Gość: wiedźma IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 20.06.01, 11:42 Kto jest najciekawszym wychowankiem najlepszego w Ostrowie Wielkopolskim III LO (tego przy ul. Wojska Polskiego)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XL Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 20.06.01, 19:49 Najlepsze w Ostrowie jest II LO na ulicy wrocławskiej, a najciekawszymi jego wychowankami są moje koleżanki oraz koledzy, a także ja nie chwaląc się. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech T. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 212.244.176.* 10.08.01, 15:05 Dziwne pytanie. Oczywiście, że ja. Pozdrawiam - Lech Trachimowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 13.08.01, 12:42 Czy chodzi o liceum które miało nr 41? (Takie tarcze na rękawie kazali nosić.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech T. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 212.244.176.* 14.08.01, 08:59 Gość portalu: mały napisał(a): > Czy chodzi o liceum które miało nr 41? (Takie tarcze na rękawie kazali nosić.) Dokładnie tak. Dwniej ( jeszcze w latach 70-tych ), kiedy chodziłem do III Liceum obowiązywały następujące oznaczenia i czerwone tarcze (wtedy, gdy bardzo kazali nosić to przypinało się na specjalnych szpileczkach imitujących przyszycie - sprytne i łatwe do demontażu): - 39 - I L.O. zwane także męskim, - 40 - II. L.O. nazywane także zeńskim oraz - 41 - III L.O. znane także jako jedenastolatka. Pozdrawiam - Lech T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boonki Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 07.10.01, 08:58 trzecie liceum bylo do d... jak chodzilem tak te kilka lat temu. Zwlaszcza biol- chemia. Slyszalem jednak ze z aduzo i tak sie tam nie poprawilao. Skoro tak wspanilych ludzi jak Górecki polonista został stamtąd wyrzucony. A opinie szkoły robilismy my uczniowie nie nauczyciele, bo mimo wszystko chcielismy sie uczyc. Mam nadzieje ze moje dzieci beda juz chodzily do innych szkół niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 09.10.01, 10:20 chlopie co masz do biol-chem ja chodzilem i bylo zajebiscie a mojua wychowawczynia byla meduza czyli wierzchulowa.bylo klawo jak xcholera i ten okres wspominam najlepiej . bylo duzo niezlych nauczycieli , niezla byla ruda mialem z nia matme , lisowa od gegry byla niezla aparatka , o switale z polaka nie wspomne bo tak nam zalazla za kosc ze ja zmienilismy w 4 klasie na goreckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.Wa. Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 192.168.2.* / *.bcz.com.pl 09.10.01, 12:57 Ojciec pamięta świetnego polonistę pana Suszyckiego. Pyta co z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.promax.media.pl 15.10.01, 17:25 ano mieszka chyba kolo basenu dalej w budynku 3 l.o. czy zona jego zyje nie wiem bo byla ciezko chora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: 195.112.95.* 13.10.03, 15:30 Chodzil w berecie z antenka ;). Mialem z nim PNOS, biedny chlop musial ludziom takie bzdury opowiadac, rozumiem, ze to tylko dla kasy, a nie z przekonania ... A III ??? Nawet przyzowitej strony internetowej nie ma ... A wiecie kto tam jest teraz dyrektorem ??? Niejaka Tomalak, uczyla nas przysposobienia do zycia w rodzinie, ha ha ha !!! W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terkol Re: III LO w Ostrowie Wlkp. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 08:34 Cześć! Ja też chodziłam do III i wspominam tę szkołę mile, chociaż klasę miałam do d.... Pamiętam Suszyckiego,super była babka od gegry -chyba Szulcowa(wiem, że zmarła :(, a biologię miałam z super profesorem Bubkiem - wiem, że też nie żyje.Tomalakowej nie pamiętam. Suszycki mnie uczył w IV klasie WOSu czy czegoś takiego. To były fajne czasy... Ostrów odwiedzam - mam tam babcię, i zawsze ogarnia mnie nostalgia Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś