Gość: Student1234
IP: *.adsl.inetia.pl
23.09.11, 11:58
Witam, dostałem się w tegorocznej rekrutacji na studia: Gospodarka przestrzenna na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie oraz na ochronę środowiska na Uniwersytecie Pedagogicznym w Krakowie. Złożyłem papiery tu i tu, ale nadal nie wiem gdzie chce iść??? Obie uczelnie i kierunki mają plusy i minusy. UEK niby lepsza uczelnia i kierunek który bardziej mnie interesuje (chciałbym zostać pośrednikiem w obrocie nieruchomościami albo rzeczoznawcą majątkowym). UP- mniej prestiżowa szkoła ale za to kierunek zamawiany (mogę dostać stypendium), uczelnia organizuje praktyki, dodatkowe kursy typu obliczanie stężenia metali ciężkich w wodzie itd. Ciekawe specjalizacje, no i wydaje mi się że kierunek dość przyszłościowy i wychodzę z niego z tytułem inżyniera, a zawsze również mogę zrobić studia podyplomowe z pośrednictwa, czy wyceny nieruchomości. Słyszałem jednak że na Up ogólnie jest syf i że pomimo studiów niepedagogicznych wychodzisz z dyplomem pedagogicznym (cokolwiek to znaczy). Co mam zrobić? Co wy byście wybrali? Który wydaje się wam lepszy? Może ktoś tutaj studiuje na jednej bądź drugiej uczelni i przedstawi jakieś swoje opinie? Błagam:)))) będe wdzięczny za każdą odpowiedź:)