Gość: alfik IP: 81.15.226.* 06.09.05, 18:54 Dojdzie do tego ,czy pozostanie tak jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fred Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:33 Mam nadzieję, że będzie mniej województw. Powinno zniknąć opolskie, lubuskie i świętokrzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja tylko pytam Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:45 A czym się kierujesz w wyborze tych województw do likiwdacji i co Ci one przeszkadzają? Bo jeżeli chcesz likiwdować najsłabsze to proponuje zacząć od podkarpackiego i lubelskiego!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 08.09.05, 20:12 hmmm kolejne zmiany to kolejne pieniądze, niech jest jak jest, tylko politykom patrzmy na ręce, nie ciągłych zmain nam trzeba tylko mądrych gospodarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.09.05, 20:56 Żeby byc mądrym gospodarzem to najpierw trzeba byc jakimkolwiek gospodarzem , a nie liczyc na gospodarzy z Gdańska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość SP Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:33 O czy Ty mówisz ! W naszym mieście nie ma ludzi, którzy chcieliby sami o sobie decydować nie ogladając się na wspaniały Gdańsk, dlatego też takie małe jest u nas zainteresowanie środkowopomorskim mimo że połowa instytucji z marszałkiem i sejmikiem byłaby w Słupsku. Ciągle słyszę te banały o tym że po co rozbudowywac administrację i dawac stołki urzędnikom, a jednocześnie ludzie zapominają ze to dodatkowe miejsca pracy i że ośrodek administracji wojewódzkiej zawsze przyciągał , przyciąga i będzie przyciągać większa ilość inwestorów czy to sie komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:44 No to może wróćmy do 49 województw albo lepiej niech każdy powiat stanie się województwem a najlepiej zróbmy tyle województw żeby każdy bezrobotny dostał tam miejsce pracy. A tak serio to ilośc powiatów też należy zmniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość SP Re: Nowy podzial administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 11:00 I znowu ta demagogia...To odwróćmy kota ogonem! Jeżeli mała ilość województw jest lepsza to zróbmy dwa, albo trzy ze stolicami w Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie!!! Co Ty na to? Ciekawe czy Gdańsk tak łatwo odda swoją stołeczność? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 10.09.05, 09:54 nie wiem, szczerze mówiąc, to już nie wiem, i te argumenty są dobre i te,nie znam się az tak na tym wszystkim, aby mieć zdecydowane zdnaie, ale dlatego bardzo bym chciała, zeby nasi politycy ( bo taka ich powinna być rola ) wiedzieli co jest słuszne, by nam zyło się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: 217.153.220.* 10.09.05, 14:58 Zgadzam się. Nie mam nic przeciwko 5 województwom. A Gdańsk i tak byłby miastem wojewódzkim. Widać, że ty jeszcze nie pogodziłeś się z likwidację woj. słupskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Nowy podzial administracyjny IP: 81.15.226.* 10.09.05, 17:04 Gdansk wraz z calą aglomeracją trojmiejska powinien stanowić odrębny twor administracyjny,to miasta ktore tak naprawdę żyją z morza,teren mało ich interesuje,mają swoje problemy,za wzor postawilbym Wolne i Hanzeatyckie Miasto Hamburg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Nowy podzial administracyjny IP: 81.15.226.* 10.09.05, 16:59 W tym caly problem,ze steruje wszystkim centrala,gdyby usamodzielnić wladze w terenie,to tak naprawde siedziba wojewody czy tez sejmiku bylaby bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Nowy podzial administracyjny IP: 217.153.220.* 10.09.05, 18:07 O jakim usamodzielnieniu myslisz? Przecież teraz mamy trzy stopniowy samorząd, to jeszcze mało? Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Nowy podzial administracyjny 13.09.05, 20:18 Ciągle słyszę te banały o tym że po co rozbudowywac administrację i dawac stołki urzędnikom, a jednocześnie ludzie zapominają ze to dodatkowe miejsca pracy Strzeż nas Boże, przed takimi miejscami pracy. Ja na nie płacić nie chcę - wolę na bezpieczeństwo na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Nowy podzial administracyjny 13.09.05, 20:31 ja chciałabym by więcej dyskusji było, szczególnie teraz przed wyborami i Domach dzicka, o Hospicjach.... Odpowiedz Link Zgłoś