ trzeba zachować "klasę" o której tak często piszesz.... Jeśli chodzi o siedzenie na naszej klasie to przypominam, że była ona tam zablokowana, to po pierwsze, po drugie tzw. dyrektor do pefekcji opanował udawanie pracy i to on był tu przodownikiem, nie służąc absolutnie żadnym merytorycznym wsparciem. W końcu niewiele chyba osób zostało stamtąd zwolnionych, bo jak tylko orientowało się dokładniej o co chodzi sami dawali nogę. I myśl sobie, że piszę ten post z zawiści i zazdrości, że żółć się we mnie przelewa bo rzekomo mnie wywalili, naprawdę niewiele mnie to obchodzi. Forum jest źródłem informacji i takiej udzialam na bazie własnych doświadczeń. Tymczasem podziekuję Ci za pasjonującą rozmowę. Naprawdę miłej pracy w eurobooku Ci życzę i pozdrawiam serdecznie.
                        • Gość: Masma Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 09.04.09, 18:45
                          Czytam i czytam te wypowiedzi i nadziwić się nie mogę. Ja pracuję co prawda w
                          Eurobooku w Poznaniu. Praca ,atmosfera,zarobki i szefostwo , wszystko OK
                          .....jakby zupełnie inna firma.
                          • Gość: someone Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 10.04.09, 00:23
                            A ja życze Wszystkim Wesołych Świąt ,pysznego jajeczka wielkanocnego i mokrego
                            dnia następnego..I do usłyszenia po świętach...:-))
                            • Gość: Fan eurobooka Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 14:42
                              Ja też jestem pracownikiem EuroBooka i to we Wrocławiu i nie narzekam.
                              Prawdą jest, ze dyrektor oddziału zakończył pracę ale to co się o nim pisze to
                              chyba lekka przesada (albo ktoś go dość nie lubi z byłych pracowników). Nie był
                              taki zły, wręcz przeciwnie całkiem ok człowiek. Powiem więcej, po jego odejściu
                              nawet chyba atmosfera lekko siadła. Ale powiem jeszcze raz, że atmosfera,
                              zarobki (dla tych, którzy chcą pracować) byly i sa przyzwoite - zawsze może być
                              więcej oczywiści.

Podsumowanie moje jest takie: EuroBook nie jest taki zły (nawet we Wrocławiu) i
                              nie odbiega od innych firm z tej branży.

Wesołego Alleluja
                              dla fanów i wrogów EuroBooka
      • Gość: zbychu Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:03
        Wszyscy rozwinęli się na temat pana z wrocławia a nikt nie wspomniał a o
        prawdziwie wschodzącej gwieździe najjaśniejszej pani dyrektor z Łodzi. Ta pani
        ma tak ogromne ego że przerasta wielu facetów, których zresztą sama uważa w
        większości za zniewieściałych i traktuje ich jak gó.... Kobiety mają u niej
        taryfę ulgową ale uważaj młoda damo i nie próbuj być ładniejsza od pani dyrektor
        albo przynajmniej nie oglądaj się za tym samym facetem co ona bo cię zniszczy.
        Tu nie chodzi o wywalenie z pracy tylko konkretne uprzykrzenie ci życia na
        wszelkie podłe sposoby, poczynając od braków przy wypłacie a kończąc na
        wysłuchiwaniu bezpardonowych opinii o ludziach z "innych sfer". Nie zapomnij
        także o codziennym solidnym wycałowaniu jej szanownej pupencji przy śniadanku.
        Jeżeli zachowasz wszelkie normy moralne to oczywiście masz szansę na błyskotliwą
        karierę, awans, podwyżkę, służbowy samochód, wyjazdy w delegacje i co tam
        jeszcze dusza zapragnie, przy jednoczesnym nie robieniu niczego innego jak
        kradzeniu cudzych pomysłów i przedstawianiu jako własne. Ale uważaj trzy miejsca
        są już zajęte więc trzeba będzie wygryźć przeciwniczki rozpowszechniając
        kłamstwa na ich temat, obgadując je za plecami, szukając na nie haka i
        podrzucając im lipne pomysły które będą przedstawiać szefowej jako własne a ona
        uzna je za świetne. Pozdrawiam.
        • misiak198212 Re: Eurobook 17.04.09, 12:05
          ja pracuje w esim 2 lata już i powiem tak:
          -atmosfera suuuper mam taką panią koordynator że nawet nie moge jej nazwac
          przelozona tylko aniołem, jeśli zaś atmosfera komuś przeszkadzala no to
          faktycznie chyba powinien iosc gdzie indziej i zobaczyć jak to jest gdy wszyscy
          maja cie gleboko, no ale coż jeśli ktoś oczekuje pracy , w ktorej nei trzeba nic
          robić i wszystko spadnie z nieba to powodzenia życze i wspolczuje rodzicom że
          wychowali takiego nieroba
          -zarobki zalezne są od naszej pracy jesli ktoś ma gdzies prace , nie przyklada
          się no to ma to na co zasłużył
          - prace polecam choc nie jest dla każdego, trzeba się pop prostu wyluzowac nawet
          jesli na poczatku idzie zle to ważne jest by sie dobrze nastawic i efekty
          przyjda wczesniej czy pozniej
          i tyle
          -
        • Gość: Ania Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:02
          A ja mam zupełnie inne zdanie o Pani Dyrektor z Łodzi ...I ktoś jest
          niedoinformowany mówiąc o "wschodzącej gwieździe" ponieważ Karolina (bo tak ma
          na imię) zabłysła już 5 lat temu... więc na przyszłość sugeruję najpierw
          dowiedzieć się szczegółów a później pisać jakieś bzdury. Skoro "Zbychu" sam
          niczego w życiu zawodowym nie osiągnąłeś to widać że jesteś nieudacznikiem i
          oczerniasz osoby którym się w życiu w przeciwieństwie do Ciebie
          poszczęściło.Więc zamiast oceniać innych, ich styl pracy czy współpracowników
          sam zajmij się swoim szarym życiem.. Widać, że masz jakiś problem więc może udaj
          się do specjalisty, polecam znalezienie na www.eurobook.pl kogoś z branży
          lekarze specjaliści-psychiatrzy. A do tego brakuje Ci odwagi aby podpisać się
          swoim nazwiskiem. Ja się tego co piszę nie wstydzę.
          Pozdrawiam
          Ania Sołtys i Ilona Solecka
          • Gość: Były pracownik Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 17.04.09, 20:02
            zgadzam się z Wami dziewczyny. Też pracowałam z panią kierownik jeszcze wtedy i
            nie zgodzę się z tymi bzdurami które tu wypisują. Owszem była bardzo wymagająca
            ale gdy widziała że ktoś chce i się stara potrafiła to docenić, pomóc. Co do
            pracy - zgodzę się że nie należy do łatwych ale jak ktoś chce i lubi taka pracę
            tzn. sprzedaż przez telefon to da sobie radę i zarobi. Więc jeśli ktoś chce
            pracować to na pewno zarobi tam kasę!!!! pozdrawiam były oddział Warszawski
            • Gość: Wieslaw K Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 15:35
              Aniu Soltys, kiedys bylas najlepsza kolezanka Pani Dyrekor i widze, ze znow ponownie walczysz o powrot do grupy przyjaciol Pani Karoliny. Zbych bardzo dokladnie opisal Pania Dyrektor choc zapomnial o kilku szczegolach.
              Pozdrawiam Wszystkich
              • Gość: Ania Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:09
                Wiesławie K, Ja ciągle jestem najlepszą koleżanką Karoliny więc o nic nie muszę
                walczyć....

Ania
          • Gość: Freexer Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 15:32
            Ja tam do naszego eurobooka nic nie mam. Pracuje już rok tutaj i wyciągnąłem
            kilka wniosków. Jak robisz swoje, siedzisz cicho i jesteś miły dla wszystkich to
            wszystkie bolączki i małe niedociągnięcia rekompensowane są przez solidną
            pensję. Myślę że w PKT albo PF byłoby gorzej bo oprócz małych niedociągnięć
            które zdarzają się wszędzie dochodziłby solidny stres. Tu nie jest źle, nie jest
            to moja pierwsza praca także jestem w stanie docenić różnicę pomiędzy innymi
            firmami. Co do wspomnianej pani dyrektor mam mieszane uczucia. W pracy jest dość
            "ostra" ale tak prywatnie jest całkiem miła. Największą zaletą tej pracy jest
            szef którego nie znajdziecie nigdzie indziej. Drugiego takiego niema. Bardzo
            wyrozumiały, inteligentny i pozwalający na realizację własnych projektów. Zawsze
            wysłucha twojego zdania i po namyśle odpowie na wszystkie pytania. Moja
            rekomendacja jest taka żeby cudzego nie chwalić a swoje poznać.
            • Gość: Maxim Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:46
              Ja też twierdzę, że EuroBook jest the best. A Ci co narzekają to pewnie lewe
              lody kręcą i mają nieczyste sumienie. I może założyli sobie jakieś firmy, które
              bazować chcą na EuroBooku. Są to byli pracownicy co pewnie nie dali rady w
              sprzedaży.
              • Gość: gostka Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 24.04.09, 16:06
                Jak dla mnie wszystko OK ,a pracuję tutaj już jakiś czas, można zarobić całkiem
                fajne pieniądze ,szef się nie "czepia" atmosfera całkiem "kreacyjna":)
                • Gość: Batman Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:54
                  EuroBook jest ok. Jak komuś się nie chce pracować to czy to będzie EuroBook czy
                  inna firma to będą narzekać.
                  Poprostu są ludzie co narzekają i są ludzie co pracują.
                • Gość: z eurobook Re: Eurobook IP: 193.238.64.* 12.09.09, 17:55
                  banda wyzyskiwaczy i tyle
          • Gość: Maxim Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 21:44
            Tak broniłyście Pani dyrektor i EuroBooka i co ?
            Już Was wywali jak wyczerpane baterie !
            Ciekawe co teraz powiecie po tym jak Was we dwójkę jednego dnia zwolnili Panowie
            właściciele :-)
          • Gość: ... Re: Eurobook IP: 188.33.104.* 18.03.10, 18:27
            O ile wiem to Karolina zabłysła - ale nie tą częścią ciała którą powinna...
            Brawo awansu! To takie żenujące...
      • Gość: bqr Re: Eurobook IP: 80.54.200.* 27.04.09, 15:34
        Pracowałem w paru firmach telemarketerskich zanim trafiłem do Wrocławskiego
        oddziału... I trzeba by wyjaśnić jedną ważną sprawę: telemarketer to po prostu
        taki zawód jest. Wciskanie ludziom rzeczy, których nie potrzebują, oraz
        wmawianie im bzdur na temat jakości i przeznaczenia produktu. Taka jest branża.
        Albo sprzedajesz ludziom to łajno, albo nie zarabiasz. Jak już wsiąkniesz w
        takiej firmie, to po prostu zapominasz o moralności czy uczciwej pracy. I tak po
        prostu jest, że ludzie z dużymi ambicjami i małym intelektem wiodą tam prym, bo
        Ci najmniej myślą, a najwięcej ściemniają. Ściemniasz tam każdego: klienta,
        menedżera, ludzi z teamu, byle tylko utrzymać się "na fali" i zarobić swoje...
        albo wypadasz poza biuro, upokorzony i bez wypłaty. Sorry, ale to taka branża.
        Ludziom z zewnątrz się tego nie wytłumaczy, bo nie wiedzą jaki to rodzaj stresu,
        ani nie widzieli na oczy takiego czegoś. A Ci w środku to dawno już zapomnieli
        jak jest gdzie indziej.

A wrocławski oddział? Właśnie wywalili ileś tam osób, bo zamierzają zamknąć
        oddział. Koniec tematu;).
        • Gość: zbychu Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 19:41
          Zgadzam się z twoim zdaniem. "(...) Ludzie z dużymi ambicjami i małym intelektem
          (...)". Trafiony zatopiony.
        • Gość: obiektywny Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 02.05.09, 00:18
          "ludzie z dużymi ambicjami i małym intelektem" - zupełnie się z tym nie zgadzam.
          - głupki sami jesteście i tyle!!! Niedobrze się robi od czytania tych bzdur,
          które tu wypisujecie, znaleźli się wirtualni inteligenci- realni nieudacznicy,
          którzy w branży, gdzie można szybko zarobić okazują się totalnymi porażkami( to
          jest fakt, z którym musicie nauczyć się żyć ), pretensje możecie mieć sami do
          siebie, po co w ogóle tam przychodziliście !!!! Potraficie tylko narzekać i nic
          konstruktywnego nie jesteście w stanie przypuszczam zrobić, skoro nawet w
          branży, idealnej dla "małych intelektów" sobie nie poradziliście. Najlepiej jest
          swoją niepełnosprawnością intelektualną obarczyć innych. Nie wiem czy jesteście
          świadomi tego, że wypisując te brednie dopieprzacie sami sobie, bo nie sądzę
          żeby ktoś wziął Was do pracy siłą.
          Biedacy- a najśmieszniejsze jest to, że większość z Was robi to samo :), chociaż
          pewnie nie za długo :)

I jeszcze jedno,co mi się nie podoba - włażenie w dupę na forum swoim
          przełożonym jest poniżej jakiejkolwiek normy!!!!!!

Pozdrawiam Wszystkich
          • Gość: stanne Re: Eurobook IP: 79.110.198.* 05.05.09, 20:21
            bla bla blaaa.....ile już można prowadzić sztucznie dyskusję między tak naprawdę
            chyba 2-3 osobami, non stop te same IP, wszyscy się w kółko wpisują po kilka
            razy, wszyscy się znają..nudne już to
            • Gość: zastanawiająca się Re: Eurobook IP: *.icpnet.pl 07.05.09, 08:12
              Czy może ktoś napisać coś więcej o odziale w poznaniu?bardzo proszę to pilne mam
              tam dzisiaj rozmowe popołudniu i nie wiem czy ma to sens wogle iść jak naprawde
              jest z zarobkami i z umową? zleceniówka?
              • Gość: TESS Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 07.05.09, 20:59
                jak dla mnie całkiem fajnie ,zarobki chyba całkiem znośne i fajna ekipa
                ale zobaczę jak to będzie
              • Gość: 25 Re: Eurobook IP: 78.155.115.* 06.06.09, 15:45
                Ja też pracowałem w tej firmie. Ja tak w sumie nie mogę złego nic powiedzieć...
                Nie oszukujmy jeśli komuś nie idzie w tej pracy to albo nie zależy mu na niej
                albo nie rozumie specyfiki tej pracy i nie będzie mógł osiągać wyników
                jak osoby które są już dłużej w Eurobook. Ja nie jestem stworzony do tej branży
                fakt. Pracowałem w łódzkim oddziale i ludzie którzy tam pracują są wspaniali
                ...Nie mówię tak bo chce poprawić kogoś wizerunek na forum. Teraz pracuję trochę
                inaczej ... ale staram ich się odwiedzać w miarę swoich możliwości A moim
                zdaniem też nie wypowiadajmy się o charakterach ludzi tutaj bo to inna sprawa.
                P.S. W Łodzi pracują najpiękniejsze kobiety w całej firmie ...
        • Gość: aa Re: Eurobook IP: *.grs-k0.g1.pl 11.07.09, 11:46
          A gdzie ma swoją siedzibę ta firma w Łodzi? Jaka to ulica?
      • Gość: stefan Re: Eurobook IP: *.izet.pl 16.07.09, 15:57
        w lodzi siedzibe ma na piłsudskiego gorsze komentarze na temat eurobooku ma
        tylko doda... wielkie dno
        • Gość: krank Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 18.07.09, 21:11
          Stefciu daj sobie spokój, piszesz pierdoły, kolejna Twoja wypowiedź na tym
          forum. Znalazłeś już jakąś pracę?? Jest jakaś firma która podejmie ryzyko i cię
          zatrudni? Może jako ochroniarz w Biedronce... Trzymam kciuki. Uwierz w siebie,
          dasz radę.Jak śpiewa twoja idolka
          "Szanse znów dostałam ,Ty ją ciągle masz" Więc walcz nie poddawaj się.
          • Gość: someone Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 19.07.09, 18:31
            ...no i znów Stefciowi zrobiły się cięższe skarpety :-)
      • Gość: nowy1 Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 04.10.09, 11:54
        Pracuje w eurobooku od niedawna i powiem Wam że zupełnie nie rozumiem o co ten
        zgiełk , praca jak praca robię swoje nie przemęczam się , fajna atmosfera, kasa
        może być ,kierownicy i szefostwo też spoko.
        Może to jakiś inny Eurobook.
        • Gość: Konkrety Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 13.10.09, 15:28
          Poproszę 0 jakiś konkret. Da się zarobić czy nie? Jeśli tak to ile?
          • Gość: ktttosss Re: Eurobook IP: 94.254.171.* 14.10.09, 15:13
            Ja również poproszę jakieś bliższe informacje odnośnie wynagrodzenia. Znalazłam dziś ogloszenie na pracuj.pl i tam jest napsane, że stałe wynagrodzenie 1500 netto. Czy rzeczywiście można tam minimalnie zarobić? Nie odstradszają mnie negatywne komentarze bo najlepiej samemu się przekonać a poza tym zawsze jak znajde ogłoszenie o pracę i potem szukam informacji w necie to 9 na 10 opini jest negatywnych. Nie wiem z czego to wynika, może z tego, że ci niezadowoleni wolą siedzieć w internecie i wypisywać jak to im źle zamiast się wziąść za to za co im się płaci...
            • Gość: ... Re: Eurobook IP: *.icpnet.pl 14.10.09, 21:11
              ooooooooooooo, święte słowa, a co do zarobków, to powiem Wam, ze każdy zarabia
              tu tyle ile potrzebuje :))
              • Gość: gość Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 18.10.09, 10:21
                no wiesz trochę zarabiam ale potrzebuję więcej,praca normalka jeśli nie boisz
                się dzwonić
      • Gość: qqłka Re: Eurobook IP: *.icpnet.pl 26.10.09, 15:44
        Ja pracowałam i nie polecam. 1. Norma wzięta z kosmosu (przy bazie danych gdzie
        aktualnych jest może 5% firm). 2. Szkolenie - 2 godziny i sru do roboty. Dodam,
        że w 1 tygodniu jeszcze kilka razy zmieniano formę dialogu z klientem (i
        namawiano do KŁAMSTW!). 3. Stare psujące się laptopy i zwykłe telefony
        (rozmawiać przez telefon i wpisywać dane praktycznie się nie da), o słuchawkach
        można zapomnieć. 4. Szef który myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. 5. Laski
        przełożone, które nic konkretnego nie robią a jak już mają coś zrobić, są złe i
        naburmuszone... PORAŻKA! Teraz idę do pracy telefonicznego doradcy klienta gdzie
        szkolenie wstępne trwa 10dni! Więc pomyślcie... ;)
        • Gość: xxxx Re: Eurobook IP: 91.193.160.* 24.11.09, 19:22
          o czym Wy piszecie,ja pracuje w oddziale w lodz,praca spoko,ludzie jeszcze
          fajniejsi i koordynatorzy tez w porzadku
          • Gość: Obecny pracownik Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 22:37
            Może i koordynatorzy są ok ale nie koordynatorki - one poprostu są delikatnie
            mówiąc "puste". Sprzęt jest faktycznie powiedzmy trochę archaiczny. Zarabiają
            dobrze tylko nieliczni Ci w których "pompowany" jest dobry materiał (odnowienia
            czyli kontrakty z lat poprzednich) a żeby mieć dobry materiał to trzeba dobrze
            żyć z Panem Prezesem bo jak się z nim dobrze nie żyje to na dobry materiał nie
            ma co liczyć. A prawda jest taka, że dobry materiał mają wybrani. Podsumowanie
            jest takie - jest kryzys więc można przeczekać w EuroBooku.
            Zresztą i tak każdy prędzej czy później odejdzie lub zostanie wywalony z EuroBooka.
            Byli tacy, którzy wydawali się nie do ruszenia i już ich nie ma w szeregach
            firmy, bo albo poznali się na niej albo zostali pożegnani przez Pana Prezesa.
            • misiak198212 Re: Eurobook 27.11.09, 12:47
              jeśli mowisz takie rzeczy a jestes obecnym pracownikiem tej firmy to widocznie
              po pierwsze-nie jest ci az tak żle, po drugie-widać też masz dobry material
              skoro cie jeszcze nie wywalili bo wedlug Ciebie to jest wyznacznikiem pzoostania
              w tej firmie.a prawda jest taka,że każdy ma taki sam materiał..tak wiec jesli
              jesteś sfrustowana(y) wynikami no to widocznie coś jest z Tobą nie tak a nie z
              materiałem wiec zamiast wysylać takie posty może zajmij się sobą i tym co możesz
              zrobić zeby te wyniki poprawić. Najlepiej bowiem oskarżać i zwalać winę na
              koordynatorki(nawiasem mowiac kazda z nich skonczyla studia wiec z pewnością
              puste to one nie są)oraz na szefostwo samemu nic nie robiąc. i tyle w temacie.
              serdecznie cie pozdrawiam i zrob sobie w glowie rachunek sumienia.
              • zlisciemnaglowie Re: Eurobook 01.12.09, 13:38
                hehe chociaż eurobook oglosil juz dawno koniec kryzysu, to mimo wszytsko może się zdarzyć, że ktoś tam siedzi by przeczekać, a nie dlatego, że to taka świetna praca. Po wtóre kiedy ja pracowałam z materiałem było różnie i nie mydlmy sobie oczu tym vts'em, bo to między bajki włożyć, a rekordy bywały tak przemielone, że ciężko to nazwać 'dobrym' materiałem. Jeśli teraz się to zmieniło, to zapewne z korzyścią dla pracowników jak i samej firmy. A w końcu - bo aż mną zatrzęsło, kiedy to przeczytałam - powiedz mi drogi misiaku198212 od kiedy to ukończenie studiów wyższych jest wyznacznikiem mądrości czy inteligencji?? Studia kończą ludzie wybitni jak i o przeciętnych zdolnościach a w końcu i ci, którzy nigdy nie powinni by się nigdy tam znaleźć. Jeśli chodzi o wspomniane koordynatorki, znam tylko ze słyszenia więc nie będę się wypowiadać, aczkolwiek Twój argument jest po prostu komiczny.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej pracy
            • Gość: pracownik Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 29.11.09, 15:23
              Hej obecny powiedz o którym prezesie mówisz bo mi sie firmy kończą , to pójdę i
              sobie kilka firm "załatwię"
              • Gość: ++ Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 01.12.09, 11:40
                Oj, jeśli chodzi o renewale to polecam naśladować Zająca. Ona zdobywa renewale
                za pomocą poszukiwań i najwięcej znajduje ich zarówno w toalecie, jaki i w
                skrzynce na listy :)))
                • Gość: Karolek Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:21
                  Chyba znalazł się kolejny przedstawiciel EuroBooka który postanowił
                  ratować dobre imie firmy na forum. Jestem o tym przekonany, bo nikt
                  kto tam pracował nie może powiedziec o tej firmie nic dobrego.
                  Oszusci i naciągacze - tyle na temat.
                  • Gość: kolejny orzedstawi Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 01.12.09, 18:07
                    Witaj Karolku lub Stefciu, jak wolisz. Fajnie że jesteś znowu na forum,dzięki
                    Tobie to forum żyje.
                    Chociaż informacje o zwolnieniu Cię z kolejnej pracy przyjąłem z lekkim
                    niepokojem, pewnie naciągnąłeś lub oszukałeś kolejnego pracodawcę, a może Twoje
                    umiejętności były niewystarczające... ale to było stanowisko ochroniarza w
                    "Biedronce" jak pamiętam. Wpadnij kiedyś do nas na kawę, pogadamy, zawsze możesz
                    liczyć na koleżanki i kolegów z Eurobooka
                    • Gość: EUROBÓBR Re: Eurobook IP: 78.155.115.* 01.12.09, 19:17
                      Po tym co ostatnio sie zdarzylo to mam jedna rzecz do powiedzenia ... KUPA
                      JAGODOWA... a ludzie sie zmieniaja tylko na gorsze
                      • Gość: gracja Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 02.12.09, 08:27
                        no to masz bardzoi wyszukane słownictwo
                    • Gość: Karolek Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 11:22
                      Chyba Ci sie coś kolego pomyliło. Swoją opinię na forum wyraziłem po
                      raz pierwszy ( fajnie że jestes znowu?!!) I z całą pewnością nigdy
                      nie byłem ochroniarzem w biedronce?! We wrocławskim eurobooku
                      pracowałem miesiąc i uważam to i tak za mistrzostwo świata! Nie wiem
                      jak można tam wytrzymać dłużej. Praca polegająca na wciskaniu
                      ludziom bajek byle tylko sprzedać... to nie dla mnie. Z resztą nie
                      wróżę tej firmie długiej przyszłości. Słyszałem, że już teraz
                      wymyslają jakieś niestworzone historie na rozmowach rekrutacyjnych,
                      tak aby ktoś wogóle chciał tam pracować. Bo jeśli powiedzą na czym
                      tak naprawde ta praca polega, to każdy ucieka jak najdalej;-)Swoją
                      przygode z ta firma uważam za życiową porażke, ale trudno. Człowiek
                      na błędach się uczy. I przestrzegam wszystkich - szkoda waszego
                      czasu i energi, na ścieranie sie w jakimś euroshicie;-) Pozdrawiam!
                      • Gość: taki ktoś Re: Eurobook IP: *.echostar.pl 12.12.09, 11:07
                        mowisz ze nie wroiżysz tej firmie przyszlości?zapomniales ze ona jednak
                        juz troche jest na rynku tak że chyba nie wiesz o czym mowisz....skoro
                        wytrzymales tam miesiac to chyba dobrze dla firmy ze nie pracujesz
                        dalej.takie opinie jak twoja obrazają ludzi ktorzy pracuję juz tam 2
                        lata i dłużej. A uwierz mi są tacy.i mają sie dobrze
                        • Gość: koleś git [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:25
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • Gość: człowiek biegunka Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:27
                            ...ojej...ale sie narobiło...
                            • Gość: bitman [...] IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.09, 19:31
                              • Gość: rrrrrrrr Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.09, 14:16
                                w jego przypadku raczej nie:)
                              • Gość: polak Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.09, 14:20
                                kakaowy nosek?tego nie slyszalem.dobre :)adam k to osobny temat
                                zreszta o kazdym z koordynatorow ksiazke moznaby napisac
                                • Gość: P.S. [...] IP: *.158.rev.vline.pl 25.12.09, 20:21
                                  • Gość: nie-koordynator-ka Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 26.12.09, 21:07
                                    Ci kordynatorzy to muszą być bardzo ciekawe osoby, skoro książki można o nich
                                    pisać,tylko im pozazdrościć takiej osobowości !!!
                                    Bardzo śmieszne robi się to forum. Mam tylko jedną radę, jak chce się kogoś
                                    chwalić to trzeba robić to tak, żeby swoim prostactwem w postaci błędów
                                    ortograficznych nie robić wstydu sobie i osobie, o której się pisze ( post wyżej
                                    odnośnie Adama).
                                    Nie będę się wypowiadać na temat koordynatorów, w tej firmie każdy jest kowalem
                                    swego losu, awans przez łóżko czy nie, jakie to ma znaczenie.
                                    Mogę tylko powiedzieć, że w grupie w której pracuje, koordynatorka jest ok, czy
                                    awansowała przez łóżko- nie wiem, nie sądzę, nie obchodzi mnie to, jest moim
                                    szefem i tyle, a reszta nie ma znaczenia. Poza tym w ogóle jej nie zazdroszczę,
                                    bo to co wydaje się bardzo proste wcale takie nie jest, więc lepiej odbębnić
                                    swoje i iść do domu, niż być kierownikiem i "zbierać" za wszystkich. Jedno jest
                                    pewne, nie każdy się do tego nadaje.Takie jest moje zdanie.
                                  • Gość: euro... Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 20:08
                                    wybacz p.s. lecz nie czuje sie sfrustrowany, bezplciowy, tepy itd
                                    itd jak nas krytykujacych wielkiego A.K określiles...
                                    sfrustrowani to sa co niektorzy koordynatorzy...wyzywaja sie pozniej
                                    tacy na swoich konsultantach, ktorzy robią za nich czarną robote
                                    czyli wszytsko.najbardziej w tym wszystkim podziwiam wlasnie ich-ze
                                    wytrzymuja tyle.
                                    • Gość: euroshit Re: Eurobook IP: 78.155.115.* 28.12.09, 23:33
                                      zabawne jest to forum...widać że bronią się Ci o których mowa...bo
                                      Eurobook to banda FRAJERÓW i głupich cip...które chcą sie podlizać
                                      T........i oraz wszystkim mianowanych przez
                                      siebie ,,kierowników'' ŻENADA
                                      • Gość: EUROSHIT Re: Eurobook IP: 78.155.115.* 28.12.09, 23:42
                                        zapomniałem o najważniejszym...chcecie zrobić 20 baniek...kosztem
                                        marnej pensji słabych pracowników??...APEL do wszystkich przyszlych
                                        pracowników:ta firma to jedna ściema,każdy każdego jedzie za
                                        plecami,nie mówiąc o jakiejś śmiesznej bazie danych...2/3 korzysta z
                                        Panoramy Firm...pucuje sie przed kordynatorami,jesteście
                                        niewoolnikami...DOBREJ ZABAWY W EUROSHICIE...ja ich pie...!!
                                      • Gość: aaa Re: Eurobook IP: *.echostar.pl 29.12.09, 13:02
                                        nie czuje sie frajerką i ghłupia cipą..i uwierz nie podlizujemy sie nikomu ani
                                        T..ani nikomu innemu.przykre jest to co piszesz, bo pracujemy na swoj zarobek,
                                        robimy swoje.nie jestem ślepa i widze co sie wokol dzieje ale bardziej mnie
                                        inetresuje aby miec za co zjesc i oplacic mieszkanie.
                                        wiec nie obrazaj konsultantow bo odwalają kawalek ciezkiej roboty ok?
                                        • Gość: Były Pracownik Re: Eurobook IP: 78.155.115.* 01.01.10, 01:26
                                          Wszystkiego najlepszego dla wszystkich powyższych forumowiczów...

PS
                                          :
                                          Śmieszne jest to wszystko wyżej napisane.
                                          • Gość: a... Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.10, 11:29
                                            mnie to nie smieszy, zwlkaszcza ze w przyszly tydz od nowa trzeba zaczac....moze
                                            ten rok bedzie lepszy, moze ludzie sie zmienią .może.
                                            • Gość: pppppppppp Re: Eurobook IP: *.echostar.pl 28.01.10, 18:08
                                              żenujące to są nowe zasady wprowadzone w firmie od
                                              stycznia....konsultanci wiedzą o co chodzi
                                          • Gość: stahustah Re: Eurobook IP: 95.108.63.* 04.01.10, 16:09
                                            beznadziejna firma,beznadziejni kierownicy,beznadziejny
                                            prezes,beznadziejna atmosfera,beznadziejna baza danych,beznadziejne
                                            laski,cały eurobook jest ch.....
                                            • Gość: ełrobruk [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 09:32
                                              • Gość: Karolek Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 12:28
                                                Zgadzam się, że specjalnie bystrych ludzi to tam się nie zatrudnia,
                                                bo kto inteligentny wziąłby sie za taka prace. Ale dużo ważniejsze
                                                jest moimzdaniem zwrócenie uwagi na to, co ta firma sprzedaje.I tu
                                                apel do wszystkich, którzy kiedykolwiek, może przypadkiem, odbiora
                                                telefon od Eurobooka. Za 300zł zostanie wam zaproponowana jakas
                                                niewielka, niewidoczna wizytoweczka, z kilkoma danymi
                                                teleadresowymi. Zostanie ona umieszczona na stronach o których nikt
                                                (99% społeczeństwa) nigdy nie słyszał i na które nikt nigdy nie
                                                wchodzi. Bedą wam wciskac jakies bajki o kolejnym 'podlinkowaniu' i
                                                inne nieistotne bzdury. Nieistotne, bo każdy wie, ze najcześciej
                                                wszyscy szukaja przez GOOGLE, a tam wasza wizytowka nie istnieje.
                                                Konsultant ma milczaca zgode swojego kierownika, aby kazdego klienta
                                                okłamac i omotac, byleby tylko sprzedac ten shit. Cała ta firma to
                                                jedna wielka pomyłka - trzymajcie sie od niej z daleka!!!
                                                • Gość: ełrobruk [...] IP: 95.108.63.* 19.01.10, 23:18
                                                  • Gość: Ktos Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 21:08
                                                    Kiedy zamykają oddział we Wrocławiu ? Bo słyszałem, że ta nowa panienka - szefowa, jest super cienka, na niczym się nie zna i tylko na okrągło powtarza bzdury usłyszane od właścicieli tego całego zamieszania ?
                                                    Może ktoś coś wie skąd ona się w ogóle tam wzięła na miejsce poprzedniego wielkiego brata o którym było głośno na forum.
                                                    • Gość: ełrościerka [...] IP: 95.108.63.* 30.01.10, 00:04
                                                    • Gość: tralalalla [...] IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.10, 19:37
                                                    • Gość: europicka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 04:57
                                                    • Gość: s.r.a.m.:) [...] IP: 78.133.224.* 01.02.10, 09:30
                                                    • Gość: :) [...] IP: 78.133.224.* 01.02.10, 09:34
                                                    • Gość: Maaa Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 01.02.10, 09:39
                                                      do pracy byś się wzięła a nie tylko marudzisz :D
                                                      hahahahahahahhaaha

pamiętaj PAGE RANK :d
                                                    • Gość: s.r.a.m.:) Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 01.02.10, 09:40
                                                      Byłam od 8.00 już 5 razy na tym balkonie i nic nie znalazłam... Słyszałam że je
                                                      ktoś schował do srebrnej torebki...
                                                    • Gość: to ja Re: Eurobook IP: 78.133.224.* 01.02.10, 09:51
                                                      jeśli chodzi ci O zająca to ona juz nie ma srebrnej torebki :)
                                                    • Gość: kunegunda [...] IP: 78.133.224.* 01.02.10, 15:15
                                                    • Gość: b [...] IP: *.echostar.pl 01.02.10, 19:26
                                                    • Gość: buhahaha Re: Eurobook IP: 95.108.63.* 02.02.10, 14:15
                                                      no to gruby pojazd dziewczynki,naprawde,no ale ja się nie odzywam bo
                                                      u mnie tak samo jest.a po drugie to co was tak boli że ktos na forum
                                                      wkoncu zaczyna mowic prawde?
                                                • Gość: zuzia Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 17:21
                                                  Ja właśnie jestem takim naiwnym klientem, którego okłamali że będą pozycjonować link reklamowy z adresem mojej strony internetowej w google. Godzinę czasu Pani Marta I. i jej kierownik poświęcili na przekonanie mnie że będą lepsi od firmy.net.pl i lepiej wypozycjonują moją stronę na 20 fraz w google za cenę 300zł brutto. Oczywiście umowy pisemnej nie było tylko faktura na której nic nie wspomnieli o pozycjonowaniu. I tu jest właśnie moja naiwność, że zapłaciłam taką fakturę. Dzwoniłam do nich już 5 razy pytać się co z tym pozycjonowanie i zawsze odpowiadają, że muszą porozmawiać z informatykami i że oddzwonią , czego oczywiście nie robią. Teraz czytajać wypowiedzi na forum zdałam sobie sprawę, że zostałam oszukana przez firmę EuroBook.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jeszcze co z tym zrobić ale narazie przestrzegam wszystkich którzy dostaną ofertę z firmy eurobook.pl Oszukują i wyłudzaja pieniądze. Jestem pewna, że długo tak klientów zdobywać nie będą. Dzwoniłam do paru ich klientów i też mówią że sa niezadowoleni z usług eurobook, czują się oszukani i umów na kolejny rok na pewno nie przedłużą.
                                                  Jeśli ktoś miałby dla mnie radę jak powinnam teraz postąpić to bardzo proszę o info.
                                                  Zuzia
                                            • Gość: kuu kuu ryy kuu Re: Eurobook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 16:51

jak ja się ciesze ... naprawdę cieszę się że w ekipie EuroBook pozostają ci co chcą dla tej firmy pracować, chcą zarabiać pieniądze i chcą bawić sie pracą i w pracy. Dobrze , że za burtę wyrzucany jest balast w postaci nieogarniętych , nieuczesanych i ciągle marudzących pseudo pracowników. wiecie kto pisze najwięcej negatywów ... Ci którzy nie potrafili - i nadal nie potrafią - złożyć kilku sensownych znań, ci którzy nie potrafili robić co do nich należy, ci którzy nie mają najmniejszych umiejętności sprzedażowych. Na niech przyszłość w Tesco czeka !!!

Cos ci się nie podoba TO WYPAD.
                                              Nie sraj żarem , bo to grozi pożarem.
                                              Ot i tyle.
                                          • Gość: przem Re: Eurobook IP: *.xdsl.centertel.pl 06.02.10, 21:33
                                            A ja mam tylko prośbę, aby Pan Tadeusz oddał mi książkę, którą mu pożyczyłem
                                            jakieś 3 lata temu - Rzecz o przywództwie. Fajna pozycja dla menedżerów. Jak
                                            prosiłem Pana Tadeusza o zwrot, to przestał reagować na mojej maile telefony i
                                            smsy. O firmie sie źle nie wypowiadam, bo w każdym nowym projekcie musi upłynąć
                                            kupę lat, aby kultura organizacji nabrała wlasciwego kształtu. Faktem jest ze
                                            jak zapraszam obecnie na rozmowy ludzi poszukujacych pracy ze stazem w
                                            eurobooku, to nie wiem, co tacy goscie robia w sprzedazy, ale o firmie
                                            wypowiadaja sie w samych superlatywach - jak to sie wiele nauczyli. Pamietajmy
                                            ze euroobok jak każdy inny taki produkt to jedynie maszynka do zarabiania
                                            pieniedzy - bo na tym to polega, a ze jest rotacja? Pokażcie mi dział sprzedaży
                                            telefonicznej gdzie tej rotacji nie ma. Konia z rzedem temu
                                            • Gość: Obserwator Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:30
                                              Czy to prawda, że wrocławski oddział Eurozbooka zostanie zamknięty ? Podobno
                                              wywalono w ostatni piątek z Eurozbooka ostatniego kierownika z Wrocławia.
                                              • Gość: 3xhajs Re: Eurobook IP: 95.108.63.* 08.02.10, 18:23
                                                no witam dziewczynki,ponownie,przepraszam że tak długo nie pisałem
                                                ale miałem ważniejsze rzeczy na głowie niż pisanie o Waszej
                                                bezradności życiowej...po pierwsze brawo za tekst:nie sraj żarem bo
                                                to grozi pożarem...ŻENADA,ale to nie Wasza wina że jesteście
                                                typowymi miastowymi dziewczynami które codziennie po pracy wracają
                                                do siebie na wieś(przecież ktoś musi zrobić obrządek)EU-ROBOOT lub
                                                jak ktoś woli poprostu ROBOCOOP,pisząc ostatnio o Twojej jedynej
                                                umiejętnosci jaką jest gadanie jak ROBOCOOP,lub automatyczna
                                                sekretarka,zapomniałem że umiesz jeszcze handlować śmiesznymi
                                                żelkami na rynku(no ale wkońcu do tego nie potrzeba matury)ja
                                                wiem:średnia zarobków to 5 tysięcy....jaka szkoda że w 5 miesięcy:D
                                                pzdr muły
                                                • Gość: Ciekawska Re: Eurobook IP: *.centertel.pl 08.02.10, 22:00
                                                  Hej- Hajs coś tam, Twoja ksywa adekwatnie do Ciebie i Twoich lipnych tekstów
                                                  GÓWNO ZNACZY - na wsi się oprząta, a nie robi obrządki. Teraz jest jasne
                                                  dlaczego nie ma Ciebie w EUROBOOK rób sobie dalej wiejskie obrządki - Ty
                                                  beznadziejny intelektualisto za 5 groszy.
                                                  Mam prośbę, napisz coś jeszcze... dobrą zabawę serwujesz.
                                                  Z niecierpliwością czekam na kolejny wpis,
                                                  Aha w sumie daj spokój z tą niby anonimowością, bo i tak wiem kim jesteś.
                                                  Pozdrawiam
                                                • Gość: autor Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 08.04.10, 20:21
                                                  to znaczy ze w firmie nie ma nikogo fajnego?
                                          • Gość: .... :D pozdro Re: Eurobook IP: 46.170.30.* 03.01.11, 15:30
                                            Ludzie jesteście śmieszni!!!!
                                            Wszystkie wasze negatywne komentarze po prostu mnie bawią... haha
                                            Wasza niechęć i cała reszta, w większości (bo nie odnoszę się do wszystkich) wynika z takiego, że nie potrafiliście się odnaleźć w tej pracy i przerosły wasz najprostsze zadania. Bez sensu obrażacie ludzi, którzy cały czas tam pracują i w niczym nie są gorsi od was.. a nawet powiedziałabym, że lepsi, bo potrafili poradzić sobie w tej pracy, co wam się chyba nie udało (wnioskuje czytając wasze posty).
                                            "Warczycie" na wszystkich, którym się udało a robicie to chyba z zazdrości.. bo innego wytłumaczenia nie widzę.
                                            Ja szanuję wszystkich pracowników tej firmy i zazdroszczę atmosfery, którą wzajemnie stworzyli. Wielki szacun dl was ;)
                                            A co do szefostwa... hmmm....
                                            Tadek dawaj daleeej..
                                            Michał... fajny szef, tylko się tak nie spouchwalaj czasem ;P

Tak na zakończenie wielkie pozdro dla wszystkich :)))))))))
                                        • Gość: bitman Re: Eurobook IP: 91.208.10.* 12.02.10, 16:03
                                          Tak na prawdę to nie ma sensu obrażać konsultantów. Praca w
                                          eurobooku jest bardzo ciężka. Pracuje się pod presja czasu, za marne
                                          grosze, w dodatku totalnie dymają z prowizją, ciągle zmieniaja sie
                                          zasady, np zrobili nam 2/3 czy tam 3/4 etatu o czym dowiedzielismy
                                          sie 9 września a mieliśmy się do tego stosować od 1 września:) czyli
                                          9 dni dymaliśmy do 14 do 16 za darmo i nikt nam tego nie wyrównał.
                                          Adam Kłos kazał swoją drogą pracować do 16 bo inaczej nie
                                          zrobilibyśmy planu. Powiedział że jeśli bedziemy wychodzić wcześniej
                                          to nie dostaniemy należącej nam się jak psu zupa premii za wejście
                                          na wyższy próg sprzedażowy. I dlatego coraz więcej osób ucieka na
                                          zwolnienia, szuka nowej pracy albo jest zwalnianych za
                                          niesubordynację. A Wcześniej wspomniany Kłos burak jeden powinien
                                          nauczyć sie wysławiać jak człowiek bo non stop napie... takie
                                          błędy językowe ze aż strach. W końcu to ynteligent po zawodówie.
                                          Może powinen zatrudnić się w budce z hamburgerami u swojej żony:)))
                                          czym straszył swoich pracowników:))) hehehehe:)
                                          • Gość: Heniek Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 19:08
                                            Kłos jest nie do ruszenia bo ślepo wykonuje rozkazy zarządu a prosty chłopak z
                                            niego jest.
                                            Aha, oprócz hamburgerów sprzedaje hot-dogi :-)

• Gość: Sandra Re: Eurobook IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 27.02.10, 15:15
        pracowalam w łodzkim oddziale kolo miesiaca i z tego co sama zaobserwowałam:
        ludzie są świetni a przynajmniej 85% z nich. owszem zdarza sie obgadywanie za plecami ale to sie zdarza wszedzie i jak ktos ma z tym problem to ma problem z niedowartosciowaniem i tyle.

ogolnie atmosfera ok. zarobki nie sa porywajace a praca jest zmudna i nudna- oczywiscie dla pewnych osob jest pewnie porywajaca no ale co kto lubi- dla mnie była meczaco/nuzaca.

koordynatorzy sa ok, nie interesuje mnie ich wyksztalcenie lub jego brak bo w tej pracy wyksztalceniem nie zrobisz wynikow i co mi po magistrze na stanowisku koorrdynatora skoro nie umie sprzedawac...

baza jest bardzo srednio aktualna a do tego ja sama pracowalam w wakacje a wiec w martwym sezonie i srednio 1/6 telefonow byl odbierany.

wada jest dosc prymitywny sprzet- glownie brak sluchawek co przy 8godz pracy jest meczace.

pamietam ze bardzo przeszkadzalo mi tez ze w sali gownej nie bylo zadnej klimatyzacji co przy lipcowych upalach bylo odczuwalne jak zamkniecie w saunie... no ale to niewygoda przejsciowa powiedzmy.

do Karoliny osobiscie nie mam nic- nic mi nie zrobila, niczym mnie nie urazila.
        jest niewatpliwie osoba ambitna i z talentem do sprzedazy.
        i niestety z niepotrzebnym zupelnie kompleksem 30-tki. czyli jak ktos slusznie zauwazyl- dziewczyny nie probujcie byc ladniejsze ani madrzejsze ani opowiadac o tym jakich macie fajnych facetow...

co do szkolenia to faktycznie pierwsze wstepne szkolenie bylo pozalowania godne ale nie dziwie sie ze koordynatorom nie chce sie marnowac czasu na ludzi ktorzy wykruszaja sie w zastraszajacym tempie.

drugie szkolenie prowadzone przez samego prezesa bylo nieco bardziej skladne chociaz musze przyznac ze do dzis nie zostaly mi w pamieci zadne konkrety. moze to wina mojej kiepskiej pamieci a moze tego ze konkretow nie bylo- nie pamietam :]

podsumowujac jest to praca dla Ciebie jesli:

-masz wysoki prog odpornosci na stres
        -lubisz gadac godzinami to samo
        -nie zniechecasz sie szybko
        -masz zdanie innych o sobie w d...
        -wiesz kiedy lepiej zamknac mordke
        -nie zraza Cie praca na prowizji ani poczatkowe niskie zarobki (potem byc moze wzrosna)
        -masz naturalny talent do wciskania ludziom szitu (jak w kazdej sprzedazy), bo nauczyc sie to sie tam tego nie nauczysz
        -masz elastyczne sumienie kiedy ten szit wciskasz

dodam ze z pracy nie zostalam zwolniona ale odeszlam- raz ze bylam wtedy w kiepskiej sytuacji zdrowotnej i nie moglam sobie pozwolic na 8godz pracy 5 razy w tygodniu a dwa ze nie bylo tez specjalnego powodu zebys sie jej kurczowo trzymac bo mnie zaczynala nudzic a poza tym brak mi widac naturalnego talentu do sprzedazy wiec nie moglam tez liczyc na wabik finansowy.

staralam sie napisac wszystko i szczerze. pozdrawiam

Sandra

• Gość: ooo Re: Eurobook IP: 109.243.142.* 03.03.10, 23:08
          Ja też pracowałam w łodzi jakiś czas temu i nie nażekałam, zarobić
          można było naprawdę nieźle (trzeba było tylko pracować). Atmosfera,
          przynajmniej w naszej grupie była świetna (szczerze mówiąc tęsknię
          za tamtymi ludźmi). Ogólnie rzecz biorąc było jak wszędzie: raz
          lepiej a raz gorzej. Z własnej obserwacji wiem, że jak
          sprzedaż "szła" to było wesoło i każdy (bez wyjątku) chwalił tę
          pracę, jak spadała to zaczynały się narzekania.

O Karolinie mogę powiedzieć jedynie tyle, że rzeczywiście poczucie
          własnej wartości to ona ma i to duże :) i czasami wydaje jej się, że
          jest od reszty lepsza, ale jak trzeba było to potrafiła byc też
          wyrozumiałą i pomocną szefową.

Nie jestem zwolenniczką obrzucania na forum błotem pracowników,
          koordynatorów czy szefów Eurobooka czy innych firm, ale przyznam, że
          jednej osoby nie jest mi tu żal, a mianowicie Adama Kłosa.
          Współczuje temu kto trafi pod jego skrzydła, a już szczególnie
          dziewczynie która wpadnie mu w oko. Ten facet nie ma skrupołów, choć
          niestety ma żonę...:(
          • Gość: kar Re: Eurobook IP: *.echostar.pl 09.03.10, 12:16
            "nażekałam" slońce przez rz sie pisze
            • Gość: K jak Koniec Re: Eurobook IP: 95.108.63.* 09.03.10, 21:23
              to do wszystkich ludzi pracujących w Eurogoownie...ktorzy zatracili
              sie w pracy.....OGŁASZAM KONIEC EUROBOOKA
              • Gość: Były Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 21:23
                A ja lubię Eurobooka !
                • Gość: raz dwa trzy Re: Eurobook IP: *.wsnhid.pl 13.03.10, 17:15
                  ...ogłaszam koniec EUROBOOKA...
                  • Gość: Były Re: Eurobook IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 21:09
                    Czemu ogłaszasz koniec eurobooka ?

• Gość: 4,5,6 Re: Eurobook IP: 95.108.63.* 17.03.10, 12:50
                      ...jak na Haiti bałagan...
                      • Gość: Była Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 12:57
                        Ja pracowalam w Lodzi i bylo Ok, konsultanci niewyjeci przekroj od osob z
                        objawai adhd po zawieszonych w czasie i przestrzeni, praca jak praca raz idzie,
                        a raz nie, zarobki wystarczajace na jakies tam przezycie plusem jest to, ze nie
                        ma stresu moze pod koniec miesiaca, a atmosfera byla mega, bo niektorzy z
                        pracujacych tam ludzi to prawdziwe zjawiska osobowe, nie mozna sie nudzic, a to
                        nakreca prace.
      • Gość: EŁRO TŁO Re: Eurobook IP: *.pl 01.03.10, 13:48
        no witam EUROBOOKA,smiac mi sie z WAS chce buraczki,uwage swoja głownie kieruje
        do obrońców Euroshitu...dlaczego macie klapki na oczach??sprzedajecie gowno w
        worku,i nie macie sumienia ze jest to gluchu dziadek ktory mysli ze to jakas
        reklama dla jego gospodarstwa rolnego,bo sprzedaje mleko na rynku...zero
        inteligencji...a sracie sie tu na forum jakbyscie byli kims
        waznym...buhahahaha!!!!Kazdy musi znac swoje miejsce w szeregu...a wasze jest na
        wsi w stodole,bo miejsce wiesniakow jest na polu...papa.
        • Gość: Karolek Re: Eurobook IP: *.i4g.tmcz.cz 02.03.10, 21:53
          Zgadzam sie w 100% z moim przedmowca. Bo prawda jest taka, że tylko
          ktoś zupełnie nieswiadomy może kupic to co proponuje EUROBOOK tzn.
          euroshit! Ludzie, którym zależy na prawdziwej reklamie i mają o tym
          jakiekolwiek pojecie, nie zawracaja sobie głowy takim shitem!
          A tak przy okazji, to co sie dzieje z wrocławskim oddziałem? Czyzby
          i jego takze mieli zamknac... Heheh
      • Gość: euroshit Re: Eurobook IP: 109.243.49.* 31.03.10, 21:05
        oszusci i tyle naciagacze!
        • Gość: wielki fan Re: Eurobook IP: 94.254.200.* 21.04.10, 12:00
          Pan. P. i S. pocalujcie sie w dupe tyle wam powiem
          • Gość: frajerzy [...] IP: 95.108.63.* 23.04.10, 23:55
            • Gość: :) Re: Eurobook IP: *.icpnet.pl 26.04.10, 19:42
              Zgadzam się z przedmówcą. Tylko czekać, jak Pan S. wydoi wszystkich
              do cna, i nie klientów mam tu na myśli!!! Następnym jego krokiem
              będzie zapewne, zmiana branży, nowa firma, albo tez zwiniecie całego
              interesu i znikniecie z tego miasta, albo i kraju. Skoro już był w
              Miami rozejrzeć się za jakim lokum nie powinno to nikogo dziwić,
              wiec wiejcie stamtąd póki jeszcze jest skąd ...ta łódź już zaczęła
              tonąć!!!!!
              • Gość: aaaaaaaaa Re: Eurobook IP: *.tktelekom.pl 05.05.10, 13:55
                pracowałam tam kiedyś, najgorsza moja praca jak do tej pory
                istne bagno
                • Gość: MJ23 Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 00:16
                  W niewielu miejscach pracowałeś
      • Gość: e [...] IP: *.icpnet.pl 04.05.10, 20:03
        • Gość: poszkodowany [...] IP: 94.254.192.* 10.06.10, 09:09
          • Gość: :) re IP: *.icpnet.pl 13.06.10, 14:45
            hahaha i po co tu w ogole cos pisac , skoro zaraz zostaje usuniete
            wszystko to, co jest niewygodne, bo zbyt prawdziwe...
            Trzeba znalezc sobie nowe miejsce na forum, gazeta.pl jest juz zbyt
            znana dla obroncow Esim'u, chociaz prawde mowiac kto inny to czyta,
            jak nie pracownicy, obecni czy tez byli. Niestety nie jest jeszcze
            popularne szukanie info o przyszlej pracy w necie, a wiele mozna by
            sie dowiedziec o firmie Esim, nieprawdaz:)
            • Gość: autor temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:29
              Ja wszystkich pracowników eurobooka i ecty oczywiście też zachęcam bardzo gorąco
              do odejścia z pracy i poszukania innej lepszej. Naprawdę warto. Jeżeli ktoś ma
              możliwości to niech próbuje.
              • Gość: Były Re: temat IP: *.centertel.pl 17.07.10, 19:04
                Czy może ktoś wie czy EuroShit jeszcze istnieje ?
                Słyszałem, że właściciel szykował się do wyjazdu z kraju.
                • Gość: informator eurobook nie działa IP: *.centertel.pl 14.08.10, 17:48
                  Od 2 dni serwery eurobooka nie działają. Pewnie własciciel znow nie zapłacił rachunkow jak zwykle. A
                  moze juz wygasili eurobooka na zawsze.
                  Ku wiecznej pamieci oszukanych pracownikow eurobooka.
                  • Gość: a ktos tam Re: eurobook nie działa IP: 109.243.180.* 17.08.10, 12:19
                    czy oddział wro nadal istnieje jesli tak to jakie ci,,py tam nadal
                    pracuja.
                    • Gość: Oddział Zamknięty Re: eurobook nie działa IP: *.elektrosat.pl 26.08.10, 00:02
                      Nie oddział Wrcołąw istnieje: dalej jest Szampon, Kuternoga, Gwara, Daizzy,
                      Loki, Kukła, Egzorcysta and AWF xD Jakieś jeszcze pytania??!:> To zapraszam na
                      rozmowę w cztery oczy!:D:D:D
                      • Gość: a ktos tam Re: eurobook nie działa IP: 109.243.183.* 30.08.10, 11:34
                        Jakieś jeszcze pytania??!:> To zapraszam na
                        rozmowę w cztery oczy!:D:D:D
                        a to niby z kim mial bym porozmawiac w te 4 oczy.
                        Wroc jesli zostal zamkniety to i tak dobrze ze tak dlugo sie trzymal.
                • Gość: MJ23 Re: temat IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 00:20
                  Słyszałeś ale nie słuchałeś...
      • Gość: ważny gość Re: eurobook nie działa IP: *.toya.net.pl 16.09.10, 20:58
        I aż mi szkoda tej Karolinki taką idiotkę z siebie robi na tym forum chętnie z Tobą porozmawiam o pensji i o tym kiedy żagle zwiniecie w tej zasranej Łodzi a z tobą Pani dyrektor to na szubienice trzeba iść albo na stos na stos na stos!
        • Gość: obiektywny Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 12:21
          Ludzie dajcie spokój pani Karolina (wspomniany dyrektor) nie była taka zła. Minęło dużo czasu odkąd odszedłem z EuroBook'a. Pani Karoliny nie lubiłem jak ogień wody. Z biegiem czasu i z nabraniem dystansu przekonałem się że nie była taka zła. Szef też nie był zły. Źle zaczęliśmy naszą znajomość na złych podstawach. Gdybym teraz miał to doświadczenie które mam i gdybym teraz mógł zacząć wszystko od początku z Karoliną i z Szefem to wszystko wyglądałoby inaczej. Teraz wiem że lepsze są szybkie i nawet trochę impulsywne decyzje niż brak jakiejkolwiek decyzji. Oczywiście przez to że nie bardzo się lubiliśmy nie potrafiliśmy ze sobą rozmawiać. Gdyby dzisiaj zadzwoniła do mnie Karolina i powiedziała "zróbmy to jeszcze raz ale teraz dobrze" to powiedziałbym "ok". 90% jej decyzji z biegiem czasu okazało się trafionych. Oczywiście było 10% tragicznych decyzji.

A teraz coś o EuroBook'u samym w sobie:
          W każdej firmie która zatrudnia "produkcję", czyli ludzi bez wykształcenia albo z takim że nie są w stanie znaleźć innej pracy, albo mają problemy alkoholowe. Zawsze tak będzie. Będzie obgadywanie i dziwne plotki. Tak to jest ma się do czynienia z ludźmi którzy nie żyją tylko egzystują. Nie chcą się rozwijać ani uczyć nowych rzeczy. Tak jest na każdej produkcji i w każdym call center. Nie podoba Ci się to to znajdź inną pracę.

W EuroBook'u nie podobało mi się tylko to że przeważnie jest tak że produkcja jest produkcją i nie ma kontaktu z ludźmi którzy zarządzają. Ze względu na rodzinną atmosferę firmy jaką jest EuroBook te granice zostały zachwiane i głupi ludzie zaczęli sobie pozwalać na zbyt dużo i zaczęli się czuć zbyt ważni.

Gdyby nie było kilku debili którzy wszystko psują EuroBook wyglądałby inaczej. Swoją drogą zadaniem szefa jest niwelować takie zachowania a z tego co obserwowałem to jeszcze bardziej je podsycał i spoufalał się z pracownikami najniższego szczebla którzy donosili ciekawe plotki. Trudno. Mądry człowiek ale się pogubił. Nie chciał mnie słuchać.
          • Gość: aa Re: eurobook nie działa IP: 109.243.172.* 21.09.10, 13:01
            jezu jak to czytam to mi sie smiac i srac zachcialo ludzie przestancie kazdy wie ze eurobook to maszyna nieuczciwych pieniedzy. ludzie co tam pracja nadal to lduzie ktorzy w tej pracy nauczyli sie klamac i klamia w zycia co krok. erobook to zenada nie portal zenada nie firma kto chce tam pracowac wyladuje w psychologa inaczej niewroci do realu. tyle mam do napisania pozdrawiam seka i jego nowa zabawke koparke dziecko zawsze chcialo miec to cos to cos to koparka muahha zal pl
            • Gość: przyjaciel klosa Re: eurobook nie działa IP: 178.56.101.* 25.09.10, 19:01
              a pan prezes to jeszcze jest czy moze juz go Sek wyruchal, zreszta jak chyba wszystkich ?
              • Gość: brak Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 16:10
                NIE POLECAM TEJ FIRMY, OJ NIE POLECAM.

• Gość: przyjaciel klosa Re: eurobook nie działa IP: 178.56.93.* 29.09.10, 10:18
                  adas, kiedy idziesz do konkurencji ? Bo wroble cwierkaja, ze jestes do resetu.
                  • Gość: stańczyk Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:01
                    media.tumblr.com/g0vKHeINWhj3ymtk2blN2GYFo1_500.jpg
                    img844.imageshack.us/img844/8929/targeteurobook.jpg
                    pośmiejmy się wszyscy :D
                    • Gość: stańczyk Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:06
                      kadry.tv/pokaz/Wideo/1584/Eurobook-pl-Laureatem-Godla-Inwestor-w-Kapital-Ludzki/eurobook-inwestor-w-kapital-ludzki-iwkl/
                      Wszyscy mają Audi.. mam i Ja :D
                      • Gość: orient Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 23:34
                        UWAGA !! Te ponizsze linki to wszystko Eurobook

NIE DAJCIE SIE NABRAC NA NOWE OGLOSZENIA O PRACE.

Eurobook.pl
                        Eurobook.com.pl
                        ECTAonline.pl
                        uslugidlafirm.pl
                        budownictwoiwnetrza.pl/
                        ekologiairolnictwo.pl/
                        www.przemyslienergetyka.pl/
                        turystykairozrywka.pl/
                        Nie polecam tej firmy !!
                        • Gość: ecma Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 19:17
                          ej no gościu zapomniałeś o www.modnieistylowo.pl/

serwisy założone na Joomli w 5 minut.. licha grafika.. dobra ściema.. specjalność eurobooka
                          • Gość: Pracownik Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 22:09
                            A do tego wszystkiego NIE WYPŁACAJĄ PENSJI.
                            Jest 14 pazdziernika a gdzie pensja za wrzesien ?
                            Nie ma i sie nie zapowiada by byla.
                            • Gość: byly Re: eurobook nie działa IP: 94.254.207.* 18.10.10, 12:27
                              przecie to zlodzieje oni mi wisza kase i ide z tym juz do sadu niech sie sraja zlodzieje. Eurobook to zlodzieje i oszusci
                              • Gość: Fan Eurobook Re: eurobook nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 00:09
                                Wszystkie najlepszego dla Pana Prezesa, dziś przecież imieniny Tadeusza.
                                Zdrowia, szczęścia i sukcesów zawodowych i wszystkie naj naj lepszego Panie Tadeuszu.
                                Mam nadzieję, że wszyscy forumowicze przyłączają się do życzeń dla dzisiejszego solenizanta.
                                Jeszcze raz wszystkiego najlepszego Panie Prezesie !!!
                                • Gość: jarzabek Re: eurobook nie działa IP: 78.133.224.* 29.10.10, 13:47
                                  łubu dubu łubu dubu niech żyje nam prezes....
                                  niech żyje nam!!!
                                  • Gość: Maniek Re: eurobook nie działa IP: *.centertel.pl 31.10.10, 08:08
                                    Tadek !
                                    100 lat !
                                    i nie daj Michałowi :-)
                                    • Gość: taka jedna Re: eurobook nie działa IP: *.icpnet.pl 31.10.10, 17:25
                                      100 lat !!! Co to są te "przyczłapy" do ...czegoś tam?
                                      • Gość: ;D pozdro Re: eurobook nie działa IP: 46.170.30.* 03.01.11, 15:32
                                        Ludzie jesteście śmieszni!!!!
                                        Wszystkie wasze negatywne komentarze po prostu mnie bawią... haha
                                        Wasza niechęć i cała reszta, w większości (bo nie odnoszę się do wszystkich) wynika z takiego, że nie potrafiliście się odnaleźć w tej pracy i przerosły wasz najprostsze zadania. Bez sensu obrażacie ludzi, którzy cały czas tam pracują i w niczym nie są gorsi od was.. a nawet powiedziałabym, że lepsi, bo potrafili poradzić sobie w tej pracy, co wam się chyba nie udało (wnioskuje czytając wasze posty).
                                        "Warczycie" na wszystkich, którym się udało a robicie to chyba z zazdrości.. bo innego wytłumaczenia nie widzę.
                                        Ja szanuję wszystkich pracowników tej firmy i zazdroszczę atmosfery, którą wzajemnie stworzyli. Wielki szacun dl was ;)
                                        A co do szefostwa... hmmm....
                                        Tadek dawaj daleeej..
                                        Michał... fajny szef, tylko się tak nie spouchwalaj czasem ;P

Tak na zakończenie wielkie pozdro dla wszystkich :)))))))))
                                        • Gość: walkon Re: eurobook nie działa IP: 46.112.185.* 04.01.11, 10:32
                                          haha powiem tyle zamknij sie w pokoju bo pisać prawdy nie potrafisz 90% fajnych osob juz tam nie pracuje 80% to nowi a reszta to walkonie co do szefostwa walic ich po glowie ceglowka jeba......ć ta firme i ich szefów tadzik do loda michal do loda
                                        • Gość: człek Re: eurobook nie działa IP: 178.56.78.* 13.01.11, 10:07
                                          Tadek a Ty gdzie znikłeś ?
                                          • Gość: twój cień Re: eurobook nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 20:59
                                            ludzie którzy zawsze pamiętają
                                            • Gość: lodowy czlowiek Re: eurobook nie działa IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 13:28
                                              Eurobook to złom, zlodzieje. i szambem leci.
                                              Kto ma tam reklame skazany jest na wieczne potepienie i moze zwijac swoj interes bo kase wydal na cos co nazywa sie gowno.
                                              Te forum odzwierciedla calokształt firmy !
                                              • Gość: Syn Eurobooka Re: eurobook nie działa IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 21:22
                                                Co Ty wiesz palancie ! Eurobook jest zajebisty i tyle ! A szefowie na najlepsi na świecie, choć zastanawiam się co dzieje się z Prezesem Tadeuszem ?
                                                Zniknął i tyle.
                                                • Gość: aaaaaa Re: eurobook nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 13:11
                                                  haha pupilek seka
                                                  • Gość: szczerze powiem ESIM jest jaki jest ... IP: *.pljtelecom.pl 08.03.11, 02:28
                                                    ESIM to kura zlosząca zlote jajka dla Sęka. maszynka do zarabiania na zlote klamki i marmurowe parapety... Coraz bardziej się do tego przekonuję i coraz bardziej zdaje sobie z tego sprawę. Tadeusz przestał być dla niego gadżetem i dlatego się z czasem pożegnali. Znalazł sobie pseudo nowego prezesa który na chwile obecną robi tylko zamęt i nic więcej. i te nowe plany ... masakra jakaś. Zamiast strarać się mnie zachować w tej firmir - jako starego pracownika - coraz bardziej mnie wkur...denerwują... ot i cała taka prawda. ... gdzie się podziały te ambitne plany rozbudowy sprzedazowe nowych portali. Medycyna szału nie robi - a robiła tylko Ani Michal Kichal się już chyba nie chce. budownictwo i wystrój - czy coś takiego - wogóle nie zaczęlo pracować. Usługi dla firm się sypią bo nie ma Pavlowicia. Turystyka od grudnia ten sam wystrój i wygląd - czy ktoś tam po Paskudzie tam wogole zagląda. Euro Kom PL totalna żenada. Gdyby nie PeElKa już dawno by Europejska Sieć Sęka i dawno nie istniała ...

Taka Prawda ...
                                                    • Gość: Przyjaciel Re: ESIM jest jaki jest ... IP: *.play-internet.pl 08.03.11, 22:51
                                                      Adasiu, nie czas na Twoje łzy.
                                                      Sęk Cię olał i tyle.
                                                      Wcześniej olał Karolinę, potem Tadeusza a jeszcze dawniej (nie pamiętam jak się nazywał) swojego kolegę co mu prowadził oddział we Wrocławiu.
                                                      Więc nie masz co przeżywać, tak już bywa w EB.
                                                      Może przestały smakować mu Twoje hot-dogi z Twojej budy przy Piotrkowskiej ?

Życie kolego to ping-pong !

Pytanie:
                                                      Czy może ktoś wie co robi Tadeusz ?
                                                    • Gość: akson Re: ESIM jest jaki jest ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.11, 18:08
                                                      Eurobook jako firma jest taki a nie inny myslicie ze gdzie indziej będzieci mieć lepiej?
                                                      Atmosfera fajna kasa tez uleci jak sie starasz i robisz wniki to idzie wyjsc na swoje.
                                                      nowe zasady w firmie normalnie masakra ja rozumiem ze chca Esimowi pomoc i dobrze ale troche przegieli reniule normalnie smiech na sali , wizytowki szkoda gadac pakiety klikow masakra jedynym fajnym produktem sa strony www ktore oplaca sie sprzedawac. Nowy kierownik udaje jakby pozjadal wszystkie rozumy a tak naprawde nawet nie potrafi z pracownikami rozmawiam , ma byc po jego mysli i koniec. A jak jest inaczej to caly czerwony sie robi. panoszy sie po eurobooku i udaje wielkiego pana ktory tak naprawde wielkie gowno wie i wielki gowno robi.
                                                      Wyniki wszyscy robia takie same jak wczesniej a nawet niektorzy gorsze a mialo byc lepiej ,,,, chyba mu sie grunt pod nogami pali. jedyne co dobre w firmie to atmosfera i zarobki dlatego warto tam pracowac
                                                      jeszcze jedno jak jest Pan kierownik w pracy to wszyscy siedza jakby w du ***e kija mieli
                                                      Pozdrawiam wszystkich pracowników wielki podziw dla was
                                                    • Gość: teddi Re: ESIM jest jaki jest ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 15:18
                                                      a co slychac w łodzi, jakie warunki i atmosfera, ponoc sie wali i trzeba szybkiej poprawy zeby ruszylo bo sprzedaz cieniutko, pojdzie jak z innymi oddzialami padnie jak nie bedzie zmian
                                                    • Gość: HajsHajsHajs Re: ESIM jest jaki jest ... IP: 150.254.210.* 16.10.11, 12:38
                                                      Ale mnie tu nie bylo,co tam u Was Wieloryby?poodbno szef Was bzyka troszke na imprezach?ale jak sie wszystko wali to wszystko,pracownicy tez...pozdro dla twardzieli co jeszcze tu pracują...elo
                                                    • Gość: MJ23 Re: ESIM jest jaki jest ... IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 00:43
                                                      Dużo o mnie wiesz!
      • jola-aloj Re: Eurobook/4metal 02.06.11, 09:47
        Dla wszystkich zainteresowanych , podobnie jest w firmie 4metal, całkiem identyczne podejście do pracownika( bez szacunku) , firma z wielkim ego, zwalniające pracowników po 2 tygodniach, niby szkolenia - śmiechu warte, jeśli ktoś jest masochistą i lubi być poniżany to bardzo proszę, ale w innym wypadku nie polecam najgorszemu wrogowi !! Jeśli ktoś ma stabilną pracę niech nie wierzy w mrzonki obiecywane na rozmowach 3/4 pracowników odpada po 1 miesiącu. NIE POLECAM !!
        • Gość: xxx Re: Eurobook/4metal IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.11, 22:52
          dlaczego nikt nie pracuje dłużej niż miesiąc? taki trudny produkt do sprzedania, czy o coś innego chodzi? dostałam właśnie info o rozmowie i się zastanawiam czy iść...
          • Gość: no i co tu wpisac Re: Eurobook/4metal IP: *.toya.net.pl 21.06.11, 23:24
            Jest jeden sposób żeby się przekonać...
            • Gość: brak DEPTOR IP: *.toya.net.pl 29.07.11, 13:53
              Miałam okazje pracować w tej firmie.
              Szybko dodam iż nie byly to miłe wspomnienia.

FIRMA JEST NIE WYPLACALNA.

Nigdy nie bylo tak abym otrzymala pieniadze z terminie. Zawsze spoznienia i wymówki aby pracować dalej.

Atmosfera w firmie tragiczna. Kazdy sie boi ze wyleci, ze mu nie zapłacą. Ta firma to jedna wielka pomyłka.

NIE POLECAM !!

najgorsza firma w jakiej pracowalam.
              • Gość: ka... Re: DEPTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 20:15
                Czego się dziwisz? To się nazywa inwestowanie w kapitał ludzki, raczej inwestowanie w swoje wyjazdy na kapitale ludzkim...
      • Gość: Agent Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 19:51
        Witam,
        Mam pytanie czy ktoś wie jak działa ta firma?
        Łapią klienta na rozmowie telefonicznej a potem niezależnie od tego czy wykonała cokolwiek czy nie ślą faktury do zapłaty. mnie niczego nie zrobili i dostałem już trzecią fakturę.
        zasłaniają się nagraną rozmową z konsultantem. Powiedzcie czy jest więcej takich naciągniętych przez tę firmę? jak sobie radzić z tym ewidentnym naciągaczem?
        • Gość: twoj-nocny-koszmar Re: Eurobook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 17:05
          Firma z którą się miałeś nieprzyjemność spotkać to typowi złodzieje, naciągacze bazujący na niewiedzy ludzkiej. Zgłoś do prokuratury próbę wyłudzenia pieniędzy, a oni się szybko wycofają bo mają jakiegoś tam pożal się boże prawnika ze studiów wieczorowych, który pewnie do ciebie dzwoni i próbuje wyłudzić pieniądze i straszy procesem. Nigdy im nie płać!!! Nawet jak pójdą do sądu i zgłoszą cię do KRD to przegrają sprawę. Nie będę już pisać o innych rzeczach które robi ta firma, która utonęła w długach.
          • Gość: zzz Re: Eurobook IP: *.connectit.pl 25.06.12, 15:35
            Witam. Właśnie w tym tygodniu mam rozmowę kwalifikacyjną w tej firmie. Jestem zaniepokojona komentarzami. Zależy mi tylko na pracy na wakacje, nic więcej, ale nie wiem, czy w takim razie powinnam się w to angażować... Doradźcie, proszę...
            • Gość: marcin Re: Eurobook IP: 186.225.46.* 20.08.12, 10:46
              Widziałem że poszukują informatyka do Łodzi czy ktoś może coś bliżej powiedzieć o tym stanowisku? Może znajdzie się obecny pracownik
              • Gość: noooo Re: Eurobook IP: *.toya.net.pl 08.09.12, 18:28
                Nie polecam Marcinie firma jest nie wypłacalna ludzie pracują tam do pierwszej wypłaty póżniej odchodzą, zarabiaja po 800 zł i jeszce nie dostaja tej wypłaty
                • Gość: Adam Re: Eurobook IP: 91.210.243.* 03.10.12, 11:31
                  Konieczka weź się w końcu do PRACY!!!
                  • Gość: A. K Re: Eurobook IP: 91.210.243.* 03.10.12, 11:39
                    Oczywista oczywistość ale nie mogę prze mój nie miły głos :-P
      • Gość: Justa Oszuści Ecma Wrocław Poznań Eurobook IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.10.13, 23:37
        Witam,

Państwo Właściciele oszukali mnie. Nie zapłacili mi za przeprawcowane kilka miesięcy pracy w całości - O ILE WYPŁATĄ NAZYWA KTOŚ 456ZŁ (netto) ZA 40 DNI PRACY. Żerują na wszystkich, na wszystkim oszczędzają. Nie płacą, zapewniają okropne warunki - rozlatujące się biurka, stare komputerzy, non-stop kontrola. Jeżeli masz za dużo pieniędzy - idź, jeżeli nie szkoda Ci czas - idź, jeżeli się nie szanujesz - idź, ale potem nie miej do nikogo pretensji. To moja pierwsza ZŁA opinia w sieci, a mialam już 4 pracodawców. Nie jestem przerażliwiona. To oszuści - oszukują klientów i pracowników. Justa
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka