Dodaj do ulubionych

Fajna stronka o naszym powiecie

IP: 83.18.143.* 30.04.06, 21:23
Przed chwilą znalazłem naprawde fajna strone o powiecie ostrowskim. Sa tutaj
zdjecia zabytkow, mozna znaleźć troche informacji i takie tam. Jedyne co mi
sie nie podoba to zdjecia Kalisza na takiej stronie, no ale trudno :/
Sąsiedzi mogą nam tylko pozazdroscic, bo oni chyba nie mają takiej witrynki.
Adres: www.galeria.i365.pl Dajcie znać jak znajdziecie podobne miejsca,
trzeba wypromowac nasz powiat!!
Obserwuj wątek
    • Gość: magdalus Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:16
      Naprawdę niezłe fotki Ostrowa i okolic, kaliskie też niezłe.... tak myślę:
      Ostró naprawdę mi sie podoba:) pozdrawiam Kaliszanin
      • Gość: rt Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:05
        Buuuuueheheheh przeciez ostrow to wiocha... musi byc na tej stronie Kalisz bo
        inaczej by tam nikt nie wchodzil

chcesz stronki o Kaliszu?
        Masz:
        www.depechemode.9o.pl/kalisz/
        www.pwsz.kalisz.pl/
        www.galeriakalisz.friko.pl/
        kaliszfornia.fajnafotka.pl/
        • Gość: Jerzy Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: 83.18.143.* 01.05.06, 12:11
          W takim razie jest to duża wiocha, ale nie ustępuje większej- czyli Kaliszowi.
          Mi chodziło o pokazanie całego powiatu, a w powiecie kaliskim oprócz samego
          miasta to już chyba nie nie ma, przynajmniej tak by wynikało z opisów
          internetowych. Jesli sie myle to pokaż taką stronę.
          • Gość: Kwiecień06 Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: *.promax.media.pl 17.05.06, 14:24
            Stronniczy jesteś, krytyki się boisz. Blokujesz wpisy...
            www.moja-wola.xt.pl/podstrony/dab.html
            Obrabiasz inne powiaty, a do odkrycia dziewicze
            rejony południowe...
            W rocznicę śmierci Papieża wyrżnięto zapomnianego ZIELONEGO STARCA
            • szycha-ns Re: Fajna stronka o naszym powiecie 17.05.06, 18:03
              > Stronniczy jesteś, krytyki się boisz. Blokujesz wpisy...
              > www.moja-wola.xt.pl/podstrony/dab.html
              > Obrabiasz inne powiaty, a do odkrycia dziewicze
              > rejony południowe...
              > W rocznicę śmierci Papieża wyrżnięto zapomnianego ZIELONEGO STARCA

Czytając takie wpisy odechciewa się pracy. Skoro jesteś taki cwany to sam zrób
              stronę o południowym krańcu powiatu, nie ma sprawy. Niestety mam do dyspozycji
              tylko rower, dojechanie do okolic Sośni itp. to nie taka łatwa sprawa,
              szczególnie kiedy mieszkam na północy. A wpisy będę kasował, szczególnie
              typu: "Ścięto dąb...". To jest księga gości a nie frustratów. Nie wiem,
              dlaczego miałbym się bać krytyki, tym bardziej, że po raz pierwszy biorę udział
              w tej dyskusji. Dobre rady biorę sobie do serca, resztę olewam. Tyle z mojej
              strony. Autor.

wielkopolskawschodnia – faktycznie, Kalisz jest oddalony o lata świetlne od
              Ostrowa Wlkp, nie ma co…
              • Gość: TRYK47@wp.pl Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: *.promax.media.pl 17.05.06, 21:49
                Kogoś poniosło...
                Ptaki sobie poradzą, drzewa milcząc znikają.
                Na moje oko, wiosną 2006 wyrżnięto 10% masy drzew liściastych.
                Co przyniesie następna wiosna? A następne?....
                Jak za kilka lat będą wyglądały liściaste?
                Dla potomnych róbmy foto.... naszego regionu...

Zamierzałem jedynie zwrócic uwagę na "białe plamy".
                Masz szansę na foto klombu wykonanego przez mieszkańców
                w pniu Kolosa.. /3,0 -3,6 m x3,14.../...??????
                DęBY w sąsiedztwie maja pow. 6m obw.
                Popytaj tubylców co wyrznięto....
                Park Krajobrazowy Doliny Baryczy jedynie w części wrocławskiej jest promowany.
                W miarę umiejętności i możliwosci, pomogę transportem i ugoszczę na letnisku
                tryk47@wp.pl
    • lindaaa Re: Fajna stronka o naszym powiecie 17.05.06, 14:42
      Rzeczywiście stronka fajna ;)

W tytule jest wyraźnie napisane: "Powiat ostrowski i okolice", więc naturalną
      rzeczą jest umieszczenie tam także zdjeć Kalisza, tym bardziej jeśli jest to
      coś tak ciekawego.

Nie wiem czy wiecie, ale w rankingu Związku Powiatów Polskich znajdujemy się
      obecnie na wysokim, ósmym miejscu, a to głównie dzięki naszemu obecnemu
      staroście. Pan prezydent mógłby się od niego dużo nauczyć.
      • Gość: Kwiecień06 Re: Fajna stronka o naszym powiecie IP: *.promax.media.pl 17.05.06, 15:00
        Kpisz? Zobacz listę miejscowości.
        Winno być napisane "północne rejony powiatu... i okolice"
        -no wyjątek Antonin
      • wielkopolskawschodnia Re: Linda, nie przeginaj 17.05.06, 16:07
        Linda, według ciebie Kalisz to okolice Ostrowa, podobnie jak Wrocław to okolice
        Oleśnicy, a Łódź to okolice Pabianic, prawda? Linda, nie przeginaj może, cooo?
        ------
        • lindaaa Re: Linda, nie przeginaj 17.05.06, 19:16
          Najpierw jestem agresywnie antykaliska. Później zostałam feministką. Teraz to..
          Czytając moje wypowiedzi dokonujecie znaczących nadinterpretacji. We wszystkim
          co napiszę doszukujecie się ataku na Kalisz.
          Biorąc pod uwagę fakt, że granice powiatu ostrowskiego sięgają Nowych
          Skalmierzyc, a kilka metrów za nimi zaczyna się już Kalisz, to chyba można
          powiedzieć, że znajduje się on w okolicy owego powiatu? Bo przecież nie na
          drugim końcu Polski.
          • Gość: j Ostrow Wlkp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:31
            Ostrów Wieś Leżąca Koło Przygodzic :D :D
          • szycha-ns Re: Linda, nie przeginaj 17.05.06, 19:34
            Otóż to Linda, ale co niektórym tego nie wytłumaczysz. To tak jakby granica
            powiatu była granicą innego świata, gdzie żyją ci "dobrzy" oraz "źli". Ja nie
            chce się skupiać tylko i wyłącznie na powiecie ostrowskim, stosować się do
            jakiś sztucznych granic. Mamy przecież taki piękny region, chyba nie robię
            nikomu krzywdy ani nie ujmuję żadnej z miejscowości umieszczając ją na stronie?
            Gdybym miał samochód to kto wie, może bym zrobił witrynę o całej południowej
            Wielkopolsce, ale na razie jest to nierealne, zarówno z przyczyn technicznych
            jak i finansowych.
            • lindaaa do szycha-ns 17.05.06, 20:18
              Stronka naprawdę fajna.
              A niektóre wypowiedzi trzeba po prostu ignorować, chociaż sama wiem, jakie to
              trudne ;)
              Niedługo zostanie wprowadzony obowiązek logowania, na forum Kalisz to pomogło w
              ograniczeniu "trollingu", u nas może też pomoże.
              Przydałby się też moderator.
        • sector11 Re: Linda, nie przeginaj 18.05.06, 13:52
          Niech kolega sie nie wyglupia.
          Wszyscy doskonale wiedza, ze roznica w ludnosci miedzy Kaliszem a Ostrowem jest
          sporo mniejsza niz np. miedzy Bydgoszcza a Toruniem.
          A kolega tu z takimi porownywaniami wyskakuje...Wroclaw/Olesnica - smiechu
          warte - tu proporcje sa jak 1/12 a miedzy naszymi miastami jak 3/4
          • kalamata99 Linda, antykaliska feministka 18.05.06, 19:52
            Linda, nikt Ciebie nie nazywal feministka, tyle za sama podkreslalas, ze chcesz
            odmienic zmaskulinizowane forum Kalisza czyli zfeminizowac. Na poczatku
            sprawialas wrazenie agresywnie antykaliskiej piszac o mierniutkich kaliszanach
            itp. ale przyznaje, ze teraz masz bardziej wywazone wypowiedzi. Ja tam nic do
            Ostrowa nie mam, ale z tekstu do tej galerii zdjec (nawiasem mowiac bardzo
            interesujacych) wynika, ze Ostrow, ktory narzeka na dyskryminacje ze strony
            Kalisza sam rozwinal sie kosztem Odolanowa. Do tego bylo to robione rekami
            pruskiego zaborcy, a samo miasto nazywano Ostrowem Niemieckim. Nie winie za to
            ostrowiakow, tylko uwazam, ze przesadzaja w chwaleniu pruskiego porzadku.
            Wracajac zas do zdjec to ciekawe jest porownanie architektury obu miast.
            Kontrast naprawde rzuca sie w oczy. Zdjecia Kalisza bardzo udane i dajace inne
            spojrzenie na znajome ulice i budynki.
            • lindaaa Re: Linda, antykaliska feministka 18.05.06, 20:29
              Napisałam: "Tym bardziej, że zauważyłam, że to Wasze forum jest strasznie
              zmaskulinizowane;)" Dla mnie to znaczy, że 99% wypowiedzi pisane jest przez
              mężczyzn i przyda się spojrzenie kobiece. Dla Was, że chcę sfeminizować forum..
              Kobiecy punkt widzenia niekoniecznie musi być punktem widzenia feministki.
              • kalamata99 Re: Linda, antykaliska feministka 18.05.06, 20:37
                Zgadza sie, dlatego nikt Ciebie nie nazwal feministka. A nawiasem mowiac to
                forum Ostrowa tez wydaje sie byc dosyc zmaskulinizowane. Moze by je tak
                bardziej sfeminizowac?
                • lindaaa Re: Linda feministka 19.05.06, 15:45
                  >Autor: kaliszanin2
                  >Data: 16.05.06, 12:27
                  >Feministka lindaaa powinna być zadowolona z tej demaskulinizacji.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=41877599&a=41898563
                  A nawiasem mowiac to
                  > forum Ostrowa tez wydaje sie byc dosyc zmaskulinizowane. Moze by je tak
                  > bardziej sfeminizowac?
                  Po to tu jestem ;))
                  Poza tym wejdź na wątek o ślubie, tam są prawie same kobiety.
                  • kalamata99 Re: Linda panna mloda 19.05.06, 18:35
                    Faktycznie, no ale zone juz mam wiec na forum slubne nie wchodze, ani na
                    dyskusje o ginekologach w Ostrowie. Swoja droga sa to tematy szufladkujace
                    kobiety,i tylko brak jeszcze dyskusji o dzieciach. Sadzilem, ze chcesz
                    przedstawic kobiecy punkt widzenia w innych tematach (np. pociag Przemysl-
                    Szczecin na forum Kalisza, podaje jako pierwszy z brzegu przyklad).
                    • lindaaa Re: Linda panna mloda 19.05.06, 19:52
                      >>Swoja droga sa to tematy szufladkujace kobiety<<
                      Ale panowie też się tam wypowiadają.

>>Sadzilem, ze chcesz przedstawic kobiecy punkt widzenia w innych tematach<<
                      Wypowiedziałam się w sprawie aquaparku. Na przykład.
          • magdalus Re: Linda, nie przeginaj 27.05.06, 23:34
            istotnie różnica jest niewielka 70 do 112 tys pozdrowienia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka