Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!

20.05.04, 11:47
Jak przygotować się do testów w Krakowie i do rozmowy w Warszawie albo w
Poznaniu? Czasu jest coraz mniej a ja jestem coraz bardziej przerażona!!
Czy ktoś ma jakieś informacje o mishu w Toruniu?
Pozdrowienia dla wszystkich :)
Obserwuj wątek
    • i_i Re: Pomóżcie!! 20.05.04, 16:35
      Jeżeli chodzi o Kraków, to tutaj jest trochę przykładów. www2.uj.edu.pl/MSH/informacje.html

Karol
    • vilya1 Re: Pomóżcie!! 21.05.04, 10:35
      Kraków i Warszawa. Pisałam już o tym, także i tutaj na forum. :) Odsyłam więc
      do poprzednich tematów, a jeżeli będą jakieś pytania, to chętnie udzielę
      dodatkowych informacji. :)
      Pozdrawiam

Vilya.
    • majkaha Re: Pomóżcie!! 22.05.04, 16:32
      czy wiecie cos dokladnie o mishu w toruniu?
      na stronie internetowej sa tylko same suche fakty, nic konkretnego. warto sie
      tam wybrac czy nie?
      • yoric Re: Pomóżcie!! 26.05.04, 13:40
        W jakim sensie 'czy warto'?

Generalnie formuła MISH jest taka, że warto z niej korzystać, choć np.
        filozofia też idzie w tym kierunku, że można samemu wybrać wiele przedmiotów.
        MISH, kosztem niewielkich trudności formalnych, daje większą elstyczność - a
        ten toruński jest taki sam, jak gdzie indziej.
        Ja polecam.
        pzdrv
        • tawananna Re: Pomóżcie!! 28.05.04, 19:53
          Hmm, myślę, że MISH w Toruniu jest dokładnie taki sam, jak na innych
          uniwersytetach. Warto przejrzeć regulamin - ja np. uważam, że parę rzecz w
          Poznaniu rozwiązanych jest lepiej niż bodaj w Krakowie (?) - np. nie trzeba się
          ograniczać do kierunku wiodącego na przyszłych latach (ale nie orientuję się
          dokładnie, bo jedyny regulamin, jaki znam biegle, to własny :)). Poziom MISH-u
          to ogólny poziom wydziałów humanistycznych na uczelni... myślę, że warto
          wysondować co nieco, podowiadywać się. Uczelnia toruńska jest niezła, ale - z
          tego co słyszałam! nie mam na ten temat własnej opinii! - gorsza niż UW, UJ czy
          UAM. Rekrutacja na wiele kierunków humanistycznych odbywa się przez konkurs
          świadectw, więc często trafiają tam ludzie, którzy nie dostali się na inne
          uniwersytety. A nie sądzę, żeby na MISH toruński było mniej kandydatów na
          miejsce niż na poznański.

A co do rekrutacji - poczytaj forum i potem zadawaj pytania, najlepiej trochę
          bardziej konkretne ;).
    • tawananna Re: Pomóżcie!! 08.01.05, 00:57
      up
    • tawananna Re: Pomóżcie!! 04.12.05, 19:16
      up :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka