g.r.a.f.z.e.r.o 14.01.09, 10:32 I owe dodatkowe przerwy w pracy to jest jedyny zysk z palenia. Ech, żeby można było tak wyskoczyć na szybki seks... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw.zenek A cóż za bzdety! 14.01.09, 10:46 "Wszystko to skraca czas, jaki codziennie poświęca swoim obowiązkom." Rany boskie - a kto w pracy wykorzystuje 100% czasu na obowiązki - z dokładnością do 5 minut? "Według kodeksu pracy pracodawca może nagradzać niepalących wprowadzając specjalny dodatek motywacyjny dla pracowników deklarujących niepalenie tytoniu w miejscu i czasie pracy." Wystarczy zadeklarować "nie palę" i już można siedzieć pół dnia na "naszej-klasie". Oczywiście z premią w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak To nie bzdety 14.01.09, 12:29 Nikt nie powiedział, że palenie jest jedyną formą opieprzania się w pracy. Owszem, palacz może być dobrym i wydajnym pracownikiem, a niepalący obibokiem, lub pierdołą. Tylko co z tego? Artykuł mówi o prawnych aspektach palenia w pracy. I tylko o tym. Ja bym nie widział problemu, jeżeli pracownik dobrze wykonuje swoją pracę, to może w czasie pracy palić, pić, dymać panią Elę... No, ale to już inna sprawa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: A cóż za bzdety! IP: *.toya.net.pl 14.01.09, 14:01 tw.zenek napisał: > "Wszystko to skraca czas, jaki codziennie poświęca swoim obowiązkom." > > Rany boskie - a kto w pracy wykorzystuje 100% czasu na obowiązki - z > dokładnością do 5 minut? > kto? np. nauczyciel, dwonek->lekcja->dzwonek->przerwa (dyżur, wymiana dziennka, droga do klasy)->dzwonek->lekcja->... nie ma czasu na opierdzielanie się i przerwy na papierosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-papieros Czas na papierosa IP: 195.20.110.* 14.01.09, 11:47 mój kumpel z pracy pali przy biurku, ale papierosa elektronicznego - Mild.pl - jego szef nie wie jak ma zareagować. Nie śmierdzi, a dymek (para wodna) jest widoczny przez sekundę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Czas na papierosa IP: 94.75.67.* 14.01.09, 11:56 Też kupiłem toto ale w Anglii, jest dużo taniej... niestety rzecz nie działa, ma wstrętny, słodkawy posmak i nie zaspokaja głodu nikotynowego. Coś do possania zanim wyskoczy się na dymka. Nie mam czasu pisać, lecę zapa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Papierosy elektroniczne? 14.01.09, 13:54 Gość portalu: :))) napisał(a): > Też kupiłem toto ale w Anglii, > jest dużo taniej... niestety rzecz nie > działa, ma wstrętny, słodkawy posmak i nie zaspokaja głodu > nikotynowego. Bo kupił Pan zły model i niewłasciwe wkłady/płyn. To tak jak powiedzieć "byłem w Pizza Hut i wiem, że pizza jest niesmaczna". Trzeba najpierw porownać opinie tych co próbowali. (Na przykład na YouTube) Ja kupiłem w puresmoker.com i lepiej mi smakuje niż zwykłe papierosy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorazynt Re: Papierosy elektroniczne? 26.02.09, 10:40 Witam. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w dzialanie elektronicznych fajek. Jezeli chodzi o pendrivy,mp3.mp4 to owszem. Mozna kupowac w sieci,niektóre sklepy maja dobra i atrakcyjna cenowo oferte jak ten www.xsonic.pl/index.php Ale nie pokusiłbym sie na papierosy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek cwaniaczek Re: Papierosy elektroniczne? IP: *.bb.sky.com 05.03.09, 21:49 ej, a moze idz reklamowac gdzie indziej, co? ile ci za to placa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłek Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 22:08 CZesem lubie zapalic elektronicznego bo fajnie smakuje. A gdzie kupujecie?? BO ja w sklepie xsonic.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:31 A czy ktoś palił juz te www.xsonic.pl/bateria-elektronicznego-papierosa-m401m402-p-2257.html co powiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuchacz Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:43 Ii ciekawy jestem czy rzeczywiscie dobrze smakuje. Elektroniki nie mieszajmy z fajami. W miejsce tego wole kupic cos ze sklepu www.xsonic.pl/index.php Tez asortyment zwiazany z elektronika w atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beberozo Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:52 Dobrze pali sie te www.xsonic.pl/elektroniczny-epapieros-elegance-wkladow-p-1836.html Jest razem z wkładami,wiec cena tez okej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichy Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:56 ja tez pale w pracy,ale nie w biurze. ZAwsze wychodze na zewnatrz. Mój ulubiony to www.xsonic.pl/elektroniczny-epapieros-elegance-wkladow-p-1836.html najlepiej z wklładem smakowym. Super smakuje!! Kupowałem w tym sklepie,to sprawdzona firma. Odpowiedz Link Zgłoś
lawikas Re: Czas na papierosa 26.03.09, 11:06 Ja tez kupuje w tym sklepie elektroniczne papierosy www.xsonic.pl/ maja dobre ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:49 Ten sklep ma dobre papierosy www.xsonic.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariooo Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:46 ZObacz tu www.xsonic.pl/elektroniczny-papieros-c-161.html nie widziałem nigdzie nizszej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzuch Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:38 Elektrobniczne papierosy kupuje w sklepie xsonic.pl to firma godna zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palek Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:24 Widziałem ze kumpel pali te www.xsonic.pl/bateria-elektronicznego-papierosa-elegance-p-2256.html mówił ze elegance sa warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Czas na papierosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:26 Tylko czas poświęcony na wazelinowanie przełożonym nie jest czasem straconym ! Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Pracodawcy w Stanach przymykają oczy 14.01.09, 13:48 Pracodawcy w Stanach przymykają oczy na to? Z tego samego powodu co na częste popijanie kawy - zarowno kofeina jak i nikotyna podnosi wydajność pracy oraz samopoczucie pracowników. Zysk jest dla nich ważniejszy niż poprawność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Tyle, że to nieprawda 14.01.09, 14:01 W Stanach przestrzeganie zakazu palenia jest rygorystyczne do bólu, łącznie dopuszczalną odległością od budynku. O paleniu w środku nie ma co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Z Polski lepiej widać 14.01.09, 14:46 ggrdl napisał: > W Stanach przestrzeganie zakazu palenia jest rygorystyczne > do bólu, łącznie > dopuszczalną odległością od budynku. > O paleniu w środku nie ma co marzyć. Mieszkam w Stanach ponad ćwierć wieku. Zakaz palenia zależy od stanu a przestrzeganie zależy od ludzi/przedsiębiorstwa. Tam gdzie nie wolno palić, pracownicy wychodzą na zewnątrz nawet w zła pogodę :( Co zajmuje więcej czasu :). Pracowałem w róznych miejscach i jeszcze się nie spotkałem z zastrzeżeniami kierowników/pracodawców. No ale jak Pan mieszka w Polsce to wie Pan lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czas na papierosa IP: *.toya.net.pl 14.01.09, 13:59 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > I owe dodatkowe przerwy w pracy to jest jedyny zysk z palenia. > > Ech, żeby można było tak wyskoczyć na szybki seks... zysk? jesli w pracy pali 10 papierowsow to dziennie wypali ich 20-30? 1,5 paczki? po ile jest pacza papierosów? 1,5 paczki x 30dni? jaki zysk z palenia, razej policz jakie zyski są z niepalenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Czas na papierosa IP: *.stk.vectranet.pl 14.01.09, 14:59 Uff,jak dobrze,ze juz jestem na emeryturze.Zal mi jednak palaczy,sama pale.Kiedys wszedzie sie palolo i nikomu to nie przeszkadzalo.Dziwne,ze koncernyh tytgoniowe maja sie wspaniale,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czas na papierosa IP: *.t.is 14.01.09, 15:20 Mam juz pare dziesiatek lat i wiem ze teraz i kiedys byli i sa ludzie ktorym smierdzacy dym zawsze przeszkadzal.Moze nigdy Tobie o tym nie mowili,ale chyba juz czas najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Czas na papierosa 14.01.09, 15:38 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Mam juz pare dziesiatek lat i wiem ze teraz i kiedys byli i sa > ludzie ktorym smierdzacy dym zawsze przeszkadzal. > Moze nigdy Tobie o tym nie mowili,ale chyba juz czas najwyzszy. A innym przeszkadzają faszyzujący upierdliwcy. Moze nigdy nikt Panu tego nie powiedział przedtem. Więcej o Pana koleżkach na tej stronie: en.wikipedia.org/wiki/Anti-tobacco_movement_in_Nazi_Germany Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Czas na papierosa 14.01.09, 17:47 Uważam, że to co Pan pisze jest bardzo krzywdzące. Dawniej się owszem wszędzie pałało i nikomu nie przeszkadzało. Tak samo się dawniej wylewało ścieki na ulice i też nikomu nie przeszkadzało. Bo nikt nie wiedział, że może być inaczej. Mi też jest trochę żal palaczy. Również tak po ludzku, że ich się tak teraz goni, a dawniej się nie goniło. Sama jednak nie cierpię dymu. I dużo bardziej zal mi jest osób, które są nań skazane wbrew swojej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:36 Prosty rachunek wskazuje,że statystyczny palacz w ciągu roku, 30 dni roboczych spędza na"dymku"... Odpowiedz Link Zgłoś
bogiemslawiena Re: Czas na papierosa 14.01.09, 15:45 Cóż, jak ktoś pracuje w takim obozie pracy, to tylko współczuć można... Prawdę mówiąc jeden pójdzie na fajka a drugi będzie oglądał głupie maile od znajomych. Czy to też kodeks reguluje? No ale cóż, mnie to nie obchodzi, pracuję we własnym domu i mogę sobie spokojnie zapalić nie wychodząc na zewnątrz ubrana jak na wojnę czy zimę stulecia, kotka mogę wziąć na kolana, jak mnie ktoś zirytuje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Czas na papierosa 14.01.09, 16:49 A może by tak wyergzekwować od pracodawców przestrzeganie prawa pracy np.przestrzeganie BHP,nieprzestrzeganie ilości godzin a wręcz narzucanie i przymuszanie do nienormowanego dnia pacy i niepłacenie za ponad normatywne godzny pracy,zatrudnianie ludzi na czarno,brak organizacji pracy.Już w poprzednim systemie wciskano ludziom ciemnotę jak to zły kapitalista potrąca ludziom z dniówki za palenie papierosów.A może się w końcu okazać że ten palący pracownik jest bardziej wydajny od niepalącego.Ja pracowałem w firmie(na taśmie) gdzie co 2 godziny była 5-cio minutowa przerwa,oprócz przerwy na posiłek i każdy pracownik mógł ją wykorzystać jak chciał.A co do wyznaczenia miejsca dla palących to jest obowiązek pracodawcy i wcale nie pod chmurką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:52 janma46 napisał: ..........A co do > wyznaczenia miejsca dla palących to jest obowiązek pracodawcy i > wcale nie pod chmurką. Niestety nieprawda.Pracodawca może (i jest to coraz częściej praktykowane) zakazać palenia w całym budynku firmy i NIE MUSI wyodrębniać miejsca na palarnię.Więc zostaje pod chmurką. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka200 Re: Czas na papierosa 16.01.09, 08:31 A jak bezpośrednio z wyjścia jest przystanek utobusowy to i ta opcja odpada. Ja osobiście jestem zadowolona, bo nie palę a dym mnie dusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:54 Osobiscie smakuja mi elektroniczne papierosy,kupowałem tutaj www.xsonic.pl/elektroniczny-papieros-c-161.html Szef wyznaczył specjalny sektor do palenia-niby nie ma dymu,ale pewne zasady musza obowizywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:13 Tu sa dobre i tanie www.xsonic.pl/elektroniczny-papieros-c-161.html Ogólnie sklep jest godny zaufania,rzetelna i uczciwa firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elem Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:58 Sam kiedys paliłem i niezle smakuja... tutaj kupowałem www.xsonic.pl/ sklep bardzo solidny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarz Re: Czas na papierosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:46 Najlepsze jakie paliłem kupiłem tu www.xsonic.pl/elektroniczny-papieros-c-161.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.F Przestroga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 12:08 Nie polecam nikomu zakup czegokolwiek w sklepie internetowym xsonic.pl. Ja zostałem przez ten sklep oszukany więc postanowiłem przestrzegać każdego przed oszustami. Nie kupujcie tam, bo pewnie i Was to spotka. Odpowiedz Link Zgłoś