28.07.08, 12:22
Super fotorelacja z naszych zakladow.
Swietnie oddaja co to znaczy przemysl ciezki!

www.rynek-kolejowy.pl/index.php?p=fotorelacje&n=38
Obserwuj wątek
    • domk1 Użyteczny idiota 07.08.08, 21:59
      "Pożyteczni idioci (pożyteczny idiota, ros. polieznyj idiot) –
      pejoratywne określenie przypisywane Leninowi, który miałby tak
      określać zachodnich dziennikarzy piszących entuzjastycznie o
      rewolucji bolszewickiej i ukrywających jej niepowodzenia. Nie
      istnieją jednak żadne konkretne źródła poświadczające, jakoby Lenin
      użył kiedykolwiek takiego określenia, choć znane są cytaty Lenina
      pejoratywnie wyrażającego się o zachodnich sympatykach ZSRR. Po II
      wojnie światowej określenie zostało przejęte przez antykomunistów –
      przede wszystkim amerykańskich – do określania osób o nastawieniu
      liberalnym, organizacji lewicowych i pacyfistycznych, aby
      podkreślić, że ich działania obiektywnie pomagały ZSRR w zimnej
      wojnie. Inny, podobny cytat, przypisywany Leninowi "kapitaliści
      sprzedadzą nam sznurek, na którym ich powiesimy" miał dotyczyć
      biznesmenów prowadzących handel z Rosją sowiecką."

Resztę proponuję doczytac pod linkiem:

pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%BCyteczni_idioci
      • alojzymo Re: Użyteczny idiota 12.10.25, 18:47
        Co to jest życie? - Życie to są dwie liczby a między nimi znajduje się myślnik. Te liczby to data urodzenia i data śmierci. Kreska między liczbami to jest ten czas czyli nasze krótkie życie na tym świecie na które my mamy wpływ. Politycy mają swoją linię życia na którą mają wpływ i jeśli chcą wojny to niech sami sobie walczą i giną jeśli tego chcą, bo każda wojna to są tylko błędy polityków za które ja swoim krótkim życiem nie będę odpowiadał. Wojskowi się śmieją bo nie znając wroga, politycy mając puste magazyny broni mogą tylko szczekać. Mój dziadek zginął na wojnie i w tej chwili już nikt o tym nie pamięta że bronił tego kraju. Moim rodzicom udało się zdobyć jego pamiętnik w którym opisywał każdy dzień na froncie aż do dnia w którym zginął. Po przeczytaniu pamiętnika, widząc dzisiejszą sytuację kraju obiecałem sobie, że nie warto oddawać życia za coś, co politycy mogą łatwo sprzedać lub nawet oddać. Mogą mi grozić więzieniem, że mnie zabiją więc będzie to tylko morderstwo ale walczyć nie warto bo to nie moja wojna. Każdy powinien odpowiadać za swoje błędy które popełnił między liczbami. Anonimowe zarządzanie Unią Europejską prowadzi do zniewolenia społeczeństw i bezsensownych wojen. Bogaci, cały parlament Europejski i komisja europejska z rodzinami niech giną jeśli idioci nawołują do nienawiści, do wojny. W pamiętniku jest zawarte coś, co powinno być przestrogą dla Polaków a nie jest to zwykłą propagandą i hipokryzją jaką się rozgłasza w głównym ścieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka