Dodaj do ulubionych

narkomani w Puławach

IP: 172.16.1.* 21.03.02, 18:57
Czy też to zauważyliście, że niektórym ludziom Puławy kojarzą się przede
wszystkim z narkomanią, narkomanami? to smutne, nie?
jak to jest z tymi narkomanami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jank Re: narkomani w Puławach IP: *.pl 21.03.02, 22:08
      Dziwisz się?
      Był moment - tak gdzieś chyba na samym początku lat 80-tych kiedy Puławy miały
      najwyższą w Polsce śmiertelność z powodu narkotyków. Kompocik i zielsko to
      była specjalność regionu. Plus oczywiście klej.

Czy ktos wie jak jest teraz ?
      • Gość: hrabia Re: narkomani w Puławach IP: 172.16.3.* 22.03.02, 15:51
        dlaczego w ogóle taki wątek poruszyłem - nie wiem czy to że dorastałem w
        cieplarnianych warunkach (hi, hi) czy tez inne czynniki (mieszkanie raczej na
        skraju Puław) sprawiło że jakoś nie dostrzegałem ćpunów - słyszałem wprawdzie o
        ich istnieniu, ale bliższych kontaktów nigdy nie miałem..
        • Gość: Jank Re: narkomani w Puławach IP: *.pl 25.03.02, 16:50
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

jakoś nie dostrzegałem ćpunów - słyszałem wprawdzie o
          > ich istnieniu, ale bliższych kontaktów nigdy nie miałem..

Może dlatego, że Dziewiątka była raczej wolna od ostrego ćpania. Albo tak dobrze
          ukrywano całą sprawę. Zresztą, wąchanie kleju było często wyśmiewane. Nie to co
          dzisiejsze "eleganckie" dragi. :o(
    • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 22.03.02, 08:45

> Czy też to zauważyliście, że niektórym ludziom Puławy kojarzą się przede
      > wszystkim z narkomanią, narkomanami? to smutne, nie?
      > jak to jest z tymi narkomanami?

No zaczepiłeś o temat wyjątkowo puławski.
      Grzeją i teraz strasznie, zwłaszcza małolaty i to drogie dragi. Stare grzejniki
      jadą jeszcze na kompotach.
      Jakiś czas temu jak ktoś 'palący' dowiedział się że pochodzę z zagłębia trawy to
      zagajał o kupnie towaru właśnie z tego rejonu. Smutne to.
      • Gość: Syla Re: narkomani w Puławach IP: 194.95.74.* 25.03.02, 19:11
        chodzilam do podstawowki nr1 - wtedy chyba wszystkie dzieciaki z domu dziecka
        palily. potem wachaly i mam nadzieje, ze wiekszosc z nich wyrosla i zmadrzala.
        ale co niektorzy skonczyli nieciekawie: jeden wyfrunal z wiezowca przy
        woj.pol., inny sie zacpal, cala paczka spod bylego okraglaka przescigala sie w
        zdobywaniu towaru. przeciez my chyba nawet osrodek monaru mamy w pulawach?
        • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 26.03.02, 08:36
          Gość portalu: Syla napisał(a):

> chodzilam do podstawowki nr1 - wtedy chyba wszystkie dzieciaki z domu dziecka
          > palily. potem wachaly i mam nadzieje, ze wiekszosc z nich wyrosla i zmadrzala.
          > ale co niektorzy skonczyli nieciekawie: jeden wyfrunal z wiezowca przy
          > woj.pol., inny sie zacpal, cala paczka spod bylego okraglaka przescigala sie w
          > zdobywaniu towaru. przeciez my chyba nawet osrodek monaru mamy w pulawach?
          Ja pierwsze lata spędziłem w SP 2 i pamiętam, że klej był na topie.

• Gość: szonik Re: narkomani w Puławach IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 09:47
            na początku lat 80-tych za płotem szkoły nr 3,
            w lesie leżeli goście,
            obok gości leżały worki z klejem,
            a dzieci wychodziły w czasie przerwy
            na patio i nie brały później
            (często tak było naprawdę)
            • Gość: Jank Re: narkomani w Puławach IP: *.pl 27.03.02, 17:03
              Pięknie, pięknie. Człowiek się czuje wyalienowany - nigdy niczego takiego nie
              zbliżyłem ani do ust ani tym bardziej do żyły. Czy to możliwe ?? To jak ja
              zdałem te wszystkie egzaminy - bez amfy?? Największa zbrodnia to było na
              studiach łykanie tabletek kofeinowych po wyjątkowo forsownych przygotowaniach
              do egzaminu...

Czy oni teraz w Puławach też już doszli do tego, że bez dragów nie sposób się
              niczego nauczyć i dlatego łykają ?? Czy dla szpanu ?
              • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 08:24
                Gość portalu: Jank napisał(a):

> Pięknie, pięknie. Człowiek się czuje wyalienowany - nigdy niczego takiego nie
                > zbliżyłem ani do ust ani tym bardziej do żyły. Czy to możliwe ?? To jak ja
                > zdałem te wszystkie egzaminy - bez amfy?? Największa zbrodnia to było na
                > studiach łykanie tabletek kofeinowych po wyjątkowo forsownych przygotowaniach
                > do egzaminu...

> Czy oni teraz w Puławach też już doszli do tego, że bez dragów nie sposób się
                > niczego nauczyć i dlatego łykają ?? Czy dla szpanu ?
                Jank, myślę, że jest taki wiek gdzie młody człowiek z ciekawości dla szpanu lub
                innych czynników zapoda coś sobie. Jeden oprzytomnieje inny słaby z wieloma
                kompleksami zatrybi i jest na straconej pozycji. Na osiedlu gdzie dorastałem
                (Kołłątaja) była znacząca (liczna) ekipa grzejników, i jak mi wiadomo to połowa
                ekipy "odeszła" reszta "wraki". Szonik w swoim poście napisał że się "napatrzył" -
                myślę że to dobra terapia (szokowa) - dla dzieci.
                pzdr

• Gość: szonik Re: narkomani w Puławach IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:39
                  Gość portalu: jazzak napisał(a):

Szonik w swoim poście napisał że się "napatrzył

myślę że to dobra terapia (szokowa) - dla dzieci.
                  pzdr

właśnie -dla dzieci, chociaż post jest jutro
                  pzdr( tak internatowo)
                  • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 12:52
                    Gość portalu: szonik napisał(a):

> właśnie -dla dzieci, chociaż post jest jutro
                    > pzdr( tak internatowo)

A dziś, bo ja z kolegą z pracy właśnie popijamy stock'a, a w piątek wypalam po
                    wielotygodniowej nieobecności do miasta rodzinnego - na święta a co.

• Gość: Jank Re: narkomani w Puławach IP: *.pl 28.03.02, 13:58

> >
                      > A dziś, bo ja z kolegą z pracy właśnie popijamy stock'a,
                      >

No no, fajna praca.
                      A płacą też ?
                      • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 15:50

> Gość portalu: jazzak napisał(a):
                        >
                        > > >
                        > > A dziś, bo ja z kolegą z pracy właśnie popijamy stock'a,
                        > >
                        >
                        > No no, fajna praca.
                        > A płacą też ?

eee tak sobie, ale mam git dodatkową robotę.
                        A jak u Ciebie?

• Gość: hrabia Re: narkomani w Puławach IP: 172.16.3.* 28.03.02, 15:52

> > No no, fajna praca.
                          > > A płacą też ?
                          >
                          > eee tak sobie, ale mam git dodatkową robotę.
                          > A jak u Ciebie?
                          Qurde jazzak - co to ma wspólnego z narkomanami?

• Gość: Jank Re: narkomani w Puławach IP: *.pl 28.03.02, 15:55

> Qurde jazzak - co to ma wspólnego z narkomanami?
                            >

Oho, trzeba będzie założyć jakiś nowy wątek, bo nas Hrabia przepędzi za
                            niemerytoryczne, prywatne pogaduchy. I będzie miał rację :o)
                            • Gość: jazzak Re: narkomani w Puławach IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 16:00

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
                              >
                              > > Qurde jazzak - co to ma wspólnego z narkomanami?
                              > >
                              >
                              > Oho, trzeba będzie założyć jakiś nowy wątek, bo nas Hrabia przepędzi za
                              > niemerytoryczne, prywatne pogaduchy. I będzie miał rację :o)
                              Fakt. poprawimy się, ale czekam na odpowiedź.

• Gość: Jank (ani o narkomanach ani o Puławach) IP: *.pl 28.03.02, 16:04

> Fakt. poprawimy się, ale czekam na odpowiedź.
                                >

Cóż, Stocka jeszcze nie rozpijałem - chociaż nikogo nie obchodzi co jesz i
                                pijesz w czasie lunchu. A tak wogóle, to jestem w trakcie negocjacji warunków
                                nowej roboty... :o)
                                • Gość: jazzak Re: (ani o narkomanach ani o Puławach) IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 16:06

> Gość portalu: jazzak napisał(a):
                                  >
                                  > > Fakt. poprawimy się, ale czekam na odpowiedź.
                                  > >
                                  >
                                  > Cóż, Stocka jeszcze nie rozpijałem - chociaż nikogo nie obchodzi co jesz i
                                  > pijesz w czasie lunchu. A tak wogóle, to jestem w trakcie negocjacji warunków
                                  > nowej roboty... :o)
                                  Walcz zaciekle, walcz i powodzenia.

• Gość: jazzak Zamykamy te dywagacje n/t IP: *.mst.gov.pl 28.03.02, 16:08
                                    • Gość: hrabia Re: Zamykamy te dywagacje n/t IP: 172.16.3.* 28.03.02, 16:26
                                      wrrrrr - Wasze szczęście....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka