Dodaj do ulubionych

Zlikwidować Straż Miejską.

20.10.11, 08:49
Paradują tylko w kopiach policyjnych mundurów, spalają paliwo za nasze pieniądze, niby mają chronić, ale wolą łapać kierowców na fotoradar, zakładać blokady na koła albo przeganiać staruszki handlujące marchewką na chodniku. A jak trzeba poważnej interwencji, to wołają policję... Po co nam w ogóle strażnicy miejscy? Radni z Łagowa zlikwidowali właśnie Straż Gminną. Brawo! Które gminy i miasta będą następne? Może Oława?
moto.gadu-gadu.pl/5647695023353153545/ta-gmina-zlikwidowala-straz-miejska1-brawo1
Obserwuj wątek
    • Gość: Kola Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 20.10.11, 12:58
      Pomysł jak najbardziej rozsądny. Likwidacja SM, pozwoli na wielkie oszczędności. Tylko, czy jest szansa, aby ten dobry pomysł przeszedł w Radzie Miasta?
      • Gość: Karol Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.11, 14:00
        Moją Mamę pies ugryzł, przyjechali strażnicy i stwierdzili, że nie potrafią złapać kundla, bo jednak może być chory.
        Zadzwonili po tą laskę Aksmanową, która sama jakoś psa złapała, strażnicy stali i się patrzyli.
        To po jaką bidę przyjeżdżali.
        Inna sytuacja, jak łapią leszczyków z piwem na miasteczku ruchu, ale boją się podejść do rosłych chłopów, jak stoi z kilku. Lepiej jest ukarać mandatem gimnazjalistów lub dziewczyny z piwem.

Kolega na rencie chodzi z owczarkiem szkockim vide Lassie po terenie, dostał mandat od straży za to, że pies nie ma kagańca, jak wiadomo, że te owczarki szkockie nie gryzą.

Ja mandatu kiedyś nie dostałem, bo nie przechodziłem po pasach w Rynku na Brzeskiej, choć musiałbym przejść dookoła, a z daleka widać, że nic nie jechało, za to stały zuchy ze Straży miejskiej.

Uprzykrzają tylko życie, są upierdliwi i nieżyciowi.
        Do niczego się nie nadają. Masz rację Poodzian.

• Gość: kamilica Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 16:38
          A mnie wkurza, że nie karzą mandatami tych wszystkich palaczy na targowiskach. Po co ta ustawa o zakazie palenia w miejscach publicznych, skoro mało kto jej przestrzega? Wygoniłabym zarówno SM, jak i tych zakichanych kopciuchów. Codziennie po 100zł mandatu i problem zakopconych przejść może by się rozwiązał.
        • pik-olo1 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 05.12.11, 20:19
          podzian i karol do likwidacji...na pewno robia wiecej zlego,niz Straz Miejska...grupe likwidacyjna powinni stanowic najwyzszy i najnizszy straznik,w odwodzie dwaj oldboje,bo w razie ucieczki dogonia na pewno...
    • Gość: Kwak Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 27.10.11, 07:45
      Czas przyjrzeć się tym przebierańcom, kto tam pracuje ile kosztują.
      • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 28.10.11, 07:25
        Radni ostatnio mają dużo wniosków co by tu nie zrobić. Ja wiem skąd znaleźć na te propozycję pieniądze - zlikwidować Straż Miejską.
        • Gość: fiat-stilo Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.centertel.pl 16.11.11, 22:05
          W najnowszym numerze GP-WO na stronie 6 jest artykuł o zasadności istnienia Straży Miejskiej, zaczynający się od zacytowania wypowiedzi poodziana z pierwszego postu w tym wątku.
          • Gość: Weronika Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 17.11.11, 07:43
            Czyżby kolejny temat skopiowany z forum przez dziennikarzy z lokalnego brukowca? Czyżby brak własnej weny?
            • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 22.11.11, 09:33
              Powinni mi płacić wierszówkę..... Ta gazeta chyli się ku upadkowi. Inteligentni ludzie jej nie kupują. Nie mam pretensji, że redaktorki z tej gazetki kopiują moje tematy i cytują wypowiedzi. Dzięki temu nieznacznie zwiększa się dostęp problemu do innych prostych ludzi, którzy nie mają internetu. A ten temat jest ważny, mam nadzieję, że radni się opamiętają i zlikwidują Straż Miejską, tak jak to robią inne gminy. Idą bardzo ciężkie czasy, pieniędzy w kasie miasta będzie coraz mniej, nie będzie przychodów ze sprzedaży działek, trzeba będzie spłacać raty kredytów, dojdą nowe obciążenia np. utrzymanie basenu.
              Czas zlikwidować Straż Miejską!
              • Gość: Domator Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 23.11.11, 07:06
                Ile nasz kosztuje straż miejska rocznie? Ilu tam pracuje ludzi? Ile zużywa paliwa? Czy to jest samodzielna jednostka z księgowością, kadrami - czy obsługuje ich gmina miejska?
    • Gość: olawian Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 12:09
      Oczywiscie jak zawsze znawca kazdego tematu prorok POODZIAN zabrał głos
      • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 25.11.11, 07:16
        A ty kolego jak masz coś na ten temat do powiedzenia to napisz. Przestań spamować.
        • Gość: Rysiek Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 30.11.11, 07:23
          Wzorem innych miast, należy zlikwidować Straż Miejską.
          • Gość: speed Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 07:46
            Tekst linka
            • Gość: Forumowisko Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 01.12.11, 09:30
              Po co ten link do tej marnej gazety. Temat został wykorzystany z tego forum.
              Co do problemu, to uważam, że dobra straż miejska jest potrzebna, o ile na nią nas stać. Idą ciężkie czasy i należy ograniczyć koszty.
    • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 01.12.11, 09:36
      Wszystkim tym, którzy uważają, że należy trzymać Straż Miejską polecam dzisiejszy artykuł w Rzeczpospolitej. www.rp.pl/artykul/16,762766-Gminy-zwalniaja-urzednikow.html
      Urzędy, które mają zaciągnięte duże pożyczki w bankach (tak jak nasz), redukują koszty. Zwalniają pracowników, nie dają podwyżek i nagród. Nasi włodarze powinni mocno się zastanowić nad ograniczaniem kosztów, żeby przetrwać kryzys.
      Dobrym posunięciem byłaby likwidacja Straży Miejskiej i GCI.
      • Gość: Medion Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 05.12.11, 09:30
        Na stronie internetowej Gazety Powiatowej jest sondaż. Zdecydowana większość jest za zlikwidowaniem Straży Miejskiej.
        • Gość: Police Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 09.12.11, 13:26
          Prawie 70% mieszkańców jest za zlikwidowaniem Straży Miejskiej. Gdyby dowiedzieli się ile kasy z naszych podatków idzie na ich utrzymanie, to ten procent sięgnąłby 99.
          • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 16.12.11, 08:58
            Pewnie darmozjady myślą, że dopóki miastem będzie rządził obecny burmistrz mogą spać spokojnie. Ja myślę, że tak się nie stanie. Trzeba zrobić kampanie informacyjną o ich "faktycznej pracy" i o tym ile kasy z budżetu idzie na ich utrzymanie. Wiem, że wielu radnych jest za likwidacją tej jednostki.
            • Gość: Sosiński Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 21.12.11, 08:21
              Poodzian, to jak to jest? Jesteś takim zwolennikiem burmistrza a chcesz likwidacji Straży Miejskiej? Póki rządzi miastem ekipa Października SM, nie zostanie zlikwidowana.
              • Gość: Karol Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.xdsl.centertel.pl 21.12.11, 12:14
                Poodzianek Udaje lekkiego krytyka burmistrza , ale gdy przyjdą wybory, znów stanie się jednostronnym propagandzistą burmistrza i jego czerwonej bandy.
                • Gość: Szekla Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 28.12.11, 12:39
                  Jestem za likwidacją.
                  • Gość: Piotr Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.12, 17:51
                    Czy rok 2012 przyniesie jakieś konkretne decyzje w tej sprawie?
                    • pik-olo1 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 21.02.12, 22:25
                      a jak to zrobic? kto wie?
                      • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 23.02.12, 11:50
                        Budżet miasta coraz chudszy, nie sprzedaje się działek, za to koszty dramatycznie rosną, budowa basenu, sali europejskiej. Będzie trzeba zatrudnić ludzi do obsługi basenu. Czy nie czas pomyśleć o likwidacji Straży Miejskiej i GCI?
                        • Gość: gość Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 23.02.12, 14:49
                          Poco zaraz likwidować S.M. podniesie się podatki i po kłopocie.
                          • Gość: Malina Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 07.03.12, 11:27
                            Za tego burmistrza nie ma szans likwidacji tych darmozjadów. Oprócz nich, powinno się zlikwidować Gminne Centrum Informacyjne - pewnie nawet nie wiecie, że coś takiego jest w magistracie.
                            • pik-olo1 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 14.03.12, 22:21
                              zlikwidowac,ale skutecznie i na zawsze...,zeby juz nie wrocili...nigdy
                              • Gość: Sorez Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 22.03.12, 08:14
                                Czy stać nas na Straż Miejską?
                                • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 27.03.12, 13:08
                                  Cieszę się, że coraz więcej ludzi popiera likwidację Straży Miejskiej. Nie wiem czy wiecie, ale od niedawna zwiększyły im się uprawnienia. Ja nie widzę z ich bytności żadnego pożytku, a kosztuję budżet naszego miasta bardzo dużo.
                                  • Gość: szydera Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.cdma.centertel.pl 28.03.12, 09:12
                                    Nie rozumiem po co likwidować Straż Miejską jak i Gminną? A gdzie byli "policjanci", dobrzy znajomi osób pełniących WŁADZĘ w Naszym pięknym mieście znajdą pracę:) Przyjrzyjcie się im. Nie przypominają Wam kogoś ?? Te same gęby, tylko w innych autach
                                  • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 03.04.12, 14:38
                                    Na utrzymanie Straży Miejskiej idzie z naszych podatków 1 078 310 zł. Czy tego miliona złotych nie można lepiej wykorzystać? Ja uważam, że tak.
                                    • Gość: Gregor Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 06.04.12, 07:16
                                      Aktualny burmistrz nie zlikwiduje SM. Nowy kandydat na burmistrza powinien jednoznacznie się określić, że ten milion zł lepiej spożytkuje. Jeśli tak zrobi jego szanse na wygraną znacząco wzrosną.
                                      • Gość: Robert Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 06.04.12, 12:23
                                        To straż miejska kosztuje nas milion złotych!!!
    • Gość: Michał Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.centertel.pl 19.04.12, 13:53
      Jestem za likwidacja straży .
      • Gość: Ziomal Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 24.05.12, 14:45
        Kiedy u nas?
        • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 25.05.12, 10:59
          No właśnie? Dlaczego w Oławie marnuje się pieniądze na utrzymanie tej niepotrzebnej jednostki?
          • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 28.08.12, 14:32
            Czy ktoś ich ostatnio widuje? Czy wszyscy strażnicy są na urlopach?
    • Gość: Była radna Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 29.08.12, 08:57
      Burmistrz Październik powinien mocno się zastanowić na likwidacją SM. Koszty utrzymania tej jednostki rosną, a kasy w budżecie miasta coraz mniej. Ludzie nie widzą potrzeby, aby ich utrzymywać, a w wielu miastach zlikwidowano Straże Miejskie.
      • Gość: Podatnik Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 08.11.12, 14:44
        Czy jest jakiś radny, który zainteresuje się likwidacją straży miejskiej? W budżecie miasta wzrastają potrzeby, a podatków w przyszłym roku nie będzie więcej.
        Najwyższy czas pomyśleć o likwidacji tej zbędnej jednostki.
        • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 19.11.12, 08:20
          Pojawiła się nowa metoda pozbycia się darmozjadów.
          Denerwuje Cię straż miejska? Wyraź to Facebooku.
          moto.onet.pl/1671347,1,denerwuje-cie-straz-miejska-pozbadz-sie-jej,artykul.html?node=13
          Tak działają w Jaśle.
    • Gość: Vectra Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 05.12.12, 20:18
      Z końcem 2012 r. zakończy się również 22-letnia historia straży miejskiej w Świeradowie-Zdroju.
      Kiedy w Oławie?
      • Gość: olewianin Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.208.38.84.otvk.pl 05.12.12, 20:38
        Przy obecnej władzy nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach.
      • Gość: Skorpion50 Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 09:42
        Świeradów Zdrój,Strzegom dały dobry przykład.
    • Gość: gl0wa Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.12, 19:35
      Oni są potrzebni do łapania ludzi z psami które robią na chodniku jem sobie śniadanie a tam gościu z psem jak wilk robi kupe na trawnik przed moim oknem wymiotować się cce
      • Gość: Mag Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 13:15
        Skuteczność w ściganiu psiarzy zerowa.
        Na palcach ręki można policzyć kto sprząta po psie.
        Generalnie jest wilka niemoc Straż Miejskiej, nic nie mogą , jakby co to do policji odsyłają.
    • berks Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.12.12, 13:19
      to samo jeśli chodzi o Straż Gminną.
      śmieszy mnie jak siedż w Marcinkowicach, na samym wylocie, tam gdzie nie już żadnego zagrożenia, kończą się zabudowania. Widać jak nastawieni są na poprawę budżetu Gminy. Trzeba stanąć z tym fotoradarem przy skrzyżowaniu na Lizawice, jest to prawie środek wioski niebezpieczne miejsce, tam swoją rolę spełnią.
      Faktycznie są pewne dziedziny, przy których straż potrzebna nam jest i w mieście i gminie, pianych rowerzystów zostawił bym policji, a strażnicy niech zadbają o porządek, ścieki, śmieci ito. Jak to wczoraj widziałem w TV, mogą też odśnieżać miasto.
    • Gość: Obiektywny Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 13:34
      Gdzie Ty chłopie w Oławie widziałeś fotoradar Straży Miejskiej, albo blokady? Straż miejska w Oławie nie ma fotoradaru, a żeby blokadę komuś założyli to jak żyje nie widziałem a mieszkam tam 20 lat.Pojeździłem trochę po świecie i europie i widziałem w róznych krajach odpowiedniki polskiej straży podległe burmistrzowi. W niemczech to się nazywa stadpolizei, widziałem policje municypalne w portugalii czy hiszpanii, w grecji, turcji, stadswacht w Holandii nawet holandii. Dlatego nie rozumiem dlaczego w Oławie miało by nie być i nie karać mandatami takich ćwoków do których nic nie dociera. A ćwoki jak ćwoki, płacą mandaty i użalają się w necie na swój los i szukają zemsty. Kiedyś takich nikt nie słuchał, a teraz wypisują bzdury w necie.
    • Gość: Obiektywny Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 13:56
      Tu możesz poszerzyć swoją wiedzę, na temat tego co się dzieje na świecie:

en.wikipedia.org/wiki/Municipal_police
      Jeśli jesteś niekumaty w obcym języku, to skorzystaj z translatora.
    • Gość: Brother Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: 79.162.132.* 17.01.13, 07:13
      Jestem za likwidacją Straży Miejskiej. Jej utrzymanie jest kosztowne, a pieniądze dla nich przeznaczone lepiej przekazać na monitoring i dodatkowe etaty w policji.
      Kolejne miasto chce zlikwidować tą formację - teraz Iława:
      wyborcza.pl/1,91446,13247427,Ilawa__Wniosek_o_referendum_ws__likwidacji_strazy.html
      • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 30.01.13, 16:26
        dzwoniłem do straży miejskiej że sąsiak wypuszcza psa i załatwia się pod moją furtką to sobie nic z tego nie robili nawet nie przyjechali żadnej interwencji. Duży pies som dzieci na ulicy a on sobie nic ztego nie robi. A jak ja wychodzę z psem to mnie szczuje swoim zgłaszałem i do tej pory nic. Czytam pracuje jego kolega czy jakie trzeba mieć układy. Ja jestem za likwidacjom straży miejskiej!!!!!!!!!
    • Gość: zbyszek Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 17.01.13, 18:34
      poodzian, jak czytam Twoje komentarze to Ty jestes zawsze na nie, zawsze nie zadowolony. Człowieku, rozgladnij się świat nie jest taki zły jak CI sie wydaje. Proponuję wiecej miłości
      • Gość: Lion Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.free.aero2.net.pl 17.01.13, 19:45
        W dobie kryzysu trzeba patrzeć na koszty. Czy stać nas na straż miejską, ja myślę, że możemy się bez nich obejść. Z tego co wiem, to jest ich ponad dziesięciu, mają swoją księgową, kadrową.
        • Gość: Lion Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.free.aero2.net.pl 24.01.13, 10:21
          Teraz po zmianie komendanta, może znów powrócić pomysł, aby zlikwidować SM. Burmistrz będzie mógł się dogadać z komendantem i dofinansować policję w zamian za trzymanie porządku na terenie miasta.
      • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 31.01.13, 15:02
        Wyszedłem dzisiaj na spacer a strażnicy jeździli po parku busem pod zakaz jak byłem we wrocku to strażnicy chodzą tam na piechotę jaki oni dają przykład mieszkańcom a żadnego pościgu nie robili poco im te auta??????? LIKWIDACJA STRAŻY MIEJSKIEJ Rano jak jadę do pracy to widzę pod blokiem auta służbowe sojom. Poco im te auta??
        • Gość: 101/2 Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 31.01.13, 15:14
          do pościgu za pijanymi rowerzystami)
          • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 31.01.13, 18:49
            za rowerzystami, kierowcami a nie umiom czytać znaków i przepisów drogowych. Burmistrza pachołki. Mamy w Oławie pazdzieżycę tylko kasę potrafi brać.
            • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 02.02.13, 21:13
              jak rozpoznasz strażnika miejskiego od policjanta. strażnika z aparatem fotograficznym a policjanta z pałkom i pistoletem. Do policji bez obrazy.
              • Gość: Lion Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 02.02.13, 22:01
                W aktualnym układzie w Oławie, nie ma możliwości likwidacji SM w Oławie. Potencjalny kandydat w najbliższych wyborach powinien zapisać likwidację Straży Miejskiej jak główny punkt swojego programu. Wtedy jego szanse wygrania wzrosną.
                • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 03.02.13, 15:33
                  Utrzymójom się z naszych podatków i nie oznakowanych fotoradarów.
                  • Gość: Ona Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.208.38.84.otvk.pl 12.02.13, 18:21
                    grzechu08. Co Ty wiesz o SM. Oni sami na siebie zarabiają i nie mają fotoradarów ciemniaku!!!
                • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 03.02.13, 15:38
                  Gość portalu: Lion napisał(a):

> W aktualnym układzie w Oławie, nie ma możliwości likwidacji SM w Oławie. Potenc
                  > jalny kandydat w najbliższych wyborach powinien zapisać likwidację Straży Miejs
                  > kiej jak główny punkt swojego programu. Wtedy jego szanse wygrania wzrosną.
                  A co majom do tego wybory to społeczeństwo oławskie po wino rządzić a nie Burmistrz i Starostwo. tylko oława to ciemnota.
    • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 07.02.13, 15:26
      Zakupiło miasto auta do ich prywatnych celów jak na przykład jadom parę wiosek dalej i zakupy w sklepie spożywczym. bylem ciekaw co oni tam robią zakupy do domu. To do czego służą im auta służbowe.
      • Gość: Anka Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 08.02.13, 17:40
        Straże miejskie trzeba zlikwidować, ich formuła się wyczerpała - mówi poseł PO Janusz Dzięcioł, były strażnik. Pierwszych 12 miast już pozbyło się swoich municypalnych
        Jeszcze tylko tydzień funkcjonować będzie Straż Miejska w Pionkach pod Radomiem. Później funkcjonariusze znikną z ulic i będą pilnować - jako ochroniarze - ruin po fabryce Pronit. Tak zdecydowali radni, którzy wolą zaoszczędzone 100 tys. zł rocznie przekazać na dodatkowe patrole policji.

Straże zlikwidowano m.in. w Chrzanowie, Trzebini, Szczyrku, Zakroczymiu i Żorach. Największym miastem bez municypalnych jest Stalowa Wola.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,13366417,Straze_miejskie__odmaszerowac__Mieszkancy__nie_chcemy.html#ixzz2KKIzivgq
        • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 08.02.13, 18:35
          Po wini w całym kraju za pierwszym podejściem zlikwidować.
    • Gość: ZSMOlawa Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.205.32.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.13, 15:02
      Zapraszam na facebook konto Zlikwidować Straż Miejską Oława, tam łączymy się z innymi miastami. Powstaje ogólnopolskie stowarzyszenie.
      • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.02.13, 00:11
        Czy oni tak potrzebni som?
        • Gość: Ona Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.208.38.84.otvk.pl 13.02.13, 10:21
          Przecież to oni wykonują brudną robotę za POLICJĘ.
          • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.02.13, 15:24
            Do czego ta banda emerytów jest potrzebna, a jak coś poważnego to kryją się za plecami policji.
            • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.02.13, 15:36
              Jeżdżą służbowymi autami na zakupy za podatników pieniądze a stawiają gdzie im się spodoba to nie wiadomo co to za instytucja. A sami nie znają przepisów ruchu drogowego może RADIO TAXI?
    • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.02.13, 21:08
      www.youtube.com/watch?v=slvutTBwyr4
      • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 13.02.13, 21:21
        Straż miejska stoi ponad prawem
    • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 19.02.13, 11:47
      Gdzie w Oławie zbierają podpisy o likwidacji straży miejskiej.
      • Gość: Gary Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 19.02.13, 17:19
        Za tego burmistrza szanse na likwidację są marne. Trzeba zrobić wszystko, aby następca miał to w swoim programie.
        • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 20.02.13, 12:57
          Może to rodzinka czy koledzy od butelki? Takie rządy to parodia. Wszyscy się pchają do koryta obiecują złote góry, a co do czego ściema na całego. Potrafią tylko obiecywać tak jak Wałęsa.
          • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 22.02.13, 18:50
            Oławy nie stać na takich darmozjadów. Budżet miasta nie rośnie, a koszty (vide basen) coraz większy.
            • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 26.06.13, 21:04
              Podbijam temat.
    • grzechu08 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 27.06.13, 13:01
      Dzię dobry państwu nie dawno wybrałem się rowerem na wycieczkę i zauważyłem dzikie wysypiska śmieci kolo oławy a straż miejska z foto radarem w Janików kierowców łapie czym to ma służyć porządki to nie były ani interwencji może chcą czymś zabłysnąć bo ja już nie wiem dla mnie to zgraja nierobów.
      • Gość: Anka Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.wroclaw.hypnet.pl 09.09.13, 21:19
        Zlikwidowano w Skawinie i Olkuszu. Czas na Oławę!
        • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 29.09.13, 20:56
          Niestety za tego burmistrza nic się nie zmieni. Mam nadzieję, że następny bez wahania zlikwiduje oławską Straż Miejską.
    • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 26.04.14, 22:37
      Rośnie liczba gmin, które zdecydowały się zlikwidować straż miejską. Władze większości z nich tłumaczą to oszczędnościami oraz niewielką skutecznością tej formacji.

Najczęściej nie ma tam planów ponownego powoływania straży. Oto przykłady największych gmin, które zrezygnowały z usług miejskich funkcjonariuszy...

Stalowa Wola
      Żory (woj. śląskie)
      Chrzanów
      Łask (woj. łódzkie)
      Grajewo
      Trzebinia
      Strzegom
      Zakroczym.

Mam nadzieję, że nowy burmistrz, zlikwiduje SM.
    • Gość: Rysiek Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: 91.240.100.* 28.09.14, 22:08
      Może po wyborach nie będzie już SM?
    • Gość: Oławiak Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: 91.240.100.* 05.10.14, 20:35
      Głosujemy!
      sonda.hanzo.pl/sondy,232862,0Lv6.html
    • Gość: krzysiekB Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.ronus.pl 08.10.14, 09:34
      Tutaj są pomysły kandydatów na temat Straży Miejskiej
      www.olawa24.pl/a/czytaj/glosuj_za_pomyslem_nie_nazwiskiem/1960
      • Gość: Gandzia Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: 91.240.100.* 06.11.14, 20:58
        Mamy okazję pozbyć się z Oławy tych darmozjadów.
        Czy dobrze zrozumiałem, że za likwidacją SM jest tylko p. Koprowski i p. Turek?
        • marek.287 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 11.11.14, 21:23
          Koszt utrzymania Straży Miejskiej przewyższa korzyści jaki mogą być z ich istnienia.
          Pieniądze przeznaczone w budżecie na ich utrzymanie można wykorzystać dużo lepiej.
          Takie rozsądne decyzje podjęto kilkudziesięciu polskich miastach.
          • Gość: TTka Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: 91.240.100.* 23.11.14, 17:40
            Kto z pozostałych 2 kandydatów jest za likwidacją straży miejskiej.?
            • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 12.12.14, 19:01
              "Jeszcze w tym miesiącu nowo wybrana rada miejska może podjąć uchwałę o likwidacji straży miejskiej w Oleśnicy. Zaoszczędzone pieniądze trafią do policji. Nie będzie z tym miała żadnego problemu, bo większość w samorządzie ma klub Razem dla Oleśnicy, który szedł do wyborów m.in. z tym hasłem. Od tej ważnej decyzji swoje rządy rozpoczyna także burmistrz Michał Kołaciński." KIEDY U NAS?

Czytaj więcej: www.gazetawroclawska.pl/artykul/3681778,straz-miejska-do-likwidacji-to-juz-przesadzone,id,t.html
              • poodzian Re: Zlikwidować Straż Miejską. 25.09.15, 22:33
                Coraz więcej ludzi w Oławie chce likwidacji SM.
                Myślą o zebraniu podpisów i przeprowadzeniu referendum.
                www.osi.olawa.pl/forum.php?ce=2&forum_id=3754
    • lukasz.910917 Re: Zlikwidować Straż Miejską. 08.11.15, 19:56
      Bardzo dobry pomysł!

olawa998.wordpress.com
    • Gość: Arkady Re: Zlikwidować Straż Miejską. IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.16, 22:26
      w Oławie pracuje dwóch funkcyjonariuszkuf z wyrokami sądowymi , niby nie mogą ale jednak nikt im nie podziękuje za pracę wyrokiem . pieprzone kolesiostwo do usunięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka