malen_a 04.01.05, 10:58 dotychczas stosowalam lakier do dec. z creativehobby, ale teraz go nie maja a ja nie wiem czy moge go zastapic; czyms co moge kupic w obim czy innym sklepie budowlanym pomozecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: lakier akrylowy 04.01.05, 11:02 No jasne że można, wychodzi dużo taniej, trzeba troszkę pogrzebać po półkach, ale na pewno znajdziesz coś. Odpowiedz Link
zeberka2 Re: lakier akrylowy 04.01.05, 11:07 Mi się też skończył creativehobby i kupiłam w Obi lakier akrylowy "OBI" błyszczący i satynowy w takich chyba 0,5l puszkach. Wygląda bardzo dobrze. Majka Odpowiedz Link
anek.anek Re: lakier akrylowy 04.01.05, 11:47 a od początku uzywam innego lakieru. Tylko kup sobie mniejsze opakowanie, bo w dużej puszce po otwarciu, po jakimś czasie może zgęstnieć na dole i mogą się robić grudnki przy malowaniu. Trzeba go porządnie wymieszać - to doświadczenia z innych prac, nie decupage'owych Odpowiedz Link
lola211 Re: lakier akrylowy 04.01.05, 22:23 Uzywam lakieru Dukra i Domaluxa, do kupienia w chemicznym czy budowlanym. Odpowiedz Link
kasicaaa a czy w takim razie 05.01.05, 09:45 można też gdzie indziej kupić ten lakier do spękań i ten drugi podkładowy do decupage? Bo po tych waszych wszystkich postach strasznie mam ochotę spróbować (hi hi nawet już bultelki umyłam) ale się okazało że na creativehooby akurat nie ma a ja się niecierpliwa cóś zrobiłam Odpowiedz Link
kragmel Re: a czy w takim razie 05.01.05, 09:57 lakier do spękań niektórzy kupują w marketach budowlanych. w castoramie nie widziałam, ale może w obi albo praktikerze być. na forum on bywa zwany klakierem i pod tą nazwą poszukałabym przez wyszukiwarkę. można go też kupić w empiku "sztuka rodzinna". czy lakier podkładowy do decoupage to haftgrund? on działa jako klej, więc możesz użyć czegoś innego (wikolu, białka, kleju biurowego). Odpowiedz Link