Dodaj do ulubionych

Magisterka z psychologii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 00:17
Hej! Czy po pedagogice można zrobić magistra z psychogi? Na jakiej
uczelni w Wawie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 23.11.09, 01:17
      A kto ci broni? Pięc lat studiów i jesteś magistrem psychologii :)
      • Gość: Tawananna* Re: Magisterka z psychologii IP: 188.33.213.* 23.11.09, 17:14
        Można nawet bodaj w 3 lata się uwinąć, np. na UAM (zaocznie) albo chyba na SWPS . Warunek: ukończone studia magisterskie (lista kierunków jest ograniczona i jest na niej pedagogika).
        • Gość: Jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 25.11.09, 15:18
          Widzisz Ago jak sie o czyms nie ma pojecia to madrzej jest milczec a
          nie za wszelka cene w wylacznie swoim mniemaniu "blyszczec".
          • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 25.11.09, 18:41
            Otóż to, Jasminko ;)
            • Gość: jasmina Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 25.11.09, 21:29
              Adze to oczywiscie wogole nie przeszkadza, ze jednak mozna zrobic
              psychologie w trzy lata po pedagogice. Najwazniejsze to sie nie
              przejmowac, ze sie udziela nieprawdziwych albo pozbawionych sensu
              informacji. Tak trzymac Ago, samopoczucie jest najwazniejsze.
              • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 25.11.09, 22:28
                Moje samopoczucie ma się świetnie, dziękuję. A psychologię zgodnie z
                ustawą można studiować tylko w trybie jednolitym.
                • Gość: Jacek Re: Magisterka z psychologii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 14:04
                  A nieprawda ze jednolite i ze 5 lat. Zadzwon sobie na Szkole Wyzsza Psychologii
                  Spolecznej (SWPS) do Wa-wy. Wiem ze mieli cos takiego ze mozna bylo po
                  otrzymaniu dyplomu pedagoga w ciagu trzech lat uzyskac dyplom psychologa a to z
                  tego wzgledu ze przedmioty powtarzajace sie byly po prostu zaliczane od razu.
                  Nie wiem czy w nastepnym roku akademickim beda mieli cos takiego ale na pewno w
                  tym 2009/2010 cos takiego bylo bo sami sie oglaszali na swej stronie internetowej.
                  Jacek
                  • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: 193.0.66.* 26.11.09, 14:44
                    Ja wiem, że coś takiego jest. Ale jest niezgodne z ustawą.
                    • Gość: hmmm Re: Magisterka z psychologii IP: *.147.103.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 18:56
                      Ale SWPSu to nie obchodzi. Jak widać liczy się przede wszystkim
                      kasa :)
                      • Gość: qwerty Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 26.11.09, 20:42
                        UAM-u najwyraźniej też nie.
                  • Gość: Mark Re: Magisterka z psychologii IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.09, 09:18
                    Jednolite, bo jest tylko mgr, a licencjatu nie ma. A skrócone, bo ludzie po
                    innych magisterkach mają zaliczane niektóre przedmioty. Ale ogólnie to podobno
                    raczej syf i bałagan oraz traktowanie tego (przez szkołę) jako coś gorszego -
                    niektóre przedmioty robione są po łebkach. Lepiej robić normalną magisterską
                    psychologię i starać się o przyspieszenie toku studiów.
    • Gość: Jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 26.11.09, 21:43
      A gdzie dokladnie mozna znalezc informacje, ze konieczne jest 5 lat
      wg ustawy?
      Logicznie myslacy ludzie podaja raczej ilosc godzin na poszczegolne
      przedmioty, ilosc obowiazkowej praktyki, stazu itp. Jedni w 3 lata
      moga zrobic to co inni w 6 lat nie potrafia.
      A pozatym z tego co slyszalam jeszcze bedac na slynnej podyplomowce
      ustawa ta miala wiele brakow i gdyby ja przestrzegac to
      sparalizowalaby prace psychologow.
      • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 29.11.09, 14:13
        Czyli jednak ustawa nie mowi o tych 5 latach?
        • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 29.11.09, 19:08
          Mówi o studiach JEDNOLITYCH.
          Naprawdę, znalezienie ustawy zajmuje trzy minuty...
          • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 29.11.09, 20:58
            Pewnie inni rzeczywiscie znajduja ja w trzy minuty ale tobie jak
            widac nawet trzy dni nie wystarczaja. A jeszcze jakbys miala z tego
            fragment o 5 letnich studiach jednolitych wyszukac to pewnie
            zajeloby ci cale 5 lat.
            • Gość: Aga Re: Magisterka z psychologii IP: *.chello.pl 29.11.09, 21:59
              Może Ty siedzisz cały weekend przed komputerem, ja mam ciekawsze
              zajęcia.
              EO z mojej strony
              • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 29.11.09, 23:22
                Widze, ze sprawa jest jasna. Plotla sobie Aga trzy po trzy o ustawie
                (zreszta nie tylko o tym) i sie nagle okazalo, ze wcale jej nie zna.
                Coz, zdarza sie.
                • Gość: Mark Re: Magisterka z psychologii IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.09, 09:25
                  Standardy kształcenia dla kierunku studiów: psychologia (na stronie Ministerstwa
                  Nauki) - to nie jest Ustawa, ale załącznik do zarządzenia.

I Wymagania ogólne
                  Jednolite studia magisterskie trwają nie krócej niż 10 semestrów. Liczba godzin
                  zajęć nie powinna być mniejsza niż 2700. [...]

Aga ma rację.
                  Nic tam nie ma o skróconej formie 3-letniej. Moim zdaniem to nie jest (chyba,
                  nie chcę się mądrzyć) legalne.
                  • Gość: Jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 04.12.09, 14:40
                    Aga ma racje i jej nie ma, dobra jest i troche kiepska.
                    Od 5 postow twierdzi, ze informacje o studiach jednolitych znajduje
                    w ustawie w ktorej nic na ten temat nie ma ... w trzy minuty.
                    Moja mama ma dobre powiedzenie na to: wie, ze dzwony bija ... tylko
                    juz nie bardzo w ktorym kosciele.
                    No ale stara sie dziewczyna, to najwazniejsze.

A swoja droga ja swoje magisterkie studia 5 letnie zrobilam w 4 lata
                    i tez musialam miec taka sama ilosc godzin uczestnictwa w zajeciach
                    i taka sama ilosc zdanych przedmiotow jak wszyscy inni. To, ze ktos
                    robi jakies studia krocej to nie oznacza, ze jest zwalniany z jakis
                    przedmiotow. Sa okreslone zasady i wszystkie uczelnie podlegle
                    Ministerstwu musza sie do tych zasad dostosowac. Nie ma zmiluj sie.
                    Takze ja uwazam, ze w/w uczelnie, jak sadze podlegle Ministerstwu
                    kieruja swoja oferte jak najbardziej legalnie. W koncu ktos nad tym
                    czuwa. O ile dobrze pamietam oferta ta kierowana jest do obsolwentow
                    pedagogiki, zatem mozna przypuszczac, ze sporo przedmiotow sie
                    powtorzy i mozna je przepisac. Ale to nie znaczy, ze trzyletniego
                    absolwenta takiej psychologii obowiazuje mniej zajec i egzaminow jak
                    5 letniego. Musi jak podejrzewam zrobic to wszystko w szalonym
                    tepie. Nie widze a w tym nic zdroznego, ani nielegalnego.
                    Ale oczywiscie moge sie mylic. Zreszta prawde mowiac juz od dawna
                    mnie to nie bardzo obchodzi.
                    • Gość: Anita Re: Magisterka z psychologii IP: *.tktelekom.pl 06.12.09, 22:02
                      A dla mnie to, że takiej formy nie ma na wrocławskim swpsie daje do myślenia.
                      Nie ukrywam, ze podziwiam dziekana tego wydziału (za mądrość, za klasę itd.) ,
                      ale myślę, że gdyby to było całkowicie legalne, to On by to dawno we Wrocku
                      uruchomił. A jakoś tego nie robi... Myślę, że Twoje przekonanie, że ktoś nad tym
                      czuwa jest trochę naiwne. W końcu afera z przekrętami na Akademii Humanistyczno
                      - Ekonomicznej w Łodzi wybuchła niedawno. I nikt nad tym jakoś nie czuwał.
                      • Gość: Jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 07.12.09, 16:06
                        Nie znam zadnego jakiegos swps wroclaw. Co to wogole jest? W zyciu
                        nie mialam do czynienia z dziekanem jakiegos tam wymienionego przez
                        ciebie wydzialu. I dlaczego fakt, ze ktos tam czego nie otworzyl ma
                        byc dowodem , ze cos jest legalne lub nie.
                        Zastanow sie nad swoja logika, albo raczej calkowitym jej brakiem!
                        Dziewczyno kto tu jest naiwny!
                        Jednym slowem - rzekoma madrosc i klasa jakiegos nieznanego szerzej
                        dzentelmena ma byc dowodem na to, ze trzyletnie studia
                        psychologiczne sa nielegalne.
                        Wez mnie juz nie rozsmieszaj.
                        • Gość: studentSWPS Re: Magisterka z psychologii IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.12.09, 05:57
                          Logika Anity rzeczywiście jest dyskusyjna, ale to Jasminko, że jesteś ignorantką
                          to nie jest rzecz, którą należy się chwalić. SWPS Wrocław to miejsce, w którym
                          uczy top polskiej psychologii (a piszę to jako student warszawski, dla
                          jasności). Moim zdaniem w PL to właśnie tam jest najlepsza kadra. A dziekan...
                          Tu się skompromitowałaś, pisząc, że to szerzej nieznany dżentelmen. Jak
                          najbardziej "szerzej znany" i to z jak najlepszej strony.
                          • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 08.12.09, 11:38
                            Nie no, rece opadaja. Tak rzeczywiscie to cos z Wroclawia to
                            rzeczywiscie takie jest slynne, ze az slawa tego cos mnie powalila.

Polecam lekture najlepszych uczelni w swiecie - dodam dla jasnosci
                            pierwszych ... 500. Tego czegos z Wroclawia to ty tam nie
                            znajdziesz, ledwie tam sie na szarym koncu UJ zmiescil.
                            Smiem twierdzic, ze nawet jakby zrobili biedacy ranking najlepszych
                            1000 uczelni to ta slawa z Wroclawia tez by sie tam nie zmiescila,
                            ale optymistycznie patrzac moze ledwo ledwo na szarym koncu.

Ignoracje to sobie jednak schowaj do wlasnej kieszeni.

Kochany panie nie-ignorancie swiat to troche wiecej sasiad, ulica na
                            ktorej mieszkasz i nawet wiecej niz miasto w sasiedztwie.
                            Polecam otworzyc sie na swiat, przewietrzyc sie troche, zaznajomic z
                            tym co warte jest zaznajomienia i zafascynowania a nie kisic sie we
                            wlasnym sosie, niekoniecnzie pierwszej jakosci.
                            • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 08.12.09, 15:20
                              Az sie wysililam i sprawdzilam sobie te wasza slawe wroclawsko -
                              warszawska. Nawet w Polsce slynnej juz z ogolnego braku dobrych
                              uczelni wyzszych - w rankingu Rzeczpospolitej i Perpektyw z tego
                              roku zajela znakomite 44 miejsce.
                              • Gość: Ania Re: Magisterka z psychologii IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.09, 07:33
                                Jasminko, ludzie dyskutują nie o uczelniach, ale o psychologii. Nie jest więc
                                ważne, na którym miejscu jest SWPS (jako cała uczelnia), choć jest rzeczą
                                niezwykłą, że w rankingu na który się powołujesz niepubliczna uczelnia założona
                                chyba 11 czy 12 lat temu prześcignęła już kilka uniwersytetów. Psychologia jest
                                tam, zdaniem wielu psychologów i studentów psychologii, najlepsza w Polsce. Ja
                                wiem, że Tobie to nie imponuje, bo Ty studiujesz na Harvardzie i wyglądasz
                                śmiało poza własne podwórko i własną ulicę. Przenieś się więc może na forum
                                Harvardu. (Właśnie sobie jednak uzmysłowiłam, że na Harvardzie psychologia nie
                                jest wcale dobra, więc napisz kochana gdzie studiujesz???)
                                • Gość: pan sowa Re: Magisterka z psychologii IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 09.12.09, 12:45
                                  Jasminka skonczyla EAPI i jest Bakałarzem psychologiem praktykiem
                                  www.polska-psychologia.edu.pl/index.htm .. nad nimy tez ktos czuwal czyz
                                  nie dlatego oferuja studia licencjackie z psychologii siejac swoje filie po
                                  calej polskiej.
                                  • Gość: Jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 09.12.09, 18:23
                                    Jasminka konczyla slynna na caly swiat wyzsza szkole psychologii
                                    spolecznej z siedziba w dzierzoniowie na strychu u pana sowy, u
                                    ktorego to slynnego wizjonera, wrozbity praktykowala.
                                    Wiem, ze Dzierzoniow jest piekny, ale czasem trza nosa wysciubic
                                    poza wlasny pokoj z komputerem.
                                • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 09.12.09, 18:24
                                  Aniu dalas sie juz poznac jako wybitny logik (ciekawe czy ta slynna
                                  na caly swiat szkola produkuje wiecej takich umyslow) wiec nie obraz
                                  sie ale nie bede juz z toba konwersowala bo nie ma o czym.
                                  • Gość: pan sowa Re: Magisterka z psychologii IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 10.12.09, 01:47
                                    U pana sowy na strychu moglabys conajwyzej podloge pucowac. piekny jest
                                    dzierzoniow i widac ze gust etsetyczny na rowni z inteligencją masz.
                                    cos jeszcze. dziekan z innym swoim kumplem z tej samej szkolki z zadupia
                                    wroclawskiego napisal podrecznik do psychologii z ktorej uczy sie 25 tysiecy
                                    studentow ty zjebana polinteligentko, widac jaki z ciebie psycholog
                                    • Gość: pan sowa Re: Magisterka z psychologii IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 10.12.09, 01:50
                                      www.swps.pl/studai-jednolite-magisterskie-i-i-stopnia-warszawa/psychologia/psychologia-jako-drugi-kierunek?phpMyAdmin=9641ccdd048b44b6e9b6b101062b03c7
                                      • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 10.12.09, 14:55
                                        Nieeee no to pan sowa blysnal ... slownictwem z najgorszej speluny.
                                        Jestem coraz bardziej pod wrazeniem uczelni, ktora produkuje
                                        taaaakie umysly. To musi byc wyjatkowa szkola! Oj musi! Nie dodac
                                        nic ujac.
                                    • Gość: studentSWPS Re: Magisterka z psychologii IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.12.09, 07:12
                                      Jasminko, rozsądną wypowiedź Pana Sowy uzupełnię o ważny detal. Te 25 tysięcy
                                      studentów to nie są studenci SWPSu, a studenci psychologii (i nie tylko, też
                                      socjologii, politologii czy pedagogiki) z całej Polski. Trochę Jasminko szacunku
                                      do ludzi mogłabyś się nauczyć. Widać z jaką wyższością traktujesz zarówno swoich
                                      adwersarzy na forum, jak i ludzi, którzy w nauce osiągnęli juz wiele. Gdybys
                                      była studentką psychologii (ja juz w tym roku kończę, ale gdybys nawet była,
                                      powiedzmy, na trzecim roku), to byś wiedziała, że tych dwóch panów, o których
                                      Pan Sowa pisze to są uczeni klasy światowej(jeśli się weźmie pod uwagę ich
                                      artykuły publikowane w najlepszych światowych pismach). Co więcej, gdybyś ich
                                      zobaczyła "na żywo", na przykład na wykładzie, to byś się zdziwiła ich
                                      skromności, której powinnaś się od nich uczyć.
                                      Życzę Ci na koniec Jasminko, byś była piękna jak Dzierżoniów

• Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 10.12.09, 15:07
                                        Panie studencie SWPS, mam nadzieje, ze wystukales swojego posta
                                        zanim przeczytales dzielo pana sowy. Jesli sie z nim nie zapoznales
                                        to cyt.
                                        - U pana sowy na strychu moglabys conajwyzej podloge pucowac.
                                        piekny jest dzierzoniow i widac ze gust etsetyczny na rowni z
                                        inteligencją masz. cos jeszcze. dziekan z innym swoim kumplem z tej
                                        samej szkolki z zadupia wroclawskiego napisal podrecznik do
                                        psychologii z ktorej uczy sie 25 tysiecy studentow ty zjebana
                                        polinteligentko, widac jaki z ciebie psycholog -

Jesli rynsztokowy slownik i prostactwo pana sowy jest w tej szkole
                                        pelnej swiatowej klasy uczonych norma to ja nie mam nic do dodania!
                                        Bo coz tu mozna wiecej powiedziec.

Moze tylko jedna mala uwaga. Ktos kiedys na zupelnie innym forum
                                        powiedzial, ze Polska jest taka jaka jest, bo wymordowano na
                                        przestrzeni dziejow prawie cala jej inteligencje. A obecni Polacy sa
                                        w wiekszosci potomkami prymitywnych, niepismiennych i tepych ludzi.
                                        Jak widac nawet tak slynna uczelnia nie pomaga niektorym wyzwolic
                                        sie z wiezow pochodzenia.
                                        Nawet sie nie oburzam - tylko wspolczuje ... otoczeniu tak wybitnego
                                        studenta vel absolwenta.
                                        • Gość: jasminka. Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 10.12.09, 15:08
                                          Oczywiscie zeby nie bylo watpliwosci moje uwagi tycza sie wylacznie
                                          p. sowy. On bowiem blysnal najmocniej.
                                          • Gość: pan sowa Re: Magisterka z psychologii IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 10.12.09, 16:29
                                            Pasjonujacy wywod.ciekawy jest tez inny aspekt; teatr przyzwoitosci jaka gra
                                            jasminka i pokaz hipokryzji ktora nam daje.. wubuchajac swietym oburzeniem na
                                            standardy jezykowe, etyczne logiczne itd forumowiczow najwiekszy kołtun,
                                            abderyta i cwaniak po nagminnym obrazaniu, obrzucaniu blotem, wykpiwaniu,
                                            wysmiewaniu stanol na bacznosc slyszac dwuznaczną estetycznie wypowiedz a
                                            nastepnie podniosl wielie larum ze brzydko ,nieladnie..hehehe o ku.....nie dosc
                                            ze ta bezczelna idiotka wkreca ze studjuje psychologie a nie wie kto to dolinski
                                            nie dosc ze nic merytorycznego nie powiedziala od poczatku swojej halturniczej
                                            dzialalnosci nie dosc ze troli to jeszcze mysli ze wyglada jak autorytet etyczny
                                            swoim wystapieniem przezicko "plugactwu".Dajcie jej spokoj to troll glupi
                                            zagubiony i posrany tak tak jasmiko to powiedzial student psychologii bardzo
                                            wulgarny chamski i wogole taki z ktorym ty nie mozesz rozmawiac bo jestes
                                            delikatna dziewycznka pelna kurtuazji. ku... jaki cyrk hahaha
                                            • Gość: jasminka Re: Magisterka z psychologii IP: *.cable.ziggo.nl 10.12.09, 21:34
                                              Panie sowa o czym my bedziemy ze soba rozmawiac, ja nie jestem tak
                                              dobrze wyedukowana w tak znakomitych miejscach jak pan.
                                              Nie zaoferuje panu tego czego pan oczekuje. Potrzebuje pan rynsztoku
                                              i bluzgow to prosze sobie przeczytac wlasne posty i bedzie pan
                                              zaspokojony.
                                              I wszyscy beda zadowoleni.
                                              • Gość: Jasminka ps do p. sowy IP: *.cable.ziggo.nl 11.12.09, 12:13
                                                Cenie i lubie mniej lub bardziej inteligentne riposty, takze
                                                zlosliwe a czesem wredne pod warunkiem, ze sa bystre.
                                                Ale jesli pan chcesz sobie rynsztokiem i speluna pogadac to musisz
                                                sobie pan znalezc innego dyskutanta ... tak nieco bardziej na swoim
                                                poziomie.
                                                Powodzenia
                                                • Gość: kendro Re: ps do p. sowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 16:33
                                                  Jasminko Droga :)

Tak czytam to forum i ciągle wszyscy są marnymi dyskutantami, na niskim
                                                  poziomie, itp. a czytając Twoje wypociny to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
                                                  Najpierw najazdy na Agę (której mogłabyś pozazdrościć wyobraźni i ogólnego
                                                  pojęcia o świecie... choćby edukacji w Polsce :P), której zarzucasz coś co od
                                                  początku sama robisz, czyli piszesz totalnie bez sensu i nigdy nie na temat.
                                                  Trollujesz w wątkach którzy ludzie zakładają by się czegoś dowiedzieć. Po co w
                                                  nich przeszkadzasz swoją wątpliwą bystrością? Naprawdę nie ma się czym dzielić,
                                                  zachowaj swoje 'przemyślenia' dla siebie i nie odpowiadaj że każdy pisze co
                                                  chce, bo nie na tym to polega ;]
                                                  • Gość: jasminko kendro IP: *.cable.ziggo.nl 11.12.09, 17:13
                                                    Kendro vel Ago vel Ango czy jak tam wam na imie, moge tylko
                                                    powtorzyc twoje wlasne ostatnie slowa (bo nie chce mi sie juz innych
                                                    wynurzen powtarzac). cyt. ciebie (i jednoczesnie polecam) - Zachowaj
                                                    swoje przemyslenia dla siebie.
                                                  • Gość: Aga Re: kendro IP: *.chello.pl 11.12.09, 20:19
                                                    Dziewczę drogie, jak ty się musisz potwornie w życiu nudzić,
                                                    wymyślając teorie spiskowe i kłócąc się dla samego kłócenia.
                                                    Współczuję.
                                                  • Gość: A-n-go Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 11.12.09, 22:23
                                                    Nie wiem komu bardziej wspolczuc panna Ago vel Ango, obronczyni
                                                    samej siebie pod rozmaitymi nicami - a przynajmniej dwoma w/w w
                                                    temacie.
                                                    Wspolczucie odwzajemnione.
                                                  • Gość: kendro Re: kendro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 01:35
                                                    Jasminko, żal Ciebie kurczę. Ja przez długi czas naprawdę wierzyłem że Ty nie
                                                    jesteś taka głupia. Ale jesteś beznadziejna i to bez dwóch zdań. Swoimi postami
                                                    robisz pośmiewisko z siebie dla wielu osób na tym forum, jak zresztą mogłaś
                                                    zauważyć (chociaż w Twoim przypadku to wszystko chyba jest możliwe...).
                                                    Nie dość że troll to jeszcze ćwierćinteligentny :D
                                                  • dmuchawcelatawce Re: kendro 12.12.09, 13:44
                                                    Wzajemnie Kendro wzajemnie.

Slownictwo wskazuje, ze to samo wychowanie w podobnym srodowisku co
                                                    niejaki p.sowa a moze nawet kontynuwacja kariery w tej samej szkole.
                                                    Kto wie. Taka zbierznosc, moze przypadkowa a moze nie, kto wie! Coz
                                                    genow sie nie wybiera. Czy wspolczuje? Hm ... nie wiem, chyba mnie
                                                    to po prostu nie obchodzi.

Ale tak generalnie nie mam wspolczucia dla ludzi-kow malutkich,
                                                    ktorzy zamiast argumentow, cietych, inteligentnych a nawet wrednych
                                                    ripost uzywaja wyzwisk.
                                                    Marniutko to o nich swiadczy, oj marniuchno.

Z nutka nostaligii moge powiedziec, ze przeraza mnie ta nowa hm ...
                                                    pozal sie Boze polska inteligencja ... z rynsztoku powstala. Co to
                                                    zamiast inteligencji potrafi wyzwisk uzywac. A moze to w takich
                                                    kregach akurat powod do dumy - ze nie starcza inteligencji i trza
                                                    sie rynsztokiem podeprzec. Ja tam nie wiem.

Moge powtorzyc ci tylko to co powiedziam sowie. Sproboj poszukac do
                                                    dyskusji kogos kto wywodzi sie z tego samego kregu kulturowego
                                                    (osobiscie polecam p.sowe, widze sporo podobienstw - zwlaszcza
                                                    jezykowych). Ja ci nie pomoge.

Ps. hm ... wierzyles kiedys , ze jestem inteligentna, hm ... ciekawe
                                                    nawet. Tylko, ze jakos mnie to wszystko itak niewiele obchodzi.
                                                  • Gość: jasminka-dmuchawce Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 12.12.09, 15:35
                                                    A swoja droga to p. sowa tak zamilkl nagle - choc zupelnie nie
                                                    wygladal na kogos kto wie kiedy stosownie zamilknac coby sie wiecej
                                                    na smiesznosc nie narazac.
                                                    A potem pojawil sie tajemny Kendro ... z podobnym slownictwem.
                                                    Hm ... nie ... nie bede spekulowac, nie naraze sie przeciez na
                                                    podejrzenia o szukanie teorii spiskowych.
                                                    Nie ... tego bym przeciez nie chciaaaala.
                                                  • Gość: kendro Re: kendro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 15:44
                                                    Gość portalu: jasminka-dmuchawce napisał(a):
                                                    > wygladal na kogos kto wie kiedy stosownie zamilknac coby sie wiecej
                                                    > na smiesznosc nie narazac.

Ty na taką wyglądasz również i w tym przypadku chyba trudno się mylić :P

Jesteś pośmiewiskiem wielu ludzi na tym forum i działasz w myśl zasady "pluj
                                                    chamowi w twarz to mówi że deszcz pada" ;]

I ta polszczyzna inteligentna :D "coby" :D

Ps. Już wiesz po co są studia podyplomowe? hahahahaha
                                                  • ratyzbona Re: kendro 12.12.09, 22:09
                                                    Jako przedstawicielka rodziny inteligenckiej legitymującej się
                                                    wykształceniem wyższym od sześciu pokoleń zarówno wśród kobiet jak i
                                                    mężczyzn. Jako osoba z rodziny gdzie tytuł profesorski na nikim
                                                    wrażenia nie robi a publikacje są na porządku dziennym muszę ci
                                                    powiedzieć jasminko że strasznie pieprzysz. Tyle w imieniu starej
                                                    jeszcze nie do końca wymordowanej inteligencji
                                                  • Gość: jasminka Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 13.12.09, 13:25
                                                    Ratyzbono przedstawicielko tego wszystkiego (bardzo mi sie to dobrze
                                                    czytalo, fajnie bowiem czytac o czyis marzeniach) moge ci powiedziec
                                                    dokladnie to samo kachanienka. Przeczytaj swoj post bedziesz miala
                                                    odpowiedz na moj (moze za wyjatkiem tych fantazji o pokoleniach
                                                    inteligentow w twojej familii). Milej niedzieli fantastko.
                                                  • Gość: Al Re: kendro IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 23:30
                                                    Jaśminko, inteligenci niewymordowani nie piszą "zbierzność", "coby",
                                                    "kachanienka", "czyiś". Tyś Jaśminko z gminu prostego, z rynsztoka. Z gnoju
                                                    powstałaś, kolana od łajna odrywając. Z gumofilców źdźbła słomy ci wystają. I
                                                    złego nic w tym nie ma. Człowiek z gminu gorszy nie jest od tych, co
                                                    niewymordowaną inteligencją są. Tylko po co udawać? Żegnaj trollu nieudolny.
                                                  • Gość: jasminka Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 13.12.09, 13:29
                                                    A teraz slowo na niedziele do Kendro:
                                                    Kendro ... i tobie musze przyznac racje - rzeczywiscie uzywamy
                                                    zuuuuuupelnie innej polszczyzny - z dwoch zupelnie innych swiatow.
                                                    Fakt kompletnie inne kategoria.
                                                    Ze tez ja sie z toba musze tak ciagle zgadzac. Hm ...

Jedyna drobna roznica tkwi w tym, ze ja z twojego sposobu uzywania
                                                    jezyka ojczystego sie nie smieje - bo to raczej dla mnie powod do
                                                    placzu jest.
                                                  • Gość: jasminka ah i jeszcze jedno zapomnialam IP: *.cable.ziggo.nl 13.12.09, 13:37
                                                    O studiach podyplomowych tak jak o studiach jednolitych to ja juz
                                                    wszystko wiem. Aga vel Anga ze znana sobie zyczliwoscia wszystko mi
                                                    swojego czasu wyjasnila. Odeslala mnie bowiem do ustawy , ktora co
                                                    prawda nic na ten temat nie mowi ... ale jak sie tak dobrze w nia
                                                    wczytac to w trzy minuty mozna znalezc odpowiedz na wszystkie
                                                    nurtujace pytania.
                                                  • ratyzbona Re: ah i jeszcze jedno zapomnialam 13.12.09, 15:43
                                                    Twoja odpowiedź na mój post utwierdziła mnie w przekonaniu, iż
                                                    wchodzisz na to forum li i jedynie po to by przynosić radość tym
                                                    wszystkim którzy cieszą się z cudzego nieszczęścia. Życzę powodzenia w
                                                    tropieniu układów i fantastów. Bo skoro wiesz o mojej rodzinie więcej
                                                    ode mnie to cóż ja biedna mam ci do powiedzenia.
                                                  • Gość: jasminka Re: ah i jeszcze jedno zapomnialam IP: *.cable.ziggo.nl 13.12.09, 16:36
                                                    I znowu sie zgadzam hm ... biedna jestes. Przyjemnego fantazjowania.
                                                  • Gość: jasminka Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 13.12.09, 18:07
                                                    A zadanie na poniedzialek dla Kendro:
                                                    Poczytac sobie stronke:
                                                    poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8669
                                                    coby znac troszke wiecej slow w jezyku ojczystym i wiecej sie
                                                    nieznajomoscia polszczyzny nie osmieszac.
                                                    Chyba , ze tak wysmienitemu inteligentowi znajomosc slownictwa na
                                                    poziomie rynsztokowym wystarczy do szczescia.
                                                    Kwestia wychowania i aspiracji.
                                                  • Gość: pan sowa Re: kendro IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 14.12.09, 21:32
                                                    Dajcie sobie sposkoj, to zwykly troll
                                                  • Gość: jasminka Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 15.12.09, 18:01
                                                    Pan sowa potrafi napisac 6 wyrazow bez rynsztoku. Bardzo ladnie.
                                                  • Gość: . Re: kendro IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:22
                                                    Gość portalu: jasminka napisał(a):
                                                    > Pan sowa potrafi napisac 6 wyrazow bez rynsztoku. Bardzo ladnie.

To akurat nie dziwi, ale że Ty umiesz liczyć do sześciu Jasminko - to już tak :P

Ps. Troll jak nic. Co najmniej mentalny.
                                                  • Gość: jasminka Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 15.12.09, 19:44
                                                    Taaak umie liczyc do 6 ... i co w zwiazku z tym? Jakis bystry moral
                                                    moze? A moze jzu byl ... tylko gdzies mi umknal?

cyt. Troll jak nic
                                                    Fakt Kendro i p. sowa na temat trolowania wiedza sporo - z autopsji
                                                    ma sie rozumiec. I moga jeszcze pewno wiele powiedziec - uzywajac
                                                    naturalnie jedynie znanego im jezyka.
                                                    Nie wiem , ktory to taki juz byl co to slowa -coby- mamusia nie
                                                    nauczyla, ale wyzwisk to i owszem calkiem dobrze. Rodzinka ach
                                                    rodzinka.
                                                  • Gość: . Re: kendro IP: *.chello.pl 15.12.09, 21:46
                                                    Słownictwo jak są chęci można uzupełnić, nawyków się pozbyć...

Natomiast Twój przypadek jest o tyle przykry, że ciężko coś z inteligencją
                                                    zrobić. Kultury też nie masz najwyższych lotów, ale to akurat zależy od Ciebie.
                                                    Zamiast skończyć te namolne klekotanie, kompromitujesz się trochę Dziewczyno co
                                                    2 kroki. Większość z Ciebie ma niezłą polewkę, mnie to nie śmieszą takie przypadki.

Ps. Obrażanie czyjegoś pochodzenia (nie znając rozmówcy rodzinki) świadczy o
                                                    Tobie także bardzo źle. Nie jest to natomiast obraźliwe w Twoim przypadku,
                                                    ponieważ niektórych traktuje się z przymrużeniem oka.

"Kończ Waść, wstydu oszczędź". Sobie.
                                                  • Gość: Jasm Re: kendro IP: *.cable.ziggo.nl 15.12.09, 22:39
                                                    Kochanienka cos ci nie idzie to przymruzanie oka, oj nie idzie -
                                                    skoro ciagle wracasz i klekotasz choc swojego czasu tak dramatycznie
                                                    oswiadczylas - ze brak odbioru.
                                                    Widze, ze niektorym nawet anonimowo ciezko o odwage. Jakie to
                                                    zalosne. To Aga, to Anga siebie sama broni a potem to juz nawet nie
                                                    ma odwagi sie wogole podpisac.
                                                    O inteligencji to nawet mowic nie bede, bo bys chociac komputer
                                                    zmienila - jakbys ja miala - choc odrobine.

Kurcze i to jest forum dla studentow. Gdzie te czasy kiedy studia
                                                    byly dla elity intelektualnej a nie dla ... a szkoda mowic.
                                                    Choc wlasciwie pojawiaja sie w tym watku jedne i te same osoby, a
                                                    2,3 osoby to w koncu jeszcze nie odzwierciedlenie calosci. Pozostaje
                                                    w takiej nadzieji.
                                                    A mnie sie juz nudzi troszke, nie mozecie mnie niczym zaskoczyc,
                                                    ciagle to samo. Wogole nie musze sie wysilac, nuuuuuda.

A bezposrednio do Ciebie szanowna autorka ost. postu jakkolwiek sie
                                                    tam zwiesz moge powiedziec jedno, na dodatek po Tobie powtorzyc (jak
                                                    zwykle tutaj), to co Ty powtorzylas; Wyjatkowo trafnie powiedziane -
                                                    "Kończ Waść, wstydu oszczędź". Sobie.

• Gość: jas ps IP: *.cable.ziggo.nl 15.12.09, 22:45
                                                    Wlasciwie mozesz miec satysfakcje - wygralas - nuda mnie zabilas.
                                                    Zebym choc raz miala okazje odpowiedziec na jeden nieco bystrzejszy-
                                                    choc tak odrobinke inteligentniejszy post. Nie mam juz sily czytac
                                                    wiecej tej bezbarwnej nudy. Wygralas. Gratulacje.
                                                  • Gość: . Re: ps IP: *.chello.pl 16.12.09, 00:00
                                                    Yyyyy, masz schizofrenię?

Ps. Matryca chello to jest podobnie jak internet.dsl bardzo oryginalna w Polsce
                                                    :P Dziewczyno, Dziewczyno...

"Wygrałaś" powiadasz. Nie jest ciężko z Tobą wygrać, ale kto tu gra w ogóle?
                                                    Miałem nadzieję że zamilkniesz, ale z trollem próżno gadać, co wiele osób już to
                                                    zauważyło. Zero taktu i jeszcze przeświadczenie o zmianach nicku ;p durnaś
                                                    bardzo i niemiłosiernie pieprzysz jak to ktoś wcześniej powiedział.

Trollem być :D
                                                  • Gość: jasmina A ta klekota dalej IP: *.cable.ziggo.nl 19.12.09, 22:06
                                                    " Yyyyy, masz schizofrenię"

Dobre pytanie, głownie do ciebie. Ja sie tam pod rozne nicki w
                                                    swojej obronie nie podpinam.
                                                    Taaak - wiele osób coś mówi - głownie w jednej osobie - z nieleczoną
                                                    i zaawansowana schizofrenią.
                                                    Biedna i glupiuchna dziewucha z ciebie.

Prosze cie jak znowu zaklekotasz to wysil sie na coś inteligentnego
                                                    choc raz. Albo sie nie wysilaj i tak juz nie mam czasu twoich
                                                    glupot, chamstawa i pieprzenia odczytywac.
                                                  • Gość: zapiekanka Re: A ta klekota dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 00:36
                                                    Gość portalu: jasmina napisał(a):

Ludzie ukrywają się pod różnymi nickami heh? Dobrze się czujemy pani Jasminko?

Fajne teorie spiskowe, tylko że w stylu odpowiednim do poziomu intelektu niestety...

Ps. Wiem że dokarmiam Trolla, ale musiałam................ w sumie lubię czytać
                                                    jak takie puste lale wchodzą w dyskusje, wychodzi ciekawy kontrast lala - reszta
                                                    świata co w tym wątku widać wyraźnie :P:P:P Należę do tych których takie
                                                    lale-Jasminki bawią ;p;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka