Gość: zibi IP: *.*.*.* 03.06.02, 19:19 Pozdrawiam wszytkich puławiaków, których znam ( i nie znam). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agat1 Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: 195.116.92.* 04.06.02, 07:40 Witamy sympatyków - a można wiedzieć, gdzie sie spotkałeś z mieszkańcami Puław ? Bo sporo moich znajomych wybrało się tam (!) na studia.. Agat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.pl 04.06.02, 17:15 Pozdrowienia dla Siedlec i mojej siedleckich kuzynów :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.mst.gov.pl 05.06.02, 08:49 Byłem wielokrotnie w Siedlcach (koligacje) - 'gites jest więzień' w centrum miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: Siedlce pozdrawiają Puławy 05.06.02, 08:56 A wiecie, że rektorem WSPR (Wyższa Szkoła Pedagogiczno Rolnicza) w Siedlcach był jakiś prof. z Puław ? Niestety nie pamiętam, jak sie nazywał, ale odwiedził nas kiedyś w liceum. Może m.in napisze coś więcej o nim (jeśli wie). Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Siedlce pozdrawiają Puławy 05.06.02, 11:03 m.in nie wie :((( jedyne co wiem o Siedlacach to fakt, że silna ekipa z naszej klasy poszła tam na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: 195.116.92.* 05.06.02, 13:04 m.in napisał(a): > m.in nie wie :((( - szkoda, to był jakiś brodaty specjalista chyba od pszczół, o ile dobbrze pamiętam i bardzo nas namawiał na studia w Siedlacach > jedyne co wiem o Siedlacach to fakt, że silna ekipa z naszej klasy poszła tam > na studia. - pewnie ulegli brodatemu pszczelarzowi (albo ich coś innego skusiło, nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 05.06.02, 18:38 Tam jest fajny pub Buena Vista, czasami grają w nim jazz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 00:14 Co nowego na linii Puławy - Siedlce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 10.06.02, 16:20 Dla podtrzymania tematu. Wczoraj widziałem CIENISTĄ - dosyć niezłe nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 12.06.02, 13:31 Podobno w Puławach będą budować most? Czy jeszcze w tym stuleciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 nowy most w Puławach IP: 195.116.92.* 12.06.02, 13:36 Do końca tego stulecia zostalo jeszcze parę lat, więc może zdąży powstać również nowy most. A poważnie też o tym słyszałam, ten most byl w planach już dawno, dlatego podczas ostatniego remonu zwężono jezdnię na moście, bo nie był on przewidziany do samochodów cieżarowych. Ale czy ktoś znajdzie środki na nowy most oraz obwodnicę miasta ? Ten nowy miał powstać na wysokości wieżowców na Kołłątaja, ale to byly baaaardzo dawne plany. Może ktos je wskrzesi? Czego wszystkim mieszkańcom Puław oraz sobie życzę AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik Re: nowy most w Puławach IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:47 na tym moście już dużo ludzi zarobiło: projekty, ekspertyzy, analizy, korekty itp. i jeszcze zarobi, a mostu nadal nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: nowy most w Puławach IP: *.*.*.* 12.06.02, 13:59 Jaka trasą poleci dojazd do nowego mostu i w którym miejscu przekroczy on Wisłę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik Re: nowy most w Puławach IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:09 planowany był koło tartaku na Wólce Profeckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: nowy most w Puławach IP: 195.116.92.* 12.06.02, 14:17 Coś się musi w końcu zmienić w tej kwestii, jeśli zmierzamy do UE. Oby tą zmianą był nowy most w Puławach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: nowy most w Puławach IP: *.pl 12.06.02, 14:18 A tu nie chodzi po prostu o to, aby wyrzucić ciężki transport poza Puławy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: nowy most w Puławach IP: *.*.*.* 12.06.02, 14:19 Gość portalu: Jank napisał(a): > A tu nie chodzi po prostu o to, aby wyrzucić ciężki transport poza Puławy ? > chyba najwyzszy czas!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: nowy most w Puławach 12.06.02, 14:35 no OK, ale jak miałaby leciec droga od Wólki? przez las? ciekawe... to jakies 15 kilometrów do Żyrzyna... a na takim moście można jeszce zrobić doktoraty: z architektury (kolejne plany mostu) i z zarządzania finansami publicznymi (jak nie zbudowano mostu w Puławach) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: nowy most w Puławach IP: *.pl 12.06.02, 14:41 Cóż, taka trasa miałaby sens gdyby ją podłączyć nie do żadnej istniejącej nędzy, tylko do prawdziwej drogi szybkiego ruchu (boję się wymieniać słowo autostrada), albo chociaż do rodzaju obwodnicy omijającej z daleka ludzkie siedziby. Po prostu tak, jak to już od dawna robią gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 18.06.02, 00:20 Puk, puk Puławy, czy o tej porze grasują tu tylko zjawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 coś tu powoli płynie czas IP: 195.116.92.* 19.06.02, 09:31 jakoś tak leniwie się zrobiło w Siedlcach i Puławach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 19.06.02, 13:47 No, to pobudka!!!!!!!!!!!!!!! Puławy, Siedlce wstawać i działać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: 195.116.92.* 19.06.02, 14:05 Ja mam dziś trochę ograniczone mozliwoście techniczne - główny informatyk kraju próbuje mi coś poprawić w moim poczciwym Pentium-ileś-tam, ale jak się upora, to coś napiszę. A od jutra do poniedziałku mnie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.*.*.* 20.06.02, 19:15 Gość portalu: agat1 napisał(a): > Ja mam dziś trochę ograniczone mozliwoście techniczne - główny informatyk kraju > > próbuje mi coś poprawić w moim poczciwym Pentium-ileś- tam, ale jak się upora, > to coś napiszę. > A od jutra do poniedziałku mnie nie ma > Szkoda, ale jak mus to mus. Moze pojawi się > w międzyczasie cos ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: 195.116.92.* 24.06.02, 10:18 To już jestem z powrotem. Widzę, że niewiele się wydarzylo pod moją nieobecność ? Chyba sezon ogórkowy za pasem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Jak kawa - to tylko w Puławach !! IP: *.*.*.* 24.06.02, 22:59 Gość portalu: agat1 napisał(a): > To już jestem z powrotem. Widzę, że niewiele się wydarzylo pod moją > nieobecność ? Chyba sezon ogórkowy za pasem.. Otóż w sobote odwiedziłem rodzinkę w Puławach, a ta zaprosiła na na kawę do "Cienistej". Prawdziwa lavazza espresso, palce lizać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAST Re: Jak kawa - to tylko w Puławach !! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 02:18 Gość portalu: jazz napisał(a): > Gość portalu: agat1 napisał(a): > > > To już jestem z powrotem. Widzę, że niewiele się > wydarzylo pod moją > > nieobecność ? Chyba sezon ogórkowy za pasem.. > > Otóż w sobote odwiedziłem rodzinkę w Puławach, > a ta zaprosiła na na kawę do "Cienistej". Prawdziwa > lavazza espresso, palce lizać!! > Owszem, też tam byłem. Kawa bardzo dobra, niezłe wina. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sowa Re: Jak kawa - to tylko w Puławach !! 03.07.02, 10:48 Gość portalu: PLAST napisał(a): > Owszem, też tam byłem. Kawa bardzo dobra, niezłe wina. > Wina zapewne bezakcyzowe! Kontrabanda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: Jak kawa - to tylko w Puławach !! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 21:43 A propos kawa, lubie pić kawę podczas stukania. Czy pulawska kablówka daje dostęp do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak int.cable IP: *.mst.gov.pl 12.08.02, 08:34 Gość portalu: turist napisał(a): > A propos kawa, lubie pić kawę podczas stukania. > Czy pulawska kablówka daje dostęp do sieci? Daje (zasłyszane) firma Pulnet za 65 zeta. Ale czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: int.cable IP: *.*.*.* 13.08.02, 00:36 Jeżeli to prawda, to jestescie szczęściarze. Za taką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAST Re: Siedlce pozdrawiają Puławy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 01:50 Pozdrowienia jesienne z Podlasia dla wszystkich miłycg Pulawian. Co nowego w kulturze? Podobno odbył się benefis Pana Zadury? Odpowiedz Link Zgłoś