IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 11:58
Witam, dostałem się w tegorocznej rekrutacji na studia: Gospodarka przestrzenna na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie oraz na ochronę środowiska na Uniwersytecie Pedagogicznym w Krakowie. Złożyłem papiery tu i tu, ale nadal nie wiem gdzie chce iść??? Obie uczelnie i kierunki mają plusy i minusy. UEK niby lepsza uczelnia i kierunek który bardziej mnie interesuje (chciałbym zostać pośrednikiem w obrocie nieruchomościami albo rzeczoznawcą majątkowym). UP- mniej prestiżowa szkoła ale za to kierunek zamawiany (mogę dostać stypendium), uczelnia organizuje praktyki, dodatkowe kursy typu obliczanie stężenia metali ciężkich w wodzie itd. Ciekawe specjalizacje, no i wydaje mi się że kierunek dość przyszłościowy i wychodzę z niego z tytułem inżyniera, a zawsze również mogę zrobić studia podyplomowe z pośrednictwa, czy wyceny nieruchomości. Słyszałem jednak że na Up ogólnie jest syf i że pomimo studiów niepedagogicznych wychodzisz z dyplomem pedagogicznym (cokolwiek to znaczy). Co mam zrobić? Co wy byście wybrali? Który wydaje się wam lepszy? Może ktoś tutaj studiuje na jednej bądź drugiej uczelni i przedstawi jakieś swoje opinie? Błagam:)))) będe wdzięczny za każdą odpowiedź:)
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Re: POMOCY!!!??????????? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.11, 14:15
      jeśli chcesz być tym kim piszesz to nie bierz nawet pod uwage uniwerku pedagogicznego, ktokolwiek spojrzy na cv patrzy a tam jakiś pedagogiczny.. WTF? lepiej juz ten ekonomiczny..

-------------
      Zegar który chodzi do tyłu.. Sprawdź sam!
    • hawa.etc Re: POMOCY!!! 23.09.11, 18:31
      Zdecydowanie Uniwersytet Ekonomiczny. Zwłaszcza, że już masz pomysł, co chcesz po nim robić.

UP to naciągana uczelnia, a kierunek wcale nie jest dobry. Jest zamawiany, bo władze uczelni wcisnęły dobry kit we wniosku o "zamawialność" i nie ma to nic wspólnego z zapotrzebowaniem rynku pracy na absolwentów. Na studiach dostaniesz stypendium, ale co dalej? W Polsce ludzie mają w rzyci ochronę środowiska i nieprędko się to zmieni. A jak sie już zmieni, to Ty dawno będziesz emigrantem, albo zdążysz się przekwalifikować.
      • Gość: Student1234 Re: POMOCY!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 19:38
        Bardzo dziękuje za wasze opinie:) i proszę wszystkich o jeszcze...
        • Gość: Student1234 Re: POMOCY!!! IP: *.devs.futuro.pl 25.09.11, 21:50
          Może jeszcze ktoś się wypowie...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka