zemfiroczka 13.03.09, 11:34 czytasz? ;) Wybieram sie do biblioteki - co Misiaczki czytacie i polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stentonik Re: A co teraz.... 13.03.09, 11:35 takie tam pierdy w kuchni by zemfiroczka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 13.03.09, 11:38 stentonik napisał: > takie tam pierdy w kuchni by zemfiroczka ;) Anieeeee, to juz znam, czytałam kilka razy i już mnie nudzi ;)P a cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: A co teraz.... 13.03.09, 11:43 Nepomucka! i goraco polecam, całą serię Niedoskonałe/doskonałe.. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 13.03.09, 12:05 teqilaa napisała: > Nepomucka! Nepomucką, to kiedyś konspiracyjnie wyniosłam z biblioteki jak chodziłam na koło biblioteczne, bo sie wstydziłam wypozyczyć ;)P Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: A co teraz.... 13.03.09, 12:14 Amerykańscy bogowie Gaimana są w tej chwili u mnie na tapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: A co teraz.... 13.03.09, 12:43 a dlaczego sie wstydziłas?! To polecam Irvinga :) Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 13.03.09, 15:37 drzejms-buond napisał: > "sekret" ...po raz kolejny A jakiegoś autora to ma? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: A co teraz.... 13.03.09, 15:38 miasta.gazeta.pl/krakow/1,42699,3100383.html "Długi marsz" S.Rawicza Odpowiedz Link Zgłoś
mariol37 Re: A co teraz.... 13.03.09, 21:49 Simon Kiernicki "ścigany" Arthur Golden "wyznania gejszy" tak na zmianę...hihi Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: A co teraz.... 13.03.09, 23:53 pminnesota napisał: > Jim Beam... on the rocks! Klasyka, lubie do niej wracać Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 14.03.09, 13:51 mariol37 napisała: > Arthur Golden "wyznania gejszy" tak na zmianę...hihi A czytało się w czasach fascynacji Dalekim Wschodem ;) - całkiem niezła była. Już wiesz dlaczego miały takie fryzury i malowane z tyłu szyje i do czego słuzyla czerwona wstążka? ;)) Btw - film też mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: A co teraz.... 14.03.09, 14:05 Coś lekkiego przyjemnego a niegłupiego? Może więc coś z Marcina Bruczkowskiego? Ostatnio wydał "Radio Yokohama", ale być może lepiej było by zacząć od kultowego chyba "Singapur 4-ta rano" (swoją drogą podstawowego do dzisiaj przewodnika po Singapurze dla wybierających się tam Polaków - ja także trafiłem na Bruczkowskiego właśnie przez podróż na Daleki Wschód). POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: A co teraz.... 14.03.09, 19:18 "Bezsenność w Tokio", polecałbym od tego zacząć, przepiękny opis autostopu po Japonii. "Singapur 4 rano" jakiś miejscami dołujący. Radio Yokohama, jeszcze nie czytałem, jest w planach :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: A co teraz.... 15.03.09, 10:41 Heh, "Singapur..." jest o tyle dołujący o ile w dużym stopniu jest oparty na pewnych wydarzeniach z rzeczywistości. Po lekturze tej książki byłem w "Crazy Elephancie" i rozmawiałem z jedną z postaci tam opisanych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radow_praca Re: A co teraz.... 14.03.09, 21:22 Zależy co preferujesz. U mnie nieodmiennie na miejscu nr one Mario Vargas Llossa. W zasadzie wszystko ze szczególnym uwzględnieniem "Dnia kozła" oraz "Szelmostw niegrzecznej dziewczynki" Jeżeli coś lżejszego to dwie ksiązki. Obie Foletta "Filary ziemi" i kontynuacja po kilku latach "Świat bez końca" Dodatkowo moja zona podpowiada mi że dla kobiet to wciągające ostatnio są ksiązki Pam Jenoff czy jakoś tak. Dotychczas dwie sie ukazały Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 15.03.09, 16:43 radow_praca napisał: > Zależy co preferujesz. > U mnie nieodmiennie na miejscu nr one Mario Vargas Llossa. Przymierzam się do niego, szukałam nawet ostatnio w biblio "Pantaleon i wizytantki" i nie było. Czytałeś? Dobre? > Dodatkowo moja zona podpowiada mi że dla kobiet Jakoś nie bardzo przepadam za typowo kobiecymi książkami, choć czasem jakaś się zdarzy. Teraz czytam taka bardziej męską. I przegryzam ją inną symboliczną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radow_praca Re: A co teraz.... 15.03.09, 19:14 > Przymierzam się do niego, szukałam nawet ostatnio w biblio "Pantaleon i wizytan > tki" i nie było. Czytałeś? Dobre? Tak. Dobre choć nieco przewrotne. Z dużym przymrużeniem oka :) Jak można coś doradzić to zacznij od "romansu" czyli od "Ciotka Julia i skryba". "Pantaleon..." potem. Tak by dojśc do "Szelmostw niegrzecznej dziewczynki". To ostanie, jak mówi mój syn, miażdży system :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania9943 Re: A co teraz.... 15.03.09, 11:55 a ja za tydzien sie rozpakuje ;-0 tzn. moja druga corka przyjdzie na swiat i juz mi sil wystarcza tylko na romanse-na tapecie kochanice krola Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 15.03.09, 16:39 ania9943 napisała: > kochanice > krola To o Heńku VIII ? - jak o Tudorach to mogę czytać śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 15.03.09, 16:38 kolciag napisała: > jak zawsze i od zawsze Pratchett :) Nigdy nie mogę zapamiętać, jak sę nazywa koń śmierci.... Odpowiedz Link Zgłoś
rhelax Re: A co teraz.... 15.03.09, 19:41 "Cień wiatru" piękna, mądra z klimatem, mocno wciągająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: A co teraz.... 15.03.09, 22:54 richo napisał: > Taka... dotykajaca. > "Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to, co już masz w sobie" Po cytatach już mi się podoba, wpisuje na listę ;) cytaty.eu/zrodlo/cienwiatru.html Odpowiedz Link Zgłoś