Dodaj do ulubionych

Nowy podzial administracyjny

IP: 81.15.226.* 06.09.05, 18:54
Dojdzie do tego ,czy pozostanie tak jak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fred Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:33
      Mam nadzieję, że będzie mniej województw. Powinno zniknąć opolskie, lubuskie i świętokrzyskie.
      • Gość: Ja tylko pytam Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:45
        A czym się kierujesz w wyborze tych województw do likiwdacji i co Ci one
        przeszkadzają? Bo jeżeli chcesz likiwdować najsłabsze to proponuje zacząć od
        podkarpackiego i lubelskiego!!!!!!!!!!!
        • zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 08.09.05, 20:12
          hmmm kolejne zmiany to kolejne pieniądze, niech jest jak jest, tylko politykom
          patrzmy na ręce, nie ciągłych zmain nam trzeba tylko mądrych gospodarzy
          • Gość: mądrala Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.09.05, 20:56
            Żeby byc mądrym gospodarzem to najpierw trzeba byc jakimkolwiek gospodarzem , a
            nie liczyc na gospodarzy z Gdańska...
            • Gość: Gość SP Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:33
              O czy Ty mówisz ! W naszym mieście nie ma ludzi, którzy chcieliby sami o sobie
              decydować nie ogladając się na wspaniały Gdańsk, dlatego też takie małe jest u
              nas zainteresowanie środkowopomorskim mimo że połowa instytucji z marszałkiem i
              sejmikiem byłaby w Słupsku. Ciągle słyszę te banały o tym że po co rozbudowywac
              administrację i dawac stołki urzędnikom, a jednocześnie ludzie zapominają ze to
              dodatkowe miejsca pracy i że ośrodek administracji wojewódzkiej zawsze
              przyciągał , przyciąga i będzie przyciągać większa ilość inwestorów czy to sie
              komuś podoba czy nie.
              • Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:44
                No to może wróćmy do 49 województw albo lepiej niech każdy powiat stanie się województwem a najlepiej zróbmy tyle województw żeby każdy bezrobotny dostał tam miejsce pracy.

A tak serio to ilośc powiatów też należy zmniejszyć.
                • Gość: Gość SP Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 11:00
                  I znowu ta demagogia...To odwróćmy kota ogonem! Jeżeli mała ilość województw
                  jest lepsza to zróbmy dwa, albo trzy ze stolicami w Poznaniu, Wrocławiu i
                  Krakowie!!! Co Ty na to? Ciekawe czy Gdańsk tak łatwo odda swoją stołeczność?
                  • zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 10.09.05, 09:54
                    nie wiem, szczerze mówiąc, to już nie wiem, i te argumenty są dobre i te,nie
                    znam się az tak na tym wszystkim, aby mieć zdecydowane zdnaie, ale dlatego
                    bardzo bym chciała, zeby nasi politycy ( bo taka ich powinna być rola )
                    wiedzieli co jest słuszne, by nam zyło się lepiej
                  • Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: 217.153.220.* 10.09.05, 14:58
                    Zgadzam się. Nie mam nic przeciwko 5 województwom.
                    A Gdańsk i tak byłby miastem wojewódzkim.

Widać, że ty jeszcze nie pogodziłeś się z likwidację woj. słupskiego.
                    • Gość: alfik Re: Nowy podzial administracyjny IP: 81.15.226.* 10.09.05, 17:04
                      Gdansk wraz z calą aglomeracją trojmiejska powinien stanowić odrębny twor
                      administracyjny,to miasta ktore tak naprawdę żyją z morza,teren mało ich
                      interesuje,mają swoje problemy,za wzor postawilbym Wolne i Hanzeatyckie Miasto
                      Hamburg.
              • Gość: alfik Re: Nowy podzial administracyjny IP: 81.15.226.* 10.09.05, 16:59
                W tym caly problem,ze steruje wszystkim centrala,gdyby usamodzielnić wladze w
                terenie,to tak naprawde siedziba wojewody czy tez sejmiku bylaby bez znaczenia.
                • Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: 217.153.220.* 10.09.05, 18:07
                  O jakim usamodzielnieniu myslisz? Przecież teraz mamy trzy stopniowy samorząd, to jeszcze mało?
                  • brat187 Re: Nowy podzial administracyjny 13.09.05, 20:18
                    Ciągle słyszę te banały o tym że po co rozbudowywac
                    administrację i dawac stołki urzędnikom, a jednocześnie ludzie zapominają ze to
                    dodatkowe miejsca pracy

Strzeż nas Boże, przed takimi miejscami pracy. Ja na nie płacić nie chcę - wolę
                    na bezpieczeństwo na ulicach.
                    • zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 13.09.05, 20:31
                      ja chciałabym by więcej dyskusji było, szczególnie teraz przed wyborami i
                      Domach dzicka, o Hospicjach....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka