18.01.04, 20:29
Dzisiaj w teleekspresie było pokazane jak nasz premier miał gest i oddał
swój wózek dla chorego policjanta. Chwała mu za to, ale czy ja płacąc
abonament RTV muszę oglądać takie rzeczy. Czy jak kowalski da wózek nowakowi
to też zobaczymy to na szklanym ekranie?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aska_lca Re: gest 18.01.04, 20:34
      A, że tak spytam to za czyje pieniadze ten wózek był kupiony ;)???

Pozdrawiam.
      • swek1 Re: gest 18.01.04, 20:38
        aska_lca napisała:

> A, że tak spytam to za czyje pieniadze ten wózek był kupiony ;)???
        >
        > Pozdrawiam.

Za nasze! I nie ma innej możliwości.
        Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: gest 18.01.04, 21:59
          A moze kupil z wlasnych?
          • swek1 Re: gest 18.01.04, 22:03
            olus_stad napisał:

> A moze kupil z wlasnych?

Już mi łzy ciekną po twarzy ;)
            Pozdrawiam.
            • olus_stad Re: gest 18.01.04, 22:07
              Jest to nawet wielce prawdopodobne, ze z wlasnych, bo on tez dostaje kieszonkowe. A poza tym troche sie czepiacie. Tak zle i tak niedobrze.

Pozdrawiam
              • aska_lca Re: gest 18.01.04, 22:11
                olus_stad napisał:

> Jest to nawet wielce prawdopodobne, ze z wlasnych, bo on tez dostaje
                kieszonkow
                > e. A poza tym troche sie czepiacie. Tak zle i tak niedobrze.
                >
                > Pozdrawiam

W końcu musimy coś robic ... aby forum nie umarło ;))

Pozdrawiam.
                • olus_stad Re: gest 18.01.04, 22:15
                  W sumie tak, ale nic na sile, co ma wisiec nie utonie:)

Pozdrawiam
              • swek1 Re: gest 18.01.04, 22:14
                olus_stad napisał:

kieszonkow
                >
                > Pozdrawiam

My się nie czepiamy tylko jest wielu ludzi, którzy oddają swoje wózki i inne
                przydatne rzeczy i nikt z tego nie robi propagandy. Ale dla poprawy wizerunku
                władzy robi się wszystko. Co do kieszonkowego to jest inny temat i może
                pomińmy go. A może masz rację? Premier doszedł do wniosku,że te wózki z NFOZ
                są tandetne dla tak chorego człowieka i kupił sobie mercedesa.
                Pozdrawiam.
                • olus_stad Re: gest 18.01.04, 22:33
                  Moj kuzyn dostal wczoraj kule od swojego kumpla i gdyby to pokazali w Wiadomosciach o 19.30 to wszyscy by uznali, ze to nuda wieje i o co w ogole chodzi! Tego typu sytucje nadaja sie do programow typu 'Sprawa dla reportera' czy 'Interwencja'. Jednak pokazanie najwazniejszej (bo najbardziej wladczej) osoby w panstwie jak wychodzi ze szpitala po ciezkim wypadku i przy okazji oddaje swoj wozek komus tam uwazam za calkiem normalne.
                  • card1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:39
                    olus_stad napisał:

> Moj kuzyn dostal wczoraj kule od swojego kumpla i gdyby to pokazali w
                    Wiadomosc
                    > iach o 19.30 to wszyscy by uznali, ze to nuda wieje i o co w ogole chodzi!
                    Tego
                    > typu sytucje nadaja sie do programow typu 'Sprawa dla reportera'
                    czy 'Interwen
                    > cja'. Jednak pokazanie najwazniejszej (bo najbardziej wladczej) osoby w
                    panstwi
                    > e jak wychodzi ze szpitala po ciezkim wypadku i przy okazji oddaje swoj wozek
                    k
                    > omus tam uwazam za calkiem normalne.

wlaśnie "najważniejszej", on nie jest najważniejszy. On pracuje dla mnie, dla
                    Ciebie dla społeczeństwa. I najgorzej jest wlasnie ze ludzie wladzy czuja sie
                    najwazniejszy i zapominaja ze to ich praca za ktora ja miedzy innymi płace.
                    Troche pokory i skromnosci po takim wypadku by nie zaszkodziło.
                    • swek1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:46
                      Dał to dał. Jutro czerwone gazety dadzą zdjęcia na pierwszych stronach.
                      Człowiek skromny robi takie rzeczy bez rozgłosu. Ludzie przekazują cenniejsze
                      rzeczy i pozostają anonimowi. A tu wózek i cały świat dowie się, jakiego to
                      mamy męczennika.
                      Pozdrawiam.
                      • card1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:51
                        swek1 napisał:

> Dał to dał. Jutro czerwone gazety dadzą zdjęcia na pierwszych stronach.
                        > Człowiek skromny robi takie rzeczy bez rozgłosu. Ludzie przekazują cenniejsze
                        > rzeczy i pozostają anonimowi. A tu wózek i cały świat dowie się, jakiego to
                        > mamy męczennika.
                        > Pozdrawiam.

i pewnie jeszcze ile kosztował ten wózek :/
                        przegladnelem portale i nie widze wiadomosci o LM , tylko oczywiscie na

ww2.tvp.pl/tvppl/120,2004011876892.strona oczywiscie jest jak Leszek
                        Miler spełnił marzenie pana Józefa.....
                        • aska_lca Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:53
                          Ale jesteśmy okrutni ;) hehe
                          • card1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:54
                            aska_lca napisała:

> Ale jesteśmy okrutni ;) hehe

nie no co TY ;) wkur....ja nas niekroe rzeczy tylko, ale trzeba uwazac bo juz
                            jednego sadzili za wypowiedzi na forum :). BYLE Z KULTURĄ:)
                        • olus_stad Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 22:58
                          Wiadomo, ze na TVP mowi sie Telewizja Bialoruska, Oddzial w Warszawie (propaganda itp). Dla mnie liczy sie gest, i tym sobie premier u mnie zapunktowal (jeszcze ma do odrobienia -200 punktow procentowych;)) Nawiasem mowiac nie powinniscie ogladac TVP, tylko TVN24 albo Informacje na Polsacie. Nie piszcie prosze o Waszych pieniadzach wkladanych w abonament itp
                          • card1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 23:03
                            olus_stad napisał:

> Wiadomo, ze na TVP mowi sie Telewizja Bialoruska, Oddzial w Warszawie
                            (propagan
                            > da itp). Dla mnie liczy sie gest, i tym sobie premier u mnie zapunktowal
                            (jeszc
                            > ze ma do odrobienia -200 punktow procentowych;)) Nawiasem mowiac nie
                            powinnisci
                            > e ogladac TVP, tylko TVN24 albo Informacje na Polsacie. Nie piszcie prosze o
                            Wa
                            > szych pieniadzach wkladanych w abonament itp

powiem Ci tak a czemu nie place to ogladam, o 18.30 POLSAT, o 19.00 TVN, o
                            19.30 TVP, a caly czas TVN24 i juz:) wyrabiam sobie chociaz poglady na
                            obiektwynosc dziennikarzy poszczegolnych...... u mnie za ten gest ma 0 dlatego
                            ze minusa nie moze dostac bo jest w mojej skali na dnie, a nawet to dno
                            przebił...
                            • olus_stad Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 23:12
                              Kazdy kto ma choc troche rozumu w glowie nie lyka tego co serwuja nam Wiadomosci. Ciesze sie, ze nalezych do tej grupy osob. W sumie zeby miec najbardziej obiektywny przeglad i poglad to powinienem ogladac TVP,TVN24,CNN i TVTrwam, a z gazet to NIE, Trybune, Nasz Dziennik, Wyborcza i Rzepe, ale po prostu nie mam na to czasu. Takze wybieram po prostu poglady innych i tyle:)
                          • swek1 Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 23:03
                            Czy logika jest taka, że słabszy musi umrzeć? Stado składa ofiarę dając siebie
                            by przywódca mógł żyć? Mogli jechać ministrowie, prezydent, ale co oni mogą
                            wiedzieć o unii?
                            • olus_stad Re: gest szkoda gadac 18.01.04, 23:09
                              No to juz jest bardzo demagogiczne gadanie.
                              • card1 dla fanów :) 18.01.04, 23:14
                                olus_stad napisał:

> No to juz jest bardzo demagogiczne gadanie.

Oluś .... wiesz skorzystaj z www.miller.pl/div7_04.html moze cos
                                znajdziesz dla siebie ;)
                                • olus_stad Re: dla fanów :) 18.01.04, 23:28
                                  O nie nie nie! Ja pana premiera nie popieram w zadnym stopniu, nawet jestem bardzo, bardzo przeciw jego nieudolnemu rzadzeniu (no moze z wyjatkiem polityki zagranicznej, ktora naprawde mu sie udala!). Jestem przeciw popadaniu w paranoje i krytyce wszystkiego, lacznie z kolorem spinek do rekawow! Na WOSPie pokazali jakas tam rzecz, ktora dal premier do zlicytowania i wtedy to nie bylo zle?? A teraz sprezentowal komus wozek i od razu wielka wrzawa, ze na pokaz i po publike:( To mnie sie nie podoba i tylko to.
                                • swek1 Re: dla fanów :) 19.01.04, 12:48
                                  card1 napisał:

> olus_stad napisał:
                                  >
                                  > > No to juz jest bardzo demagogiczne gadanie.
                                  >
                                  > Oluś .... wiesz skorzystaj z www.miller.pl/div7_04.html moze cos
                                  > znajdziesz dla siebie ;)

Dobra stronka. Pobrałem sobie tapetkę: skuteczność, kompetencje,
                                  profesjonalizm, zaangażowanie, rozwaga, charyzma. Polecam jest świetna!
                                  Pozdrawiam.

• aska_lca Re: dla fanów :) 19.01.04, 14:28
                                    swek1 napisał:

> card1 napisał:
                                    >
                                    > > olus_stad napisał:
                                    > >
                                    > > > No to juz jest bardzo demagogiczne gadanie.
                                    > >
                                    > > Oluś .... wiesz skorzystaj z www.miller.pl/div7_04.html moze cos
                                    > > znajdziesz dla siebie ;)
                                    >
                                    >
                                    > Dobra stronka. Pobrałem sobie tapetkę: skuteczność, kompetencje,
                                    > profesjonalizm, zaangażowanie, rozwaga, charyzma. Polecam jest świetna!
                                    > Pozdrawiam.
                                    >

Nieee ja dziekuje bardzo ;) Wole miec czarny ekran ;)

Pozdrawiam.
              • card1 Re: gest 18.01.04, 22:24
                olus_stad napisał:

kieszonkow
                >
                > Pozdrawiam

szkoda ze nie skorzystal z "normalnej" sluzby zdrowia... a TVP nieukrywaj robi
                propagande.. w sondazacz leci w dol wiec kazda wzmianka wg nich jest dobra,
                choc na mnie to akurat dziala odwrotnie.
                • aska_lca Re: gest 18.01.04, 22:29
                  Nie tylko na Ciebie tak to działa ;)

Pozdrawiam.
                  • card1 Re: gest 18.01.04, 22:32
                    aska_lca napisała:

> Nie tylko na Ciebie tak to działa ;)
                    >
                    > Pozdrawiam.

ciesze sie ...choc z drugiej strony ....
                • swek1 Re: gest 18.01.04, 22:29
                  card1 napisał:

> olus_stad napisał:
                  >
                  > > Jest to nawet wielce prawdopodobne, ze z wlasnych, bo on tez dostaje
                  > kieszonkow
                  > > e. A poza tym troche sie czepiacie. Tak zle i tak niedobrze.
                  > >
                  > > Pozdrawiam
                  >
                  > szkoda ze nie skorzystal z "normalnej" sluzby zdrowia... a TVP nieukrywaj
                  robi
                  > propagande.. w sondazacz leci w dol wiec kazda wzmianka wg nich jest dobra,
                  > choc na mnie to akurat dziala odwrotnie.

Dodam, że inni pacjęci na podobne zabiegi czekają miesiącami. Widać, że w
                  naszym kraju są równi i równiejsi.
                  Pozdrawiam.
                  • olus_stad Re: gest 18.01.04, 22:41
                    Z tego co sie orientuje to premier byl w szpitalu MSWiA, wiec o co chodzi z tymi kolejkami???
                    • card1 Re: gest 18.01.04, 22:45
                      olus_stad napisał:

> Z tego co sie orientuje to premier byl w szpitalu MSWiA, wiec o co chodzi z
                      tym
                      > i kolejkami???

........na te badanie na ktore czekal LM godzine, normalny obywatel czeka
                      czasem rok ....
                      • olus_stad Re: gest 18.01.04, 22:52
                        Normalny obywatel nie jedzie za mnie i w moim imieniu do Brukseli i nie walczy o Nicee, konstytucje itp. (podaj mi przyklad, ktory to obywatel czeka rok??) Poza tym to byl wypadek!!
                        • card1 Re: gest 18.01.04, 22:58
                          ........słów mi brak. Uważasz więc ze dzieki LM bedziemy w UE?? a nie pamietasz
                          ze gdyby frakcja LM rzadzila caly czas tobysmy byli tak daleko jak Kuba? nie
                          pamietasz kto zaczal starania ? jak to mowia "najlepiej widac wykonczenie, a
                          budujacych sie zapomina" :P
                          • olus_stad Re: gest 19.01.04, 16:53
                            Jesus! To mi rece opadaja! Poczytaj moje wczesniejsze wypowiedzi, w ktorych wielokrotnie odcinalem sie od poparcia dla SLD i Leszka Millera (poza polityka zagraniczna), wiec po co przekrecasz moje slowa?? Pisze, ze statystyczny Kowalski nie pojedzie za mnie do Brukseli w zadnej sprawie, tak jak to zrobi PREMIER (Miller, Buzek, Cimoszewicz czy jeden grzyb jaki tam). Jasne?

Pozdrawiam
                    • swek1 Re: gest 18.01.04, 22:48
                      olus_stad napisał:

> Z tego co sie orientuje to premier byl w szpitalu MSWiA, wiec o co chodzi z
                      tym
                      > i kolejkami???

Oluś a czy MSWiA dostaje pieniądze od mikołaja czy od podatników?
                      Pozdrawiam.
                      • olus_stad Re: gest 19.01.04, 17:02
                        Premier byl FUNKCJONARIUSZEM PUBLICZNYM w momencie wypadku, sluzyl Panstwu i dla takich ludzi sa wlasnie szpitale MSWiA (policjanci itp). Poza tym jezeli jestes ofiara wypadku to przewoza Cie do szpitala i tam robia badania bez kolejek, bo jestes Ofiara Wypadku. Takie przypadki sa rozwiazywane bezzwlocznie, czy jestes Premierem czy nie!
    • card1 Re: gest 18.01.04, 20:34
      hmm popieram
      racje mial chyba pan prezes rmf'u w swoich zyczeniach noworocznych
      kto nie sluchal niech poslucha do konca!
      download.joemonster.org/mp3/media/rmf_rok.mp3
      tym co nie moga sciagnac moge przeslac na maila 1,3mb
      • swek1 Re: gest 18.01.04, 20:39
        card1 napisał:

> hmm popieram
        > racje mial chyba pan prezes rmf'u w swoich zyczeniach noworocznych
        > kto nie sluchal niech poslucha do konca!
        > download.joemonster.org/mp3/media/rmf_rok.mp3
        > tym co nie moga sciagnac moge przeslac na maila 1,3mb

He he, słyszałem to już na forum w mojej firmie. Ale to prawda.
        Pozdrawiam.
        • swek1 Re: gest 18.01.04, 20:57
          Sama śmietanka ;)
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka