Dodaj do ulubionych

WOŚP, a zarobki organizatorów

10.01.09, 22:44
www.wosp.mielec.pl/
zakładka apel
30 tys na organizację WOŚP w Mielcu? Jak to? Czyżby miasto nie
dawało nagłośnienia i sceny? Artyści występują za tak duże
pieniądze? Czy ze sponsorów udało się znaleźć tylko Onduline?
Wolontariusze są z daleka i trzeba ich posilić? Czy biuro nie
powinno działać charytatywnie? Jeśli nie to jaka jest stawka za
godzinę pracy? Jakie są koszty licytacji? Na co w końcu idą
pieniądze? Czy pod hasłem WOŚP sztab podanym pod numerem konta na
ww. stronie są pieniążki dla hej mielec? Gdzie będzie można znaleźć
sprawozdanie finansowe z kosztów organizacyjnych? Od początku
wspieram akcję i po dzisiejszym apelu Jurka Owsiaka dotyczącym
kosztów organizacji jestem ciekawa na co idą nasze pieniążki.
Proszę organizatorów o odpowiedź.
Pozdrawiam Marta
Obserwuj wątek
    • malaugena Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 07:28
      ten głos to jak mniemam głos CARITAS-u
      • marta421 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 11:08
        Czytaj ze zrozumieniem. Jestem z Jurkiem całym sercem, zawsze
        wspieram akcję ale zdziwiła mnie wysokość kosztów organiacji więc
        mam prawo zapytać skąd takie koszty i ile z zebranych pieniędzy
        trafia do sztabu głownego.
        • malaugena Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 11:51
          a to nie wiesz o tym, że są "artyści", którzy za darmo nawet nie
          pierdną? a trzeba ich "zatrudnić" dla publiki.wiesz również, że
          różni "tacy" podchodzili pod Owsiaka, aby go zdyskredytować. nawet
          hierachowie. nic im z tego nie wyszło, ale wątpliwosci zasiali w
          wielu ludziach, ale na szczęście wątpiących juz malutko.
          • marta421 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 13:20
            Wierze Owsiakowi. Pytając o rozliczenie organizatorów mam na myśli
            mielecki sztab. Artystów, którzy grają w WOŚP za pieniądze jest
            niewielu i zostali napiętnowani. Poza tym - Owsiak rozlicza się z
            każdej złotówki, hej mielec nie może? Co złego jest w moich
            pytaniach? Interesuje mnie to czy miasto wspiera akcję, czy są
            sponsorzy, czy ktoś nie próbuje na akcji dorobić bo nie na tym WOŚP
            polega.
            • malaugena Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 14:53
              absolutnie nie widzę w Twoich pytaniach nic złego. ot tak sobie
              pogadujemy. Pozdrowienia.
              • to_ja00 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 18:29
                Marta
                Idź do sztabu i pogadaj z jego szefem, mniemam, że prawdę Ci powie. Jeśli jego
                odpowiedź Ci nie wystarczy to w przyszłym roku zamień się z nim miejscami i
                dowiesz się, że kasa jest potrzebna. Jeśli organizacja WOŚP-u wyda Ci się zbyt
                dużym obowiązkiem to przyłącz się chociaż do organizacji finału.
                • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 18:40
                  Moze zamiast "charytatywnej zadymy" jeden dzien w roku zaopiekujecie sie przez
                  miesiac samotna sasiadka?...albo przez pare tygodni zrobicie zakupy niedoleznemu
                  sasiadowi/!
                  • samakasia Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 19:33
                    W czym jedno drugiemu przeszkadza ?
                    • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 19:53
                      Daje pieniadze zmarznietym dzieciakom przed kosciolem a jednoczesnie wiem ze
                      szol sie konczy i zycie biegnie dalej swoim torem.Wlasnie szlag mnie trafia ze z
                      dobroczynnosci uczyniono kolejny szol a daje sie i pomaga w ciszy,z dala od
                      kamer,daje sie na codzien a nie z okazji akcji.Wlasnia AKCJA daje poczucie
                      tymaczasowosci,zwalnia od wrazliwosci na krzywde ,biede,samotnosc drugiego
                      czlowieka.
                      • samakasia Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 20:33
                        Tylko bez tego szoł nie dało by się zrobić takiej akcji jaką teraz mamy. Może
                        rzeczywiście to szoł jest zaduże, ale raz na rok można zrozumieć zresztą było
                        tak od samego początku. Pomyśl ile dzięki temu szoł uratowano dzieciaków. Równie
                        dobrze możesz pomagać bez szoł w zaciszu domowym klikając w pajacyka i nakarmić
                        głodne dziecko.
                        • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 20:38
                          ...i Tobie robie a rowniez ucze tego dzieci i nie mowie im "Robta co chceta"
                        • samakasia Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 20:46
                          Mi żadnego szoł nierobisz zresztą nie wiem o co ci człowieku chodzi. Chcesz
                          dajesz niechcesz nie dajesz proste
                          • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 21:51
                            ... i znow sie niepotrzebnie zaplulas!
                            • samakasia Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 11.01.09, 21:59
                              Dobrze mówią że rozmowa z tobą w ogóle nie jest konstruktywna
                              • lechowski51 Rozmowa polega.. 12.01.09, 11:29
                                ..na wymianie pogladow i umiejetnosci sluchania drugiej osoby.Chlujek z ktorym
                                generalnie sie nie zgadzam wyglasza swoje "manifesty" a wiec znam jego sposob
                                widzenia swiata,system wartosci itd.Ty natomiast ciagle dyskutujesz o mnie a nie
                                ze mna.Ty lepiej wiesz czy bylem kapusiem,czy nalezalem do PZPR,czy bylem w
                                Arizonie,czy moje dzieci kradna czy nie.Z tego co pisalas na tym forum wiem ze
                                jestes milosniczka Jaruzelskiego i PRL-u i to wszystko.
                                WOSP Owsiaka uwazam za hucpe ktora promuje Owsiaka.Oczywiscie jak opadnie kurz
                                po koncertowych zadymach zostaja z tego jakies pieniadze na szczytny cel.Problem
                                w tym ze efekt pracy tych zmarznietych tysiecy dzieciakow jest niewspolmierny do
                                propagandowego zadecia.Niemal w tym samym czasie Caritas ropzprowadza 4.5 mln
                                wigilijnych swiec.W ciszy,spokoju,bez fleszy i swiatel na estradach w calej
                                Polsce.Efekt jest duzo wiekszy ale kto o tym pisze,pamieta,wie...???????
                                • d25 Re: Rozmowa polega.. 12.01.09, 13:33
                                  Fajnie, mam prośbę przedstaw szczegółowe zestawienie na co Caritas wydaje
                                  pieniądze. Nie hasła ufundowano tyle tego, tyle tamtego: zestawienie to
                                  kosztowało tyle, to tyle, na to wydaliśmy tyle, itd.

Żebyśmy się zrozumieli, kupuję świece (w liczbie mnogiej) od wielu lat,
                                  uczestniczę w rożnych akcjach charytatywnych (i tych robionych przez kościół, i
                                  tych robionych przez innych) jeżeli tylko mam do nich zaufanie (tzn. jeżeli nie
                                  czuje że to może być szwindel), i wspomaga też orkiestrę. Bo uważam że to jest
                                  słuszne. Jedni wspierają wyjazdy wakacyjne, inni naszą podupadłą służbę zdrowia,
                                  jeszcze inni najbliższy dom dziecka czy biedne rodziny. Co ci to przeszkadza? Że
                                  bez błogosławieństwa o.Rydzyka. Ale z błogosławieństwem mojego proboszcza.

Kolejny który nie rozumie co oznacza "Róbta co chceta" - to tylko tyle i aż
                                  tyle, że nikt nie będzie ci mówił jak masz organizować Orkiestrę - zrób koncert,
                                  dyskotekę, cokolwiek dla szczytnego celu, baw się i pomóż innym.
                                  To "radyjko" zrobiło z tego swój kierunek ataku na orkiestrę.
                                  Jak zrozumiesz biblijne "kochajcie się wzajemnie" czy "miłość bliźniego" bez
                                  kontekstu biblii. Jako zachętę do rozpusty?
                                  Ewidentny przykład manipulacji i prania mózgu.

Pozdrawiam (zapraszając do dyskusji)

PS.Myśl to nie boli (choć niektórzy tak sądzą)
                                • samakasia Re: Rozmowa polega.. 12.01.09, 13:42
                                  Mi się nie podoba twój sposób w jaki ten świat widzisz, jaki wielki
                                  antykomunista z ciebie wszystko co czerwone trzeba zniszczyć. Tobie wystarczy
                                  jedna teczka, na podstawie której już wydajesz wyrok (zupełnie jak za komuny).
                                  Po prostu nie podobają mi się twoje wypowiedzi, i z tym walczę. według ciebie
                                  nie można mieć innego zdania tylko chwalić to co ty mówisz a jak się nie zgadzam
                                  z twoim zdaniem to zaraz nazywasz mnie czerownym, komuchem, SB. Gościu powiedz w
                                  końcu coś sensownego a nie powtarzaj się w kółko.
    • nina_love Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 12.01.09, 23:54
      Kto pyta nie błądzi - jak dla mnie to koszty organizacji są w dużej części wydatkowane wprost przez sponsorów a nie przez Sztab i jak widac po sponsorach na stronie Sztabu większość z nich wspierała Sztab w formie rzeczowej. Sztab tylko zbiera datki na Orkiestrę. Tak jak w Rzeszowie wspólorganizatorem był Urząd Miejski bo miejscowych sztabów (razem wziętych) nie było by stać na taką oprawę.

Charytatywnie zapewnie działają wszyscy ale za to, że chcą pomagać można im zorganizować jakis ciepły posiłek, nieprawdaż.

Co do hej.mielec to od razu podaję przykład w jaki sposób hej.mielec może pomóc przy organizacji imprezy:

www.m4.mielec.pl/
      Nie jestem "ze Sztabu" ale o ile znam sposób realizacji WOŚP to co powyżej napisałem pewnie bliskie jest prawdy.
      • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 13.01.09, 12:13
        d25 napisal;
        Fajnie, mam prośbę przedstaw szczegółowe zestawienie na co Caritas wydaje
        pieniądze. Nie hasła ufundowano tyle tego, tyle tamtego: zestawienie to
        kosztowało tyle, to tyle, na to wydaliśmy tyle, itd.

Żebyśmy się zrozumieli, kupuję świece (w liczbie mnogiej) od wielu lat,
        uczestniczę w rożnych akcjach charytatywnych (i tych robionych przez kościół, i
        tych robionych przez innych) jeżeli tylko mam do nich zaufanie (tzn. jeżeli nie
        czuje że to może być szwindel), i wspomaga też orkiestrę. Bo uważam że to jest
        słuszne. Jedni wspierają wyjazdy wakacyjne, inni naszą podupadłą służbę zdrowia,
        jeszcze inni najbliższy dom dziecka czy biedne rodziny. Co ci to przeszkadza? Że
        bez błogosławieństwa o.Rydzyka. Ale z błogosławieństwem mojego proboszcza.

Kolejny który nie rozumie co oznacza "Róbta co chceta" - to tylko tyle i aż
        tyle, że nikt nie będzie ci mówił jak masz organizować Orkiestrę - zrób koncert,
        dyskotekę, cokolwiek dla szczytnego celu, baw się i pomóż innym.
        To "radyjko" zrobiło z tego swój kierunek ataku na orkiestrę.
        Jak zrozumiesz biblijne "kochajcie się wzajemnie" czy "miłość bliźniego" bez
        kontekstu biblii. Jako zachętę do rozpusty?
        Ewidentny przykład manipulacji i prania mózgu.

Pozdrawiam (zapraszając do dyskusji)

Zupelnie nic mi nie przeszkadza ze akcje charytatywne prowadza rozne organizacje
        od Ojca Rydzyka po Owsiaka.Przeszkadza mi sposob prowadzenia dzialalnosci
        charytatywnej przez Owsiaka i otym pisalem.
        Nie oczekuje ani od Owsiaka ani od Caritasu sprawozdan bo daje im wierzac ze te
        moje datki beda uczciwie rozdzielone wsrod potrzebujacych.
        "robta co chceta" z biblijnym "milujcie sie wzajemnie" ma tyle aksjologicznie
        wspolnego co milosc i rozpusta.Nie ma bowiem milosci bez odpowiedzialnosci a
        "robta co chceta" mowi o wolnosci bez odpowiedzialnosci.
        Piszac "radyjko" masz zapewne na mysli Radio Maryja sluchane przez pare milionow
        Polakow.Ja akurat nie slucham ale zycze Ci abys kiedys takie "radyjko" uruchomil
        i byl slyszany przez tylu ludzi.
        Pozdrawiam
        • d25 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 14.01.09, 09:44
          Mam pytanie - dlaczego do "miłuj bliźniego" dokładasz kontekst, a do "róbta co
          chceta" nie? Gdzie w pierwszym jest mowa o odpowiedzialności? To ją dokładasz w
          kontekście interpretacji. I tak samo, tzn. w kontekście trzeba rozumieć to
          drugie. Inaczej jest to prosta manipulacja.
          Na katechezie ksiądz podawał taki przykład:
          Należy brać przykład z bibli.
          Ale jeżeli zacytujemy: Judasz poszedł i się powiesił. To nie dodajmy do tego
          "Idźcie i czyńcie podobnie". Proste. Trzeba zrozumieć kontekst.

Pozdrawiam

A co do popularności radyjka - z historii można podać bardzo wiele bardzo
          popularnych poglądów, ale nie koniecznie słusznych. Duża słuchalność nie jest
          wartością samą w sobie, chyba że komercja (tak komercja) jest jedyną wartością w
          życiu.
          • lechowski51 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 14.01.09, 12:23
            Milosc wymaga ofiary i odpowiedzialnosci,bo to wynika z samej istoty tego
            uczucia.Natomiast "Robta co chceta" stwarza iluzje falszywej wolnosci.Nie ma
            bowiem moim zdaniem wolnosci "Do" a jest wolnosc "Od",czyli nie ma wolnosci do
            przemocy,oszustwa,lamania zasad itd.
            Wolny jestem gdy uwalniam sie od zla,agresji,zycia na czyjs koszt..
            • marcolmhelski Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 14.01.09, 15:54
              Nawiążę zręcznie i inteligentnie...hi,hi,hi...do Szanownego
              Przedmówcy:

www.jedenprocent.caritas.pl/przekaz.html
    • rados2 Re: WOŚP, a zarobki organizatorów 16.01.09, 11:41
      s4.zapodaj.net/51392520.jpg.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka