Dodaj do ulubionych

pytanie do pana Flatower

22.02.06, 08:06
Panie Flatower coraz częściej słychać, że chce być Pan burmistrzem Złotowa i
że podobno jest Pan radnym miasta Złotowa. Czy to prawda? Proszę o odpowiedź,
bo bardzo mnie to interesuje. Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • tyka5 Re: pytanie do pani Zosi 22.02.06, 10:39
      A ja słyszałem, że pani Zosia puff otwiera. Czy to prawda?
      • johnscott Re: pytanie do pani Zosi 22.02.06, 12:58
        To było głupie tyka i nie na miejscu...
    • flatower Re: pytanie do pana Flatower 22.02.06, 12:16
      Pani Zosiu! Plotka żyje własnym życiem! I to tyle!A gdzie najwięcej sie rodzi
      plotek w Złotowie to chyba Pani nie muszę pisać! A tak na marginesie to chyba
      nie obawia sie Pani o swoja posadę?
    • panizosia2 Re: pytanie do pana Flatower 22.02.06, 15:47
      Panie Flatower, co jest plotką czy to, że będzie Pan kandydował na burmistrza,
      czy to, że jest Pan radnym? Nie rozumiem również dlaczego miałabym się obawiać
      o swoją posadę skoro jestem na rencie? Szkoda tylko, że Pan tyka 5 tak brzydko
      mnie potraktował. Jest mi przykro i uważam, że ten Pan nie ma za grosz
      osobistej kultury. A on chce być podobno radnym. Panie Flatower czytam Pana
      wypowiedzi z uwagą stąd moje wcześniejsze pytanie. Pozdrawiam
      • tyka5 Madame Scott Sophija. 22.02.06, 16:49
        Wiem, że na "rencie" damy się nudzą. Może jednak zamiast zajmować się plotkami,
        dorobiłaby Pani do nędznej renciny. No chyba, że jest to renta służbobezpieczna
        i pisuje tu Pani zawodowo. Po stylu Pani wypowiedzi rozpoznaję gatunek -
        "Uprzejmie donoszę...zatroskana złotowianka".
        To, że nie mam "za grosz osobistej kultury", się rozumie samo przez się,
        przecież my wszystkie prawicowe oszołomy jesteśmy prostakami. ELYTY [tu kolor
        czerwony wyrazu] już dawno o tym przesądziły.
        • panizosia2 Re: list do Pana tyki 5 22.02.06, 19:46
          Panie tyka 5. Gdyby wiedział Pan na co jestem chora, nie kazałby mi Pan
          dorabiać do, jak to Pan określił, nędznej renciny. Przykro takie słowa czytać
          napisane przez człowieka, który jest podobno polonistą, nauczycielem,
          humanistą. Mówi Pan o sobie człowiek prawicy. Znam wielu ludzi prawicy, Ci są
          kulturalni, obiektywni, szanujący innych ludzi bez względu na to, kto jaki
          pogląd reprezentuje na politykę. Są to wspaniali ludzie, którzy nie zioną
          nienawiścią do czerwonych, jak to zwykł ich Pan określać. A czerwony to nie
          człowiek? Pana osobiście mi szkoda. Jest Pan na pewno człowiekiem zdrowym a
          tyle w Panu goryczy. Gdyby Pan znalazł się w mojej sytuacji zdrowotnej
          cieszyłby się Pan każdą chwilą. Drogi Panie, co to za życie gdy widzi się
          wszędzie wrogów. Pan nawet ma żal do swoich kolegów. O co? Że nie są tak
          radykalni jak Pan? Im dziwię się, że z Panem dyskutują na tym forum. Ja do Pana
          kieruję pierwszy ale i zarazem ostatni list. Musi się Pan zmienić na lepsze,
          żebym zechciała z Panem rozmawiać. Kto wie, może inni pójdą w moje ślady, po co
          być napastliwie atakowanym?
          Czy poltkuję, jak to Pan określił. Tu na tym forum wszyscy plotkują, Pan
          również. Ja poprosiłam tylko Pana Flatower o informację (mam nadzieję, że
          odpowiedź będzie prawdziwa, bo z gruntu jestem osobą ufną). Czekałam spokojnie
          na odpowiedź, a Pan nie pytany zabiera głos. Panie tyka 5, to naprawdę było
          nieładne i mało męskie. Prawdziwi mężczyźni takich słów nie używają wobec
          kobiet.
          Co do mojej renty, jest nienajgorsza, ale tylko dlatego, że przez lata
          kształciłam się i ciężko pracowałam. Dziwię się Panu, że nic Pan o mnie nie
          wie, a wydaje takie sądy. Przykro mi ale na to forum wejdę jeszcze tylko raz,
          by sprawdzić co Pan Flatower mi odpisał.
          Pozdrawiam
          • tyka5 plotkowanie a dyskutowanie 22.02.06, 20:47
            1. Jeśli Pani Zosia domyśla się, kim jest Flatower, niech go po prostu zapyta,
            przedstawiając się np. telefonicznie, listownie lub w prywatnym mailu. A tak
            wygląda to po prostu na cienką publiczną prowokację i tak zostało przeze mnie
            potraktowane. Czy naprawdę kulturalna osoba nie wie, że obowiązują pewne formy?
            2. Powiem szczerze, nie wierzę ani w Pani Zosi choroby, a w rentę, ani tym
            bardziej w niewinność pytania. Może jestem niewychowany [na pewno przez
            czerwonych], ale piszę otwartym tekstem i każdy na tym forum wie, z kim ma do
            czynienia, pani Zosia też. Nie szanuję ludzi, którzy pozwalają sobie na
            osobiste wycieczki, kryjąc się za pseudonimem.
            3. Co do mojego zdrowia to nie Pani sprawa, publicznie o swoich osobistych
            sprawach się nie wypowiadam. To też kwestia kultury.
            4. W sprawie czerwonych mam tę samą opinię co w sprawie wszystkich ludobójców -
            zwolenników totalitarnych ideologii.
            5. Moje relacje z niektórymi działaczami PO to nie Pani Zosi interes.
            6. Droga Pani, nie wszyscy na tym forum tylko plotkują, niektórzy wymieniają
            poglądy.
            7. Jestem załamany, że nie chce Pani ze mną plotkować.
            • madame4 Re: plotkowanie a dyskutowanie 22.02.06, 21:09
              jest Pan haniebnie smutny Panie TYKA...że też tacy "ludzie" chodzą o
              ziemi...czyzby Pan miał jakieś niespełnione ambicje i wyżywał sie przez nie na
              tym forum?
              Poprawy zdrowia życze!!!

P.S. Pani Zosiu!!! A Pani życzę mimo wszystko pogody ducha!!!
          • johnscott Zachowaj twarz, tyka 22.02.06, 20:47
            Myślę, że po takim dictum, pan Tyka 5 powinien opuścić w niesławie to forum. Do
            innych forumowiczów apeluję - nie otwierajcie jego postów. Niech sobie sam je
            czyta...
            • tyka5 Cenzor - jaś 22.02.06, 20:51
              Pozdrawiam zwolennika tolerancji inaczej.
    • elmek PAX!!! 22.02.06, 21:33
      Apeluję do wszystkich o powstrzymanie negatywnych emocji.

Bywalcy Forum znają odzywki Tyki, ale wcale się nie dziwię, że nowa osoba może
      być zniesmaczona. Tyka z całym szacunkiem, ale dobitnie dajesz do zrozumienia,
      że działasz według zasady "kto nie ze mną, ten przeciwko mnie". Nie znasz osoby,
      nie spodobała Ci się od pierwszego wejrzenia, to luuu ją w twarz! Wybacz, ale
      tak to właśnie wyglądało :-( Powiedz czym się różni pytanie o kandydowanie na
      fotel burmistrza przez Flatowera od Twojej sugestii jakobym ja miał na ten urząd
      kandydować (wątek "Jeśli nie Wełniak, to kto?")? Czy w związku z tym, Twój
      docinek to aby nie przejaw hipokryzji? Posiadasz niebywały dar zjednywania sobie
      ludzi, pozazdrościć...
      • tyka5 Re: PAX!!! 22.02.06, 22:53
        1. Musieliby Ciebie nowi poznać ze starych postów i pod innymi nickami.
        2. Nie ja założyłem wątek o Wełniaku, tylko Ty i na Twoje pytanie o nowego
        burmistrza wskazałem Ciebie jako swojego faworyta, cyt."Stawiam na Ciebie,
        Elmek." Nie stawiałem podpuszczalskich pytań jak Pani Zosia, tylko wprost sobie
        z Ciebie zakpiłem, bo wiem, że masz ochotę "na chwileczkę zapomnienia".
        3. Nie sądzę, aby "Pani Zosia" była nową osobą na tym forum. Myślę, że jest
        gorliwą czytelniczką pogardzanego przeze mnie "Przeglądu" i takiej
        samej "Angory" - gazet, które robią ludziom wodę z mózgu. Lem jako felietonista
        Przeglądu to zupełnie zdziczała dziś postać.
        4. Wybitny pisarz-publicysta Stanisław Cat-Mackiewicz mawiał ponoć, że chciałby
        aby po jego śmierci wspominano, że miał tylko wrogów. Miało to według niego być
        świadectwem jego bezkompromisowości. Podobnie sprawę stawia Władimir Bukowski,
        dysydent rosyjski, którego czerwoni za nieprawomyślne poglądy wiele
        lat "reedukowali", tzn. wg Pani Zosi wychowywali, w łagrach i psychuszkach.
        Bukowski wyjawia, że ilekroć tłum idzie w jedną, on kieruje się w przeciwną
        stronę. "Większość nigdy nie ma racji." - stwierdza Bukowski. Na tym forum
        również. - dodam od siebie.
        5. Mnie wystarczy, że mam szacunek kilku ludzi, którzy wiedzą co to honor i
        mają zmysł moralny.
        • fazarro "daj se siana" 22.02.06, 23:45
          "Mnie wystarczy, że mam szacunek kilku ludzi, którzy wiedzą co to honor i
          mają zmysł moralny"
          moze sie czegos od nich nauczysz......kto ci powierzyl swoj glos?
          czyzby ci co glosowali na begerowa?
          zachowujesz sie jak burak a powinienes dac mi przyklad (z racji swojego
          stanowiska) cienki bolek jestes
          • johnscott Re: "daj se siana" 23.02.06, 14:14
            Fazzaro zaskakujesz mnie.. Dobry kierunek obrałeś.
        • elmek Re: PAX!!! 23.02.06, 07:36
          > 1. Musieliby Ciebie nowi poznać ze starych postów i pod innymi nickami.

Pomówienie - na Gazecie mam jedno i tylko jedno konto od kilku lat.

> 2. (...)bo wiem, że masz ochotę "na chwileczkę zapomnienia".

Skąd Ty możesz wiedzieć na co ja mam ochotę? To, że ubzdurałeś sobie coś na mój
          temat, świadczy tylko o Twoim zaślepieniu.

> 3. Nie sądzę, aby "Pani Zosia" była nową osobą na tym forum. Myślę, że jest
          > gorliwą czytelniczką pogardzanego przeze mnie "Przeglądu" i takiej
          > samej "Angory" - gazet, które robią ludziom wodę z mózgu.

Pewności nie masz, ale prewencyjny atak nie zaszkodzi.

> Bukowski wyjawia, że ilekroć tłum idzie w jedną, on kieruje się w przeciwną
          > stronę. "Większość nigdy nie ma racji." - stwierdza Bukowski. Na tym forum
          > również. - dodam od siebie.

To co powiesz o większości, która wybrała PiS, albo o PiSowskiej większości w
          Parlamencie? Zaraz się pewnie dowiemy, że istnieje właściwa i niewłaściwa większość?

Nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać, bo jesteś nieuleczalny w swej nienawiści
          do wszystkich, z którymi jest Tobie nie po drodze. Chciałbym tylko byś z
          szacunkiem odnosił się do innych...
          Mimo wszystko pozdrawiam.
    • tyczka5 Re: pytanie do pana Flatower 22.02.06, 22:37
      Pozdrawiam Pana Tykę 5, Panią Zosię co ma rentę również. Kochani przeproście
      się.
    • flatower Re: pytanie do pana Flatower 26.02.06, 17:07
      Zakończę ten wątek prośbą do ciekawskiej Pani Zosi aby, tak jak sugeruje Tyka
      Pani Zosia wysłała maila na mój adres flatower@gazeta.pl i podała swój telefon
      kontaktowy. Oczywiście nie służbowy, gdyż ten znam, ale prywatny.
      • flatower Re: pytanie do pana Flatower 03.03.06, 20:55
        Pani Zosia nie odpowiada!
        • johnscott Re: pytanie do pana Flatower 06.03.06, 07:36
          Flatoiwer, chyba pomyliłeś forum. Dla dzieci jest gdzie indziej..
      • flatower Re: pytanie do pana Flatower 06.03.06, 18:33
        Myślę że nie jest to forum dla dzieci: "inaczej"!
      • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 09.03.06, 20:48
        Mam pytanie do Flatowera. Co zrobiłby aby w Złotowie powstały nowe miejsca
        pracy, liczone w setki? Nie chodzi mi tu o banały o inwestorach tylko o
        konkrety. Czy ma jakieś doświadczenie w tej dziedzinie? Krytykować jest łatwo.
        • flatower Re: pytanie do pana Flatower 10.03.06, 22:36
          Zapytaj redaktora z Twojej redakcji! To oświecony Facet!Jak śpiewa DŻEM:"W
          drodze do nieba semafory :"Wjazd".Otwórz się na nowe myśli! Wyjdź z redakcji i
          sie przewietrz.
          • prawdziwyantykomunista Re: pytanie do pana Flatower 12.03.06, 07:39
            Dobre, dobre. To było dobre Flatower.
            • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 12.03.06, 22:08
              Panie Flatower.Pytałem o konkrety licząc na ciekawą rozmowę a Pan mi tekst
              piosenki cytuje.Może na tym poziomie pogadamy. Co Pan sądzi o
              tekście: "Marzenia lat uskrzydlą nas, szeregów nikt nie zliczy. Wzniesiemy
              gmach, słoneczny gmach. My, szczęścia przodownicy".Czy to nie na czasie? Czy
              nie czas na zmiany? Czy mogę liczyć na taką odmianę w Złotowie /d. Flatow/?
              • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 12.03.06, 22:57
                Nie czekam jednak odpowiedzi. Spędziłem tu tydzień i stwierdzam, że szkoda
                czasu na taką dyskusję.Są inne ciekawe tematy obok a więc daruję sobie
                " niewolnictwo", "AL" "pytanie do p. Flatower", "kto po Wełniaku".Pozdrawiam
                wszystkich którzy nas czytali.
                • tyka5 Re: pytanie do pana Flatower 12.03.06, 23:21
                  Po "pani Zosi" kolejny fantom rozpływa się.
                  • flatower Re: pytanie do pana Flatower 14.03.06, 07:02
                    Nie tak łatwo będzie mu zniknąć. Na jego nieszczęście znam się na wywoływaniu
                    takich duchów.
                    • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 14.03.06, 19:16
                      Panie Flatower, nie zamierzam znikać.Nie chce mi się tylko z Panem gadać. Jak
                      napisałem byłaby to zwykła strata czasu. Ja nie muszę leczyć frustracji i nie
                      mam chorej nienawiści do tych, którzy myślą inaczej. Pisze Pan o swoich
                      osiągnięciach. Może one sa duże ale tylko z Pańskiego punktu widzenia. Bo co
                      Pan osiagnął takiego by uważać się za lepszego od innych a co gorsza-
                      mądrzejszego.Co Pan ma do zaoferowania innym, skoro jeszcze nic Pan nie dokonał?
                      Są tu na forum normalni ludzie, którym obca jest agitka. Z nimi pragnałbym
                      rozmawiać.Powtarzam. Jeśli ma Pan program to niech Pan wyjdzie do ludzi a nie
                      obszczekuje ukryty pod nickiem. Pisząc to nie oceniam Pana jako człowieka ale
                      Pańską działalność publiczną i na tym forum.
                      • flatower Re: pytanie do pana Flatower 14.03.06, 20:36
                        Nie polemizuję z tchórzami którzy zniesławiają i nie mają odwagi.Miałeś szanse
                        na męską postawę wysyłając list na adres flatower@gazeta.pl aby skierować
                        przeprosiny. Nie wykorzystałeś takiej możliwości.Zamiast tego plułeś dalej.
                        Toteż kieruję sprawę tam gdzie należy. Zapuka ktoś do Ciebie, z pismem
                        procesowym.. Znam Cię redaktorze z imienia i nazwiska. To tyle. Dla mnie na tym
                        forum ta sprawa się kończy.
                        • fazarro Re: pytanie do pana Flatower 14.03.06, 23:53
                          dzieciaki :P
                          • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 15.03.06, 00:04
                            zadałem pare pytań i nie ma odpowiedzi- takze o pisanie w godzinach pracy. Z
                            domu czy z firmy? Smieszny jest Pan Flatower. Takze z tym nickiem- choć może
                            tradycja niemieckiego Flatow jest Mu tak bliska.Moja gosposia z tych pogróżek
                            nie może powstrzymać sie od śmiechu. I chce On aspirować do fotela burmistrza?
                            • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 15.03.06, 00:18
                              Tak trzymać- wszystkiemu są winni żurnaliści i nomen omen cykliści
                      • flatower Re: pytanie do pana Flatower 13.05.06, 19:05
                        Zleciłem zbadanie wypowiedzi pewnej osoby ps.Skraj100.Wyniki w redakcji!
                        Rewelacja! Taki dziadek, a tak psuje powietrze!
                        • elmek Re: pytanie do pana Flatower 14.05.06, 00:15
                          Nie może być! Komu zleciłeś takie dochodzenie? Czyżby to pierwszy sukces Urzędu
                          Antykorupcyjnego? A może sam minister Ziobro maczał w tym palce? ;-P
                          • adasieniek Re: pytanie do pana Flatower 14.05.06, 08:37
                            na pewno Ziobro przysłał go z jakimś pismem;) to teraz modne ;)
                            • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 14.05.06, 10:49
                              Flatower - i co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
                              Walnałeś jak łysy o beton. Dla mnie- wiekowo to Ty jesteś dziadkiem.
                              Brzydzisz sie Wyborczą a jestes na jej portalu. A także widzę że masz tam
                              układy:) Jak Ci juz pisano tutaj: weź rower i zrób 1000 km. To Ci wychodzi, bo
                              rozum masz zapewne w nogach.
                              • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 14.05.06, 13:27
                                Już wiem. Jak zostanę złapany trafię do złotowskiego aresztu zapewne. Ciekawe
                                jak bedzie mnie w takim przypadku traktować administracja?
                                Lecz ja nie wstydzę sie swoich poglądów. Dlatego Panie Flatower proponuję
                                abyśmy sie przedstawili z nazwiska i korespondowali na forum bez ukrywania się
                                pod nickiem.
                                W takim przypadku co najwyzej bedzie Pan tylko kopiował linki bo nie starczy
                                Panu odwagi na to by krytykowac wprost tych na których Pan napada z ukrycia.
                                Pozdrawiam.
                                • flatower Re: pytanie do pana Flatower 14.05.06, 18:16
                                  Nie będę polemizował w takim tonie.Poza tym nie jest Pan w stanie mnie obrazić.
                                  Co do przedstawiania się to proponowałem to już dawno.Mamy przecież zaległości.
                                  Mnie rozpoznają czyli nie chowam się za nickiem, a od dziś mogą i Pana
                                  rozpoznawać.Jeśli chodzi o kwestię wieku to nie metryka jest ważna.
                                  Znam "starców" 20-letnich i pod względem fizycznym i duchowym.Poza tym to adres
                                  Pan zna, a kawa i jakieś ciastka się znajdą.
                              • galicjanka1 Re: lepiej nie żartuj! 14.05.06, 22:29
                                Ostatnio jednego co uciekał dorwali bardzo szybko, bo dotarł tylko do Zwierzyńca
                                /podaję za AL/. Nie bardzo wiadomo jak udało mu się uciec z tej fortecy na pl.
                                Kościuszki. A Ciebie skraj100 już namierzyli, miej się na baczności!
    • zlotowianin Re: pytanie do pana Flatower 16.05.06, 20:46
      Kandydatem na burmistrza Złotowa z ramienia PIS ma być Pan Fidurski, pracujący
      dotychczas w Areszcie Śledczym w Złotowie.
    • skraj100 Flatower do kandydata na burmistrza 16.05.06, 20:54
      Jesli to prawda, że Pan Fidurski będzie kandydował na stanowisko burmistrza to
      Pan Flatower może przedstawić mu ostrze swojej krytyki wobec władz miasta a to
      z tej racji, że Pan Fidurski był i jest radnym Rady Miejskiej. Życzę Panu
      Fidurskiemu szczęścia a Flatowerowi by nadal był nieugietym recenzentem władz
      miejskich na forum
      • skraj200 Re: Flatower do kandydata na burmistrza 16.05.06, 22:31
        Matko Boska! Jeśli Flatower to W. Fidurski, a tak z wnioskuję z sarkastycznego
        maila mojego poprzednika, to niezłe szopki się tu szykują. Może warto w takim
        razie gdzieś opublikować wszystkie wypowiedzi jakie Flatower popełnił na tym
        forum przez cały okres jego trwania. Wiele z nich jest naprawdę interesująca.
        Niech ludzie wiedzą kto zamierza być ich burmistrzem. Panie radny zgadza się
        Pan? I czy od tej pory zamiast Flatower możemy do Pana zwracać się Panie radny
        Fidurski? Konwersacja byłaby znacznie milsza. Z drugiej strony jeśli nie jest
        Pan tym za kogo biorą Pana internauci to najmocniej przepraszam.
    • flatower Re: pytanie do pana Flatower 17.05.06, 19:19
      Amen!
      • skraj100 Re: pytanie do pana Flatower 17.05.06, 19:35
        Czyżby skraj 200 miał rację?
        PS. skraj 200 mogłeś obrać inny nick. Liczę na Twoja inwencję
        • sraj100 bądźmy bardziej kreatywni 17.05.06, 19:59
          Ja też.
          • skraj100 do osoby po nickiem sraj 100 17.05.06, 23:28
            obrałeś sobie wulgarny nick. Ale zmieniłeś nick a nie metodę. Po tym jak
            zamieszczasz linki przeciw PO poznaję, żeś Tyka albo jemu podobny - z tej samej
            stajni.
            A może to Flatower działa teraz pod innym nickiem?
            To forum ma służyć wymianie pogladów a nie przepisywania gazet albo bibuły
            partyjnej. Lecz jeśli ktos nie ma własnych poglądów to pozostaje mu głoszenie
            pogladów innych.
            Ps. W Złotowie byli ludzie z Gifhorn. Czy Flatower spotkał się z flatowerami z
            Gifhorn / flatowerzy to ziomkowie - dla niewtajemniczonych/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka