Dodaj do ulubionych

konto przez internet

05.01.04, 20:51
Witam!
jestem studentem, mam 20 lat, nie mam stalych dochodow jedynie otrzymuje od rodzicow stale miesieczne kieszonkowe. dotad korzystalem z konta w PeKaO SA ale chce zalozyc konto internetowe. Zastanawiam sie nad mBankiem, LukasBankiem. Co mi moze Pan doradzic? Nie zalezy mi na oprocentowaniu, chce po prostu miec jak najlatwiejszy dostep do pieniedzy a zaraz dosc bogata oferte bankomatow bez prowizji.
pozdrawiam i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: konto przez internet 06.01.04, 01:01
      Witam!
      Wybór może zależeć na przykład od miasta w którym Pan mieszka.
      Jeżeli głównym kryterium jest ilość bankomatów i cena (bo w Pekao S.A. od
      niedawna można posiadać dostęp do konta przez internet) to oprócz wymienionych
      przez Pana banków dobrym pomysłem jest jeszcze konto na przykład w BZ WBK,
      Banku Millennium czy w Inteligo lub VW Banku. (chociaż to nie wyczerpuje całej
      listy możliwych banków).
      Wybór zależy jednak od bardzo wielu czynników. Poza miastem w którym Pan
      studiuje można tu wymienić np. sposób w jaki będzie dostawał Pan pieniądze od
      rodziców. (tylko przelewy czy tez gotówka).
      Niemniej jednak – jeśli konto służyć ma głównie do wyciągania pieniędzy z
      bankomatu proszę zobaczyć jaki bankomat jest najbliżej uczelni/ miejsca
      zamieszkania.
      Oferta Inteligo, Lukasa i BZ WBK ma tę zaletę, że bankomaty obsługiwane przez
      te banki wydają banknoty o mniejszych nominałach niż 50 zł (w odróżnieniu od
      Euronetu). Dla studentów jest to dosyć duża zaleta ;) Inteligo może mieć jednak
      poważną wadę – należy trzymać stale na rachunku co najmniej 100 zł (lub liczyć
      się z dość wysoką opłatą za prowadzenie). W BZ WBK i Millennium płatne są
      przelewy wykonane przez Internet, w VW Banku każda wypłata poniżej 400 zł wiąże
      się z opłata 1,5 zł.
      Pozdrawiam serdecznie!
      MM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka