24.01.06, 00:31
macie zamiar przeznaczac swoj 1% podatku??
z ciekawosci spytam na co??
ja na mieleckie schronisko dla zwierzat :)
Obserwuj wątek
    • absit Re: 1% 24.01.06, 06:46
      oscarmielec napisał:

> macie zamiar przeznaczac swoj 1% podatku??
      > z ciekawosci spytam na co??
      > ja na mieleckie schronisko dla zwierzat :)

świetny pomysł - trzeba pomagać lokalnie - popieram
    • stary_mielczanin Re: 1% 24.01.06, 07:56
      Też oczywiście, tak jak w ubiegłym roku, przekażę na schronisko.
      • jul.s Re: 1% 24.01.06, 09:52
        ........absolutnie nie
        • ispaniola Re: 1% 24.01.06, 10:07
          Wszystko dobrze, ale dlaczego negujesz decyzję innych, dlaczego
          piszesz "absolutnie nie". Przeciez w schronisku teraz zwierzaki walczą O ŻYCIE,
          to nic, że to "tylko" psie i pieskie zycie, ale jednak każdy, kto ma chęc je
          ratowac zasługuje raczej na brawa. Owszem, podopieczni schroniska dla mężczyzn
          także potrzebują pomocy, rzecz jasna, że trzeba jej udzielic, ale mają na
          szczęście dach nad głową, ciepłe posłania, nie umierają w mrozie. Jasne, że ich
          zycie to żaden raj i zawsze mozna a wręcz trzeba pomóc, ale ja zawsze uważam,
          że jedno drugiemu nie przeszkadza. Przetermonowanego jedzenia czy kości z
          rosołu w "albercie" nikt od Ciebie nie weźmie, a psom dać możesz. Z tego co
          wiem, w "Albercie" materace i koce są, wiec nikt ich tam nie chce, w schrosniku
          dla zwierząt są potrzebne. To, że ktos ratuje zycie zwierząt ABSOLUTNIE nie
          oznacza, że ma zakazne pomagać ludziom. Każdy potrzebuje INNEJ pomocy i uważam,
          że niesłusznie zaczynasz swój post od jakże znaczącej negacji decyzji innych.
          Tu nie chodzi o żaden wyrób: pomóc zwierzętom CZY ludziom, bo oni nie
          potrzebuja tego samego. Nie trzeba wybierać. No, ale to moje zdanie.
          • ispaniola uzupełnienie 24.01.06, 10:10
            Oczywiście moje: "nie trzeba wybierać" w poprzednim poście odnosiło do sytuacji
            ogólnej, tej na co dzien, bo generalnie przecież nie trzeba wybierać.
            Podpopieczni "Alberta" nie chcę kości. W przypadku 1 procenta, oczywiście tak,
            ale jesli ktoś zdecydował, że chce ratować zycie ziwerzaków, nie sądze, by
            należało to zanegować, potępić go. Życie, nawet psie, to tez wartość.
          • yapkovitz Re: 1% 24.01.06, 10:15
            Jest oczywiste, że człowiek miłosierny wobec zwierząt, tym większe miłosierdzie
            czuje wobec swoich braci - św.Tomasz z Akwinu
            • schroniskomielec 1% 24.01.06, 10:32
              Naprawde nieważne komu sie wplaci ten 1%. Ważne,zeby go w ogóle wplacic. Nie
              dawac urzednikom ani urzedom. Czy to datek dla ludzi, czy dla zwierzat,
              podzielmy sie tym co mamy, każdy wg wlasnego uznania.

Na naszej stronie jest dokladnie opisane jak to zrobic, gdyby ktos wplacal
              pierwszy raz : www.mielec.bezdomne.com
              Z gory wszystkim dziekujemy za pomoc w tych mroznych dniach, za kazda zlotowke
              przekazana na schronisko.
              • jul.s Re: 1% 24.01.06, 12:15
                .......przekonaliście mnie płacę na zwierzaki..
                ..ten kto podał konto i jak to zrobić --> ten jest ok --> zaraz płace

..julek..
      • oscarmielec Re: 1% 25.01.06, 20:23
        to bardzo sie ciesze
        teraz az mi glupio ze nie palce wiekszych podatkow :)
        a swoja droga powinno byc co najmniej 5% a nie marny 1%
        aczkolwiek ziarnko do ziarnka ...
    • biankalow Re: 1% 24.01.06, 13:09
      jul: jak masz mozliwosci to wplac lepiej pieniazki na dzieci. na pewno domy
      dziecka maja wielkie potrzeby
      • malkontent_jeden Re: 1% 24.01.06, 22:07
        Moja firma przekazala dwukrotnie na DD w Skopaniu. Prezesa potem przesluchiwal
        prokurator- pieniadze NIE trafily do dzieci. Qrestwo w tym kraju jest wiecej niz
        powszechne. W zasadzie, to cnota jest tak wstydliwa, jak gdzie indziej qrestwo.
        • schroniskomielec 1% 25.01.06, 09:09
          Naprawde każdy może wplacic na jaki cel uważa za sluszny. Najważniejsza jest
          wplata, czy to na dzieci, czy na osoby starsze, na jakies sprawdzone fundacje.
          Schronisko od nikogo niczego nie wymaga. Po co wiec jakies niemile slowa.

Wczorajsza akcja po apelu w Radio PULS przywrocila nam wiare w ludzi. Wszystkim
          MIELCZANOM DZIEKUJEMY.

Wstawiamy krotki filmik jaki nakrecili w schronisku licealisci z Mielca.
          Bez komentarza....
          www.daffi.emil.tnp.pl/filmik1.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka