Dodaj do ulubionych

Warszawo walcz-Sabaton

01.08.13, 08:39
www.youtube.com/watch?v=Cd0ZuPpRvXk
Dziś o 17.00 Warszawa znów stanie w hołdzie dla tych ,którzy zginęli bez względu na to jak oceniamy powstanie oraz kto i do czego chce je politycznie wykorzystać.
Obserwuj wątek
    • godzinaosma99minutpoczasie Re: Warszawo walcz-Sabaton 01.08.13, 15:59
      Staną ci którzy wierzą w sens tej śmierci i nie plotą jakichś zamaszystych bzdur dotyczących przegranej , nie plota bzdur o AK-owcach zabijających Żydów i różnicowania powstań , pomniejszania rangi jednego do drugiego . Warto pamiętać kiedy to było i że przebieg informacji nie odbywał się tak szybko jak dzisiaj , o czym zapominają ci którzy oceniają je z dzisiejszej perspektywy . Pełnej michy , wufiukowanych paznokci i mądralińskiej wiedzy użytecznej tylko na swój sposób, pełnej kieszeni tego ojro.
      • filip505 Re: Warszawo walcz-Sabaton 01.08.13, 18:17
        .....od zawsze uwazalem ze powstancy to bochaterzy,ale dowodztwo (politycy)
        popelnilo wielki blad wywolujac go,200tys ofiar,zniszczone miasto,plusy????
        realnych nie widze,
        • dwa-filary Re: Warszawo walcz-Sabaton 01.08.13, 18:50
          Tu nie jest już istotne czy było potrzebne, czy nie, to hołd dla tych co zginęli- zołnierze i cywile. Tysiące ludzi i ta minuta ciszy im się należy.
          • filip505 Re: Warszawo walcz-Sabaton 01.08.13, 19:48
            .....co do tego niemam zadnych watpliwosci filarko,
            • misia007 Re: Warszawo walcz-Sabaton 02.08.13, 08:48
              Byłam na Powązkach ,buczacze też ale......skutecznie ich ludzie wyciszyli.A co do zysków i strat to dziś dowiedziałam się,że w walkach z powstańcami zginęło.....ok 2000 Niemców.
              • filip505 Re: Warszawo walcz-Sabaton 03.08.13, 16:55
                .....male pocieszenie,
    • pierogi_z_jagodami Re: Warszawo walcz-Sabaton 07.08.13, 18:51
      pierogi nie lubią Sabatonu, nie widzą w zabijaniu i wojnie żadnego patosu i bohaterstwa, tylko potworną rozpacz i nędzę ludzkości... ale zawsze bardzo się wzruszają kiedy wyje syrena i ludzie się zatrzymują, co roku jest to coraz bardziej widoczne
      • filip505 Re: Warszawo walcz-Sabaton 08.08.13, 19:51
        .....ale jak ktos bez pozwolenia wejdzie do twego "DOMU"
        I sie panoszy to ktos go musi wyrzucic,albo zabic,bo na
        niewolnika z wyboru pierogi sie moim zdaniem nie nadaja,
        za "pyskate",
        • pierogi_z_jagodami Re: Warszawo walcz-Sabaton 08.08.13, 23:01
          nie teoretyzuję filipie co do zasady, bo szkoda na to czasu i energii
          • misia007 Re: Warszawo walcz-Sabaton 09.08.13, 12:33
            Nie wiem czy słowo "lubię" jest tu właściwie użyte.Sabaton śpiewa o czymś co się zdarzyło ,o walce,której z pewnością nie chcieliśmy ,o wolności o którą niemal bez przerwy walczyliśmy o ludziach , o których nie wolno nam zapomnieć.Mnie to wzrusza, bardzo!
            • pierogi_z_jagodami Re: Warszawo walcz-Sabaton 09.08.13, 14:21
              Tak, oni się w tym specjalizują i są dobrzy... wynajdują różne bitwy z różnych krajów i śpiewają o nich swoje piosenki w ciężkim hardrockowym stylu, który świetnie współbrzmi z tematem i to się sprzedaje jak świeże bułeczki... na dobry patos zawsze się znajdzie kupa chętnych, dla mnie jednak wojna to cierpienie niewinnych ludzi,i głód, gwałty i przemoc, żołnierze sobie tam strzelają na linii frontu i giną w walce o najczęściej nie swoje idee, generałowie kolekcjonują chlebowe medale, a zwykli ludzie najbardziej cierpią i mam gdzieś ten cały patos, wisi mi, niech sobie go wsadzą nie powiem gdzie, jeśli już ludzie mają umierać to niech umierają z powodu swoich słabości i chorób, a nie wojen,przynajmniej selekcja naturalna podziała... czasem mi się zdaje że ludzie rozmnażają się jak króliki po to tylko żeby się potem powyrzynać, przynajmniej w sporej części świata tak teraz jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka