Dodaj do ulubionych

Polecam pałac w Rynkówce

26.03.05, 15:14
na dalekich rodrożach, gdzieś między Malborkiem a Toruniem, na trasie do
Tczewa, koło Smętowa Granicznego, w lesie i w małej wsi nagle wyłania się
przecudne miejsce z pałacem, który jest przepieknym hotelem czynnym cały
rok.....wiecie co, przecudne miejsce na wyciszenie.....
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 26.03.05, 15:23
      www.hotele.pl/rynkowka_hotel_palace.html
    • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 26.03.05, 15:34
      To schowany wśród Borów Tucholskich pensjonat, ktory mieści się w XIX -
      wiecznym pałacu, ale dzieje budowli sięgają XV wieku, kiedy to wzniesiono w
      Rynkówce zamek krzyżacki......a wiecie co mnie najbardziej tam zadziwiło - dwie
      sprawy
      po pierwsze połozenie pałacu z daleka od tzw. cywilizacji, mozna tam własnie
      zwolnic, zatrzymac sie, pomyslec o zyciu

a po drugie przesympatyczna właścilielka, ktora odnowiła ten pałac w oryginale
      i sama przecudnie dba o wszystkie wnętrza, niezwykle gustownie przystrojone sa
      stoły, palą sie wszędzie świece i ogień w kominku......wieczorem, przy kominku
      właswnie, włascicielka opowiadała nam niezwykłe legendy związane z pałacem......
      • matalijka Re: Polecam pałac w Rynkówce 27.03.05, 08:03
        To ja łaskawie wpisałam termin, a oni mi napisali,że w wybranym czasie nie ma
        dla mnie miejsca.Też coś! ;) Zuza,polecaj dalej :)
        • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 27.03.05, 11:30
          hi hi hi, naprawde?
          widocznie tak jest oblegany przez chętnych....tam zbyt duzo pokoi nie ma,
          trzeba rezerwowac duzo wczesniej, ale najlepiej zadzwoń - 52 33- 284-29 lub
          0604467026
          • andy_sz Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 12:45
            Lubie takie miejsca ogladac.
            Po hotelach sie raczej nie szlajam, ale moze kiedys zaczne.
            Ale poogladac zawsze mozna.
            • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:21
              ale to taki wyjątkowy hotel - światynia dumania :)
              • andy_sz Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:28
                A Ciebie co tam rzucilo Zuza, jak znalazlas to miejsce, ze znajomymi sie
                wybraliscie czy jakos przypadkowo zachaczylas ?
                • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:30
                  ze znajomymi byłam w gościach u znajomej, w pobliżu i wiesz, ona zrobiła nam
                  taką miłą niespodziankę, zaprosiła nas tam.....nie miałam pojęcia, że tam jest
                  taki cudny pałac
                  • andy_sz Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:38
                    No, tak jest najlepiej cos odkrywac, jak ktos cos zna i pokaze, albo jeszcze
                    lepiej samemu przez przypadek przemierzac jakies bezdrdoza i nagle odkryc cos
                    zapierajacego dech w piersiach... Na szczescie wciaz mozna natknac sie na takie
                    niezwykle miejsca.
                    • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:42
                      kiedys takim niezwyklym miejscem był też pałac w Krzyni, za Dębnicą Kaszubską,
                      szkoda, ze spłonął w czasie remontu.....lubie takie miejsca, kryja w sobie
                      wiele ciekawych tajemnic, ale i trgedii właścicieli, bo historia nie
                      oszczędzała nas wszystkich......
                      • andy_sz Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:45
                        Mnie zawsze pod tym wzgledem ciagnely gory, w takim Beskidzie to co kilka
                        krokow jakas stara opuszczona wioska, ruiny swiatyni, cmentarz wojenny, o
                        widokach nie wspominajac, tam sie nie da nudzic.
                        A na Pomorzu to fajnie natrafic na jakies stare szlaki kolejowe, jakies
                        zapomniane i zarosniete przystanki, wiadukty, czasem nawet wieze cisnien. Nie
                        zapominajac oczywiscie o innych atrakcjach :-)
                        • zuzanna6 Re: Polecam pałac w Rynkówce 28.03.05, 13:50
                          tak, masz rację, myślę że takie uroki to w całej Polsce mamy....wszędzie inne,
                          dotyczące danych miejsc, ale jest co zwiedzac i podziwiac u nas własnie
                          • andy_sz Re: Polecam pałac w Rynkówce 29.03.05, 12:35
                            Niom, jak ktos jest ciekawy swiata to zawsze cos wartego uwagi odnajdzie.
                            A w Europie ciekawostek nie brakuje dla kazdego, czy to historyka, czy to
                            przyrodnika, czy cyklisty, czy filatelisty, etnografa, smakosza, piwosza,
                            kobieciarza i szeregu innych profesjonalistow :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka