Gość: adrenaline
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
08.05.11, 15:50
Witajcie, jestem z zawodu ekonomistą, ale wielkim pasjonata komputerów. Siedzę obecnie w banku, przy analizach. Szczerze? Chyba się wypalam. Za to z wielką ochotą sobie studiuje co nowego w PC Formacie czy w Linux Magazine lub na stronach jak benchmark.pl. Stwierdziłem, że spróbuje zrobić certyfikat pod patronatem cisco do CCNA. Marzy mi się praca jako administrator sieci komputerowej a w szczególności bezprzewodowej. Uwielbiam radiotelekomunikację :) Ale wiadomo w papierach mam wykształcenie ekonomiczne, więc na rynku pracy mimo sporej znajomości tematu zapraszani na rozmowy są najpierw z odpowiednim wykształceniem potem Ci z umiejętnościami. Zastanawiałem się czy może spróbować pójść na zaoczne (mimo już podchodzenia pod 30stkę) na Politechnikę Warszawską. Myślałem o Informatyce ale brat cioteczny skończył Automatykę i Robotykę. Sam ostatnio też dużo oglądam Discovery Science, więc tematyka mnie zaciekawiła, szczególnie, że kierunek nie odbiega daleko od informatyki. Ale czy warto? Policzyłem za semestr na informatyce na Politechnice, koszt wynosi aż.... 4250 zł. Moim zdaniem trochę przesada, bo na prywatnej uczelni Wyższa Szkoła Technologii Informatycznej z podobną kadrą z PW koszt za semestr wynosi około 2 tys. zł. Dlatego myślę nad Automatyką bo semestr wynosi zaledwie 2400 zł. Ale czy warto? Może jednak pójść na prywatną uczelnię. Polsko-Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych odpada, koszt za semestr.... 5000 tys zł. Przesadzają z tymi cenami, rozumiem, że informatyka stała się modna jak niegdyś kierunki prawnicze, ale to nie powód do zawyżania cen za semestr.