Dodaj do ulubionych

Mechatronika czy elektronika i techniki inform.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 20:54
Witam. Chcę wybrac się na zaoczne studia na wyżej podany kierunek. Wiem, że juz jest późno ale wiem także, że to na czym obecnie jestem nie interesuje mnie tak jakbym chciał dlatego jak najszybciej chcę zmienic kierunek.
Możecie mi powiedziec coś wiecej na temat tych kierunków? Jakie sa perspektywy pracy czy cięzko?
dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: irf Re: Mechatronika czy elektronika i techniki infor IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 12.10.10, 22:24
      Raczej ciężko, chociaż zdarzają się szczęśliwcy, którzy zraz po studiach znajdują pracę. Ogólnie brak inżynierów w Polsce to mit, mitem także jest rzekomo ciężka matematyka i fizyka na politechnice, poświęcając odpowiednią ilość czasu każdy średnio rozgarnięty człowiek zaliczy te przedmioty. Jednakże musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy to naprawdę jest Twoje powołanie, bo inżynierem trzeba się po prostu urodzić. Dla prawdziwych fachowców zawsze znajdzie się dobrze płatna praca.
    • Gość: asdf Re: Mechatronika czy elektronika i techniki infor IP: 195.82.180.* 13.10.10, 12:40
      Studia na kierunku mechatronika raczej nie mają sensu w kraju, który nie ma wyrobionej marki na świecie w projektowaniu i produkcji obrabiarek precyzyjnych oraz urządzeń mierniczych.

A w tej całej elektronice odstrasza to magiczne zaklęcie "techniki infor (-matyczne? -macyjne?)"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka