Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki właściciela apteki

IP: *.ydp.com.pl 29.12.03, 09:27
    Chciałabym w przyszłości otworzyć własną aptekę. Jakie są zarobki właścicieli aptek (duże lub mniejsze miasta) i jaką kwotą pieniędzy trzeba dysponować na początek? Może ktoś mógłby mi udzielic odpowiedzi na to pytanie?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • leonidos Re: Zarobki właściciela apteki 30.12.03, 13:28
        Apteka w prywatnej willi właściciela (cały partet około 150 m2) więc bez czynszu na osiedlu willowym
        ale koło głównej drogi i przystanku autobusowego, dwóch pracowników techników farmacji
        miasto około 200 tys na południu Polski średnio na miesiąc 5000 - 6000 zł na rękę plus rózne gratisy
        od firm farmaceutycznych (np w tym roku tygodniowe wczasy za granicą na południu Europy dla 2 osób).
        Choć słyszałem że w centrum miasta zyski nawet do 20 000 zł.

PZDR
        LEON
        • Gość: ja Re: Zarobki właściciela apteki IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.12.03, 14:24
          marża 40% reszta zależy od ilości klientów i czynszu
          informacje z drugiej ręki zarobek oficjalny koło 5 tyś. dodatkowo auto,
          komura, komputer (co roku nowy) itd.
      • Gość: Loko Re: Zarobki właściciela apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 14:48
        Zawsze piekarz i aptekarz będą zarabiali dobrze!!! No i jeszcze pare zawodów
        kończących sie na -arz.
      • czarna_jagodka Re: Zarobki właściciela apteki 30.12.03, 20:32
        Apteka to świetny interes. Prowadzę księgowość apteki więc wiem. Ale oczywiście
        aptekarze strasznie narzekaja jak im jest cięko. Tyle, że nie warto się tym
        przejmować.... w naszym kraju taka moda zeby na wszystko i wszystkich narzekac
        • Gość: mo Re: Zarobki właściciela apteki IP: *.ydp.com.pl 08.01.04, 16:02
          Dzieki za informacje :)
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka