leoncjo1
10.01.05, 20:59
Nie wiem czemu rzuciliście się tak gremialnie na Pana E. Zdaje się, że zapomnieliście, że to za jego właśnie kadencji w Piechowicach wybudowano :
- nowoczesną oczyszczalnię ścieków,
- kilkadziesiąt kilometrów sieci kanalizacyjnej,
- remont ujęcia wody i budowa od podstaw nowej stacji uzdatniania wody,
- wyremontowano chodniki i ulice (np Nadbrzeżną)- może jeszcze nie wszystkie,
- zbudowano od podstaw halę sportową przy Szkole Podstawowej,
- wyczyszczono i wyremontowano ponad 4 km rzeki Kamienna i wiele innych
pomniejszych inwestycji.
Uważam, że dla tak niewielkiego miasteczka burmistrz i poprzednia pani sekretarz gminy zrobili b. wiele w porównaniu z poprzednimi ekipami. A zasługi ich to głównie umiejętność pozyskiwania środków finansowych z różnych funduszy (m in.Phare,ISPA, Ochr. Środowiska itp). Nie zapomninajcie że inwestycje to także miejsca pracy dla mieszkańców a z tego co wiem sporo ich pracowało np. przy skanalizowaniu miasta.
Jak czytam Wasze wypociny - to jak bym słuchał Giertycha lub o.Rydzyka. Bije z nich totalny nepotyzm. Najlepiej z za krzaka tylko narzekać i być przeciwnym wszystkiemu co się napatoczy.
Przyznam Wam jednak rację co do tego jedynie - że Szeryf Wasz jest grubiański i obcesowy w obejściu codziennym,że sporo sie wydziera na petentów jak i na pracowników urzędu. Stanowi to oczywiście o jego kulturze osobistej, ale nie można miec wszystkiego naj, naj ....
Moja rada to zamiast właśnie codziennie marudzić i narzekać stwórzcie alternatywną ekipę, która w następnej kadencji do wyborów stanie z nowymi pomysłami na rozwój miasta - ale nie przekreślajcie w czambuł wszystkiego co zostało zrobione. A jak już dojdziecie do władzy to zobaczymy kim się otoczycie ??? Ha ha ha !!!!
Pozdrowionko z Jeleniej Góry szczególnie dla Wojtka z PiS-u.
Leon