sochin_pl
22.10.10, 18:14
Siemka. Jestem w klasie maturalnej i wiem, ze w tym roku juz nie mam szans na studia w anglii lub us ( tak, wiedzialem, ze trzeba to zrobic rok wczesniej - wrzesien, pazdziernik ). Mam takie pytanko. Czy jesli mielibyście do wyboru dobrą uczelnię ( Politechnika - Architektura ) w PL a Cambridge lub UCL to którą byście wybrali ? Moją pasją jest rysunek, oraz - bądźmy szczerzy - wszytskiego sie ucze sam i denerwuje mnie gdy mam siedziec 8 h w klasie i słuchać dobrzych nauczycieli którzy potrafią jednak nieźle zanudzić. I tak wiem, że gdy wróce do domu to otworze podrecznik i zaczne "ryć sam". Wiem, ze problemy/pytania w podr. amerykanskich/brytyjskich są bardzo praktyczne i co za tym idzie - powodują chęć do nauki. Gdyby nie podręcznik Halliday'a nadal bym twierdzil, że fiza to nudny przedmiot - teraz jest moim ulubionym. Wiem, także, ze jest wymagane od ucznia coś wiecej niz 90% z matury czy z SAT - chodzi oczywiscie o zaangazowanie pozaszkolne. Ja wpadlem na pomysl stworznia dodatkowych lekcji rysunku - w koncu rysuje juz 6 lat i moglbym sie podzilic doswiadczniem oraz otworznie jakiejs tematycznej strony internetowej. Co byście mi polecili ? Politechnika , UCL czy Cambridge ? Wiem, ze jest strasznie drogo - ale jeśli możecie, to prosilbym o wskazowki, jeśli chodzi o studia i part time jobs. :)