ibisek1 09.09.06, 11:01 Witam, czy nie wiecie gdzie można kupić materiały do wykonania rzeczy przedstawionych w gazetach: Anna, RICO, itp? Chodzi mi głównie o obrusy i serwety z wrobionym splotem typu aida. Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamand Re: Obrusy i serwety z Anny 09.09.06, 11:06 w dobrych pasmanteriach nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale w Bocianie (lublin i W-awa) takie mają, ale to jest bardzo drogie np. metr taśmy aida o szer. 10cm jest droższy niż metr materiału 1,5m szer. Odpowiedz Link
mamoon1 Re: Obrusy i serwety z Anny 09.09.06, 12:30 musisz uzbroić się w cierpliwość, jak zamówisz w sklepie mającym ofertę f-my Coats, to potem sklep zamawia w hurtowni, a hurtownia w Niemczech i to trochę trwa, no chyba, że jakimś cudem zamówisz popularny wzór, który się sprzedaje i jest na stanie Odpowiedz Link
abi1412 Re: Obrusy i serwety z Anny 09.09.06, 19:54 Obrusy i serwety do wzorów Rico prowadzi pasmanteria wysyłkowa HOBBY STUDIO. Trzeba zamówić ich katalag, a później dokonać zamówienia . Oferta jest ogromna. Firma profesjonalna, ja mam dobre zdanie po paru zrealizowanych zamówieniach. Zgadzam sie to nie jest tanio, za to jakość świetna. Ostatnio udało mi sie kupić lniane obrusy różnej grubości w wstawkami aidy w sklepie z firanami. W moim mieście akurat łączą taki asortyment. Odpowiedz Link
ibisek1 Re: Obrusy i serwety z Anny 09.09.06, 22:06 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Urlop w tym roku spędzałam w Niemczech i odwiedziłam tam tyle pasmanterii i sklepów dla hobbystów ile sie tylko dało. Oczywiście bardzo ciężko mnie było stamtąd wyciągnąć... Pasmanterie w Niemczech są świetnie zaopatrzone i właśnie tam kupiłam 2 obrusy i kilka magazynów RICO. I oczywiście mam więcej pomysłów, ale w Polsce materiałów brak... Cóż, trzeba będzie się na weekend znów wybrać. W końcu z Wrocławia nie jest aż tak daleko. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Ewa Odpowiedz Link