Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co powiedzieć szefowi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 14:38
    Co powiedzieć szefowi który zatrudnia na czarno , płaci smieszne pieniadze
    (poniżej minimalnej krajowej - netto), wymaga żeby człowiek zostawał dłużej po
    pracy a do tego mówi rzeczy w stylu że doświadczenie jest najważniejsze i ucz
    sie ucz , zbieraj praktyke, rób wolontariat, że z chęcią powinni ludzie
    pracować po godzinach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: JA Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.wirion.pl 14.07.09, 15:59
        Nic, po prostu następnego dnia nie przyjść do pracy. ;) No chyba, że sytuacja
        życiowa zmusza Cię do pracy u takiego szefa; to pracuj i szukaj czegoś lepszego,
        jak znajdziesz, uciekaj.
        Ciekawe w jaki sposób można udokumentować doświadczenie zdobyte w pracy na
        czarno... urocze...
        • Gość: JA Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.wirion.pl 14.07.09, 16:01
          Możesz też nasłać na niego PIP ;)
      • Gość: abc Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 16:17
        "Dziękuję - zrób to sam"
      • dystansownik Re: Co powiedzieć szefowi 14.07.09, 16:24
        W 90% przypadków i tak najważniejsze jest to nie jak duże masz doświadczenie,
        tylko jak dużo doświadczenia możesz udokumentować na papierku. Pracy na czarno
        nawet w CV nie możesz wpisać i będziesz miał dziurę.
        Co innego jak się zaczyna pracę w zawodzie i bawi w różne praktyki czy staże, a
        co innego jak robi się zupełnie na czarno.

Pracodawcę olej czym prędzej. Jak nie z dnia na dzień to weź znajdź sobie lepszą
        pracę jeśli tylko możesz. :)
        • Gość: szara_eminencja Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:57
          Jeżeli chodzi o udokumentowanie pracy , wydrukowałem sobie kilka "umów zlecieni"
          i podbiłem je jego pieczątka - ale nie wiem czy będzie mi to potrzebne
          • Gość: JA Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.wirion.pl 15.07.09, 10:53
            Trafił swój na swego? ;)
            • Gość: szara_eminencja Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 14:27

Tylko on i sytuacja mnie do tego "zmusiła", ja popełniam grzeszki spowodowane
              jego swiadomymi decyzjami. Ratuje co się da
              • Gość: abc Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 15:32
                > Tylko on i sytuacja mnie do tego "zmusiła", ja popełniam grzeszki spowodowane
                > jego swiadomymi decyzjami. Ratuje co się da

Nie, Ty jesteś po prostu głupi!!!:

Kodeks karny

"Przestępstwa przeciwko wiarygodności dokumentów

Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa,
                podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
                § 2. Tej samej karze podlega, kto wypełnia blankiet, opatrzony cudzym podpisem, niezgodnie z wolą podpisanego i na jego szkodę albo takiego dokumentu używa.
                § 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1,
                podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
                • Gość: zły Re: Co powiedzieć szefowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 17:21
                  no i co że na czarno?? na zus nie ma co płacić jak zachorujesz to i tak z
                  własnej sakwy wyłożysz, a myślisz o emeryturze? nie licz na nią i tak musisz
                  odłożyć nie licz na państwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka