chill-out-chick 14.01.09, 18:10 Ponieważ zamierzam podjąc pracę w tej firmie proszę o informacje na temat atmosfery,kultury firmy, zarobków,warunków uzywania samochodu i telefonu oraz podpowiedź czy warto ?? Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 15.01.09, 09:47 pracowałam. Opel Astra II bez limitu kilometrów i bez rozliczania co miesiąc Komórka w Erze Cyklówki czasem za granicą Pensja rewelacyjna (śmiało powyżej 5,5 tys brutto) premia świetna. Budżet mały Będziesz tyrał/a jak dziki osioł, leki będą Ci się śnić po nocach. Niszczy psychcznie za wysoką cenę. Lekam kupuje ludzi, wysysa i wypluwa.Nie zrobisz planu to Cię wywalą (a plany są czasem zabójcze), będziesz sam/a (jak ja) chciał/a odejść - ułatwiać tego za bardzo nie będą. Ponoć w ZPM3/4 jest ciut mniej schizy wynikowej. W ZPM1 - 4 leki w czynnej promocji (za chwile dojdą jeszcze dwa) W ZPM2 - chyba tez 4 Czyli na pewno dobrze zarobisz ale nerwicy też sie w jakimś stopniu nabawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chill-out-chick Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 15.01.09, 18:05 Bardzo dziekuje to znacznie ułatwiło mi decyzję :).pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIbi Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 06.04.09, 22:07 I dobrze robisz, to najwięksi złodzieje wśród firm przeze mnie spotkanych, wycisną człwieka jak cytrynkę i kopna w d........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 194.140.107.* 07.04.09, 13:42 czy aby pracowac w tej firmie wymagane jest wyksztalcenie farmaceutyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 07.04.09, 17:22 w laboratorium napewno . ale na przedstawiciela wątpie . zależy od sytuacji na rynku pracy jak bedzie 20% bezrobocia to bedzie wymaganie po medycynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratata Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 80.54.147.* 23.04.09, 17:54 na gorszy oboz pracy i malo inteligentna kadre zarzadzajaca(nie wszyscy ale w wiekszosci) jeszcze nie trafilem w zadnej firmie w ktorych pracowalem wymagaja rzeczy niemozliwych do wykonania jednym slowem jak chcesz sie narobic i nie zarobic to smialo wal zapraszamy paru na wyzszym stolku mozna nawet dac opaski ze swastyka ale sam ocenisz moze tobie sie spodoba co do wyksztalcenia zalezy to od tego do jakiego dzialu chcesz isc RX czy OTC z tego co sie orientuje w OTC nie jest wymagane medyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMon Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.09, 15:16 Pracowałem w linii kardio-gastro. Nie będę pisać o własnych odczuciach żeby nie być posądzonym o stronniczość. Środowisko medyczne w zasadzie nie wiele wie o tej firmiea jak już to uważają że leki są słabe, firma nie wywiązuje się ze zobowiązań, promocje apteczne beznadziejne bo ilości są wręcz hurtowe a leki niestety nie rotują i ciągła zmiana PM ( jak nie zrobisz miesiąc targetu to won) nie sprzyja utrzymaniu odpowiednich relacji. Praca Rx nie różni się od OTC heh bo firma skupia się na dealach w aptekach. Auto Astra - rozpadająca się - cud że jeszcze jeździ. Wymagania zupełnie nierealne a narzędzi niewiele a i kiepściutkie jak już są. Jeżeli więc chcesz mieć potem kłopoty ze znalezieniem pracy (lekam w CV) i nabawić się nerwicy, pracować 12 h i zarabiać średnio to bierz tę robotę. :).Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 27.04.09, 15:33 nie zgodze sie jedynie co do zarobków - ja miałam świetne, ale coś za coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 27.04.09, 16:32 "chcesz mieć potem kłopoty ze znalezieniem pracy (lekam w CV)" - DLACZEGO ? inni pracodawcy mają ich za terrorystów ? z nerwicą to się zgodze ale to choroba zawodowa przedstawcieli obojetnie czy lekam czy inna firma , wynika tez z znaszego rynku pracy , który jest grzecznie mówiąc do dupy , dlatego ciągle rotują tych biedaków często niesprawiedliwie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeus Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.05.09, 19:50 zaraz za terorystów... ale za ludzi którzy nie potrafią robić wyników u lekarzy tylko robią wymianki w aptekach itp a i szkoleń właściwie tu nie ma są tylko wymagania.No i też dlatego że ludziska po w/w firmie są wypaleni i wykończeni. I na koniec nie jest to dobrze postrzegana firma w gronie pracodawców wiem bo szukałem po niej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poseł Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:09 Witam wszystkich... Czy ktoś jeszcze raz mógłby napisać konkretne zarobki na stanowisku przedstawiciela oraz jakie kwotowo można osiągnąć premie ? I jaka panuje atmosfera bo z tego co wywnioskowałem to nie jest zbyt fajnie ? Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących w zawodzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chill-out-chick Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 15.05.09, 15:09 No i właśnie zakończyłam pracę w tej firmie. wszystko co napisane zostało powyżej to szczera prawda. Szkoda czasu bo człowiek się niczego nie nauczy i tylko nerwicy nabawi. I jeszcze: mogą tu pracować bogaci ludzie jedynie bo firma daje wprawdzie zaliczki ale rozlicza je WEDŁUG WŁASNYCH HUMORÓW. Teraz już wiem dlaczego dają pensje powyżej średniej krajowej bo 1/3 zaraz ci zabiorą w rozliczeniu zaliczki. Ja nie chcąc utrzymywać tej firmy bo udziałów tam nie mam rozstałam się i przynajmniej nie muszę pracować 18 h / 24 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 194.153.115.* 30.05.09, 19:10 Witam, w Lekamie jest nowy dyrektor. Czy poprawiły się warunki pracy? Proszę o pilną odpowiedź, bo właśnie się tam rekrutuję, P. Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 30.05.09, 23:00 nie poprawiły. ale mów, że chcesz 7 tys brutto (jesli masz doswiadczenie). Dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep. Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 194.153.115.* 31.05.09, 00:46 Dzięki Ca.melio. A wsparcie marketingowe, narzędzia promocyjne sa OK? P. Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 31.05.09, 10:48 nie. dostaniesz badania, jakiś budżet (zalezy od regionu). Ale przygotuj się na zamordyzm. dwa kwartały bez wyniku i szukasz pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klatający holender Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 83.18.131.* 31.05.09, 18:20 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Przyjdź pokaż co potrafisz a potem wymagaj. Znam rynek i kilka firm farmaceutycznych i odsyłam do zdania pierwszego : wszędzie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 31.05.09, 18:31 znam firmy farmaceutycznie gdzie przedstawiciele zarbiają po 2 tys na reke a ciśnienie itp(mobbing, rotacja) też jest ogromne . Jak tu ktoś napisał że płace rzędu 7 tyś to płacą naprawde solidnie i mają prawo coś od tych pracowników w zamian wymagać(choc w granicach poszanowania praw człowieka). Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 31.05.09, 20:31 oczywiście: coś - za coś. W Lekamie nie jest źle, jeśli ma się nerwy ze stali, i bardzo dużo zależy od tego do którego zespołu się trafi. To naprawdę czasem duuuużo zmienia. Leki sprzedają się dość dobrze, lekarza raczej nie kochają firmy, ale są gorsze. Podstawą jest pamiętać, że nie ma sentymentów. Równo leci przedstawiciel, jak i dyrektor, co pokazały ostatnie miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULA Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 21:34 Mam pytanie, czy ktoś może wie coś na temat przyjęć w Lekamie. Chodzi mi bardziej o pracę biurowa, nie na produkcji. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 194.153.115.* 04.06.09, 00:32 Obecnie szukają Kierownika Produktu, świetny pomyśł na kilka lat w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latający holender Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 83.18.131.* 13.06.09, 19:08 firma była na forum farmaceutycznym krytykowana za zły stosunek dyrekcji do podwładnych. Podobno zmieniło się na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 23.06.09, 18:48 Przepraszam te 7tyś.brutto to za doświadczenie w farmacji jako PM czy ogólnie?? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 24.06.09, 21:37 pracuję w branży FMCG 8 lat więc zapytałam, 7 tyś brutto to spore pieniądze jak na farmację, w mojej branży niestety zarobki nie są najlepsze 1700zł netto jako Przedst.handlowy.minimum 20 wizyt dziennie i oczywiście plany no ale znam takich co zarabiają 1500zł netto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 24.06.09, 21:51 ca.melia skoro pracowałaś w farmacji i jak wcześniej pisałaś, że 5500zł brutto wynosi pensja to proszę powiedz mi czy ta stawka dotyczy też osób które mają doświadczenie w handlu tak jak ja i podejmują pracę w farmacji. Generalnie nie mając wcześniej doświadczenia w farmacji. dziękuję pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ca.melia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 25.06.09, 00:20 lekam jest jedną z niewielu firm, które tak płacą. Niestety doświadczenie odnosi się do farmacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 25.06.09, 16:29 ca.melia... dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.acn.waw.pl 26.06.09, 10:15 każdy zapewne ma własne doświadczenia, ja niestety złe. Skusiłam się bo dobrze płacili. Niestety zaszłam w ciążę i na macierzyńskim powiedzieli mi że nie mam po co wracać. Dodam że mam na głowie kredyt i jestem samotna matka o czym oni doskonale wiedzą. Nigdy nie usłyszałm że jestem niekompetentna i sama niczego złego sobie nie moge zarzucić. po prostu jestem dla nich bezużytecznym śmieciem więc chcą się mnie pozbyć. Rozumiem że jest kapitalizm a firma chce zarabiac ale w końcu powinny obowiązywać jakieś zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 05.07.09, 13:01 Usłyszałam od znajomej o tej firmie. Czytam i oczom nie wierzę. Dostałam już raz nieźle w kość w korporacji, więc nie wiem czy jest sens wbijać się w coś podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 09.07.09, 22:12 a w jakim rejonie pracowałaś proszę napisz to ważne dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.eltronik.net.pl 09.07.09, 22:14 ziutka w jakim rejonie pracowałaś bardzo mi przykro że tak cię potraktowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 23:06 ja pracuje juz jakis czas w tej firmie, owszem sa duze plany, ale w jakiej firmie nie sa duze? mam bardzo duzo znajmoych z innych firm bo pracuje w wa-wie i wszedzie narzekaja na plany. Roznica jest taka ze w Lekamie placa b. dobrze a w innych nawet o polowe mniej. A jak komus nie chce sie pracowac to wszedzie bedzie narzekal i wszedzie bedzie mu zle...co do macierzynstwa....odkad jestem z macierzynskiego wrocily normalnie dziewczyny do pracy, czasami jedynie do innej linii badz na inny teren-ale jak ktos pracowal to powrót mial. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asolvent Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 07:39 Z tego co widze na forach to o jakiej firmie farmaceutycznej by sie nie szukalo opini to kazda jest "straszna", "malo placa", "wykorzystuja pracownikow", "nie placa", "terroryzuja" normalnie oboz pracy!!! Wydaje sie to smieszne bo jakos nadal tam pracujecie, nadal przyjmuja ludzi. Na pewno nie jest to latwa praca jak kazda z ludzmi, tym bardziej ze trzeba wyrobic normy... Ludzie! Chcecie zarabiac???? -TRZEBA ROBIC JAK WOL!! A nie uzalac sie nad soba... no chyba ze to pracownicy zniechecaja ewentualna KONKURENCJE ktora moze nadejsc :D To tyle, dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:07 Witam, jaka flota dla kierowników i ludzi..?? Czy rzeczywiscie PM jezdza starymi Oplami..?? Jak opinia wsrod lekarzy, szczególnie w kardiologii...prosze o opinie kogos z firmy a nie narzekających na wszystko lamusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rx Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.09, 08:52 to prawda lekam to obóz pracy brak szacunku dla ludzi polityka firmy to gestapo takie jest niestety przyzwolenie od władz firmy ja rozumiem taka praca,że ne masz wyniku i dziękują, ale chamstwo jest na każdym kroku,a pracuje tam sporo lat żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były lekamowiec Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.09, 09:05 to prawda były częste objawy chamstwa i zastraszania tylko wynik,człowiek dla lekamu ma niewielkie znaczenie taka jest polityka firmy,rotują ludżmi,zamiast bazować na długoletnich relacjach,a póżniej się dziwią że mają 15 wakatów i ludzie nie chcą pracować w lekamie Śmiech na sali nawet ostatnio chcą płacić obecnym przedstawicielom za polecenie kandydata na przedstawiciela jak firma nie zmieni polityki,będzie żle postrzegana przez rynek farmaceutyczny,a latami pracuje na zły wizerunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rx Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.09, 09:18 jak polityka w firmie się nie zmieni to będzie dalej tak żle postrzegana przez rynek i ludzi tam pracujących. chamstwo,zastraszanie,poziom kultury mega niski,łamią notorycznie prawa pracownicze W firmie jest mega bałagan w kadrach,księgowości w papierach,najlepiej jakby się przyjżały się firmie stosowne urzędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 82.177.25.* 26.03.10, 21:08 Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Pozdrawiam P.S. Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców Zarejestruj sie i wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:49 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WielkiPRezes Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 09.07.09, 23:17 dlatego ja nie przyjmuje kobiet - bo dziewczyny to nic więcej jak tylko kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:38 nie będę tego komentować- po prostu zal mi cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maryooo Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 20.07.09, 20:17 Witam! Możecie mi powiedzieć jak wygląda praca w firmie Lekam - linia kardio: jakie leki i opinie lekarzy, narzędzia, atmosfera, rotacja i każde inne info jak najbardziej wskazane.Z góry Dziękuję za pomoc.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawicielka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 13:49 Lekam ma wiele wad, ale jest to moja trzecia firma farmaceutyczna i nie zamierzam odchodzić. Pracuje w linii 2 i jedyne co mi przeszkadza to brak narzędzi marketingowych bo brak Kierownika Produktu, ale wiem, że jest juz nowy i do tego podobno świetny. Wiec zapraszam do LEKAMU każdego, kto ma silne nerwy, ale chce zarobić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubui Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:03 Ciekawe co ten świeny gość zrobi ze swoim kluczowym produktem. Podejrzewam, że Tu nic ani nikt nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:51 a moze maja teraz jakies wakaty ? o potrzebuja kogos na slask , jest ktos zorientoewany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 20:15 Generalnie wakaty w Polsce są co chwilę. W tej chwili jest 15 wakatów...Rotacja duża. Plany też. Pensje wysokie, jeśli masz doświadczenie w farmacji. Ale jeśli nie zrobisz planów - a jest coraz gorzej, przy każdej kolejnej liście ref... to wylatujesz. Mocne nerwy trzeba mieć. A leki myślę, że w zależności od regionu i od tego, jak tam wcześniej pracowali ludzie. W linii kardio-gastro są dobrze postrzegane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smola Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 213.17.152.* 16.09.10, 00:19 Witam kandydatów.pracowałem w Lekamie 2 lata na slasku w lini cardio.Do czasu kiedy RKS byk K.Irzyk wszystko (OK ) od czasów Smolika ,Łukasika poraszka.Kolonko ,Łukasik słoma z butow wystaje,zero profesionalizmu szarpana praca i schamaty podrecznikowe.Uwaga na slasku na Anne Rusek -Kilijan wszystkich obgaduje ,donosy i intrygi to jej drugie imie.Zarobki ok poczatek 5800-6500 brutto.flota padliny astry II z przebiegiem 200tys km ale od lutego 2010 focusy.linia zpm2 i psychiatria godna polecenia cardio odradzam.Smolik niebawem doprowadzi do upadku firmy wiec sie spieszcie :-)) lukson/kce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.icpnet.pl 11.10.09, 15:52 Jaka jest osiągalna kasa dla os.z dośw. i takiej bez? i jakie można wyrobić premie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.10.09, 21:18 Premie:-) Na dzień dobry zapomnij o premii. Zawsze mogą dowalić Tobie taki plan, że jej nie wyrobisz. Kiedyś w Firmie po 30-40 osób wyrabiało premie, w tej chwili może kilkanaście. Max. premie masz przy 130% realizacji planu z każdego preparatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 80.54.147.* 21.10.09, 17:19 w lekamie zapomnij o premii oni tylko potrafą zabierać a nie dawać i doceniać pracujesz 6 lat i sie starasz a zarabiasz mniej niz ten co dopiero przyszedł i nic niepotrafi czyli brak podwyżek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płoński Boss Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.cdma.centertel.pl 17.11.09, 01:10 Pracowałem w Lekamie na magazynie, jest gorzej niż możnaby się było spodziewać, zarobki marne, pracy sporo i szanse na awans i podwyżkę żadne, chyba, że zaczniesz wchodzić lub lizać dupę kierownikom i podpierd... Ten kto to robi to ma tam dobrze, ja niestety tak nie potrafiłem, taki nie jestem więc nic nie uzyskałem. Kierownictwo bardzo lubi i ceni sobie ludzi którzy(ładnie mówiąc) składają donosy, poklepują po ramieniu, piją wódeczkę z kierownictwem itp. Tam nie liczy się to,że masz spore doświadczenie, umiejętności czy kwalifikacje, tylko znajomości i włażenie w d... Odpowiedz Link Zgłoś
kahol Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 29.10.10, 20:33 pracowałam tam 2,5 roku nic miłego podlizywanie się jest w cenie, zero solidarności i dobrej atmosfery , organizacyjnie są 50 lat za murzynami, płacą nie źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danczos Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.cdma.centertel.pl 17.11.09, 01:15 Mógłbym podać wiele nazwisk tych, którzy w taki sposób pną się po szczeblach kariery poczynając od karierowiczów takich jak obecny mistrz magazynu czy też kierownik magazynu ze średnim wykształceniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No name Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.spray.net.pl 20.11.09, 21:07 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Przecież nikt was nie trzyma pod przymusem. Nie podoba sie to się to zatrudnijcie się w firmie gdzie dostaniecie kasę jaką chcecie a nie narzekajcie, ten zły ten niedobry a Wy wszyscy idealni...ja pracowałem z zakładzie było jak było raz lepiej raz gorzej jak to jest w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 204.124.181.* 24.11.09, 19:58 .......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 17.12.09, 21:41 witam.ja własnie jutro ide na rozmowe do Lekamu. Własnie wyrzucili nas z Bayer-a Niby duza znana firma, ale to tez kołchoz.korporacja.mielismy wzrosty sprzedazy ale i tak z 24 pracowników zwolnili 14 osób i to przed swietami!!!codziennie 25 wizyt,15 zamówien zeby dostac premie. Wiec nie tylko w Lekamie jest wyzysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bye Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 217.17.37.* 07.02.10, 23:46 czy warto? zalezy od priorytetów..jesli zalezy ci tylko na kasie (dotyczy pracy w terenie,w biurze słabizna)i jesteś gotów tyrac jak wół to proszę bardzo. z tym że trzeba się liczyć, że ciężka praca nie daje gwarancji na wykonanie nierealnych (kierownictwo mówi "ambitnych") planów..poza tym nerwówa, stres, rotacja (zwłaszca ZPM1), brak sprawiedliwości, brak pespektyw, szacunku..kierownictwo w większości to zadufane w sobie nadęte buce. nowy dyrektor bardzo wymagający. narzędzia-szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 20:08 ja jutro wybieram sie na rozmowe,ale po tym co przeczytałam traktuje ją lajtowo w koncu myslałam jedynie o zmianie nie jestem na lodzie... na razie.pozdrawiam wszystkich tyrajacych PH nikt nas nie docenia i chyba już lepiej nie będzie pora sie przebranżowić, ale na co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.chello.pl 12.02.10, 10:14 własnie na co? 80% ofert pracy w polsce to praca w akwizycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 195.116.47.* 26.10.10, 19:41 haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 195.116.47.* 26.10.10, 19:41 haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 20:28 nie warto..............:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmrrrrrrrrrr Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.147.96.14.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.10, 22:31 A ja jednak myślę, ze warto. Przacuję prawie rok, przyszłam tu z wielkimi oporami, bo słyszałam mało fajne historie o firmie, ale nie miałam wyboru. wcześniej pracowałam w paru innych firmach farmaceutycznych i... tu naprawdę mi się podoba. Pracuję w ZPM2, kasa bardzo dobra, ostatnio plany na Głównym produkcie realne, super dobre szkolenia, narzędzia dużo i różnorodne. Polecam. wady tez są, ale gdzie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubui Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 19:29 niestety jest co raz gorzej; plan dyrektorstwa jest prosty, pensja- tak, premia- brak (niby realna i ambitna, ale to mrzonki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy pracy Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.ghnet.pl 12.05.10, 01:00 w firmach gdzie jest dobrze , gdzie się zarabia po prostu nie ma rekrutacji , bo ludzie nie chcą odchodzić . na rynku farmaceutycznym jest coraz gorzej - niestety :( , wszędzie chcą wyniku za wszelką cenę , ale to się kiedyś skończy - nie da się pchać w apteki i lekarzy w nieskończoność !! firmy mają chore ambicje i chore plany / nie wszystkie / rotacja jest była i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.222.252.5.spray.net.pl 21.07.10, 00:24 pracowalam w roznych firmach ale takiej słabej firmy w zyciu nie widziałam co prawda zatrudniona jestem przez firme zewnetrzna ale warunki straszne swoje auto telefon ryczalt malutki na benzyne po oplacenniu wszystkiego nie zostaje prawie nic ale jeszcze tylko do konca miesiaca i uciekam moze ktos z lekamu to przeczyta i porozmawia z kims z grupy to sie pewnie zdziwi ze ludziom po oplatach 800 zł zostaje to jaki standard pracy mamy wykonywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.2.116.5.user.mdi.pl 28.07.10, 17:36 Witam, chcialem zapytac jak wyglada w LEKAMie praca w dziale rozwoju, bo widzialem ze kogos szukaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.icpnet.pl 02.11.10, 20:26 Czy ktos ma wiedze n/t pracy Key Accountow w Lekamie ??? pensja, dodatki, kultura pracy, teren, flota, budzety itp. Czy sa te same posty co w przypadku PM ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.12.10, 09:29 Witam, Jestem pracownikiem Firmy Lek-am, Bardzo chętnie zmienię Firmę. Dałam się skusić większymi pieniędzmi już wiem że nie warto!! Pracować można wszędzie, ale to jak pracuje się promujac tą firmę TRAGEDIA!! Firma ma bardzo zlą renomę w srodowisku farmaceutycznym i lekarskim. Coś strasznego - nigdy w życiu nie najadłam się takiego wstydu że jestem przedstawicielem takiej Firmy!! Plany małe ale teraz rozumiem z czego one wynikają!! Załuję bardzo że nie posiedziałam na forum gdy się tam przyjmowałam.... Flota stare Ople Astry ja mam przebieg ponad 200 tyś i co tydzien muszę dolewać 1-1,5 oleju ... Kontrola za krzaka pod przychodnią, monitorowanie maili, zgoda na sprawdzanie smsów i nagrywanie twoich rozmów telefonicznych, prawo w tej firmie działa wstecz , zmiany warunków dotyczących premii- w ostatnich kwartałach na cała firmę premię na 60 osób nie otrzymał nikt.. MAGDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 00:29 Czy ktoś to jeszcze potwierdzi bo większość wpisów jest strasznie stara. Trudno się do tego odnieść jak jest w rzeczywistości na podstawie jednego aktualnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawwy Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.icpnet.pl 24.01.11, 12:22 Mam pytanie. czy ktoś może mi coś napisać na temat Ewy Dąbrowskiej była dyrektorem sprzedaży w Lekamie. Co to za osoba i dlaczego już tam jej nie ma. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.222.240.173.spray.net.pl 08.02.11, 19:41 lekam to porazka, pracowalam w biurze i co tam sie wyprawialo szkoda gadac. Przedstawiciele sa traktowani jak smieci, przewaznie bylo ok 10 wakatow, srednia rotacja 5 przedst miesiecznie. Najlepsze byly szpiegowania maili, dochodzenie kto do kogo i o ktorej dzwonil- smiech na sali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 20:12 słyszałem słyszałem strasznie gnębią tam przedstawicieli ale też słyszałem że bardzo dobrze płacą ! w porównaniu z innymi z branży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balu Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 08:31 A jak się pracuje na stanowisku Przedstawiciela Farmaceutycznego, proszę coś napisać jak targety czy są do wyrobienia , ile wizyt dziennie , czy sprzedaje się wszystkie leki czy jest podział na linie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.03.11, 00:06 hmmmm, ciekawe jak pracuje się w biurze albo w zakłądzie, czy ktoś ma informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.173.31.201.tesatnet.pl 03.03.11, 10:46 Jak masz pomysł na siebie to omijaj szerokim łukiem Lekam. Na początku jest bardzo miło, jesteś ok, kierownik udaje, że chce pomóc itp. Plany z początku w miarę osiągalne, można zgarnąć niezłe premie ale jak uda się Tobie wyrobić dwa kwartały, plany zaczynają być nierealne. Jak już dostaniesz nierealne cele to zaczyna się na szeroką skalę mobing, koniec uprzejmości. Jak na początku się nie postawisz i nie pokażesz, że nie dasz sobą pomiatać to Cię zaszczują i zeszmacą, nawet jak będziesz mieć lepsze wyniki niż poprzednik. Nie ma tu porównania do historii sprzedaży tylko do najlepszych w rankingu a jest w Lekamie tak, że są dwaj, trzej liderzy, wałkarze, którzy przesuwają towar na resztę Polski i są akceptowani i chronieni przez "górę". Preparaty: poza Diosminexem, który zaczyna coraz bardziej tracić z resztą preparatów trzeba się mocno nagimnastykować ale sprzedać można. Z pozytywów: można wynegocjować całkiem dobrą podstawę (jak na obecne warunki na rynku) oraz wysokie premie. Jeżeli chcesz złapać coś na przetrwanie i dobrze zarobić to idź do Lekamu. Jeżeli masz inne ambicje to nie licz na tą firmę. Ogólnie firma źle postrzegana przez klientów. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjk Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 31.60.253.* 04.05.11, 16:56 Jak grupa naczyniowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.11, 14:10 No więc ... po prostu tragedia! Pomijam warunki pracy w stylu : samochody, telefon itd. Choć flota tak stara i zniszczona, że nie widziałem innej firmy farmaceutycznej w Polsce z takimi ruinami. Sześcioletnie Astry II. Po 200 tys. przebiegu. Śmierdzące wewnątrz stęchlizną. Z zewnątrz często juz ze zmatowiałym lakierem. Ale to co najbardziej smutne to potężna rotacja wśród przedstawicieli. Wynika to z kultury pracy, której tutaj nie ma! Dynamizm rekrutacji powoduje że nikt nie zwraca uwagi na dobre samopoczucie przedstawiciela. Wręcz przeciwnie.. Okazuje się im tutaj niechęć i brak szacunku. Używam delikatnych słów. Twoim obowiązkiem jest zasuwać na 300% , być prześladowanym, odpowiadać na bezmyślne e-maile, nie zwracać się do nikogo z pytaniami, wątpliwościami czy problemami. A już broń Boże do działu HR. Tam to dopiero jest brak kultury. Siedzą tam obrażone panienki prześcigające się w zdobywaniu względów bezwzględnej dyrektor HR. Sprawia ona wrażenie niespełnionej pani nauczycielki z problemami. Jest dla wszystkich obcesowa i nie miła. Ma satysfakcję z utrudniania życia innym. Strategia marketingowa - to bzdury! Wymyślane na siłę bez żadnej logiki i ładu. Bardzo źle się pracuje z takimi narzędziami. Szkolenia merketingowe do bani. Szczególnie osoby bez wykształcenia kierunkowego nie są w stanie zrozumieć treści szkoleń produktowych. Szczególnie z leków jak: alermed, biotyk, nobaxin. Jest tak dlatego, ponieważ produkt MANAGER :-) ! od tych leków sama nie ma wiedzy na ich temat. Wystarczy jedno dwa proste pytania merytoryczne i leży!!! Umie tylko przeczytać prze kilka godzin, na siedząco , slajdy, których układ świadczy o nieznajomości tematu. Pracę w tej firmie są w stanie znieść tylko osoby bez wiary w siebie, lekko zagubione, umiejące uznać ...że deszcz pada... Intelektualista z ambicjami wytrzyma tam max 3 miesiące. Nikomu nie polecam. Lepiej dłużej poszukać i darować sobie te 500 zl więcej. Wszędzie indziej będzie tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.11, 23:23 Hej Eryk, słyszałem że ta Pani dyrektor HR to jakaś młoda siksa czerpiąca przyjemność z gnębienia ludzi wkoło, jednak to prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit. Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 212.182.84.* 12.04.11, 16:04 Rzeczywiście, ta kobieta to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 31.60.253.* 04.05.11, 16:55 Jak linia naczyniowa ? ponoć mały teren i nawet ok? bede wdzieczna za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helcia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.aster.pl 16.06.11, 22:34 mogę prosić o inicjały? Odpowiedz Link Zgłoś
menti81 Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 14.04.11, 21:14 Wszystkim, którzy chcą zmienić pracę na lepszą, polecam ciekawą stronkę WWW.CORSON.PL to firma która pisze profesjonalne i skuteczne dokumenty: CV i LM. Wierzcie mi to się sprawdza, pracodawcy na prawdę dzwonią! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Lekamu Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 20:59 To jakaś straszna firma nigdy nie czytałem tylku krytycznych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.net-serwis.pl 09.06.12, 22:28 Wiecie kto pisze negatywne opinie firmie Lekam Ci pracownicy co byli przyzwyczaieni do lenistwa i nie chodzenia do pracy. Ja w firmie pracuje 5 lat i nie moge zlego slowa napisac;-) Przykre, że ludzie pisza takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość_mms Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.tkk.pl 10.05.11, 21:39 Firma fatalna i fatalnie traktuje wszystkich. Przedstawiciele tylko tacy są warci, co są bez ambicji i honoru ( dla pieniędzy zrobią wszystko i godzą się na wszystko), którzy traktują świadczeniodawców ( lekarzy ) jak głupków. Obiecują złote góry , a potem figa. Pracuje się żle, mobing, traktują jak szmatę. Po zmianie firmy ( finansowo tylko trochę gorzej) wiem dopiero jak wygląda praca. Miła atmosfera, zainteresowanie pracownikiem i klientem. Więc jak masz możliwość to każda inna firma tylko nie lek-am !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżela Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.tkk.pl 16.05.11, 13:38 Firma fatalna, pomimo zarobków ( pozornie dobrych - jak zaczniesz rozliczać zaliczki to sporo ci odejmą z pensji), współpraca zła, traktują jak tyrana. Samochody przestarzałe, jeszcze tak starych nie widziałam. Szansę mają tylko ci , co posiadają grubą skórę, i jak bez sumienia. Firma nie jest lubiana w środowisku lekarskim (jest niewiarygodna) . Przedstawiciele nie są chętnie przyjmowani. Ile trzeba było się nawstytdzić, to szkoda gadać. Rotacja przedstawicieli duża, bo duże wymagania. Jeśli możesz to zmień firmę, w różnych pracowałam ,ale tak złej jak lek-am nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypm Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 12.09.11, 23:43 nie narzekajmy, zacznijmy walczyć o swoje prawa, o godność, równe traktowanie, przyłącz się już dziś , www.niemazmiluj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 10:31 Podziel się swoimi zapytaniami oraz opiniami o pracodawcach na www.pracodawiedz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 22:52 Zamierzam aplikować na stanowisko RKS, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajs Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 09:34 na jaki region..?? Czesc Polski..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:05 Firma fatalna a do tego pracuje tam największy leser nierób tzw.kariera nikodema dyzmy czyli ASKA PRUCNAL nie wiem jak mogła się tam dostać...ale jak widac jaka firma tacy pracownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.11, 19:47 Hej! Lekam to syf jakich mało!!!! Dobrze płacą ale ogólnie rządzi w nim banda moberów! Samochody gruchoty i małe limity na komórkę. Szczególnie ZMP1 to straszny syf... leki niby generyczne a droższe od oryginałów. Lekarze źle postrzegają PM z tej firmy. Smiech i wstyd jak wielki pan kierownik regionalny wyskakuje Ci zza krzaka i sprawdza czy jesteś w pracy i o której przyjechałeś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik2 Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.home.aster.pl 21.11.11, 22:46 no tak, jak nie pracujesz to się boisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hardcore Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 22:07 dokladnie, jak nie pracujesz to sie boisz. W kazdej firmie jest oresja na wynik, w kazdej trzeba cos zrobic zeby cos wyciagnac. Firmy placa za umiejetnosci i wynik dzieki ktorym go osiagasz. Wiec jak ktos jest cienki jak dupa weza i tylko marudzi, narzeka i oczekuje ze za to bedzie zgarniac kase to niech lepiej zostanie w domu i idzie na tokarke...lub dlugopisy skladac. Banda narzekaczy i marudero wywalonych za nieróbstwo i obijanie sie...nie wyjezdzajacy do roboty przez co pracowici ludzie maja na glowie kierownikow...DO ROBOTY BURAKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 19:07 sam sobie pracuj dla frajerstwa ja wole go okradać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HARDOCRE Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.181.135.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.11, 12:02 dzięki Bogu wchodzi ustawa i takiego frajerstwa jak Ty zaraz na rynku nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: 82.160.111.* 24.01.12, 18:16 Czy ktoś ma wiedzę n/t pracy analityków w Lekamie ??? Tj. pensja, dodatki, kultura pracy, załoga, budżety itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.play-internet.pl 08.02.12, 18:27 czy to są generyki czy leki oryginalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............... Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 22:23 Masz rację Szanowna Pani Joanna Prucnal to leser jakich mało do tego nie ma zielonego pojęcia o sprzedaży oraz jej zasadach a nawet nie wykonuje swoich obowiązków! Wszystkimi tabelkami oraz zestawieniami które powinna robić sama bo to leży w Jej obowiązkach obarcza pracowników! Puszcza się z przedstawicielem ze Śląska i kryje przed firmą Jego olbrzymie wydatki! Gdyby tylko Jej szef Tomasz G o tym wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.204.88.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.12, 12:24 Uwaga stracili płynność - nie płacą! Balansują na granicy upadku! Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajomy1988 Re: Lekam-czy warto tam pracowac? 14.03.12, 21:15 Koko możesz uzasadnić swoje słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benny Re: Lekam-czy warto tam pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 15:19 bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 20:39 obecnie nie warto pracować w branzy farmaceutycznej . za chwile 70% firm to bankruty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łucja Re: IP: *.205.87.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 17:38 Witam, poproszę o informację o pracy przedstawiciela farmaceutycznego w Lek-am . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: IP: *.zabrze.vectranet.pl 21.09.12, 11:48 Ta firma to koszmar nie polecam! Nie płaca.Jak oni cie zwolnia to jest ok ale jak ty sie zwalniasz (jak ja) to robia wielkie problemy.Nie odpowiedzialni ludzie tam pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 20:28 czy ktos może powiedzieć coś więcej o pracy w firmie Lekam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re:odradzam IP: 94.75.89.* 09.11.12, 00:03 Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie!!! Wyniszczają ludzi, pełna inwigilacja, plany nierealne. Kolesiostwo, Pan kierownik ZPM 1 Piotr Z. to człowiek bez szacunku do innych, potrafi wyskoczyć z krzaków, kryje swojego pupilka Wojciecha K. który notorycznie przesuwa towar innym przedstawicielom na ich tereny(którzy ucziwie pracują) i oczywiście potem nie odbiera telefonów, do tego go kryje kierownik(jakiś cichy układ), człowiek który ma układy w hurtach , przesuwa notorycznie oczywiście kosztem innych i dzięki temu robi premie!! (jako jedyny) u lekarzy zupełnie nie pracuje, firma dramat!!! Firma o tym wie i toleruje takiego nieroba i cwaniaka. Ogólnie praca prawie 24h , po terenie , komputer w domu, zero życia prywatnego. Inne zespoły to ok tylko psychiatria i urologia, firma nie płacąca kontrahentom, aptekom, lekarze sami opłacają konferencje bo hotele nie opłacone itp. na zwrot zaliczek czeka sie miesiacami. Premie nierealne zupełnie. Narzedzia dramat, zero etyki jakiejkolwiek. Na farmaceutycznego słyszałam tez mega zle, nie płaca, wymagania nierealne. narzedzia mało etyczne. Pensje niezłe ale czy warto tolerowac pewne rzeczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL 88 Re:odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 11:32 U farmaceutycznych wcale nie lepiej , dziwne pakiety do sprzedaży, brak budżetu (no bo czy kwotę 1500 zł na miesiąc brutto można uznać za budżet w dosłownym tego słowa znaczeniu) na działania w aptekach, więksi klienci obsługują tzw. specjaliści, Ci z kolei sprzedawają to co chcą i gdzie chcą , na zaliczki też się czeka miesiacami, że nie wpomnę o premiach czy awansach, podwyżkach itd.Wymagania nierealne .Do tego atmosfera między farmaceutycznymi się popsuła, nie ma co się dziwić ludzie szczują jeden na drugiego , podkablowują się , ostatnio kogos tam zwalniali przed świętami , podobno plotkują w tym dziale na potęgę.słyszałam,że prym wiedzie jedna taka IR na południu polski.Słyszałam, że ludzie się na już poznali, kabluje, plotkuje, donosi , nie jeden podobno miał kłopoty przez nią.Masakra, szefowie to pewnie popierają gorzej chyba dla zespołu w którym pracuje. Ale ludzie są jacy są , firmę można zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re:odradzam IP: *.toya.net.pl 11.02.13, 22:12 Czyli jak w większości firm w tej chwili :) z tym, że podobno kasa jest lepsza. A jak atmosfera w tej linii, która jeździ do okulistów? Jaką kasę można wynegocjować? Czy są GPS’y? Z góry dziękuję za wszystkie konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandydatka Re:odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 18:43 Witam serdecznie Chciałabym się dowiedzieć coś na temat pierwszej rozmowy rekrutacyjnej w firmie Lek-am . Chodziłoby mi o kwestię zadawanych pytań ( czy są pytania dotyczące produktów firmy , na jakie schorzenia, historia firmy itp. ) . Zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawiciela medycznego w dziale okulistyka . Jeśli chodzi o zarobki to jaką najlepiej podać kwotę , którą chciałoby się zarabiać , żeby od razu nie zostać skreślonym ? Powiem tylko jeszcze tyle , że jestem przedstawicielem z rocznym doświadczeniem w firmie korporacyjnej . Pozdrawiam i bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandydat Pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 09:38 Witam! chciałbym dowiedzieć się jak pracuje się w linii odwiedzającej lekarzy POZ? Jaka atmosfera? Jakie zaroibki? Jak się odbiła afera? Jak regionalni? Odpowiedz Link Zgłoś