coooler1 05.05.07, 09:58 witam pod koniec maja planuje jednodniowy pobyt w Chełmie. Proszę was jako mieszkańców o napisanie co warto zobaczyć i gdzie zjeść. W portalach popatrzyłem, ale wole sie dowiedzieć z pierwszej ręki :) pozdr z bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 05.05.07, 10:56 Co do jedzenia,to nie wiem,ale co do zobaczenia: Trasa - Dyrekcja,Górka,Lubelska,Lwowska,Reformacka,Lubelska i do Podziemi. 1,Dyrekcja - duży kompleks budownictwa międzywojennego,wtedy Nowe Miasto 2,Górka - a na niej Brama Uściługska-zachowany element murów obronnych Chełma,doskonały punkt widokowy,bazylika i inne zabudowania 3,Lubelska - plac Łuczkowskiego,obok Kopernika i cerkiew Św.Jana Teologa,kościół 4,Lwowska - deptek 5,Reformacka - mały kościółek,jak mówią Chełmianie 6,z powrotem Lubelska - magistrat i trochę pod górkę do 7,Podziemia - na spotkanie z Bieluchem. Jest jeszcze kilka ciekawych budynków do zobaczenia na Pocztowej,Kopernika,Mickiewicza,Narutowicza,Czarnieckiego - sławna szkoła im.Czarnieckiego. Informacja turystyczna w budynku dawnego magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 05.05.07, 11:16 Na forum Lublin zdjęcia jest sporo zdjęć Chełma,pod tytułem - forum Lublin jest linka "ciekawe strony" i dużo o naszych stronach -Chełmskie,Zamojskie i Lubelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnies_77 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 15:48 tutaj możesz bliżej zapoznać się z naszym miastem, jest sporo zdjęć fotoforum.gazeta.pl/72,2,734,32258275.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 05.05.07, 17:25 Mamy nadzieję,że z pobytu będziesz zadowolony i zareklamujesz u siebie na forum nasze miasto i całą Ziemię Chełmską. Odpowiedz Link Zgłoś
maars7 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 19:07 Stary. proponuję alternative. Daruj se kościółki,dzwonnice i podziemia. Jak chcesz zobaczyć prawdziwe podziemie chełmskiego życia nocnego to zacznij od Whisky Pubu. Dają gorzką żołądkową z miętą i lodem.Jest tam niezła atmosferka. Potem Kosmosik.Tam poznasz chetne panny i stare panny. a na koniec do Misia na dobitkę tzn na browarek o 5 rano. I omijaj z daleko niejakiego Sawę. To czubek. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 05.05.07, 19:21 Jeszcze chlasz? To na zdrowie,ale pisz dopiero po wytrzeźwieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maars7 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 19:38 A chlam. A co.Sąsiadka cycatka zara przybedzie do stołu.Ja jutro wytrzeżwieję a ty dalej będziesz czubkiem.czubku Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 05.05.07, 19:43 A ja zamiast być grzeczny powinienem napisać - spadaj palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 21:05 A myślałem że tylko mnie działasz na nerwy. Czy TY sawciu zrobiłeś kiedyś w życiu coś pożytecznego? -wybudowałeś dom ? -posadziłeś drzewo (zielonym do góry oczywiście) ? -spłodziłeś co kolwiek ? Czy TY sawciu zrobiłeś kiedyś w życiu coś szalonego ? A może przeżyłeś coś wspaniałego ? NIE !!! Jesteś stara pierdoła i potrafisz truć, prandyczyć, przynudzać i banialuczyć. Masz swoje forum ? Tam się udzielaj i wypisuj swoje bogoojczyźniane banialuki. Przez Ciebie duszno tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: kierunek Chełm 06.05.07, 07:45 andre_234 napisał: > A myślałem że tylko mnie działasz na nerwy. > Czy TY sawciu zrobiłeś kiedyś w życiu coś pożytecznego? > -wybudowałeś dom ? > -posadziłeś drzewo (zielonym do góry oczywiście) ? > -spłodziłeś co kolwiek ? > Czy TY sawciu zrobiłeś kiedyś w życiu coś szalonego ? > A może przeżyłeś coś wspaniałego ? > NIE !!! > Jesteś stara pierdoła i potrafisz truć, prandyczyć, przynudzać i banialuczyć. > Masz swoje forum ? Tam się udzielaj i wypisuj swoje bogoojczyźniane banialuki. > Przez Ciebie duszno tutaj. Dlaczego stara ????? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kierunek Chełm 07.05.07, 15:09 I tutaj ten smarkacz mniejszy niż zero.Nie męcz klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
maars7 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 20:14 I widzisz coooler1.Nie przyjeżdzaj.Bo jak się letko zabawisz to sawa czubek napisze na forum Bydgoszczy żeś pan palant i obrzynas tartaczny. W nagrode jak będziesz pan grzeczny to szanowny pan czubek sawa uraczy pana pogadanką na temat wspaniałych uroków Ziemi Chełmskiej i jej uroczych mieszkańców. Spoko stary ale to jeszcze nic. W promocji dostaniesz wycieczke oczywiście z przewodnikiem sawą po niezapomnianym deptaku z przerwą na odpoczynek na magicznym Placu Kupieckim. Bedziesz miał co opowiadać swoim krajanom.Tylko uważaj. Wszyscy w Chełmie juz wiedzą że pan sawa gdyby nie spadł z konia pod Waterloo to by wygrał bitwę. A tak pikuś.Tera w nagrodę dostał od oddziałowej zakładu dostęp do internetu i zamęcza swymi opowieściami cały swiat. Dlatego nie przyjeżdzaj!!! No chyba że na małe co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: kierunek Chełm 05.05.07, 22:12 przyszedłem z pracy nieco wk...ny.ale kiedy poczytałem te opinnie o panu obywatelu sawie to az mi w oczach pojaśniało,że go ktos w koncu tak trafnie ocenił.BRAWO. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: kierunek Chełm 06.05.07, 20:59 Eeee. Dziadek Sawa nieszkodliwy jest. Fakt że stary nudziarz. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: kierunek Chełm 07.05.07, 19:05 Jądruś !! chyba Cię lubię. 55 to mój rocznik. ;-) A klawiatura moja jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: kierunek Chełm 09.05.07, 15:54 Pan Andrzej to taki nasz mędrzec- wiek, doświadczenie życiowe i wygląd pasują jak najbardziej lisia55 napisała: > Jądruś !! chyba Cię lubię. 55 to mój rocznik. > ;-) > A klawiatura moja jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: kierunek Chełm 07.05.07, 16:35 Nie przejmuj się niektórymi opiniami na forum, w Chełmie tak naprawdę jest sporo życzliwych i sympatycznych osób i je można najczęściej spotkać na ulicach, bo ci pozostali w tym czasie wylewają żale i frustracje nad klawiaturą :) Zapraszam serdecznie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot polecam 07.05.07, 16:37 Do jedzenia: Karczma chata Corleone Malem Miś coooler1 napisał: > witam > pod koniec maja planuje jednodniowy pobyt w Chełmie. > Proszę was jako mieszkańców o napisanie co warto zobaczyć i gdzie zjeść. > W portalach popatrzyłem, ale wole sie dowiedzieć z pierwszej ręki :) > pozdr z bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: polecam 07.05.07, 19:07 Polecam Trzy Dęby a tam karkówkę w sosie borowikowym. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kierunek Chełm 13.05.07, 23:11 wielkie dzięki za rady i porady :) Po wizycie szczegółowo napiszę jak było. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś