Dodaj do ulubionych

PLAID-pytanie techniczne

05.02.05, 19:02
no i stalo sie....wyszukiwarka mnie zawiodla...dziewczyny,moze ktoras z was
ma doczynienia z farbami firmy PLAID???a dokladnie chodzi mi o Gallery Glass
(wiem wiem powinnam zapytac na forum "malowanie na szkle",ale zauwazylam,ze
niektore z was wystepuja na obu forach wiec nie chce sie
powtarzacsmile)))))...no wiec czy te farbki trzeba wypiekac????niestety na
butelce nic nie jest napisane.Sprawdzalam tez strone producenta i tez nic...z
wlasnego doswiadczenia pamietam,ze po pomalowaniu i wyschnieciu
butelki,wszystko mozna bylo zdrapac...znaczy farba zupelnie sie odkleila...i
jeszcze jedno pytanie dziewczyny,"combing tool"...co to moze byc??? wiem,ze
ma to sluzyc dokladnemu i rownemu rozprowadzeniu farby,ale to zamiast
pedzla???? hmmmm bylabym baaaaardzo wdzieczna za infosmile))
pozdrowkismile))
Obserwuj wątek
    • fridolino Re: PLAID-pytanie techniczne 06.02.05, 16:17
      ja tez sie kiedys zastanawialam, ale mi wydaje sie ze one sa do wypieku jednak, bo widzialam w innym sklepie farbki zelowe i byly inne. Pewnosci nie mam, ale to tak z moich rozmyslan :]
      • bagatricks Re: PLAID-pytanie techniczne 07.02.05, 06:34
        jednak zaryzykuje i upieke moje dzielo,bo wymazialam butelke na probe i po 3
        dniach farba wciaz latwo sie zdrapuje,a nie sadze zeby wymagalo to dluzszego
        suszenia......podpytam jeszcze w sklepie..moze cos beda wiedzieli....
    • pasjonatka1 Re: PLAID-pytanie techniczne 07.02.05, 08:44
      NIE WYPIEKAJ!!!!!!. Jeśli są to farby o mlecznym kolorze to napewno są to
      żelowe do window color i nie wolno ich wypiekać (zatrucie!!!!!!). Zgadza się że
      są one inne niż pozostałe na rynku, ale są bardzo dobrej jakości i te inne to
      do pięt nie dorastają Plaidowi. Jak dobrze (cienko i równo) pomalujesz to będą
      wyglądały jak spirytusowe przeznaczone do wypiekania. Moje dzieła dobrze się
      trzymają mimo upływu czasu i codziennego korzystania. Końcówka butelek tych
      farb umożliwia dokładne nakładanie ale ja osobiście wolę malować bardzo cienkim
      pędzelkiem. Pozdrawiam
      • bagatricks Re: PLAID-pytanie techniczne 07.02.05, 17:58
        no zgadza sie te farbki maja mleczny kolor i zasychaja na zelowy...znaczy
        przezroczysty,ze mozna nimi witraze malowac.....sluchaj kochana moja skoro
        mowisz zeby nie wypiekac to jak to cholerstwo wysuszyc??? bo powiem szczerze ze
        mnie drazni jak przycisne paznokciem i zostaje slad...jakos mam wrazenie ze
        wszystko zlezie,a chce malowac przedmioty uzytkowe...
        pozdrowkismile))))
        • pasjonatka1 Re: PLAID-pytanie techniczne 08.02.05, 09:01
          Więc Cię nie pocieszę, jeśli malowałaś dość grubo to kicha- nawet po roku jak
          wbijesz paznokieć to ślad zostanie. Jeśli pomalujesz cienko (co nie zawsze daje
          pożądany efekt) to będzie lepiej. Ja poprostu nie wbijam paznokci i już, bo
          farbki mają super kolory i dobrze się nimi pracuje. A gdzie je kupujesz bo u
          plastyków na Mazowieckiej to mają ich coraz mniej i mówią że już nie będą
          sprowadzać? Pozdrawiam
          • bagatricks Re: PLAID-pytanie techniczne 08.02.05, 18:58
            Loj ja to mam te farbki w kazdym sklepie z artykulami malarskimi,a to z tego
            wzgledu ze mieszkam za wielka woda....ostatnio na stronie Plaid wypatrzylam
            caly zestaw 17 butelek farb,combing tool,scooping tool i wzory za 23 USD ...i
            tak licze ze jest to niezly interes.Jakbys byla zainteresowana to oferuje pomoc
            w zakupie(bezinteresownie oczywisciesmile)))))))
            • pasjonatka1 Re: PLAID-pytanie techniczne 09.02.05, 09:34
              Bardzo Ci dziękuję za tak miłą ofertę pomocy. Ty to masz dobrze, sklepów,
              materiałów i książek bez liku, a tu bryndza straszna z niektórymi rzeczami. Jak
              coś będę potrzebować to zamailuję do ciebie jeśli się zgodzisz. O rany już mnie
              pali żeby Cię prosić o to i o to i o tamto. Stop. Jeszcze raz wielkie dzięki i
              napewno się odezwę. Pozdrawiam z nad Wisły.
              • bagatricks Re: PLAID-pytanie techniczne 10.02.05, 17:48
                masz racje troche tego tutaj jest...ostatnio znalazlam wieeeeelki supermarket z
                produktami do rekodziela..chyba ze 3 godziny w nim buszowalamsmile)) jedyne czego
                brakuje to serwetki.Maja tu co prawda specjalny papier do decoupage ale wzory
                nie ciekawe...w kazdym badz razie jak bedziesz cos potrzebowala to smialo pisz
                na mailasmile)
                pozdrowki
                • pasjonatka1 Re: PLAID-pytanie techniczne 11.02.05, 08:52
                  No to naprawdę zazroszczę i dzięki za możliwości jakie przede mną otworzyłaś.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka