Gość: lukaszdrwal@go2.pl
IP: 202.3.217.*
29.07.09, 20:37
Przestrzegam wszystkich przed firmą Premedia (www.premedia.info) i przed każdą ofertą super pracy dla informatyków. Część usług internetowych oferują Polakom i dlatego zatrudniają sporo Polaków (to zresztą w dużej części polska firma). Pracowałem tam miesiąc i zwątpiłem. Zatrudniono mnie na stanowisku informatyka od bieżącej obsługi serwerów. Pieniądze, jakie obiecano ($4500), miały niewiele wspólnego z tym co się potem okazało ($2450 minus jakieś składki na zdrowie - i to zwłoka z przedłożeniem umowy). W pracy panuje totalny bałagan, dzwonią kolejne obce osoby i mówią że są twoimi przełożonymi. Oczywiście stawka jak na polskie realia nie jest płacą minimalną, ale dodajmy że mam biegły angielski, wyższe informatyczne, 2 lata dobrej pracy za sobą, oczekiwaną specjalizację i kursy- wszystko czego oczekiwano właściwie! Przykre ale okazało się że to już nie 1 tak bardzo niepoważna firma na rynku. Jak ktoś chce wyjechać na Zachód czy do krajów arabskich - ostrzegam przed takimi firmami. Podpisujcie umowy szczegółowe i dopiero gódźcie się na wyjazdy!!
Łukasz
lukaszdrwal@go2.pl