Dodaj do ulubionych

Dworzec Słupsk Główny

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 19:00
Chce sie Was zapytac, czy podoba Wam sie nasz dworzec, ktory przez niektorych
przezywany jest laloryferem? Moi przyjaciele,z Wałbrzycha, kiedy byli w Słupsku
w te wakacje stwierdzili ze to najladniejszy dworzec na Pomorzu i jeden z
najladniejszych w Polsce. Co o tym myslicie? Jakie dworce w Polsce Wam sie
podobaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pati Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 00:56
      Dworzec mi sie podoba. Pamietam jak przez kilka lat oslanial jego budowe plot.
      T4ez slyszalam o jego nazwie "Kaloryfer". Tez uwazam ze jest jeden z
      najladniejszych w Polsce z nowych dworcow.

Z innych dworcow wyroznilabym gdanski i czestochowski.
    • Gość: Murzyn Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 19:21
      Na dworcu zle pomyslano o zagospodarowaniu na gornych pietrach. Zrobiono
      obszerna poczekalnie ktora wkrotce owladnieta zostala przez meneli. Strrach
      bylo tam czekac, i dlatego wszyscy tloczyli sie na parterowym holu przy
      kasach,. W koncu wladze naszego dworca wymyslily urzadzic tam kawiarnie
      internetowa i to jest chyba OK.

P.S. Podoba mi sie nazwa "kaloryfer".
    • Gość: Sabat Re: Dworzec Słupsk Główny IP: 10.10.41.* 03.12.01, 19:25
      Czysty (względnie) godny i wygodny. Słowem jeden z lepszych w Polsce. Ale taki
      Wrocław np. ma kino na dworcu
      • Gość: andy_sz Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.pubsites.buffalo.edu 03.12.01, 21:35
        Wroclaw jest fajny i ma kino, ale czekac tam na pociag w nocy to zadna
        przyjemnosc, mnostwo tam bezdomnych i latajacych golebi. Mimo wszystko polecam
        pite albo knysze z budki i litrowe piwo w knajpie z boku. A poza Wrockiem fajny
        jest jeszcze Krakow. Tam jest taka bardzo ciekawa rzezba podroznika z walizka w
        jednym z hallow, (nie wiem jak jest teraz ale jeszcze pare lat temu panowie w
        mundurach byli tam bardzo wrazliwi na spiacych na lawkach ludzi i mozna bylo
        zainkasowac cios palka po plecach). NO ale rynek jest o dwa kroki, wiec jesli
        ma sie duzo czasu na pociag to mozna pozwiedzac. Ciekawe sa tez dworce na
        Dolnym Slasku, jak Legnica, Chojnow itp. To taki przyklad niemieckiego
        budownictwa kolejowego. Ladny jest jeszcze Przemysl, ma taki stary, stylizowany
        dworzec, nie wiem czemu kojarzy mi sie z opera. Tarnow musial byc fajny
        kilkadziesiat lat temu, ale jakos nikt chyba nie dbal o jego renowacje.
        Osobiscie nie lubie Szczecina, jak na takie miasto dworzec nie jest ich
        wizytowka. Gdansk OK, ale troche zdominowany przez McDonalds. Ladna jest
        jeszcze Ilawa, tez stary, stylowy dworzec. Uwazajcie na male stacje na
        poludniu, czesto biegaja tam szczury. No i jeszcze Poznan, nowoczesny, troche
        podchodacy pod socrealizm, ale lubie ten dworzec.
        • Gość: Loona Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 11:04
          Czesto jezdze przez Ilawe, ale nigdy nie zauwazylam tam nic ciekawego w dworcu.
          Musze sie przyjrzec nastepnym razem. Poznania nie lubie. Jak bylam pierwszy raz
          (dobrych kilka lat temu) to pamietam ze bardzo mi sie podobal. Wydawal mi sio
          duzy, podobalo mi sie jak przez megafon zapowiadano pociagi w kilku jezykach. W
          tym roku bylam tam po raz drugi i totalnie sie rozczarowalam. Zaniedbany na
          peronach, wewnatrz trudno cokolwiek znalec.

Szczecin tez mi sie nie podoba. Jest straszny. O Koszalinie nie wspomne. Podoba
          mi sie Gdynia, Tarnobrzeg.

A co do naszego dworca, tez mi sie podoba, a jeszcze bardziej ciesze sie z tego
          ze ostatnio sa przeslanki na zagospodarowanie calej jego powierzchni, czyli
          powstaja fajne sklepiki i bankomaty. Jest tak weselej.
    • Gość: Denik Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 23:47
      Nie widzialem zbyt dużo innych dworców w Polsce, ale na temat naszego to nie
      mam najlepszej opinii. Nie podobają mi się perony, mogły by być bardziej
      zadbane. Trochę straszą swoim wyglądem. Sam dworzec też nie jest zbytnio
      zadbany, mogło by być o wiele czyściej i na pewno wtedy podróż była by
      przyjemniejsza
    • Gość: Pixi Re: Dworzec Słupsk Główny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 18:00
      Mi sie podoba dworzec w ... Gdyni. I to jest dla moich trojmiejskich znajomych
      bardzo dziwne, bo komu o tym nie powiem to sie puka w czolo :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka