dj_dlugi 28.07.04, 20:44 Proszę o jakieś opinie na temat kursu EUR/PLN... czy ktoś odważy się wyrokować co cie stanie? Jeżeli przewidywane są jakieś znaczące ruchy w górę lub w dół to kiedy i jak silne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.poczobut_tms Re: kurs euro 29.07.04, 11:37 Tak jak pisałem wcześniej powodem osłabienia złotego na jesieni br. będą kwestie budżetowe oraz ponowne głosowanie nad wotum zaufania dla rządu M. Belki. Jednak jest mało prawdopodobne żeby kurs EUR/PLN przebił poziom 4,60. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw14 Re: kurs euro 30.07.04, 10:58 marcin.poczobut_tms napisał: > Tak jak pisałem wcześniej powodem osłabienia złotego na jesieni br. będą > kwestie budżetowe oraz ponowne głosowanie > nad wotum zaufania dla rządu M. Belki. Jednak jest mało prawdopodobne żeby kurs > > EUR/PLN przebił poziom 4,60. W takim razie jak Pan myśli, jaki jest możliwie najwyższy kurs PLN do EURO przed jesienną korektą, czy możliwy jest poziom 4zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
toffik1 Re: kurs euro 30.07.04, 13:34 Chcę spłacić kredyt, który mam w euro. Ile jeszcze czekać? Jaki poziom złotego uznać za odpowiedni? Dzisiaj kiedy na fixingu NBP kurs wynosi 4,3759, kurs sprzedaży w moim banku, w którym spłacić chcę kredyt to 4,4591. Przy jakim kursie fixingowym dokonać spłaty? Zakładam, że skoro wszyscy wiedzą, że wrzesień przyniesie zawirowania wokół rządu Belki już pod koniec sierpnia złoty może się osłabić z obecnych poziomów... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.poczobut_tms Re: kurs euro 30.07.04, 16:41 Jestem optymistą co do wartości złotego, jednak kurs EUR/PLN w tym roku na poziomie 4,00 wydaje mi się jednak nie realny. Sądzę, że spadki EUR/PLN nie będą na razie przekraczały 4,30. Odpowiedz Link Zgłoś