Dodaj do ulubionych

fora prywatne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:36

smiac mi sie chce jak widze te nasze regionalne fora.....
i kto mi mowi ze animozje ostrowsko-kaliskie nie isnieja....
bo jesli robic to juz jedno wspolne forum miast Ostrów oraz Kalisz
a tak co mamy : forum kalisko ostrowkie oraz forum aglomeracji ostrowko -
kaliskiej.....
juz widac na 1-szy rzut oka z ktorego miasta sa zalozyciele obu forow
tak wiec na zdrowie : osobno tworzac 2 fora dyskusyjne to pomysl poroniony
Obserwuj wątek
    • kaliszanin2 Trochę jednak współpracują 19.08.04, 14:32
      Założyciele tych forów jednak w pewnym zakresie współpracują - podają linki do
      co ciekawszych wypowiedzi albo je cytują, więc nie jest jeszcze najgorzej.
    • kalisz2004 Re: fora prywatne 19.08.04, 23:24
      Gość portalu: as pikowy napisał(a):

>
      > smiac mi sie chce jak widze te nasze regionalne fora.....
      > i kto mi mowi ze animozje ostrowsko-kaliskie nie isnieja....
      > bo jesli robic to juz jedno wspolne forum miast Ostrów oraz Kalisz

To pisz i śmiej się. Nikt Ci nie zabrania. Oto właśnie chodzi aby dyskutować
      niezależnie od tego kto to forum założył i kiedy. Było wiele propozycji na
      forum Oastrowa I forum Kalisza aby je połączyć i przez to ożywić. Niestety
      pozostało to beż oddźwieku dlatego postanowiłem założyć forum prywatne i to
      zrobiłem. (Ty też możesz nikt Ci nie zabrania). Powstała także jako forum
      prywatne Aglomeracja Ostrowsko-Kaliska. Jest ono bardzo zblizone w tematyce do
      mojego.

> a tak co mamy : forum kalisko ostrowkie oraz forum aglomeracji ostrowko -
      > kaliskiej.....
      > juz widac na 1-szy rzut oka z ktorego miasta sa zalozyciele obu forow
      > tak wiec na zdrowie : osobno tworzac 2 fora dyskusyjne to pomysl poroniony

Obie strony wyraziły jakąś chęć połączenia obu forów ale szczerze mówiąc nikt
      nie wie jak to można technicznie zrobić. Po rozwoju obu forów widać, ze ich
      istnienie nie jest poronionym pomysłem. Jednocześnie widać, że nie brak ludzi
      po obu stronach Skalmierzyc, którzy widzą możliwość wykorzystania naszego
      położenia geograficznego dla rozwoju nas wszystkich

Zapraszam do dyskusji nawet jak miałaby charakter mocno krytyczny.
      • z_ksiezyca_las Re: fora prywatne 20.08.04, 09:43
        > Obie strony wyraziły jakąś chęć połączenia obu forów ale szczerze mówiąc nikt
        > nie wie jak to można technicznie zrobić.

a czy portal gazeta.pl z jego "mocą sprawczą" nie mógłby przenieść wszystkich
        wątków do jednego wspólnego forum ?
        • hektorr Re: fora prywatne 20.08.04, 13:56

wydaje mi sie ze ci z gory czyli GW sa w stanie polaczyc fora jednak
          wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem bedzie polaczenie
          tradycyjnych forow miast Kalisza i Ostrowa w jedno wspolne
          klaisz ma ponad tysiac wpisow ostrow ponad trzy tysiace : zsumujmy
          wypowiedzi, wstawmy je w jedno forum i gotowe..
          proponuje wyslac pare maili gdzie trzeba i zobaczymy co dalej...
          • kalisz2004 Do hektorr'a i innych dyskutantów. 21.08.04, 22:31
            Hektorr Twoje wypowiedzi zawsze zwracały moją uwagę chociaż nie zawsze były po
            mojej myśli i zgodne z moimi przekonaniami. Nie na tym ma polegać nasza
            dyskusja abyśmy się we wszystkim zgadzali. Wydaje mi się, że kiedyś byłeś
            aktywniejszy na forum Ostrowskim. Wypowiadałeś się w sprawach gospodarczych
            może spróbujesz przedstawić swoją wizję w szerszym zakresie, także w skali
            współpracy z Kaliszem, Skalmierzycami czy nawet Pleszewem. Patrząc na plany
            Obwodnicy Ostrowskiej wyraźnie widać jakby przybliżenie (w skali szybkości
            transportu) tego miasta Ostrowa czy do Kalisza od strony Skalmierzyc. Jeżeli
            powiązalibyśmy propozycje utworzenia dużego centrum handlowego w okolicach
            ociąża (wypowiedź aglomeracji) i przebieg obwodnicy nad ul Kaliską niedaleko
            Czekanowa to mozna załozyć, że i Pleszew mógłby wejść w orbitę działań
            gospodarczch naszego subregionu.

Teraz trochę prywatnie. jak byłem młodzieńcem to duzo jeździłem na rowerze i
            przynajmiej raz w tygodniu robiłem wypady do Ostrowa czy Pleszewa, zdarzało
            się, że jechałem np do Ostrowa, następnie z Ostrowa do Pleszewa i z Pleszewa do
            Kalisza. Jak widać nie były to wtedy duże odległości. Tym bardziej odległości
            te nie są duże w dobie powszechnego samochodu.

Moim marzeniem jest abyśmy się zaczęli traktować nawzajem jak dzielnice dużego
            miasta. Szczerze mówiąc ja bardzo często bywam w Ostrowie na zakupach czy na
            zwykłym spacerze. Mieszkam od pewnego czasu w Szczypiornie i mam do centrum
            Ostrowa (Ratusza) 15 km, a Kalisz graniczy już bezpośrednio z Nowymi
            Skalmierzycami. Cała Wrocławska została już zagospodarowana, z tego co wiem
            przedłużenie Wojska Polskiego do Nowych Skalmierzyc też ma już chętnych na
            prowadzenie działalnoći gospodarczej. To samo stanie się z Obwodnicą Ostrowską,
            bo to tylko kwestia czasu zagospodarowania pomiędzy obwodnicą a Czekanowem.

Swego czasu byłem ogromnym zwolennikiem połączenia forum Kalisza i Ostrowa
            pisałem też w tej sprawie do GW i za którymś mailem otrzymałem odpowiedź, że
            jak mi się nie podoba forum Kaliskie i Ostrowskie to mogę załozyć forum
            prywatne na interesujący mnie temat, co uczyniłem. Na dzień dzisiejszy widzę że
            oba fora miejskie mogą żyć swoim życiem (ale na ten temat też możemy
            dyskutować), być może będzie trzeba zmodyfikować forum Region i Aglomeracja (
            może nie - zobaczymy po dyskusjach). ja widzę jeszcze miejsce dla forum
            kulturalnego dla aglomeracji (regionu) kalisko-ostrowskiego . Osobiście nie
            czuję sie na siłach aby coś takiego poprowadzic, ale może znajdzie sie ktoś kto
            uwielbia teatr, kino, rozrywkę i ożywi (spróbuje przynajmiej) nasze miasta pod
            tym względem.
    • aglomeracja Fora prywatne --> przyszłość 20.08.04, 18:41
      O czym my w ogóle mówimy. Czy celem istnienia forum jest rekordowa liczba postów?
      Wklejki zawsze można zrobić..

Według mnie chodzi o ciekawą dyskusję na wybrany temat i tego naszym prywatnym
      forom nie można odebrać. Przecież gdyby nie nijakość i marazm głównych forów
      Kalisza i Ostrowa to nie powstawałyby fora prywatne. Ale jak widać niektórym one
      przeszkadzają..

Moją wizję rozwoju przedstawiałem już kilka razy.. i nadal uważam że jest
      miejsce na fora prywatne, co widać po ich aktywności. Jak zauważył kaliszanin2
      między moderatorami jest wola współpracy i nie przeszkadza im, że są z różnych
      miast. Uważam wręcz, że to bardzo zdrowe. A nazwy nie mogą przecież być takie
      same ;)

Fora nie będą wiecznie konkurować, niebawem się to zmieni. Planuję zacząć
      otwartą dyskusję na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20551&w=13950005
      Zapraszam Cie, kalisz2004 :)
      • kalisz2004 Re: Fora prywatne --> przyszłość. 21.08.04, 21:49
        Do tej dyskusji będę mógł przystąpić dopiero po połowie września. Poprostu z
        powodów osobistych będę miał mniej czasu, co nie oznacza, że w dotychczasowej
        formie nie będę zabierał głosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka