Gość: fff IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.10, 18:03 Na jakie studia poszliście z pasji,bo wiem że niektórzy idą na studia inżynierskie typu mechanika i budowa maszyn,zeby zarabiac kokosy,a potem niby pieniadze dobre, ale praca nie satysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: studia z pasjii IP: *.proxnet.pl 26.04.10, 18:12 Z zainteresowania poszedłem na elektrotechnikę. Studia mi się baaardzo podobały,ale niestety musiałem zrezygnować. Planuję iść w październiku na zaoczne. Kierunek który chciałbym podjąć z pasji to historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: studia z pasjii 26.04.10, 18:18 Kierując się tylko i wyłącznie pasją poszłabym na medycynę.Ale wiem,że nie nadawałabym się i nie byłabym dobrym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: studia z pasjii IP: *.aster.pl 26.04.10, 18:44 > Na jakie studia poszliście z pasji,bo wiem że niektórzy idą na studia > inżynierskie typu mechanika i budowa maszyn,zeby zarabiac kokosy,a potem niby > pieniadze dobre, ale praca nie satysfakcjonuje. Ja tylko i wyłącznie ze względu na zainteresowania poszedłem na matematykę. Pracuję jednak na budowie - na chleb zarabiam moim pierwszym kierunkiem - budownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: studia z pasjii 27.04.10, 18:38 > Ja tylko i wyłącznie ze względu na zainteresowania poszedłem na > matematykę. Pracuję jednak na budowie - na chleb zarabiam moim > pierwszym kierunkiem - budownictwem. A ja akurat ze względu na zainteresowanie (pasją bym tego nie nazwał) poszedłem na budownictwo i ciekaw jestem czy tym kierunkiem uda mi się na chleb zarobić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grawitacjax Re: studia z pasjii 27.04.10, 10:55 z pasji ? składam na dwa kierunki : skandynawistyka na uniwersytecie i nawigacja na morskiej ;) teraz skłaniam się coraz bardziej ku drugiemu wyborowi. Czuję, ze Morze zawładnie moim życiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: studia z pasjii 27.04.10, 12:06 Polonistyka. Do dzisiaj nie wiem, czy to faktycznie są studia dla mnie. A ponieważ nie wiem, mam niejakie problemy z ich skończeniem. Oby przejściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: studia z pasjii IP: *.chello.pl 27.04.10, 12:24 Stomatologia. Od podstawówki chciałem zostać lekarzem, nie dostałem się i postanowiłem zdawać do skutku. Pierwsze studia rzuciłem, bo tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu że nic innego niż stomatologia. Na studiach marzyłem o chirurgii szczękowo-twarzowej i właśnie zaczynam spełniać się składając pacjentom twarzoczaszki w jedną całość, choć w układaniu puzzli nigdy nie byłem dobry :P Także z zamiłowania i z pasji chirurgia szczękowo-twarzowa, bo: -pomoc ludziom mnie kręci - satysfakcja i wdzięczność pacjentów ogromna i to jest coś, czego bym nie zamienił za nic w świecie -prestiż i dobre zarobki pozwalają na wiele rzeczy na które w innym zawodzie nie byłoby mnie stać -adrenalina przy zabiegu nie w porównaniu większa od ekstremalnych sportów :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratyzbona Re: studia z pasjii 27.04.10, 14:28 Ja na historię poszłam z pasji z resztą na socjologię też. Nie żałuję żadnego z tych wyborów bo pięć lat studiów było cudowne. Wbrew temu co wszyscy mówią nie mam większych problemów ze znalezieniem sobie dobrze płatnych zajęć. Wiem że gdybym poszła na coś tylko biorąc pod uwagę jaka będzie moja praca w przyszłości pewnie nie miałabym tyle przyjemności ze studiowania i nie chciałoby mi się po tym wszystkim pracować w wybranym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poik Re: studia z pasjii IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:38 gdyby ktoś miał mi bardzo dużo płacić za moją pracę, to podejrzewam, że znacznie poprawiłoby to jej wizerunek w moich oczach :D a pociągały mnie architektura, budownictwo, matematyka i filologia rosyjska :) Odpowiedz Link Zgłoś