Dodaj do ulubionych

Przywitanie

14.03.04, 20:31
Witajcie
Ponieważ już się ujawniłem, ale jeszcze się nie przedstawiłem, spieszę czym prędzej nadrobić to faux pas. Nazywam się Marcin i jestem (podobnie jak koleżanka Vilya) na I roku MISHu w Krakowie.
Co do owego pierwszego męskiego głosu na tej liscie, to chyba nie było poważnie, prawda? A jeśli tak, to trzeba to jak najszybciej zmienić... ;)
To chyba tyle na początek.
Pozdrawiam wszystkie aMISHki i aMISHów (z wiarą, że jacyś chyba są)!
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: Przywitanie 15.03.04, 01:41
      Miło Ci widzieć :). Teraz możesz już poczuć się ujawniony i przywitany ;).
      Pierwszym męskim głosem na liście nie jesteś, niemniej głosy męskie zawsze były
      tu jakieś ciche, rzadkie, by nie powiedzieć: zdominowane ;). Pozostaje czekać
      nam na bardziej szczegółowe informacje z Twojej strony - zainteresowania,
      studiowane kierunki, fotka ;). Ew. wszystkie MISH-ówny będą męczyły biedną
      Vilyę o informacje na temat jedynego faceta na tym forum ;D.

Podsumowując, pozdrowienia :)
    • januszewna Re: Przywitanie 15.03.04, 20:56
      To ja się też bardzo chętnie przywitam, chociaż kolega Vilyi nie raczył
      zauważyć, że tym forum interesują się też potencjalni MISH-owcy (dokładniej:
      MISH-ówny, nie tam żadne aMISHki). Krakowscy MISH-owcy, jak ja Wam zazdroszczę,
      że nie macie na wstępnych rozmowy kwalifikacyjnej... I podobno nawet niezbyt
      wiele ludzi dowiadywało się o MISH podczas dni otwartych.
      Pozdrawiam i czekam na wszystko, co niepowazne, bo stres się już powoli zaczyna
      uaktywniać

już-raczej-bezwzględnie-zdecydowana-na-"zaszczurzoną"-i-"pragmatyczną"-Warszawę-
      Januszewna
    • i_i Re: Przywitanie 03.05.04, 14:02
      Ja za to ujawniłem się na forum "Książka" i zostałem skierowany tutaj :) Za niecałe 2 miesiące zdaję na MISH w Katowicach. Mam jak na razie duże dylematy z wybieraniem tematów... ale o tym nie teraz i gdzie indziej. Nie zdążyłem jeszcze przeczytać wszystkich wątkow z forum i chwilowo nie mam na to czasu, więc tylko się przedstawię (od czego trzeba było zacząć ;)) Jestem Karol, technik telekomunikacji i niedoszły transportowiec z Politechniki Śląskiej ;), miłośnik jazzu. Pozdrawiam :)
      • tawananna Re: Przywitanie 07.05.04, 17:57
        W regulaminie MISH-a u mnie jest klauzula, że najwyżej połowa miejsc może być
        zajęta przez olimpijczyków. I tak było ich w ubiegłym roku niewielu - 2 osoby
        (na 14 miejsc).

Vilya - w końcu na tym forum jest ktoś więcej niż my dwie ;DD. Co nie znaczy,
        że nie lubię Twojego towarzystwa ;)).

i_i - witam :). Podziel się z nami pomysłami tematów, zopiniujemy ;). Niech
        żyją niedoszli transportowcy :).
        • vilya1 Re: Przywitanie 07.05.04, 19:49
          Jupi!
          Bo już zaczęłam mieć wrażenie, że moje odezwanie się jest tożsame z fatum - po
          moich słowach zapada złowroga cisza. ;)
          Pozdrawiam wszystkich

Vilya.
        • i_i Re: Przywitanie 08.05.04, 17:20
          > i_i - witam :). Podziel się z nami pomysłami tematów, zopiniujemy ;). Niech
          > żyją niedoszli transportowcy :).

Na razie mam ograniczony dostęp do netu, jestem tu tylko na kilka minut. Nie mam czasu na przeczytanie wszystkich postów, ale od poniedzialku na pewno to się zmieni :)

Pzdr
          Karol
      • kochlowitz Re: Przywitanie 08.05.04, 18:56
        Witaj serdecznie!
        Miło spotkać tu kogoś z rodzinnych stron :) Życzę powodzenia w czasie egzaminów (przy okazji - jak w tym roku wyglądają egzaminy na katowicki MISH?).

Co zaś się tyczy liczby olimpijczyków - w zeszłym roku nie było (przynajmniej w Krakowie i Katowicach, bo o tym wiem) żadnego z góry ustalanego limitu liczby przyjętych bez egzaminów. Po prostu przyjeto tak tyle osób, ile spełniło wymagane warunki. Jednak w Krakowie ten wymóg (tzn. co najmniej: laureat+finalista) jest jednak dość trudny do spełnienia, więc i tak egzamin pełni ważną rolę.

Pozdrawiam wszytskich (z wyróznieniem Karola jako debiutanta)!
        marcin
        • mythij Re: Przywitanie 09.05.04, 21:02
          Heyka,
          Co to znaczy trudny do spełnienia? Że dwie olimp.? Czy coś jeszcze się za tym
          kryje...?
          " Jednak w Krakowie ten wymóg (tzn. co najmniej: laureat+finalista) j
          > est jednak dość trudny do spełnienia, więc i tak egzamin pełni ważną rolę."
          >
          >A na innych MISH'ach jest inny wymóg? i czy ktoś z Was jest olimpijczykiem ? ;]
          Pozdrowienia dla wszystkich.
          Pozdrawiam
          Mythij@gazeta.pl
          • mkw98 Re: Przywitanie 11.05.04, 12:01
            mythij napisała:

> >A na innych MISH'ach jest inny wymóg?

W W-wie jest tak:
            bez egzaminow - laureaci miejsc od I do VI i laureaci dwoch [lub wiecej...;)]
            olimpiad.
            Laureaci dalszych miejsc olimpiady polonistycznej - zwolnieni z egzaminu z
            polskiego.
            Laureaci dalszych miejsc olimpiady historycznej - zwolnieni z egzaminu z
            historii.
            Laureaci dalszych miejsc pozostalych olimpiad- zwolnieni z rozmowy.
            Finalisci nie maja zadnych uprawnien.
    • mythij Re: Przywitanie 03.05.04, 17:18
      Hey,
      Mam maleńkie pytanko, korzystając z okazji, że ujawnił się ktoś z Krakowa :),
      ile % studentów jest przyjmowana po egzaminach, a ile po olimpiadach?
      Pozdrowienia dla wszystkich.
      Ps. U mnie MISH na razie w sferze marzeń :)
      • mkw98 Re: Przywitanie 03.05.04, 17:46
        mythij napisała:

> ile % studentów jest przyjmowana po egzaminach, a ile po olimpiadach?

Jam nie z Krakowa, ale sie wtrace:
        otoz to moze byc plynne. Kiedy ja zdawalam, bylo przygotowanych 50 miejsc i
        wszystkie zajeli olimpijczycy i posiadacze IB.
        Wiec teoretycznie moglo nie byc egzaminow wstepnych, ale na szczescie sie
        ulitowali i przyjeli jeszcze 30 osob :)
        Pozdrowienia!

• vilya1 Re: Przywitanie 03.05.04, 18:47
        Jam za to jestem z krakowskiego MISHu i mogę odpowiedzieć - w zeszłym roku na
        32 przyjęte osoby 7 bodajże to laureaci olimpiad, zwolnieni z egzaminu. :)
        Pozdrawiam, a poprzednika witam, żeby już nie pisać niepotrzebnie dwóch
        postów. :)

Vilya. :)

PS. No i wreszcie coś się ruszyło. :))))
        • brytyjka Re: Przywitanie 18.05.04, 12:44
          vilya1 napisała:

> Jam za to jestem z krakowskiego MISHu i mogę odpowiedzieć - w zeszłym roku na
          > 32 przyjęte osoby 7 bodajże to laureaci olimpiad, zwolnieni z egzaminu. :)

W Poznan ma chyba wielu olimpijczykow, bo 2 lata temu przyjeto 8 (na 14), a w
          zeszlym roku 7 (na 14).
          pozdrawiam i witam Karola :)

bryt
    • tawananna Re: Przywitanie 08.01.05, 01:09
      up
    • tawananna Re: Przywitanie 04.12.05, 19:28
      up :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka