rimmel4 13.09.09, 13:46 za którą poprawkę się płaci i ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomkow2 Re: egzaminy poprawkowe 14.09.09, 02:23 rimmel4 kochaniutka to jest twój pierwszy rok? ty lepiej nie myśl ile kosztuje poprawka tylko myśl jak do niej nie dopuścić ;-) Ale aby zaspokoić twoją ciekawość.Jeśli podczas sesji nie zdasz jakiegoś egzaminu to po zakończeniu sesji jest tzw sesja poprawkowa w której zdaje się ewentualny egzamin poprawkowy za który z reguły na kulu się dotą przynajmniej(i mam nadzieję że nic się nie zmieniło) nie płaci.Jeśłi nie uda ci się zdać egzaminu poprawkowego(co jest raczej dość sporym wyczynem) możesz napisać podanie do dziekana o tzw warunek(egzamin warunkowy) i w tym wypadku po pozytywnej decyzji dziekana i wyznaczeniu ci przez niego terminu warunku płacisz za taką możliwość 100zł(no chyba że coś uległo zmianie).Idziesz zaliczasz i po sprawie.Żebym nie zdać warunku to już trzeba się "wykazać" nie lada umiejętnościami.Kolejną ewentualnością jest potem już tylko egzamin komisyjny ale aby do niego doszło musiały by być wcześniej jakieś błędy,niedociągnięcia,zastrzeżenia co do poprzednich egzaminów,co do obiektywności egzaminującego np. i wtedy on już kosztuje bodajże 700zł.Ale do niego to już strasznie daleka droga. Pozwól że zapytam.Na jakim ty kierunku studiów dopuszczasz taką opcję że "złapiesz" jakąś poprawkę czy nie daj Boże warunek? Odpowiedz Link Zgłoś
rimmel4 Re: egzaminy poprawkowe 14.09.09, 09:30 Pytam z ciekawości;], dostałam sie na politologie. Myśle, że każdy kto zaczyna studia ma jakies obawy i jest ciekawy jak to wszystko wygląda;p Odpowiedz Link Zgłoś
tomkow2 Re: egzaminy poprawkowe 15.09.09, 01:46 spoko w takim razie witam przyszłą na pewno świetną panią politolog ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rimmel4 Re: egzaminy poprawkowe 15.09.09, 09:35 Dzięki miło mi to słyszeć;] Idę na ten kierunek z zamiłowania nie z musu czy z przypadku i dlatego chciałabym przybrnąć i ukończyć te studia bez problemu i egzaminów poprawkowych;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
rimmel4 Re: egzaminy poprawkowe 16.02.10, 21:41 Może mieć na 1 roku, w 1 semestrze warunek? Odpowiedz Link Zgłoś