Dodaj do ulubionych

III LO w Ostrowie Wlkp.

IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 20.06.01, 11:42
Kto jest najciekawszym wychowankiem najlepszego w Ostrowie Wielkopolskim III LO
(tego przy ul. Wojska Polskiego)?
Obserwuj wątek
    • Gość: XL Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 20.06.01, 19:49
      Najlepsze w Ostrowie jest II LO na ulicy wrocławskiej, a najciekawszymi jego
      wychowankami są moje koleżanki oraz koledzy, a także ja nie chwaląc się.
      Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Lech T. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 212.244.176.* 10.08.01, 15:05
      Dziwne pytanie. Oczywiście, że ja.
      Pozdrawiam - Lech Trachimowicz
    • Gość: mały Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 13.08.01, 12:42
      Czy chodzi o liceum które miało nr 41? (Takie tarcze na rękawie kazali nosić.)
      • Gość: Lech T. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 212.244.176.* 14.08.01, 08:59
        Gość portalu: mały napisał(a):

> Czy chodzi o liceum które miało nr 41? (Takie tarcze na rękawie kazali nosić.)

Dokładnie tak. Dwniej ( jeszcze w latach 70-tych ), kiedy chodziłem do III Liceum
        obowiązywały następujące oznaczenia i czerwone tarcze (wtedy, gdy bardzo kazali
        nosić to przypinało się na specjalnych szpileczkach imitujących przyszycie -
        sprytne i łatwe do demontażu):
        - 39 - I L.O. zwane także męskim,
        - 40 - II. L.O. nazywane także zeńskim oraz
        - 41 - III L.O. znane także jako jedenastolatka.
        Pozdrawiam - Lech T.
        • Gość: boonki Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 07.10.01, 08:58
          trzecie liceum bylo do d... jak chodzilem tak te kilka lat temu. Zwlaszcza biol-
          chemia. Slyszalem jednak ze z aduzo i tak sie tam nie poprawilao. Skoro tak
          wspanilych ludzi jak Górecki polonista został stamtąd wyrzucony. A opinie
          szkoły robilismy my uczniowie nie nauczyciele, bo mimo wszystko chcielismy sie
          uczyc.
          Mam nadzieje ze moje dzieci beda juz chodzily do innych szkół niż ja.
          • Gość: Hektor Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 09.10.01, 10:20

chlopie co masz do biol-chem ja chodzilem i bylo zajebiscie a mojua
            wychowawczynia byla meduza czyli wierzchulowa.bylo klawo jak xcholera i ten
            okres wspominam najlepiej . bylo duzo niezlych nauczycieli , niezla byla
            ruda mialem z nia matme , lisowa od gegry byla niezla aparatka , o switale
            z polaka nie wspomne bo tak nam zalazla za kosc ze ja zmienilismy w 4 klasie
            na goreckiego
            • Gość: E.Wa. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 09.10.01, 12:57
              Ojciec pamięta świetnego polonistę pana Suszyckiego. Pyta co z nim?
              • Gość: hektor Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 15.10.01, 17:25

ano mieszka chyba kolo basenu dalej w budynku 3 l.o.
                czy zona jego zyje nie wiem bo byla ciezko chora...
              • Gość: WMI Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 195.112.95.* 13.10.03, 15:30
                Chodzil w berecie z antenka ;). Mialem z nim PNOS, biedny chlop musial ludziom
                takie bzdury opowiadac, rozumiem, ze to tylko dla kasy, a nie z przekonania ...
                A III ??? Nawet przyzowitej strony internetowej nie ma ... A wiecie kto tam
                jest teraz dyrektorem ??? Niejaka Tomalak, uczyla nas przysposobienia do zycia
                w rodzinie, ha ha ha !!!

W.
                • Gość: terkol Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 08:34
                  Cześć!
                  Ja też chodziłam do III i wspominam tę szkołę mile, chociaż klasę miałam do
                  d....
                  Pamiętam Suszyckiego,super była babka od gegry -chyba Szulcowa(wiem, że
                  zmarła :(, a biologię miałam z super profesorem Bubkiem - wiem, że też nie
                  żyje.Tomalakowej nie pamiętam.
                  Suszycki mnie uczył w IV klasie WOSu czy czegoś takiego.
                  To były fajne czasy...
                  Ostrów odwiedzam - mam tam babcię, i zawsze ogarnia mnie nostalgia
                  Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka