kasiaba1 21.04.05, 13:11 Czy ktos z Was używał do decoupage farb Dekoral?? Jakie macie wrażenia?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reni_aferka Re: Farby Dekoral... 21.04.05, 13:16 ja niechcaco jak zaczynalam kupilam kilka puszek emalii Dekoral ..i dziwilam sie ze nie peka ;P Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Farby Dekoral... 21.04.05, 13:29 Reni... a to była emalia AKRYLOWA, na bazie wody? Bo emalia akrylowa Dulux pęka az za dobrze. Jeśli mogłabys zerknąć na puszeczkę co to było, byłabym wdzięczna. Po dochodzeniu na strone Duluxa- emalia akrylowa to Akrylux, czy to taka była?? Odpowiedz Link
reni_aferka Re: Farby Dekoral... 21.04.05, 13:42 pęka ??????? tak to jest ta Akrylux ... ale ja co do tej "akrylowatosci" mialabym zastrzezenia. Pedzla po tym domyc nie mozna. Niby to jest wodorozczenczalne.... ale teraz mam Sniezke i jest super. Tego dekorala komus oddam do malowania szafek w piwnicy ;P Odpowiedz Link
gosik283 Re: Farby Dekoral... 22.04.05, 17:18 Ja uzywałam Dekorala i uważam że jest bardzo dobry, lepszy od Duluxa (Kolory Świata) który jest strasznie gęsty i nie pęka tak ładnie jak poprzedni. Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Farby Dekoral... 22.04.05, 17:40 Czyli co mam kupić?? DEKORAL AKRYLUX czy AKRYLIT W ?? ta pierwsza to emalia, druga emulsja. Bo jeśli chodzi o Duluxa, pękają obie... ale wydaje mi się że Dekoral powinien być tańszy. Powiedzcie, bo przecież nie spytam w sklepie "Czy ta farba dobrze pęka??" Ale byłby ubaw Odpowiedz Link
jaagni Re: Farby Dekoral... 22.04.05, 18:05 Może pęknięcia zależą od tego czym się pęka. Ja mam właśnie akrylux Dekorala do drewna i metalu, a pękam jednoskładnikowym Cracle Country Stamperii. Pęka bez problemu ..początkująca aga Odpowiedz Link
gosik283 Re: Farby Dekoral... 23.04.05, 02:03 Dla mnie też jest lepszy DEKORAL AKRYLUX , kraka mam jedoskładnikowego Talensa i dwuskładnikowego Maimeri Gośka Odpowiedz Link
mamusia_piotrusia5 Re: Farby Dekoral... 23.04.05, 08:21 Ja od początku maluję tylko Duluxem (zostało z malowania mieszkania więc szkoda kupować nowe)i musze przyznać że jest rewelacyjny, pękają na nim wszystkie kraki (bynajmniej Stemperii i jedno składnik.Rayhera)no chyba że żle craka położę. Jednak wydaje mi się że dużo zależy od temperatury (jak jest zimno to pęka słabo albo ogóle, co zapewne wiecie). Tak na marginesie to bardzo dobrze maluje się Duluxsem puszki, jezeli dodamy dorobinę medium pictorico Stemperii nie ma pęcherzyków i farba jest jakby satynowa. Innych farb nie prubowałam bo z tej jestem zadowolona. Oto moje spostrzeżenia Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę powodzenia mamusia_piotrusia Odpowiedz Link
taeta Re: Farby Dekoral... 23.04.05, 09:43 Ja rowniez ja poprzedniczka maluje farbami duluxa i jestem zadowlona. nie moge porownywac, bo do tej pory bawilam sie tylko ta firma poza tym maja swietne kolory, szybko schna i nie smierdza ;p Odpowiedz Link
malen_a Re: Farby Dekoral... 26.04.05, 09:05 korzystam z dekorala mam porownanie tylko ze sniezka i z duluxem ta pierwsza byla za zadka, ostatni za gesty a dekoral jest w sam raz Odpowiedz Link
tinka_27 Re: Farby Dekoral... 26.04.05, 11:05 Witam... z radością donoszę iż sprawdzają się też farby POLIFARBU . Ostatnio wypróbowałam akrylową , nazwa o ile dobrze pamiętam Kalorynka ... ( została po malowaniu kaloryferów ..hi, hi !) Kurcze , ale popękała !!!! Super ! Szybko schnie i nie ma właściwie zapachu . Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Farby Dekoral... 26.04.05, 11:17 Heeeeeeeeeee, a ja nawet w pobliżu Polifarbu mieszkam i nawet pomyslałam że tam muszę zajrzeć (mają sklep firmowy) Odpowiedz Link