15.01.13, 13:57
Witam, jestem na Waszym forum nie poraz pierwszy ale nikgdy nie mialam zbyt wiele czasu i tematow, zeby cos skrobnac. Dlatego teraz mowie dzien dobry smile
Szydelkuje dla przyjemnosci swojej i cudzej, glowie mojej szescioipolletniej corki oraz przyjaciol i znajomych, ktorym z radoscia robie bizuterie. Z uporem maniaka czerwone bransoletki przeciw urokom dla ciezarnej kuzynki wink

Corce robie lalki, zwierzatka, ostatnio zrobilam szopke, ale nie z tych azurowo pieknych tylko zwykle 3 laleczkik do zabawy, ubierania, rozbierania, zeby miala radosc nie tylko z patrzenia.

Mam jeszcze wiele pomyslow, jendak znacznie mniej odwagi do awykorzystania ich no i czasu tez nie az tak znowu duzo.

Ciesze sie, ze tu trafilam, bo jestescie kopalnia wiedzy i pomyslow, no i ktos mnie wreszcie zrozumie, bo na meza za bardzo liczyc nie moge wink choc podziwia. smile
Obserwuj wątek
    • amabel Re: Witam :-) 15.01.13, 17:16
      Witajsmile
      Ja szydełko trzymam dopiero od roku.To forum jest dla mnie wyrocznią.Jak mam z czymś problem to najpierw tutaj.Mój mąż też z dystansem ale podziwiasmile
    • urszula97 Re: Witam :-) 15.01.13, 20:12
      chyba ma sporo ten sam problem,chociaż mój mąż sam mi to forum odnalazł i po 20-ltniej przerwie uczę się dalej i ostro dziergam na ile czas na to pozwoli.Jest tez fotoforum gdzie pokazujemy swoje udziergi.
      • mama_mak Re: Witam :-) 16.01.13, 10:03
        No, to pocieszylyscie mnie, myslalam, ze tylko moj maz taki "wredny". Choc tak naprawde slysze potem,ze mam "palce wrozki" (to takie tutejsz powiedzenie, mieszkam we Francji) smile

Ja tez nauczylam sie 20 lat temu, wtedy bylam nastolatka i roiblam namietenie kury na Wielkanoc, lapki do garnkow dla mamy itd, itp, teraz moja corka patrzy na nie z czcia smile
        Odkopalam szydelko we wrzesniu 2012 i juz czuje, ze jest lepiej, najpierw mozlone aniolki ze wzorow, a teraz sama robie lalki i owoce z glowy, choc przyznam, ze lubie miec dobry wzor, bo i ladnie wyjdzie i czlowiek sie wiele na takowym nauczy.

A jak sie na to fotoforum dostac, Uszulo ?(moja corka ma na imie Urszula !!!! smile )
        • irenaki Re: Witam :-) 16.01.13, 12:57
          Szydełko mam "od zawsze" ale tak naprawdę mogłam sie zająć robótkami dopiero po przejsciu na emerytuę . Takich pasji nie pojmują moje koleżanki smile ale mam poparcie ( o dziwo ) moich dorosłych dzieci
          • urszula97 Re: Witam :-) 16.01.13, 18:37
            irenaki napisała:

> Szydełko mam "od zawsze" ale tak naprawdę mogłam sie zająć robótkami dopiero po
            > przejsciu na emerytuę . Takich pasji nie pojmują moje koleżanki smile ale mam po
            > parcie ( o dziwo ) moich dorosłych dzieci
        • urszula97 Re: Witam :-) 16.01.13, 18:40
          mama_mak napisała:

> No, to pocieszylyscie mnie, myslalam, ze tylko moj maz taki "wredny". Choc tak
          > naprawde slysze potem,ze mam "palce wrozki" (to takie tutejsz powiedzenie, mies
          > zkam we Francji) smile
          >
          > Ja tez nauczylam sie 20 lat temu, wtedy bylam nastolatka i roiblam namietenie k
          > ury na Wielkanoc, lapki do garnkow dla mamy itd, itp, teraz moja corka patrzy n
          > a nie z czcia smile

Najpierw załóż galerię sobie ja od tego zaczynałam a z galerii na Fotoforum,a fajnie by było abyś sobie bloga zrobiła ,jest nas tu kuoa narodu co bloguje,fajna pamiatka .
          > Odkopalam szydelko we wrzesniu 2012 i juz czuje, ze jest lepiej, najpierw mozlo
          > ne aniolki ze wzorow, a teraz sama robie lalki i owoce z glowy, choc przyznam,
          > ze lubie miec dobry wzor, bo i ladnie wyjdzie i czlowiek sie wiele na takowym n
          > auczy.
          >
          > A jak sie na to fotoforum dostac, Uszulo ?(moja corka ma na imie Urszula !!!! :
          > -) )
          • mama_mak Re: Witam :-) 16.01.13, 19:08
            No to wstawilam (wsrod zdjec slubnych i ulubionych nut mojej corki wink ) 3 zdjecia, bo wiecej nie mialam pod reka, moich pierwszych prob. Teraz jestem na etapie amigurumi ale akurat nie mam fotek.
            PS. Gwiazde z rafii robilo sie latwo i jest sliczna.

fotoforum.gazeta.pl/u/mama_mak.html
            • mama_mak fotoforum 23.01.13, 12:01
              Ha ! Udalo mi sie dostac na fotoforum i wstawilam zdjecie prezentu, zrobionego dla meza na urodziny. Troche czasu nad nim spedzilam, ale jestem dosc z siebie dumna. Podobny do oryginalu smile Zapraszam smile
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,141996935,141996935.html
              • tijgertje Re: fotoforum 29.01.13, 09:30
                Hej hej smile no i prosze, nie takie trudne wstawienia zdjec. Prezent genialny. Ja niestety tylko i wylacznie ze schematow dziergam, o zabawkach nawet nie mysle, wole wieksze rzeczy (kocyki, koce, obrusy). wybacz wscibskie pytanie, ale te zdjecia to z TWOJEGO slubu??? Wygladasz na nich, jakbys miala 16 lat !
                • mama_mak Re: fotoforum 29.01.13, 10:48
                  Matko Boska, Tijgertie, mialam dokladnie 2 razy tyle !!!! smile))

Dziekuje za komplementy wszelakie jednakze, milo slyszec, ze sie wyglada na polowe swojego wieku smile No i ze prezent fajny. Szczegolnie, ze Ty to w ogole wymagajaca raczej jestes. smile
                  Zabawki robi sie naprawde nietrudno ! Polecam, spora jest satysfakcja. Zrobilam jeszcze jedna zabawna rzecz mezowi, musze sfotografowac i wstawic.
    • maniaczkaszydelka Re: Witam :-) 12.02.13, 15:54
      Witajsmile
      Ja też mam manię szydełkowaniasmile Nawet na blogu mam różne prace i wzory szydełkowe:

happyafterblog.blogspot.fr/
      Dopiero niedawno znalazłam to forum i świetnie się na nim czuję (zupełnie jak rybka w wodzie lub szydełko w włóczcesmile)

Pozdrowienia!
    • haftowniczek Re: Witam :-) 01.03.13, 14:45
      witam serdecznie,oddawaj się w 100%swojej pasji smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka