bahus 21.01.02, 19:08 Czy mając 40 lat i tylko zawodówkę można jeszcze znaleść pracę? a może człowiek jest już przeznaczony na straty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: 40 lat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 18:29 bahus nie martw się jest nas więcej -ja mam 47 lat i tylko techniukum no i oczywiście brak widoku na pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
bahus Re: 40 lat 22.01.02, 21:11 dziękuję za słowa pocieszenia, mam nadzieje że jezeli są ludzie w podobnej sytuacji jak ja to może coś sie wspólnie uda zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: 40 lat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 07:37 bahus napisał(a): > dziękuję za słowa pocieszenia, mam nadzieje że jezeli są ludzie w podobnej > sytuacji jak ja to może coś sie wspólnie uda zorganizować. >w tym kraju grabionym i skłóconym przez różne opcje polityczne to chyba nie prętko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
belferka Re: 40 lat 24.01.02, 08:00 Mając 40 lat masz przed sobą jeszcze mniej więcej 20-25 lat pracy zawodowej. Może warto by było zainwestować w dokształcanie? Skończyć jakąś szkołę (można to zrobić nawet eksternistycznie), może jakiś kurs? Teraz jeszcze spokojnie możesz się przekwalifikować. Możliwości jest dużo. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: 40 lat IP: *.ok.ae.wroc.pl 24.01.02, 08:58 tak,tak możliwości jest bardzo dużo, tylko efektów Twoich starań pewnie nikt nie doceni.Bezrobocie dotyka już ludzi młodych,po prestiżowych wyższych uczelniach ,znających języki ,w pełni dyspozycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
belferka Re: 40 lat 24.01.02, 09:09 To prawda, że o pracę coraz trudniej. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że trzeba w siebie inwestować. Zwłaszcza że i tak nie ma się nic do stracenia. Lepiej coś ze sobą robić, niż siedzieć w domu i się zamartwiać. Oczywiście - nie można liczyć na to, że po skończeniu szkoły czy kursu od razu posypią się prozpozycje i pracodawcy będą się o Ciebie zabijać. Ale szanse na pewno wzrosną. Inaczej traktuje się osobę, która chce się kształcieć, a inaczej taką, która raz skończyła szkołę i uważa, że to jej zapewnia pracę na całe życie. Teraz są takie czasy, że cały czas trzeba się "douczać" nowych rzeczy, a nawet kilkakrotnie zupełnie zmieniać zawód. I ta tendencja chyba się utrzyma jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś