Dodaj do ulubionych

Kosmetologia

13.07.10, 22:15
Orientujecie się może czy gdzieś we Wrocławiu są studia II-stopnia
dla absolwentów kosmetologii?? Nie musi być to sama kosmetologia,
może być biotechnologia, zarządzanie, cokolwiek na co można iść po
licencjacie z kosmetologii.
Obserwuj wątek
    • Gość: kati Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 22:24
      Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocku tam wszędze cie przyjmą. Różnice programowe
      nadrabiasz tylko. Zarządzanie II stopnia jest nawet dofinansowywane z projektu
      "Kużnia kadr2".
      • habibati88 Re: Kosmetologia 13.07.10, 22:26
        Super:D a studia są dzienne i zaoczne? nie wiesz czy ciężko dostać
        się na dzienne? i co najważniejsze do kiedy trzeba złożyć papiery;)
        • Gość: kati Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 23:05
          tam jest sporo tego.Wejdz na stronke i zobacz co i jak. Stacjonarne i
          niestacjonarne. Wiem, że Wydział GRiT Uni Wroc w Jeleniej Górze prowadzi nabór
          do 19 września ale potem chyba bedzie przedłużony. Natomiast jak we Wrocku to
          sprawdz na stonce www.ue.wroc.pl Jak coś to zapraszam jednak do Jeleniej.
          Ja też będę składała papiery. Czesne 2500zł /semestr, Kierunek: zarządzanie w
          przedsiębiorstwie
          • habibati88 Re: Kosmetologia 13.07.10, 23:26
            dzięki wielkie za pomoc :) zaraz wszystko przejrzę i zastanowię się
            co mi odpowiada :D pozdrawiam :)
            • Gość: Paulinka90 Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:33
              Ja polecam WSIIZ w Warszawie. Zapisałam się tam za namową koleżanek
              i nie żałuję. Dzięki temu, że jest to uczelnia prywatna nie ważna
              jest punktacja, przedmioty z matury i nie ma żadnych egzaminów
              wstępnych. A pomimo tego że jest to uczelnia prywatna opłaty jak na
              ten kierunek są bardzo niskie - pierwszy i drugi semestr bezpłatny,
              kolejne 2000zł za cały semestr. Z tego co się dowiedziałam
              zapewnione są także praktyki.Gorąco polecam. www.licencjat.pl/
              • Gość: Paulinka90 Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:36
                Oczywiście chodzi mi o kierunek kosmetologia.
                www.licencjat.pl/
                • Gość: Paulinka90 Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:38
                  Polecam Kosmetologię. Ja za namową koleżanek które bardzo chwalą
                  sobie tą szkołę zapisałam się na kosmetologię do WSIIZ w Warszawie.
                  Dzięki temu, że jest to uczelnia prywatna nie ważna jest punktacja,
                  przedmioty z matury i nie ma żadnych egzaminów wstępnych.A pomimo
                  tego że jest to uczelnia prywatna opłaty jak na ten kierunek są
                  bardzo niskie - pierwszy i drugi semestr bezpłatny, kolejne 2000zł
                  za cały semestr. Z tego co się dowiedziałam zapewnione są także
                  praktyki.Gorąco polecam. www.licencjat.pl/
                  • Gość: gość Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 14:44
                    Alternatywą dla szkół w warszawie jest kosmetologia w Wyższej Szkole
                    Infrastruktury i Zarządzania. Wczoraj złożyłam dokumenty. Opłaty są
                    bardzo niskie i przystępne. Dla zainteresowanych podaję stronę
                    www.wsiiz.pl
                    ale moim zdaniem jest zapytać o wszytsko osobiście.
                    • Gość: Kinga90 Re: Kosmetologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:20
                      Zgadzam się WSIIZ to ma najtańszą kosmetologię w Warszawie 2
                      pierwsze semestry są darmowe następne 2200zł za cały semestr! Taniej
                      chyba nigdzie nie ma polecam www.licencjat.pl/
                  • aguleczka42 Re: Kosmetologia 13.07.14, 08:22
                    Mam pyt dotyczące kosmetologii na wsiiz. Czy jestes zadowolona z wyboru szkoły? Co byś mi poradziła. Jestem tegoroczna maturzystka i chce studiować kosmetologia w Warszawie. Proszę o jakaś opinie pozdr
                    • Gość: Jadźka Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 08:54
                      A czy jest tutaj ktoś, kto zapoznał się z ofertą PWSBiA? Bo przez przypadek trafiłam tutaj na ich ogłoszenie i zaczęłam poważnie zastanawiać się nad zapisaniem się do nich na ten kierunek.
    • Gość: geni Re: Kosmetologia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.14, 19:03
      Ja studiowałam w Warszawie na studiach magisterskich i wszystkim polecam. Byłam na studiach licencjackich we Wrocławiu w WSF i bardzo nie podobał mi się brak kosmetyków na ćwiczeniach praktycznych w pracowni kosmetycznej. Kosmetyki kolorowe musiałyśmy swoje przynosić bo szkoła nie zapewniła nam odpowiednich pomocy dydaktycznych, były resztki starych kosmetyków.
      A w Warszawie jest mnóstwo profesjonalnych kosmetyków do makijażu.
      • simkola Re: Kosmetologia 15.12.14, 15:18
        ja chodzę do WSF i mam zupełnie inne wrażenia, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby brakowało kosmetyków :) to prawda, że jest sporo nauki, ale ja akurat się z tym liczyłam od początku więc nie było to dla mnie zdziwieniem. no i ja lubię się uczyć, a zwłaszcza tego, co lubię :)
        • Gość: zeolllla Re: Kosmetologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 16:11
          heh no i tylko sie cieszyc, ja tez same dobre opinie o WSF slysze :)
          • Gość: rafka Re: Kosmetologia IP: *.novalayer.net 30.03.15, 21:44
            nie no wiadomo że jest pare rzeczy które może nie sa jakieś super ekstra ale dużo można sie nauczyć, a przedmioty które mogą się wydawać mniej potrzebne to na każdej uczelni są. mi najbardziej sie podobaja zajęcia z dobrymi profesorami od których można wiele praktycznej wiedzy zdobyć!
            • Gość: pesteczka Re: Kosmetologia IP: 93.127.146.* 18.08.15, 20:40
              Ja we Wrocławiu jestem na Wyższej Szkole Fizjoterapii na Kosmetologii i jestem bardzo zadowolona, jest praktyka z teorią a według mnie zawsze praktyka jest bardzo ważna szczególnie w tym zawodzie. Dobra kadra, dużo się trzeba uczyć - jest fajnie.
              • Gość: Marzena Re: Kosmetologia IP: 5.255.75.* 23.12.15, 16:56
                Też studiuje kosmetologie na WSF we Wrocku i jestem zadowolona. Jest troche praktyki. Wiadomo praktyka najważniejsza :D Ogólnie polecam i kierunek i uczelnie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka