Dodaj do ulubionych

gdzie do pracy w Oławie???

21.02.08, 14:53
Proponuję małą sondę:
gdzie polecacie iść do pracy? jakie firmy są wg was dobre, szanuje sie w nich
pracownika, jego prawa i potrzeby?

a może wręcz odwrotnie? macie jakieś typy na najgorszzego pracodawcę???
Obserwuj wątek
    • gooochab więc zacznę:))) 21.02.08, 14:58
      Golddrób- nie polecam (lub PUH ŁUKASZ- to kilka firm w jednej). To ta firma,
      która sprzedaje kury z rożna obok pks i pod kauflandem. Pracownik to niewolnik.
      Nie ważne jak i o której- ma być zrobione! Umowa opiewa na najniższą krajową,
      zarabia się trochę więcej, ale emerytura z czegoś przecież będzie musiała być
      uzbierana... teraz sami na nią robimy, więc... No i zwalnia sie pracowników
      wieloletnich, bo taniej można zatrudnić kogoś z Urze=ędu Pracy.

To tyle na ich temat.
    • gooochab PSS Społem 21.02.08, 15:01
      przcując na sklepie ponosi się tam zbiorową odpowiedzialność za towar. Czyli-
      jeśli klienci kradną lub towar się psuje, to po inwentaryzacji zostanie mi to
      odliczone od wypłaty (równo wszystkim pracownikom).
      Więcej nie wiem, pracowałam tam tylko 3 dni:) z powodu powyżej.
      • Gość: inka37 Re: PSS Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 21:24

Niestety nasze spolem to kołchoz bez poszanowania dla pracownikow sklepow począwszy od prezesa dyrektor j.l skonczywszy na dziale handlu.apeluje do pracownikow piszcie na forum co sie tam dzieje.o mobingu odpowidzialnosci mankach i o tym ze ponoc wiele kierownikow zlozylo wypowiedzenia bo zaczeto ich obciazac przecenami jesli ktos wie cos wiecej to napisze
        • Gość: cytryn Re: PSS Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 12:08
          czy ktoś wie co się dzieje w społem? widziałam, że szukają kandydatów na sprzedawców i kierowników sklepu, a dzisiaj w wiadomościach oławskich jest ogłoszenie o pracę na inwentaryzacje?
          • Gość: daria Re: PSS Społem IP: *.elpos.net 13.07.13, 17:39
            Powinno dać do zastanowienie że w dobie braku pracy w Społem potrzebują pracowników.
            Panie kierowniczki czują się jak na własnych folwarkach czas pracy czy nawet normalne zachowanie to nie w tej firmie ludzie pracują bo gdzieś muszą ale to co dzieje się w Społem to żenada. Proszę obejrzeć film Dzień Kobiet z 2012 r to samo dzieje się dziś w Społem, po prostu pracownik jest nikim, niema nic do powiedzenia na zwolnienie nie może pójść bo jest szykanowany, Panowie prezesi poprzez kierowniczki działają jak kapo w za okupacji tak się dzieje np. w Białostockim Społem
      • Gość: aga5574 Re: PSS Społem IP: *.centertel.pl 15.09.14, 14:26
        Przeraza mnie nie tyle ta odpowiedzialność materialna tylko to co się tam sprzedaje. Śmierdzące mięso i drób,kiełbasę z jadem w której jest więcej jadu niż mięsa.
        • Gość: aga5574 Re: PSS Społem IP: *.centertel.pl 15.09.14, 14:30
          Ciekawe ile sanepid dostaje za przymknięcie oka na ten syf który można kupić w spolem np.w Brzegu???
    • gooochab Faurecia Jelcz-Laskowice 21.02.08, 15:08
      jeśli macie siłę przebicia, nie dacie sobą kierować, czy rządzić, to najgorzej
      nie jest. Ale swoje prawa i kodeks pracy znać musicie, bo chcą wykorzystywać
      niewiedzę. I ostro mówić czego chcecie.
      Ale są niestety nocki. Bardzo miła dziewczyna, która przyjmuje do pracy, pamięta
      wszystkch z imienia, nawet po kilku miesiącach (co mnie zaszokowało). Ogólnie
      mam dość sympatyczne wrażenie, tylko trzeba nie dać od samego początku sobą
      rządzić, głośno wrzeszczeć co wam nie pasuje. I nawet do kierownika, jemu też
      się należy, a umowę i tak przedłużą...
      • Gość: elo Re: Faurecia Jelcz-Laskowice IP: *.magma-net.pl 09.05.09, 07:08
        www.fotopasja.klm.net.pl zobaczccie s obie fajny serwis o jelczu
        laskowicach pozdfrawiam
    • Gość: Gość Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 11:12
      odradzam Faurecje
      po 1 : brak warunkow pracy
      jesli zle znosisz wysoka temperature to zapomnij
      jesli chodzi o szacunek do pracownikow: BRAK
      nie masz prawa stac i nic nie robic jesli maszyna sie popsuje
      zbyt malo ludzi , zbyt wysokie normy
      dyrektor szuka wszedzie oszczednosci nawet za integracje placilismy w zeszlym roku
      nawet lekarze odradzaja prace tam
      • Gość: kostek Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.210.200.89.otvk.pl 29.07.08, 07:44
        Wróciłem po długim czasie pobytu za granicą i szukam pracy gdzieś na
        terenie powiatu oławskiego. Posiadam wykształcenie średnie więc
        interesuje mnie praca na produkcji. Czy ktoś może mnie poinformować
        jak kształtują się zarobki?
      • Gość: pracownik Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.221.38.84.otvk.pl 10.09.08, 15:29
        2 sprawy:

1: za integracje placilismy wpisowe - jedyne 5 zł - a atrakcjii co niemiara
        2: pracowac trzeba ale nie dodales ze zaklad tak Nas rozpieszczal nadgodzinami -
        nie 100% platnych lecz UWAGA _ 200% !

co do reszty do nie ma jeszcze takiej firmy co to by wszystkim dogodzila!

PZDR
        • gooochab Re: gdzie do pracy w Oławie??? 15.09.08, 22:05
          na pewno nie ma. od dziś jestem na wypowiedzeniu. jakoś dziwnym trafem kadry w
          tej firmie obsadzone są osobami, które zielonego pojęcia o prawie pracy nie
          mają!!! Albo i mają, tylko debila szukają... na każdą rozmowę trzeba jechać tam
          przygotowanym i w zanadrzu trzymać wydrukowane fragmenty KP!!! A i tak nie
          bardzo wierzyć chcą!!!
          Np. pierwsze słyszą, że mając dziecko w wieku do 4 lat NIE TRZEBA pracować na
          nocki!!! I nawet jeśli podpisało się deklarację, że będzie się tak pracować,
          można w dowolnej chwili zrezygnować, to nie cyrograf, nawet motywować decyzji
          nie trzeba. W wyniku bezwzględnej chęci korzystania z moich praw stwierdzono, że
          nie mają dla mnie stanowiska... oj, jak przykro!
          Nie wiedzieli też co ze mną zrobić i kiedy zaproponowałam, że mogą mnie
          zwolnić... oj co to za ulga!!! Dla obu stron:)))))))
          Miło było.
          • Gość: Anka Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 30.05.13, 21:42
            No właśnie. Jaka firma w Oławie jest godna zainteresowania?
          • Gość: gość Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: 78.133.203.* 03.06.13, 20:16
            gooochab pochwal się swoim najdłuższym stażem pracy
            przepracowałaś gdzieś dłużej niż 3 miesiące? może rok?
            jest takie przysłowie "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy" tak i Tobie w pracy nie dogodzi
            tam za gorąco, tam za ciepło, tam nocki
            polecam pracę leżącą, tylko plecy mogą bolec od leżenia
            • Gość: Magda Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: 79.162.161.* 03.06.13, 22:03
              Znamy się przecież gooochab, zawsze za dużo marihuany paliłaś.
              Mówiłam ci, że ci to na zdrowie nie wyjdzie.
              I tak zostałaś narkomanką bez pracy. Hehehe
    • Gość: apud Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.ronus.pl 01.06.13, 13:58
      ja już od grudnia tamtego roku niepracuję na zasiłku ja,
      podań z 7złożyłem do marcinkowic,
      resztę olawa,gó...o?
    • Gość: Anka Re: gdzie do pracy w Oławie??? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 11.07.13, 17:31
      Np. do Kik lub Macdonaldsa www.pracuj.pl/praca/kierownik-sklepu-olawa,oferta,2999896

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka