Dodaj do ulubionych

problem z wyborem pracy dyplomowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:50
Za miesiąc zaczyna się kolejny rok akademicki - dla mnie ostatni rok studiów. Teoretycznie powinienem już mieć zaklepany temat pracy dyplomowej itd. Ale go nie mam...
Bo było tak, że bardzo długo się zastanawiałem nad takim tematem. Kompletnie nie wiedziałem co tu wybrać (aczkolwiek wiem jaka dziedzina mnie interesuje - studia techniczne). Znalazłem parę tematów na stronie poszczególnych katedr u wybranych prowadzących. I tak się zastanawiałem przez wakacje. Niedawno wysyłam maila z pytaniem czy wolne tematy - odpowiedź, że nie ma miejsca już. No to wysyłam do innego - też za późno. No i mam problem, co tu robić... Nie mam w zasadzie dużego wyboru. Albo brać urlop dziekański, albo COKOLWIEK jako temat. Ale z kolei wiecie jak to jest robić pracę o czymś, co mnie średnio interesuje. Wiem, sam sobie jestem winien :( Jest jakieś wyjście?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: problem z wyborem pracy dyplomowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 22:49
      znaleźć promotora i zaproponować własny temat.
    • Gość: sd Re: problem z wyborem pracy dyplomowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 22:50
      chyba malo zaradny jestes,poszukaj promotora z ktorym ulozysz swoj wlasny tema w oparciu o
      twoje zainteresowania
    • dystansownik Re: problem z wyborem pracy dyplomowej 03.09.10, 23:49
      Najlepiej pisać o czymś co Cię jednak interesuje. Niestety jak się zwleka, to
      tak to jest. Sam wiem jak u mnie było. Akurat w mojej grupie każdy sobie na
      luzie wybrał promotora i temat, ale w innych były przypadki, że ludzie
      praktycznie się bili o promotorów, kto pierwszy ten lepszy i w pewnym momencie
      był taki owczy pęd, że zapisywali się do promotorów byle tylko ich w ogóle mieć,
      nawet nie myśląc o czym chcą pisać.
      Mój promotor akurat tematów nie proponował, tylko sam musiałem sobie coś
      wymyślić, on mi doradzał jak dany temat sformułować i jaki zakres najlepiej
      jeśli będzie obejmować. Niektórzy tematy wywieszali i można było sobie wybrać,
      ale ograniczali ilość dyplomantów. Większość brała max 3 i koniec, niech szukają
      szczęścia u innych.
      Spróbuj jeszcze czy ktoś Cię nie przyjmie jeśli sam jakiś temat zaproponujesz.
      Tylko idź osobiście i najlepiej do ludzi z którymi miałeś zajęcia. Jak wysyłasz
      maila, to raczej nie licz na wiele pomocy.
      • Gość: desperat Re: problem z wyborem pracy dyplomowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 11:09
        Maila raczej muszę wysyłać, bo uczelnia daleko... A z koli łazić za tematem na
        początku semestru już za późno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka