Dodaj do ulubionych

Policja- Nesbo

25.10.13, 15:10
Nie da sie pogadać, bez spojlerowania, nie?
Bo o kimkolwiek by sie chciało napomnknąc to będzie psucie zabawy.
Eh...

Mistrzostwo świata w wodzeniu za nos (ja zgadłam po 70% kto zabił)
Mistrzostwo za trzymanie w napięciu i dwuznaczności.

I jak elegancko go wymanewrował, bałam się ze po Upiorach Harry moze juz tylko zostac jakimś jeszcze bardziej niezniszczalnym bohaterem niz wszyscy Jamesowie Bondzi i im podobni razem wzięci.
Obserwuj wątek
    • blankaz Re: Policja- Nesbo 25.10.13, 20:14
      Pięknie wodziła za nos, zgadzam się smile
      I ja zgadłam chyba później niż po 70% smile
      • cynamoon6 Re: Policja- Nesbo 25.10.13, 20:32
        Oj, literówka przechwałka mi wyszła, dopiero zauwazylam wink Po 90% chciałam napisać. Czyli wcale wink
        Zgadłąm za to co innego na poczatku, chociaz tym sie pociesze wink
        Ale nie moge napisac bo bylby spojler
    • lafaar Re: Policja- Nesbo 27.10.13, 20:13
      No właśnie mam trochę z Nesbo kłopot. Uwielbiam jego książki, Policji nie mogłem się doczekać. Podobała mi się bardzo, ale... W wodzeniu za nos i dwuznacznościach autor chyba nieco przesadził.
      LEKKI SPOILER?

Orientując się, że właściwie wszystko będzie inne niż się pozornie wydaje, można się było dość szybko domyśleć co będzie dalej i kto zabił, po prostu nikt inny nie wchodził w grę.
      • lutyk Re: Policja- Nesbo 28.10.13, 13:24
        No nie wiem, ja tam mam takie sobie wrazenia po tej pozycji... Wodzenie za nos, fakt, dobre, ale w kilku miejscach przegiecie ( vide lodówkawink. Ja się nie domyslalam, o kogo chodzi, i w sumie nawet nie wiem, co spowodowało, że Harry wpadł akurat na ten trop... I jeden z głównych watków nie został (mam wrazenie) poprowadzony do konca.
        I mega minus za usmiercenie jednej z moich ulubionych bohatereksad(

A czy moze mi ktos przypomniec poprzednie watki z Katrine? pamietam, ze była, ale pamiec mnie zawodzi, co jak i gdzie...

A moze by tak załozyc wątek w tytule informujący, ze to spojler - moznaby jasno powymieniac myslismile
        • andaba Re: Policja- Nesbo 13.02.14, 23:29
          ł akurat na ten trop... I jeden z głównych watków nie został (mam wrazenie) pop
          > rowadzony do konca.
          > I mega minus za usmiercenie jednej z moich ulubionych bohatereksad(
          >

O, to, to!
    • lafaar Re: Policja- Nesbo 03.11.13, 21:42
      No i jeszcze pozostaje jej dziecko ...
    • negev56 Re: Policja- Nesbo 05.11.13, 09:58
      Ja machnęłam rękę na zgadnięcie "kto". Nesbo wodził mnie za nos, jak chciałsmile.
      Wyobrażam sobie, że kolejna powieść będzie należała do (oprócz Hole) Berntsena, Bellmana i Silje. Ostatniego słowa nie powiedziała jeszcze radna Skoyen.
    • jamajka10 Re: Policja- Nesbo 05.11.13, 18:13
      A ja miałam wrażenie, jakby ktoś wezwał autora na dywanik "wicie, rozumicie, nie może być tak ponuro, ludowi pracującemu rozrywka się należy" I nagle zakręcone się wyprostowało, destrukcja i degradacja cofnięta, śmierć we własnych szeregach to drobiazg. Oczywiście, nie przeszkadza mi to, jestem wielbicielką Harrego i tak zostanie.
      moja bizuteria - ragowska.fotolog.pl
    • cynamoon6 Re: Policja- Nesbo 07.11.13, 10:53
      Mam takie koleżanki, które byłby zachwycone, gdyby usmierciła Rakel wink
      Ale osobiscie powatpiewam w taki obrót sprawy.

Jasne, ze sporo watkow pozostało niedopowiedzianych, kontynuacja nas czeka.
      Co do postaci drugoplanowych, to dla mnie gwiazda zaczyna sie robic Stale Aune. Co za obłedna postać! Mam nadzieję, ze jeszcze będzie go dużo wink
      • morgen_stern Re: Policja- Nesbo 07.03.14, 15:41
        To ja jestem kolejna, działa mi na nerwy ta antypatyczna baba, nie wiem, co Harry w niej widzi.
    • summertimes Re: Policja- Nesbo 08.11.13, 17:50
      Właśnie skończyłam czytać Policję, ale trafiłam na wadliwą książkę - brakuje stron od 360 do 385, a strony od 337 do 360 są wydrukowane podwójnie. Kupiłam ją normalnie w markecie, nie było żadnej informacji, że jest źle wydrukowana.
      Straszny pech uncertain Nie sądziłam, że coś takiego może się trafić uncertain
      • dachauka Re: Policja- Nesbo 09.11.13, 18:14
        Pech, rzeczywiście... Złóż reklamację, powinni wymienić.
        Zdarzyło mi się coś podobnego z czasopismem (sic!), w którym brakowało połowy artykułu, który mnie interesował. Napisałam do wydawcy, byli w szoku, że coś takiego jest możliwe i zaproponowali wymianę, nawet koszty przesyłki zwrócili, bo chcieli zobaczyć takie cudo.
        • elmar43 Re: Policja- Nesbo 11.11.13, 12:17
          Skończyłam Policję - i już na spokojnie występuję z pretensją do opty za spojler bez wyraźnego uprzedzenia. Tego się nie spodziewałam, czytając pierwsze posty, z których wynikało, że spojlerowania nie będzie, no i dostałam jak obuchem w głowę (takie kryminalne porówwnanie mi się nasuneło smile). Cynamoon, napisz może w tytule, że są spojlery, żeby jakaś kolejna osoba się nie nacięła...
          Ale książka dobra, przyznaję mimo wszystko.
          • cynamoon6 Re: Policja- Nesbo 11.11.13, 13:52
            Elmar, ale tu sie nie da edytowac tematu ani postówsad
            Chyba, ze oczyms nie wiem...
          • opty2 Re: Policja- Nesbo 12.11.13, 09:31
            elmar43 napisała:

> Skończyłam Policję - i już na spokojnie występuję z pretensją do opty za spojle
            > r bez wyraźnego uprzedzenia. Tego się nie spodziewałam, czytając pierwsze posty
            > , z których wynikało, że spojlerowania nie będzie, no i dostałam jak obuchem w
            > głowę (takie kryminalne porówwnanie mi się nasuneło smile).

ojej, przepraszam Elmar sad(((
            nie sadziłam, że zwykłego inicjału ktoś się domyśli,
            widocznie nie doceniłam czytających

spróbuję napisać do Admina,
            tylko,że inni też to powtórzyli sad
            • elmar43 Re: Policja- Nesbo 12.11.13, 16:52
              Innych przeczytałam dopiero po skończeniu książki, bo już nie chciałam wiedzieć nic więcej - a Ty byłaś pierwsza, niestety... sad
              Przeprosiny przyjęte smile
              Do cynamoon - myślałam, że założyciel wątku może coś dopisać do tytułu, ale przyznaję, że tego nie sprawdzałam. Tylko dlatego zwróciłam się do Ciebie.
              Pozdrawiam Was obie smile
              • cynamoon6 Re: Policja- Nesbo 12.11.13, 17:20
                Niestety tu nie mozna nic edytowac.
                Ubolewam, bo pisze szybko i czasem wychodza mi glupoty, nie wspominajac o literowkach ;/

Tez pozdrawiam wink
            • cynamoon6 Re: Policja- Nesbo 12.11.13, 17:22
              opty2 napisała:

> nie sadziłam, że zwykłego inicjału ktoś się domyśli,

Opty, na TYM forum? smile)
              • opty2 Re: Policja- Nesbo 13.11.13, 09:01
                cynamoon6 napisała:
                > Opty, na TYM forum? smile)

no właśnie, powinnam się domyślić
                ale byłam tak zbulwersowana tym ruchem Nesbo,
                że chyba mnie zaćmiło

a swoją drogą to jest książka, o której właściwie nic nie można napisać
                oprócz swoich wrażeń smile
                • lenawawa Re: Policja- Nesbo 06.01.14, 10:26
                  hmmm
                  no a sam koniec?
                  kto miał buty z czubem? przeoczyłam!!!!!
                  • la_folie Re: Policja- Nesbo 13.02.14, 04:18
                    Valentin smile
          • carollcat Usunęłam posty zawierające spojler 13.02.14, 23:34
            Żeby sie znów ktoś nie naciął smile
    • pszczolaasia jako ze juz wszyscy przeczytaluiscie to moge 06.03.14, 21:19
      pospojlerowac?
      moge?

haarrryy zyje! ha! wlasnie jestem jak katherine do niego przyszla na wyklad. az ryknelam szeptem bo dzieci spia w pokoju obok! ha!big_grin
      i uwazam ze...
      zabija ta mloda policjantka studentka ktora pilnowala jakiegos tam policjanta co to wszyscy mieli myslec ze to harry. bo mitte znal ten glos...
      ha!
      dobra ide czyatc dalejsmile
      • misia72 Re: jako ze juz wszyscy przeczytaluiscie to moge 20.03.14, 08:48
        boszszsz ... przerazenie mnie ogarnelo, bo czytalam moze 2 miesiace temu i juz nic, ale to nic nie pamietam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka