Dodaj do ulubionych

WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 12:45
Witam wszystkich!

Przymierzam się do studiowania na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu - SUM Administracja. Prosiłabym o informacje na temat uczelni... czy dużo trzeba się uczyć, czy trzeba być na wszystkich wykładach itp. :)

Może ktoś z Was tam studiuje i mi powie jak tam naprawdę jest. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: łukasz777 Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie testy itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:02
      Witam,

Studiuję na II roku SUM Administracja (Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu).

Jeśli ma się dostęp do testów i pytań egzaminacyjnych z lat poprzednich, to nie jest źle :) Zazwyczaj testy i pytania na opisówki powtarzają się :)

Jak chcesz, to mogę Ci przesłać kompletne materiały na I semestr - za darmo. W zamian prosiłbym tylko o podanie mojej osoby jako polecającej tą Uczelnię (w momencie zapisu, rekrutacji). Przepraszam, że nie pomagam tak bezinteresownie ale mogę Ci obiecać, że oprócz tych materiałów i wskazówek zyskasz również finansowo :)

Zadzwoń do mnie pod nr telefonu 518146365 a wszystko szczegółowo wyjaśnię.

Zachęcam więc do studiowania na tej Uczelni - z moimi pomocami bez problemu przejdziesz przez (chyba najtrudniejszy) pierwszy semestr.

Przedmioty i wykładowcy w 2011 r. pozostają ci sami, zatem wszystko na pewno się przyda :) Za jakiś czas postaram się skompletować pomoce na II semestr.

Poniżej wymieniam, co oferuje na I semestr:

1. PRZEPISANE WYKŁADY (MS Word);
      2. TESTY ZALICZENIOWE I EGZAMINACYJNE (ostatni rok, a także z poprzednich lat);
      3. PYTANIA ZALICZENIOWE I EGZAMINACYJNE NA "OPISÓWKI" (ostatni rok oraz lata poprzednie);
      4. PRACE ZALICZENIOWE - UDOSTĘPNIE TYLKO JEDNEJ OSOBIE!!! (cztery na ocenę bdb, jedna db +, jedna db)
      5. ŚCIĄGI
      6. PROTOKOŁY ZALICZENIOWE I EGZAMINACYJNE - (ostatnie dwa lata - 2011 i 2010);
      Dzięki ocenom w nich zawartych można się zorientować z jakiego przedmiotu "oblewają" wykładowcy a jaki traktują ulgowo. Uczymy się więc na te przedmioty, z których były "dwójki", a odpuszczamy sobie z czwórkami i piątkami :)
      7. WSKAZÓWKI NA EGZAMINY I ZALICZENIA - typu: pilnuje, nie pilnuje, można ściągać, na jakich wykładach trzeba być itd. :)

Poniżej przedmioty jakie trzeba będzie zaliczyć na I semestrze oraz posiadane materiały:

1. Zasady ustroju politycznego państwa - Dr M. Kosman
      - Przepisane wykłady,
      - TEST Z 2011 r. i inne testy.
      - Ściągi
      2. Prawa człowieka i ich ochrona - Dr B. Diallo (dziekan)
      - Przepisane wykłady,

- Pytania i odpowiedzi na opisówkę (egz 2010 i 2011 - tryb niestacj. na odległość, egz 2010 i 2011 - tryb niestacjonarny, oraz innych lat).
      3. System ochrony prawnej w Unii Europejskiej - Dr B. Diallo (dziekan)
      - Przepisane wykłady,
      - Praca zaliczeniowa - trzeba bronić (5 stron - 9 pozycji bibliografii, pytanie zadane na obronie).
      4. Polityka społeczna - Dr H. Janicka
      - Pytania i odpowiedzi na opisówkę (2011 i lata poprzednie),
      - Ściągi
      - Brak przepisanych wykładów (b. ciężko było cokolwiek zanotować), zresztą notatki są niepotrzebne,
      5. Socjologia organizacji - Dr S. Popławski
      - Przepisane wykłady - b. potrzebne;
      - Pytania na opisówkę (2010 i 2011)
      - Opracowany "pewniak" na opisówkę - "analiza i ocena systemu motywowania w miejscu pracy".
      - Ściągi
      6. Psychologia zarządzania - prof. S. Frydrychowicz
      - Przepisane wykłady;
      - TESTY i POPRAWNE ODPOWIEDZI!!! (2010, 2011 i lata poprzednie)
      - Testy z UAM'u (Frydrychowicz)
      - Wszystkie testy przepisane do jednego pliku Worda i pytania ułożone alfabetycznie (świetna ściąga).
      - Ściągi
      7. Społeczna gospodarka rynkowa - prof W. Jarmołowicz
      - Praca zaliczeniowa - (9 stron - 9 pozycji bibliografii, tabele, ryciny).
      8. Strategie rozwoju regionalnego i lokalnego - Dr J. Stępień
      - Przepisane wykłady
      - Praca zaliczeniowa - (13 stron - 10 pozycji bibliografii , ryciny)
      9. Ochrona informacji - Dr J. Bujny
      - Notatki
      - Praca zaliczeniowa - (7 stron - 7 pozycji bibliografii)
      10. Gospodarka przestrzenna - Dr B. Hermann
      - Przepisane wykłady
      - Praca zaliczeniowa - (15 stron - 13 pozycji bibliografii, tabele ryciny)
      11. BHP - Mr T. Malinowski
      - Praca zaliczeniowa - (13 stron - 6 pozycji bibliografii, ryciny).

Pozdrawiam!
      Łukasz

tel: 518146365
      mail: luk34@op.pl

• Gość: Darek Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie testy itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 23:42
        Też wybieram się w tym roku na magisterke - administracja. Zastanawiałem się nad WSPiA ale ostatecznie wybrałem WSZiB w Poznaniu - od tego roku obniżyli czesne z prawie 500 do 360 zł.
        Mają też lepszą kadre, no i renomę. Z tych protokołów wynika, że zbyt wiele osób nie oblewa.

PS. Dzięki za te materiały!!! Na pewno się przydadzą

pzdr.
        darek
    • Gość: kini Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie testy itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:20
      a co to za szkoła, na jakiej ulicy się mieści?
      • Gość: norbi Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie testy itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:33
        dla kini: WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA I BANKOWOŚCI W POZNANIU, UL. ROBOCZA 4

Wystarczyło wpisać WSZiB w google i wszystko byłoby jasne :)

Ja natomiast zapisałem się w tym roku na SUM Zarządzanie.
        WSZiB może nie ma takiej renomy jak UAM, ale jest dużo lepsza w rankingach niż WSPiA.
    • Gość: Mata Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 17:03
      Witaj,

ja studiuje w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości- jesli jeszcze sie nie zapisałaś to napisz istnieje możliwośc stypensium przy zapisie ja dostane 200 zł i ty też

pozdrawiam :)
      odp
      • Gość: graza Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie IP: *.mofnet.gov.pl 12.09.11, 15:09
        Hm, zdaje się, że jestem chętna... :)
        Odpisz na priv.
        graza3@o2.pl
        • Gość: nina Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie IP: *.man.poznan.pl 15.09.11, 15:00
          Tez mam zamiar studiowac na WSZiB- zarządzanie, gdyby ktos miał jakies matriały, testy... etc z tego kierunku to bardzo chetnie wpisze jako osobe która poleciła mi ta uczelnie, kto chce zatrzymac pare groszy :) piszcie marcellaszy@gmail.com
          Jeszcze chciałabym sie dowiedziec czy warto isc na ta uczelnie. Obecnie rezygnuje z wsb, poniewaz jak dla mnie poziom za wysoki,szczegolnie z jednego przedmiotu z ktorym sobie nie poradzilam, a raczej z Panią dr....eh.
          • Gość: kisiorek Re: WSZIB w Poznaniu SUM 2011 - opinie IP: *.icpnet.pl 20.09.11, 18:47
            Witam,
            jestem absolwentką WSZiB w Poznaniu posiadam materiały z całego Sumu Administracji Jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę przesłać najpierw wykaz przedmiotów jakie mam.
            Posiadam, opracowania ,wykłady, testy a także ściągi .
            Studiowałam Administrację .
            Oczywiście materiały za opłatą ale posiadam ich naprawdę wiele !!!!!!
            mój e mail kisiorek@wp.pl
            pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka