oscarmielec 24.01.06, 00:31 macie zamiar przeznaczac swoj 1% podatku?? z ciekawosci spytam na co?? ja na mieleckie schronisko dla zwierzat :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absit Re: 1% 24.01.06, 06:46 oscarmielec napisał: > macie zamiar przeznaczac swoj 1% podatku?? > z ciekawosci spytam na co?? > ja na mieleckie schronisko dla zwierzat :) świetny pomysł - trzeba pomagać lokalnie - popieram Odpowiedz Link Zgłoś
stary_mielczanin Re: 1% 24.01.06, 07:56 Też oczywiście, tak jak w ubiegłym roku, przekażę na schronisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: 1% 24.01.06, 10:07 Wszystko dobrze, ale dlaczego negujesz decyzję innych, dlaczego piszesz "absolutnie nie". Przeciez w schronisku teraz zwierzaki walczą O ŻYCIE, to nic, że to "tylko" psie i pieskie zycie, ale jednak każdy, kto ma chęc je ratowac zasługuje raczej na brawa. Owszem, podopieczni schroniska dla mężczyzn także potrzebują pomocy, rzecz jasna, że trzeba jej udzielic, ale mają na szczęście dach nad głową, ciepłe posłania, nie umierają w mrozie. Jasne, że ich zycie to żaden raj i zawsze mozna a wręcz trzeba pomóc, ale ja zawsze uważam, że jedno drugiemu nie przeszkadza. Przetermonowanego jedzenia czy kości z rosołu w "albercie" nikt od Ciebie nie weźmie, a psom dać możesz. Z tego co wiem, w "Albercie" materace i koce są, wiec nikt ich tam nie chce, w schrosniku dla zwierząt są potrzebne. To, że ktos ratuje zycie zwierząt ABSOLUTNIE nie oznacza, że ma zakazne pomagać ludziom. Każdy potrzebuje INNEJ pomocy i uważam, że niesłusznie zaczynasz swój post od jakże znaczącej negacji decyzji innych. Tu nie chodzi o żaden wyrób: pomóc zwierzętom CZY ludziom, bo oni nie potrzebuja tego samego. Nie trzeba wybierać. No, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola uzupełnienie 24.01.06, 10:10 Oczywiście moje: "nie trzeba wybierać" w poprzednim poście odnosiło do sytuacji ogólnej, tej na co dzien, bo generalnie przecież nie trzeba wybierać. Podpopieczni "Alberta" nie chcę kości. W przypadku 1 procenta, oczywiście tak, ale jesli ktoś zdecydował, że chce ratować zycie ziwerzaków, nie sądze, by należało to zanegować, potępić go. Życie, nawet psie, to tez wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: 1% 24.01.06, 10:15 Jest oczywiste, że człowiek miłosierny wobec zwierząt, tym większe miłosierdzie czuje wobec swoich braci - św.Tomasz z Akwinu Odpowiedz Link Zgłoś
schroniskomielec 1% 24.01.06, 10:32 Naprawde nieważne komu sie wplaci ten 1%. Ważne,zeby go w ogóle wplacic. Nie dawac urzednikom ani urzedom. Czy to datek dla ludzi, czy dla zwierzat, podzielmy sie tym co mamy, każdy wg wlasnego uznania. Na naszej stronie jest dokladnie opisane jak to zrobic, gdyby ktos wplacal pierwszy raz : www.mielec.bezdomne.com Z gory wszystkim dziekujemy za pomoc w tych mroznych dniach, za kazda zlotowke przekazana na schronisko. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: 1% 24.01.06, 12:15 .......przekonaliście mnie płacę na zwierzaki.. ..ten kto podał konto i jak to zrobić --> ten jest ok --> zaraz płace ..julek.. Odpowiedz Link Zgłoś
oscarmielec Re: 1% 25.01.06, 20:23 to bardzo sie ciesze teraz az mi glupio ze nie palce wiekszych podatkow :) a swoja droga powinno byc co najmniej 5% a nie marny 1% aczkolwiek ziarnko do ziarnka ... Odpowiedz Link Zgłoś
biankalow Re: 1% 24.01.06, 13:09 jul: jak masz mozliwosci to wplac lepiej pieniazki na dzieci. na pewno domy dziecka maja wielkie potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: 1% 24.01.06, 22:07 Moja firma przekazala dwukrotnie na DD w Skopaniu. Prezesa potem przesluchiwal prokurator- pieniadze NIE trafily do dzieci. Qrestwo w tym kraju jest wiecej niz powszechne. W zasadzie, to cnota jest tak wstydliwa, jak gdzie indziej qrestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
schroniskomielec 1% 25.01.06, 09:09 Naprawde każdy może wplacic na jaki cel uważa za sluszny. Najważniejsza jest wplata, czy to na dzieci, czy na osoby starsze, na jakies sprawdzone fundacje. Schronisko od nikogo niczego nie wymaga. Po co wiec jakies niemile slowa. Wczorajsza akcja po apelu w Radio PULS przywrocila nam wiare w ludzi. Wszystkim MIELCZANOM DZIEKUJEMY. Wstawiamy krotki filmik jaki nakrecili w schronisku licealisci z Mielca. Bez komentarza.... www.daffi.emil.tnp.pl/filmik1.html Odpowiedz Link Zgłoś