IP: *.pl 08.06.11, 12:40
Wybieram się na studia do MWSLiT na kierunek logistyka (inżynierskie), czy ktoś z Was tam studiuje? Zastanawiam się nad wyborem specjalności i mam dylemat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tolek Re: MWSLiT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.11, 21:50
      Najlepiej zajrzeć na ich stronkę, tam specjalności są szeroko opisane. Ja wybrałem studia inżynierskie, kierunek logistyka, specjalność: Systemy informacyjne w łańcuchu dostaw, sam musisz zdecydować co Ci bardziej odpowiada.
      • Gość: marrecki Re: MWSLiT IP: *.pl 04.07.11, 09:51
        Skończyłem tam logistykę, teraz szef wysyła mnie na studia podyplomowe, fajnie będzie tam wrócić, tym bardziej, że firma płaci :)
        • maciekw4 Re: MWSLiT 16.10.12, 12:14
          ja studiuję logistykę na II roku, bardzo zmnie cieszy,ze uczelnia dba o studenta i organizuje duzo dobrych praktyk. Warto podkreślić, że Uczelnia posiada akredytację CILT i każdy absolwent ma szansę uzyskać ten certyfikat.Kto był na Inauguracji, ten wie:)
    • Gość: MWSLiT Re: MWSLiT IP: *.dsl.telepac.pt 04.07.11, 10:03
      Ministertwo Wyzszego Szkolnictwa Literackiego i Technicznego czy tez
      Miejska Wyzsza Szkola Literatury i Technologii?
    • Gość: Krzych Re: MWSLiT IP: 78.133.167.* 13.06.12, 15:53
      Odradzam kategorycznie studia w tej "szkole" - najgorzej zainwestowane 11tys. zł w moim życiu - "szkoła" do tanich nie należy a w zamian na pewno nie dostaniesz wykształcenia logistycznego. Całe mnóstwo przedmiotów nawet nie związanych z logistyką, żałosny poziom nauczania, w trakcie studiów nie dowiedziałem się nic co mogło by się wiązać z pracą w logistyce czy spedycji, nawet listu przewozowego nie umiałbym po tej szkole wypełnić.
      A co najgorsze to jawne granie kadry ze studentami w ciuciubabke i oszukiwanie ich, wywyższanie się, a nie rzadko wręcz jakaś zawiść w stosunku do studentów. Opisałbym kilka sytuacji, ale to już byłby za długi wywód. Z międzynarodowością to ma tyle wspólnego, że przy obronie musisz dodatkowo płacić za tłumaczenie pracy na francuski. Tak czy inaczej - omijajcie tę szkołę z daleka, bardzo daleka.
      • Gość: Marek Re: MWSLiT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 13:14
        Kolego coś Ci powiem a innym podpowiem.
        Szkoda, ze wywaliłes kasę na tłumaczenie bo to strata pieniędzy.
        Dla tych, którzy będą przed tym problemem POLECAM DZIADKA GOOGLE translator.
        Tak jak Cię nauczyli francuskiego tak będzie wyglądac streszczenie w tym języku.
    • Gość: Marta Re: MWSLiT IP: *.finemedia.pl 19.06.12, 19:38
      Zgadzam się z przedmówcą, jeżeli rozważacie udanie się na tą uczelnię - to nie jest to dobry wybór, słaba kadra, słaby program, szkoła chwali się wyjazdami i inventami dla studentów, jakoś się nie spotkałam z możliwością wzięcia udziału. Generalnie mają studentów w poważaniu.
      • anka_olawa Re: MWSLiT 28.06.12, 12:25
        Kurcze czytam i czytam, co Wy tak chrzanicie i chrzanicie o tej logistyce? To na prawdę się tak opłaca? Trzeba na prawdę kończyc studia, żeby znaleźc fajną robotę w niej? Co prawda mam kumpla, którego ojciec ma swoją firmę, ładuje na magazynie jakieś paczki i wozi je po całej Europie, kasa z tego w sumie całkiem niezła z tego co on tam opowiada
        • slimcharles Re: MWSLiT 10.01.13, 15:47
          Bez znajomości języków min. angielski, niemiecki raczej ciężko znaleźć dobrą pracę. 2 języki to minimum. A szkoły jako takiej nie polecam, słyszałem kilka nie najlepszych opini:
          opinie mwslit
          • slimcharles Re: MWSLiT 10.01.13, 15:48
            opinie mwslit
          • Gość: student Re: MWSLiT IP: *.danex.net.pl 02.02.13, 23:58
            ODRADZAM TE "UCZELNIE" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
            • Gość: Sabina Re: MWSLiT IP: *.alfaks.com 23.02.13, 19:19
              Zatanawiam sie nad przeniesieniem na ta uczelnie ? Dlaczego ja odradzasz ? Interesuje mnie poziom na tej uczelni , czy ciezko jest zaliczyc przedmioty ? Chodzi mi bardziej o poziom na studiach niz uczelnie w ogólności :)
              • Gość: Jack Re: MWSLiT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 13:09
                Cześć,
                Jeżeli nie masz czasu na zajęcia a potrzebny jest Ci papierek to idź, ale może się okazać, że g....o będziesz się znał na logistyce a to zawsze wyjdzie u pracodawcy.
                Zajęcia wyglądają biednie, zero myślenia, na zaliczenie wystarczy zrobić prezentacje power point . Czego tam możesz się nauczyć? Sam sobie odpowiedz.
                Jak czytam wcześniejsze wypowiedzi na temat, że ktokolwiek dba tam o studenta to zbiera mi się na śmiech. Praktyki gdzie? Jak sam sobie załatwisz to je będziesz miał, a najlepiej załatw dla całej grupy to jeszcze dostaniesz nagrodę i wyjedziesz za miasto do hali magazynowej. Też mi coś. Jak wejdziesz do dziekanatu nie patrz pod okno, bo ta ..... zabije Cię wzrokiem, ze coś znów będzie musiała robić. "Ona ciągle nie ma czasu" Ludzie tam pracujący nie liczą się z tym, że Ty płacisz im kasę i dzięki Tobie mogą mieć wynagrodzenie.
                Ukończyłem tam studia licencjackie. Mam dwa papierki i co z tego. Jaki jest tam poziom angielskiego, nie mówiąc o francuskim. Język to podstawa a tam zajęcia trwają tylko jeden rok (tak jest na zaocznych). Kto był na miejscu wie jak wygląda teren wokół szkoły Jeden wielki syf, ciągle niby cos remontują, a nie potrafią zamówić zwykłego kontenera, aby gruz nigdzie się nie walał. Prestiż??? Jeden wielki wał.
                Pozdarwiam
                • Gość: Michał_90 Re: MWSLiT IP: *.torservers.net 20.03.13, 13:31
                  Studiuje w MWSLiT we Wrocławiu już drugi rok. Szkoła naprawdę spoko, do polubienia- wiadomo na każdej uczelni można coś poprawić i na coś ponarzekać. Jestem na kierunku Logistyka, studia inżynierskie. Szkoła ma spore dofinansowane ze środków UE na niektóre podręczniki i dodatkowe zajęcia, teraz widzę na ich stronce, ze organizuja wiele kursów darmowych, więc coś się dzieje. Można się starać o stypendium socjalne, naukowe. Najfajniejsze jest to, że szkoła ma podpisane porozumienia z firmami logistycznymi, gdzie wysyła studentów na praktyki i staże, oprócz doświadczenia można pozniej łatwiej zdobyć pracę, bo zna się już potencjalnego pracodawcę...:)
                • Gość: legga Re: MWSLiT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 22:38
                  Studiuje na MWSLiT we Wrocławiu już drugi rok. Szkoła naprawdę spoko, do polubienia- wiadomo na każdej uczelni można coś poprawić i na coś ponarzekać. Jestem na kierunku Logistyka, studia inżynierskie. Szkoła ma spore dofinansowane ze środków UE na niektóre podręczniki i dodatkowe zajęcia, teraz widzę na ich stronce, ze organizuja wiele kursów darmowych, więc coś się dzieje. Można się starać o stypendium socjalne, naukowe. Najfajniejsze jest to, że szkoła ma podpisane porozumienia z firmami logistycznymi, gdzie wysyła studentów na praktyki i staże, oprócz doświadczenia można pozniej łatwiej zdobyć pracę, bo zna się już potencjalnego pracodawcę...:)
                  • Gość: MaryJ Re: MWSLiT IP: 78.133.167.* 11.07.13, 12:32
                    Dodatkowe zajęcia? haha niby jakie? Może i porozumienie z firmami logistycznymi ma, ale nie znam nikogo kto by się załapał na takie praktyki, a studiowałem tam trzy lata. Ogólnie kadra w ogóle nie interesuje się studentami, dopóki płacisz, jak się spóźnisz z zapłatą to do ciebie zadzwonią, wyślą upomnienie. Ale jak jest jakaś ważna sprawa do przekazania studentom to nagle nie mają do Ciebie nr tel. czy adresu.
                    Stanowczo odradzam tę szkołę.
                    • Gość: Nordi Re: MWSLiT IP: *.static.korbank.pl 17.07.13, 01:16
                      eeee nie wiem skąd masz takie zdanie; ja tam studiuje uczelnia ok; miałem 2 praktyki; umiem dwa języki; słuchaj może ty gdzie indziej byłeś? 3 lata? który rocznik jaka specjalność z mojego wszyscy są po praktykach i bez 1 osoby wszyscy mają robotę...w logistyce
                  • Gość: Kony11111 Re: MWSLiT IP: 148.81.194.* 25.03.14, 14:34
                    polecam MWSLIT
    • Gość: suntarii Re: MWSLiT IP: *.static.korbank.pl 27.07.13, 20:58
      ja tam studiuje; dobra szkoła, wysoki poziom
      • Gość: Yoda Re: MWSLiT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 22:33
        www.superszoferikrokodyl.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka