Dodaj do ulubionych

Podkarpacie boi się Pottera :-)

23.01.02, 18:25
Przeczytałem, że rzeszowskie szkoły masowo rezygnują z rezerwacji biletów
na "Harrego Pottera", bo katecheci twierdzą, że to film szkodliwy. Podobno
propaguje satanizm, czarną magię i co tam kto jeszcze chce. Działa na psychikę
niewinnych dzieci i zniewala ich umysły. Zło w najczystszej postaci :-)
Pamiętajcie, po wizycie w kinie - obowiązkowo na plebanie. Do proboszcza na
egzorcyzmy :-))) Usługa 100zł :-)
Co sądzicie o takim zachowaniu?
pozdrawiam z Jasła
Obserwuj wątek
    • Gość: Renee Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 18:37
      Proponuję wciągnąć do zakazanego rejestru: Jasia i Małgosię ( tych od baby
      Jagi), większość twórczości H.Ch.Andersena i resztę bajek. I poucinać języki
      wszystkim naszym kochanym babcią bo opowiadają nam te heretyckie historie. Na
      stos z bajkami i baśniami. Kogo wybierzemy Wielkim Inkwizytorem ??
      • Gość: Pati Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 18:52
        Chyba maja oni zbyt duzo czasu do myslenia i zbyt malo problemow zyciowych.

Nie jestem fanka Pottera (obrzydzilo mi ten film jego wszedobylskie
        reklamowanie, juz wole ksiazke), ale ten pomysl ktory opisuje Shadok to juz
        duzo gruba przesada.
    • Gość: andy_sz Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.lib.buffalo.edu 23.01.02, 19:59
      Ciemnota jak w sredniowieczu, tylko patrzec jak beda stali przed wejsciem do
      kina i zapisywali, a potem beda problemy z bierzmowaniem dzieci, komunia,
      slubem itp itd. Moze jeszcze inkwizycje wprowadza i na stosie zaczna palic.
      Ciekaw jestem jak zareaguje Kosciol na "Wladce Pierscieni - Bractwo
      Pierscienia". W tym filmie to juz jawnie istnieje krolestwo zla (Mordor),
      wladca ciemnosci (Sauron) i jego sludzy (Czarni Jezdzcy, Orki, Gobliny, Uruk-
      Hai). Dlaczego nie potrafia dostrzec pozytywnych stron tych opowiesci. Mialem
      juz rozmowe z pewnymi ludzmi, ktorym ktos wmowil ze Harry Potter jest
      przepelniony satanizmem. Niestety, ksiazki nie czytali, nawet filmu nie
      ogladali, ale twardo obstaja przy swoim. Faktycznie, chyba nie maja innych
      problemow.
      • shadok Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) 23.01.02, 20:31
        A oto link do artykułu, który w sposób naukowy wyjaśnia zło tej książki :-)
        www.naszdziennik.pl/stcodz/mysl/20020119/my11.shtml
        Zachęcam do lektury i... życzę dobrej zabawy :-)
        pzdr
    • Gość: andy_sz Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.lib.buffalo.edu 23.01.02, 20:48
      Tak mi sie jeszcze przypomnialo, ze ile razy katecheci ostro protestuja przeciw
      jakiemus filmowi czy ksiazce, to skutek jest przewaznie odwrotny. Robia po
      prostu reklame, pamietacie film "Ksiadz" (dla niewtajemnicznych to historia
      kaplana o sklonnosciach homoseksualnych). W radiu Maryja byla b. ostra kampania
      zeby tego filmu w ogole w Polsce nie puszczac. I co - byly tlumy w kinach.
      Pewnie teraz dojdzie dzieki nim wiecej ludzi na Pottera.
      • shadok Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) 23.01.02, 21:00
        Ja pójdę na 100% :-)
        • Gość: Pixi Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 21:13
          Nie bede komentowala poprzednich postow, bo wiadomo jakie mam zdanie.

Chce tylko napisac, ze tak sie czasem zastanawiam nad fenomenem calej machiny
          Harry Potter. Co sprawilo, ze swiat oszalal wlasnie na punkcie tej ksiazki.
          Owszem mozna powiedziec ze jest nawet wyjatkowa, ale nie ukrywajmy takich
          ksiazek w ciagu roku powstaje kilka. Co sprawilo ze ta seria cieszyla sie tak
          wielka popularnoscia, a inne zostaly w cieniu? Reklama, prawda?

Moim zdaniem reklama sprawila ze i ksiazka i film staly sie tak popularne.
          Ksiazka zauwazona zostala przez duza czesc osob, a reklama dopelnila reszty.
          Teraz duza czesc ludzi idzie na ten film nie dlatego ze moze jest fanem ksiazki
          ale dlatego ze tak by wypadalo lub zeby sprawdzic jaki ten Potter wlasciwie
          jest.

Podczas mojej ostatniej wizyty u mojej mamy zobaczylam na polce trzy tomy
          Pottera. Zapyatalam po co Ci to i dostalam odpowiedz: no bo teraz wszyscy to
          kupuja (mimo ze zaklina sie ze bedzie to czytac, wiem ze nawet do nich nie
          zajrzy). Potteromania?
    • Gość: Agrest Re: Podkarpacie boi się Pottera :-) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 21:38
      Niedlugo do wielkiej akcji antypoterowskiej przylaczy sie niezwykle znane radio
      z Torunia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka