Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca dla Niemca w Warszawie

IP: 77.222.230.* 06.06.09, 10:56
    Chciałabym prosić Was o radę. Mój narzeczony jest obywatelem Niemiec.
    Zdecydowaliśmy się zamieszkać razem w Polsce, ale nie wiem jaka jest szansa na
    znalezienie jakiejkolwiek pracy dla niego w Warszawie. Nie zależy nam na pracy
    dobrze płatnej, przynajmniej na początku. Na początku dobre byłoby cokolwiek.
    W Niemczech pracuje jako kierowca. Będę Wam wdzięczna za wszelkie rady.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 06.06.09, 11:45
        Jesli zna biegle polski, to nie widze problemu.
        • Gość: kriss80 Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: 77.222.230.* 06.06.09, 11:57
          No niestety z językiem jest problem, ale mam nadzieję, że intensywna nauka na
          kursie coś w tym zakresie pomoże.
        • Gość: gość Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.09, 08:29
          nie masz pojęcia o rynku pracy w Polsce, Twoje rady są coraz bardziej zabawne.
          Widać, że jesteś oderwana od polskiej rzeczywistości.
          • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 09:16
            W POlsce mowi sie po niemiecku? Przepraszam, nie wiedzialam.
            • Gość: gość Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:27
              widać, że nie rozumiesz ... i wybacz, ale od dłuższego czasu jesteś żałosna ze
              swoimi radami...
              • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 11:28
                Zalosny jestes Ty. Maly zazdrosnik nie rozumiejacy otaczajacego swiata. A
                argumenty pod moimi wypowiedziami na nie polegaja na tym, ze skoro mieszkam za
                granica, to sie nie znam. A Ty mieszkasz w PL i dopiero sie nie znasz!
                • Gość: gość Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:31
                  Ty już od dłuższego czasu wypisujesz takie głupoty, że głowa boli. A co do
                  twojego mieszkania za granicą to nic o tym nie wiadomo, to po prostu widać jak
                  się przeczyta twoje wypowiedzi... Też kiedyś mieszkałam i widzę ten śmieszny
                  "optymizm", bo też go miałam. Dla mnie jesteś baardzo śmieszna;)
                  • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 11:32
                    Ja nie mieszkam za granica. Ja tam zyje (tzn. pracuje i czuje sie na swoim).
                    • Gość: gość Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:37
                      ojej i jaka jestem ważna, bo nie MIESZKAM ale ŻYJE
                      Masz tam jakiś kompleks czy co??? co za różnica jak to nazwiesz, przebywasz i
                      pracujesz i już.
                      Czyli nie żyjesz tu???
                      • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 11:40
                        Ooo, ale kompleksy wyszly. Zamiast sledzic moja osobe, moze zajelabys sie czyms
                        konstruktywnym? Nauka jezyka jakiegos chocby :P.
                        • Gość: gość Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:45
                          Trudno cię nie zauważyć, ciągle te brednie o językach wypisujesz, jaką to są
                          podstawą... śmieszna jesteś.
                          Ludzie piszą, że mimo języków nie mogą znaleźć pracy a ty z uporem maniaka, żeby
                          się ich uczyli. Skąd ty się urwałaś?

Akurat znam języki (argument bardzo nietrafiony), ale nie widzę powodu tu ciągle
                          o tym gadać, tylko dlatego że mieszkałam i pracowałam (przepraszam ŻYŁAM I
                          CZUŁAM SIĘ JAK U SIEBIE) za granicą
                          • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 11:48
                            No tak - wniosek prosty. Po co sie w ogole czegokolwiek uczyc, skoro i tak pracy
                            nie ma. Ps. Ja nie mieszkam i nie zyje (cha, cha, cha) na przyslowiowym zmywaku
                            (choc czasem w pracy obsluguje zmywarke, bo lubie).
                            • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 11:51
                              Dobra, Gosc, juz nie chce mi sie dokuczac, zlozmy bron, bo szkoda energii!
                              Milego dnia!
                    • Gość: gosc Re: praca dla Niemca w Warszawie IP: *.chello.pl 10.06.09, 14:17
                      moze bys mi pomogla znales tam prace jako opiekunka starszej pani
        • Gość: jola szukam pracy jako opiekunka starszych lidzi IP: *.chello.pl 10.06.09, 14:14
          podejme prace w niemczech nad osoba starsza ale jako opiekunka ,prywatnie
      • black_tangens Re: praca dla Niemca w Warszawie 06.06.09, 12:30
        W Warszawie bardzo szukaja kierowcow a mysle, ze tutaj wystarcza przynajmniej na
        poczatek podstawowa znajomosc polskiego. Jak ostatnio bylam w W-wie to widzialam
        ogloszenia w autobusach MZK, ze szukaja kierowcow. Choc zarobek pewnie strasznie
        niski jak dla Niemca i trzeba miec tez zawodowe prawo jazdy a nie wiem czy twoj
        chlopak je ma.
        • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 09:20
          Jest kierowca z zawodu i mialby nie miec zawodowego prawa jazdy? ;).
      • faguinek Re: praca dla Niemca w Warszawie 06.06.09, 20:12
        No... jak "dobry" niemiec.. i umie batem "operować" to może coś
        znajdzie. Na baora niech się stara.
        • annajustyna Re: praca dla Niemca w Warszawie 07.06.09, 09:20
          Co to jest baor?
      • schl0 Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem... 06.06.09, 20:56
        Masz możliwość żyć w normalnym kraju jakim są Niemcy a Ty chcesz swojemu wybrankowi i sobie rzucać kłody pod nogi?
        Niemiec w Warszawie??? Jeżeli nie zna języka, nie ma wyższego wykształcenia z zakresu marketingu, informatyki czy innego na topie kierunku będzie skazany na bezrobocie bądź wegetacje za najniższą krajową i ciągłe ataki "tolerancyjnych" katolików... Nawet jezeli wytrzyma kilka lat w tym syfie to licz się z możliwością powrotu wybranka do swojej normalnej ojczyzny...
        • Gość: eve Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 20:59
          w W-wie są biura call-center obsługujące klientów z Niemiec i Austrii, może tam
          niech spróbuje, pracują tam studenci germanistyki więc jesli Twoj facet nie zna
          jeszcze polskiego to najlepiej będzie tam próbować
          • faguinek niech spada... 07.06.09, 08:13
            Jak dotąd Polakom nie wolno pracować u Niemców. Więc ten też niech
            za bardzo się nie stara u nas o pracę.
          • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 09:19
            Wiesz, jakie ma wyksztalcenie niemiecki kierowca? To nie jest czlowiek po
            studiach, ani nawet po maturze. Nie zebym cos miala przeciwko ludziom z
            wyksztalceniem zawodowym, ale badzmy realistami. Bez znajomosci polskiego niech
            zapomni o pracy. Nawet w fizycznej trzeba ROZUMIEC POLECENIA. Aha, Niemcy moga
            pracowac w PL bez zezwolenia na prace, ich obostrzenia nie obowiazuja tak jak
            Polakow w dostepie do niemeickiego rynku pracy.
            • Gość: gość Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:28
              ale nie każdy ma ochotę zatrudniać Niemców...tyle to chyba rozumiesz
              • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 11:31
                Oczyiwscie! Chocby na zasadzie - skoro moge dac prace swojemu, to dlaczego
                mialbym dac odcemu. Ale nie zapominajmy o innym aapekcie - Polacy uwielbiaja
                wchodzic w dupe obcokrajowcom. Oczami wyobrazni widze takiego "prezesa" firmy
                5-osobowej szczycacego sie, ze "u mnie nawet Niemcy pracuja!". Ot, znajomosc
                ludzkiej psychiki...
                • Gość: gość Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:35
                  masz świadomość sprzed kilku lat
                  • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 11:36
                    Sugerujesz, ze tacy prezesunie WYMARLI? Watoie :(.
                    • Gość: gość Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:39
                      nie, ale dla mnie Woje wypowiedzi są jak z broszurek, które czytałam jak
                      kończyłam studia kilka lat temu i one są bardzo mylące, a przede wszystkim NAIWNE
                      • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 11:41
                        Nie kazdy konczyl studia na podstawie wiedzy z broszurek. 90% pytan i wypowiedzi
                        z tego - i nie tylko - forum mozna by podsumowac jako naiwne.
                        • Gość: gość Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.chello.pl 07.06.09, 11:46
                          ograniczona jakaś jesteś czy co?jak można skończyć studia na podstawie broszurek?
                          • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 11:48
                            Widac mozna, skoro Ty skonczylas.
                            • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 11:51
                              To byl zart :P.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=96297593&a=96330832
                              • Gość: gość Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem IP: *.chello.pl 07.06.09, 12:00
                                na razie!pozdrawiam:-)
                                • annajustyna Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 07.06.09, 12:02
                                  :) Tez pozdrawiam!
          • black_tangens Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 08.06.09, 11:47
            Gość portalu: eve napisał(a):

> w W-wie są biura call-center obsługujące klientów z Niemiec i Austrii, może ta
            > m
            > niech spróbuje, pracują tam studenci germanistyki więc jesli Twoj facet nie zna
            > jeszcze polskiego to najlepiej będzie tam próbować"

Jak gosciu pojdzie do takiego call center i zaproponuja mu pensje 3-4 euro za
            godzine przy fatalnych warunkach pracy to od razu ucieknie do Niemiec i zostawi
            te biedna polska "Wande" co chciala Niemca:-)
            • mary_an Re: Najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek slyszalem 10.06.09, 14:21
              > Jak gosciu pojdzie do takiego call center i zaproponuja mu pensje 3-4 euro za
              > godzine przy fatalnych warunkach pracy

Jak mieszkalam w Polsce na granicy i pracowalam w Niemczech w call center za 10
              Euro za godzine to zadzwonilam z ciekawosci do takiej niemieckiej firmy call
              center po polskiej stronie granicy - oferowali o ile dobrze pamietam 6-7zl za
              godzine. To bylo pare lat temu, wiec moze teraz jest troche lepiej, ale chyba
              nie o wieeeeele lepiej.

Jak chlopak jest lebski to moze udzielac konwersacji po niemiecku, nie trzeba do
              tego konczyc germanistyki, ale trzeba miec talent i podejscie, a nie kazdy ma
              (ja np. nie i jak probowalam uczyc polskiego to poleglam na maxa).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka